Mart 31, 2026, 05:34:33 pre podne

Autor Tema: NOVI PROTEST, 17.07.2010.  (Pročitano 83674 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: NOVI PROTEST, 17.07.2010.
« Odgovor #40 poslato: Jun 19, 2010, 01:54:05 posle podne »
Pa vaistinu, organizatori su nosili kacige, samo jedan organizator redarstva nije....a to ipak nisu svi!! *3 *3

joksa

• Gost
« Odgovor #41 poslato: Jun 19, 2010, 03:33:48 posle podne »
i jos jedna molba, ako bi mogli ovaj put oranizatori protesta da NOSE KACIGU ! ! !
Bravo druze. Mislim da ovoga puta ne treba da sumnjas u to. S tim sto stvarno postoji ideja da na celu kolone voze devojke. Naravno svi sa kacigama.

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #42 poslato: Jun 19, 2010, 07:17:50 posle podne »
Pa vaistinu, organizatori su nosili kacige, samo jedan organizator redarstva nije....a to ipak nisu svi!! *3 *3

Ja nisam ni rekao da svi redari nisi nosili...dovoljno sto je taj jedan upao u kadar na svim televizijama....a trubili smo ko ovi sad na svetskom prvenstvu u one trube, za kacige i sve ostalo o pravilima ponosanja, dva meseca pred protest! I VAISTINU sto kazes mogu reci da je 98 % ljudi to ispostovalo ali ovaj put to mora da se poveca na 99.99 % ! ! !

A POGOTOVO paznja na te sa proslog protesta...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #43 poslato: Jun 19, 2010, 09:02:52 posle podne »
Naše želje su istovetne...na nama je da se više potrudimo, da na samom početku skupa apelujemo ne sve učesnike da zarad cilja, što večeg, pozitivnog promovisanja protesta u medijima, izbegnemo samoreklamiranje i stvorimo onu pravu, realnu sliku o bajkerima. Samo tako se možemo izboriti i protiv predrasuda u narodu!
Mi znamo kako izgledaju i ko su, 99% bajkera i njihovih suvozača ali dok narodu to ne pokažemo i dalje će biti pod utiskom ''Anđela pakla' i američkih filmova u kojima se bajkeri pokazuju kao horde zla, na putevima (MedMax i dr.)!

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #44 poslato: Jun 19, 2010, 09:13:38 posle podne »

Mi znamo kako izgledaju i ko su, 99% bajkera i njihovih suvozača ali dok narodu to ne pokažemo i dalje će biti pod utiskom ''Anđela pakla' i američkih filmova u kojima se bajkeri pokazuju kao horde zla, na putevima (MedMax i dr.)!
Uh Zemunac... ;D Sta ce na ovo reci MK Buba Zaneti Kragujevac?To im je omiljeni film. ;D Buba je doduse lose prosao jer ga docepao "Pobesneo Max".

SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Flojd

• Suvozac
  • *
« Odgovor #45 poslato: Jun 19, 2010, 09:33:16 posle podne »
Dolazim, naravno, kao i na sve prethodne proteste!  ;)

Voleo bih kada bi i naredni protest bio organizovan tako dobro kao aprilska akcija. Ako mogu bilo kako u tome da pomognem, računajte na mene.

Mislim da ova akcija MORA da se razlikuje od prethodne vožnje podrške zahtevima i to tako što će biti radikalnija. Moramo da stavimo do znanja da smo ljuti, a zaista jesmo, što su naši zahtevi potpuno izignorisani.
Naravno, i dalje treba da izbegavamo bilo kakve nerazumne i kontraproduktivne poteze.
Coito ergo sum!

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #46 poslato: Jun 19, 2010, 10:00:19 posle podne »
Pišem u svoje ime ali bez obzira, siguran sam da će MAS u dogledno vreme otvoriti novu temu u kojoj će okupiti sve, voljne da pomognu organizaciji PROTESTA u bilo kom obliku.

Beograđani će imati priliku da se pokažu kao neka vrsta domačina...Sigurno je da će nam trebati auto sa prikolicom ili još bolje neki kombi, alat za popravku kvarova na motorima, osigurano neko dvorište ili garaža u kojoj će se moći smestiti neki motor, na dan-dva u slučaju ozbiljnijeg problema, dobrovoljci tipa, mehaničar, električar zarad saveta i pomoći, mobilni razglas...itd...

Pod okriljem MASa je do sada na nivou klubova, organizovano toliko skupova, da smo svi mi sigurni u dobru organizaciju i ovog PROTESTA!

Samo opušteno, vaše je da samo dođete, zarad što boljeg ostvarenja zajedničkog cilja.

ps. potrudimo se da i ovog puta pomerimo granice broja okupljenih motorista na jednom mestu, u Srbiji...dosadašnji rekord, sa 1500 bajkera je ostvaren upravo na prošlom protestu...

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #47 poslato: Jun 19, 2010, 10:34:20 posle podne »
Dobra ideja !  *603

Predlazem da redari, jedan broj njih stoje na izlazu t.j. na pocetnoj tacki protesta i odmah odstranjuje ljude bez kacige kao i u sred voznje da ih zaustve i izbace iz kolone!

Sam malo preterao a?

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #48 poslato: Jun 19, 2010, 10:41:07 posle podne »
...malo.... ;) :D

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

zabac

• Gost
« Odgovor #49 poslato: Jun 19, 2010, 10:45:38 posle podne »
Moram reci da sam posle ucestvovanja na proslom protestu bio veoma zadovoljan brojem prisutnih i nacinom na koji je sve proteklo ,MEDJUTIM to osecanje mi je poljuljao kolega motociklista koji me je pitao sta smo mi to u stvari hteli postici.Elem objasnih mu moje vidjenje da je to predaja zahteva motociklista za smanjenje registracije..kao i cisto da vidimo na koliko to podrske MAS moze da racuna.Njegova opaska je bila da je zahtev trebalo da ima i rok za odgovor i posledice ako isti izostane ili u slucaju nepovoljnog odgovora.Nadam se da ce ovaj protest i sadrzati i taj deo u zahtevu koji cemo predati ,jer vlada sad zna koliko nas je a treba da zna i sta cemo raditi ako nas i dalje budu ignorisali i diskriminisali. Zeljno iscekujem da vidimo plan protesta koji je nadam se u pripremi.POZDRAV DRUGARI.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #50 poslato: Jun 19, 2010, 11:50:01 posle podne »
Pa predlog je da ako nam ovoga puta ne dostave odgovor u najkračem mogučem, zakonskom roku...dajemu upozorenje i za 17, 08-'10g, a od septembra, kada se ljudi vrate sa ferija i svi školarci krenu..izlazimo na ulice svaki dan, ako treba i u svakom gradu!!

Sumadinac

• Gost
« Odgovor #51 poslato: Jun 20, 2010, 07:10:48 pre podne »
A da probamo sa blokadom autoputa kod naplatnih rampi, placanje po dinar?

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #52 poslato: Jun 20, 2010, 07:49:38 pre podne »
Moram reci da sam posle ucestvovanja na proslom protestu bio veoma zadovoljan brojem prisutnih i nacinom na koji je sve proteklo ,MEDJUTIM to osecanje mi je poljuljao kolega motociklista koji me je pitao sta smo mi to u stvari hteli postici.Elem objasnih mu moje vidjenje da je to predaja zahteva motociklista za smanjenje registracije..kao i cisto da vidimo na koliko to podrske MAS moze da racuna.Njegova opaska je bila da je zahtev trebalo da ima i rok za odgovor i posledice ako isti izostane ili u slucaju nepovoljnog odgovora.Nadam se da ce ovaj protest i sadrzati i taj deo u zahtevu koji cemo predati ,jer vlada sad zna koliko nas je a treba da zna i sta cemo raditi ako nas i dalje budu ignorisali i diskriminisali. Zeljno iscekujem da vidimo plan protesta koji je nadam se u pripremi.POZDRAV DRUGARI.

Na neki nacin, i taj deo sa orocavanjem je uradjen.
Pre par nedelja predali smo nadleznom ministarstvu dopis u kome podsecamo na sva nasa dosadasnja obracanja njima, na to da se uopste nisu ni udostojili odgovora, da postoji veliki pritisak motociklista za radikalizaciju protesta, dali rok od 10-ak dana da pozovu nase predstavnike da razgovaramo o problemima koji nas muce. I ponovo, u prilogu, jos jednom dostavili tekst zahteva od 1.aprila.
Znaci napravili smo neki uvod za predstojeci protest. Evo, da i ovde postavim tekst toga dopisa, nije naodmet, mada ga ima i u drugoj temi:

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
MINISTARSTVO FINANSIJA

PREDMET: Podsecanje na Zahtev za izmenu Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara (od 1.aprila 2010.god.)

1.  Moto asocijacija Srbije (MAS) uputila je 1.aprila 2010.god, u ime svih klubova koji je cine, kao i u ime ostalih motociklista, Vladi Republike Srbije, tj. Ministarstvu finansija, Zahtev za izmenu Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara.

U Zahtevu (koji u prilogu ponovo dostavljamo) trazimo da se razmotri mogucnost izmene clana 4. Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara, u tacki 2. koja se odnosi na iznose poreza za motocikle, i stavu 4. koji se odnosi na umanjenje iznosa poreza za vozila starija od 20 godina.

2.  Podsecamo da je 17.aprila 2010.god. u Beogradu, u organizaciji MAS-a odrzan skup motociklista Srbije sa organizovanom voznjom do Doma Narodne skupstine, kao znak podrske pomenutom Zahtevu MAS-a, u kome je ucestvovalo vise od 1500 motocikala iz svih krajeva Srbije, po nasoj evidenciji a i proceni gotovo svih medija.

Isticemo da je Asocijacija (MAS) kao organizator ulozila veliki napor da sve protekne bez nereda i incidenata, sto, s obzirom na broj i opste raspolozenje ucesnika, tj. bolje reci na nezadovoljstvo nerealnim porezima, nije bilo ni malo lako.  Tim pre, sto je ovo pitanje pokrenuto i prosle godine, u vreme donosenja poslednjih izmena ovog Zakona, kada je apsurd sa visinom poreza na upotrebu motocikla dostigao ovaj nivo.

3.  Ni tada, kao ni ove godine, Vlada se nije udostojila da nam bilo sta odgovori.
Zbog toga (izmedju ostalog), MAS trpi velike pritiske i svog clanstva i ostalih motociklista koji traze radikalizaciju protesta, a kojima jedva uspeva da odoli, za sada, i za jos neko krace vreme. Ukoliko Vlada nastavi da potpuno ignorise problem na koji je ukazano, nezadovoljstvo se nece jos dugo moci zadrzati u dosadasnjim okvirima.

4.  Imajuci to u vidu, Moto asocijacija Srbije (MAS) je oformila grupu predstavnika koji bi trebalo u razgovoru sa ljudima iz ministarstva, u ciji resor spada ovo pitanje, da pojasne i dodatno obrazloze Zahtev koji je upucen, da iznesu i dosta drugih cinjenica i poredjenja, u nadi da ce tada i nadleznom ministarstvu postati jasno da su postojeci iznosi poreza na upotrebu motocikla nerealni i neodrzivi.

Naravno, ta grupa bi u ime MAS-a saslusala i stavove ministarstva po tom pitanju, kako bi se lakse doslo do prihvatljivog resenja i izbegli radikalniji oblici protesta, za koje uvek postoji mogucnost da poprime nezeljene oblike.

5.  S tim u vezi, trazimo sto skoriji prijem te grupe i razgovor sa nadleznima iz resornog ministarstva, kako bi pokusali da problem bude resen suceljavanjem argumenata i cinjenica, a ne na ulici.
Smatramo da za Vladu, tj. ovo minisrarstvo, s obzirom na vreme proteklo od predaje ovogodisnjeg kao i proslogodisnjeg Zahteva, ne bi trebalo da predstavlja problem da u roku od 10 dana od prijema ovog dopisa odredi svoje ljude koji bi pozvali predstavnike MAS-a na razgovor o ovom problemu.

Prilog: tekst  Zahteva za izmenu Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara, predatog 1.aprila 2010.god.

U ime motociklista Srbije
                                                                         MOTO  ASOCIJACIJA SRBIJE
...

Van mreže cale xx

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #53 poslato: Jun 20, 2010, 10:09:13 pre podne »
Raduje me sto se ovo nastavlja.Treba samo biti uporan i uspecemo da dodjemo do naseg cilja a ova ideja da se defile iz PA vozi do BG mislim da je super.Zamislite pocetak kolone od par stotina motora u Makedonskoj a kraj na pancevackom mostu a ispred skupstine jos 1000-2000 !Svakako,treba i KOJOTE pitati za misljenje.I gace su super!

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #54 poslato: Jun 20, 2010, 10:39:51 pre podne »
Moramo pomeriti granice, i u brojnosti i u nacinu sprovodjenja protesta... Dobro bi bilo da nas bude vise nego pre (ili bar isto) ali to samo po sebi nije dovoljno.
Protest tj. nacin izrazavanja nezadovoljsta mora biti ostriji i ocigledniji nego prosli put...
Ali ajd redom...
Treba dobro izreklamirati protest pre samog protesta. Na sve moguce nacine... Svako od nas... Sprem znanja i mogucnosti...
Treba dobro osmisliti protest. Detalje i sustinsku formu kojih cemo se svi (ili bar vecina) drzati. Prepoznatljivost, svi kao jedan, nesto kao moto...

Dobra je ideja o spajanju sa skupom u Pancevu (izuzetno, ali izuzetno sporim defileom koji ce izazvati blokadu...)  ;)
To je dobro, korak dalje u odnosu na prethodni put ali po meni to ipak nije jos dovoljno... Jos nesto fali, da svemu tome da notu i osecaj ostrine a ne samo masovnosti...!
Nesto sto ce vrlo jasno i direktno da asocira na veliku neposlusnost i nemire ukoliko... To ce biti kljucna stvar .

Van mreže SEKULA

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #55 poslato: Jun 20, 2010, 12:14:16 posle podne »
A na ovaj protest bi trebalo da izadju jedinstveno svi motociklisti  u Srbiji,bez obzira sta voze 50 ili 1800 ccm,bez obzira kome i gde pripadaju.
Zasto na proteste ne pozvati i vlasnike automobila preko 2000ccm?I oni placaju 30000 din na luksuz.Jeste ovo protest motociklista,ali i oni bi voleli da pokazu svoje (ne)zadovoljstvo placanju poreza.
Proteste cu podrzati,sa svojim kolegama,naravno.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #56 poslato: Jun 20, 2010, 12:18:24 posle podne »
a da se opet aktiviraju mediji pre samog protesta i napravi se reportaza kao ona sto je isla na FOX-u stim sto bi se sada reklo da se protest radikalizuje i unapred da se izvinjavamo beogradjanma na "haos" koji ce se stvoriti ???? sta mislite o tome ????
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

ganegsx

• Gost
« Odgovor #57 poslato: Jun 20, 2010, 12:25:37 posle podne »
ja se slažem da treba odrediti rok  za odgovor na naše zahteve, a onda zapretiti radikalnijim metodama, jer jedino tako ih možemo naterati da se bar udostoje da nam odgovore

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #58 poslato: Jun 20, 2010, 12:28:47 posle podne »
Ja sam protiv blokiranja saobraćaja jer ispaštaju oni koji nisu krivi već su i on oštećeni pljačkaškom politikom vlade za vozila.Znači,decidno sam PROTIV!!
Sve drugo može pa čak i pokvarena jaja ali blokada saobraćajnica NE.
Pametnije je na vreme kontaktirati sve jače medijske kuće.Političare bole mediji.
A ispred medija da daju izjave ovlašćeni u MAS-u i UMS-u.

Van mreže SEKULA

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #59 poslato: Jun 20, 2010, 12:35:32 posle podne »
Stara ekipa ce sigurno preko svojih vezica ponovo dovesti iste medije.Na aprilskim protestima odradili su to za svaku pohvalu.