Mart 27, 2026, 08:19:30 posle podne

Autor Tema: UDES !!!  (Pročitano 15206 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Vetar u kosi svuda me nosi...
Odg: UDES !!!
« Odgovor #40 poslato: Decembar 07, 2010, 07:46:45 posle podne »
  Čekaj malo, ovo mi nije jasno???

Znate li vi da NIKO nema pravo da prodje na crveno svetlo, bez obzira da li je u pitanju vozilo pod intervencijom ili pratnjom. Tu je zakon jasan. To što je on možda pošao da spase nečiji život, ne daje mu za pravo da ugrozi nekoliko. Izmedju ostalog, vozila pod intervencijom ili pratnjom su izuzeta samo po pitanju ograničenja brzine. Druga je stvar što značka to zloupotrebljava, a ne možeš im ništa...

Skoro sam pomenuo negde, da li se sećate kad je u aprilu 2003, džip  ministra poljoprivrede Veselinova usmrtio devojku koja se nalazila na trotoaru??  Da li je vozač završio u zatvoru, kao što bi trebalo, jer je za to krivično delo zaprećena zatvorska kazna od 1 - 8 godina???

Ma daj, bre, o čemu pričamo, samo se nerviram...

Nisi u pravu! Razlika je između vozila Vlade koje voze obični vozači i vozila MUP-a, VS itd... Oni nemaju prava da prođu na crveno, a ovi ostali mogu. Ali, naravno, da paze da to učine bezbedno.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #41 poslato: Decembar 07, 2010, 08:06:00 posle podne »
Да
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #42 poslato: Decembar 07, 2010, 08:26:54 posle podne »

Da neko ne pomisli da sam promenio misljenje - Ne volim UMS !

Ali UMS nesto radi i svaka im cast za ovaj dopis Blicu.

P.S. Ne volim UMS.

P.S.S. ...i za advokate svaka cast

... i dalje ne volim UMS .

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #43 poslato: Decembar 07, 2010, 08:59:00 posle podne »

Da neko ne pomisli da sam promenio misljenje - Ne volim UMS !

Ali UMS nesto radi i svaka im cast za ovaj dopis Blicu.

P.S. Ne volim UMS.

P.S.S. ...i za advokate svaka cast

... i dalje ne volim UMS .

Druze vole ih ili ne na isto ti se svodi.....

Za razliku od "graditelja" bar nesto uradise  >:(

Kawasaki VN 800

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #44 poslato: Decembar 07, 2010, 09:11:55 posle podne »
Nisi u pravu! Razlika je između vozila Vlade koje voze obični vozači i vozila MUP-a, VS itd... Oni nemaju prava da prođu na crveno, a ovi ostali mogu. Ali, naravno, da paze da to učine bezbedno.

Ne bih da se raspravljam, pročitaj malo ZOBS i obnovi gradivo  ;)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #45 poslato: Decembar 08, 2010, 12:08:52 pre podne »
Meni su tekst objavili...polako peglam sve sajtove dnevne štampe i kuckam...toliko od moje malenkosti a ko misli da može bolje neka mi prvo svojim primerom pokaže!! ::)

bravo zemunac !!  radis isto sto bih i ja da imam net :)

ovo sto se desilo je strasno !  i da jesu motori krivi strasno je kakvi su naslovi u novinama !!

trebamo napadati sve medije zbog neobjektivnog izvestavanja !!
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #46 poslato: Decembar 08, 2010, 02:34:58 pre podne »
Iskreno, ne mogu biti objektivan i tražiti krivicu bajkera ako to već rade svi ostali, počev od murije, medija pa i čitalaca...
Moje je da se nađem nekom svom na pomoć...ne pitam se da li je nosio ili ne, kacigu, da li je probio zvučni zid ili je išao dozvoljenom brzinom, sve jedno, ionako će nagrabusiti, pa zašto da se onda i ja svrstavam na tamo nečiju stranu, kad se i meni isto to može desiti, pa bi i meni tada trebala pomoć ptijatelja. Sve ljude iz moto svet smatram prijateljima u odnosu na ostale učesnike u saobračaju a pogotovo u odnosu na muriju!!

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #47 poslato: Decembar 08, 2010, 02:48:19 pre podne »
Iskreno, ne mogu biti objektivan i tražiti krivicu bajkera ako to već rade svi ostali, počev od murije, medija pa i čitalaca...
Moje je da se nađem nekom svom na pomoć...ne pitam se da li je nosio ili ne, kacigu, da li je probio zvučni zid ili je išao dozvoljenom brzinom, sve jedno, ionako će nagrabusiti, pa zašto da se onda i ja svrstavam na tamo nečiju stranu, kad se i meni isto to može desiti, pa bi i meni tada trebala pomoć ptijatelja. Sve ljude iz moto svet smatram prijateljima u odnosu na ostale učesnike u saobračaju a pogotovo u odnosu na muriju!!

*74

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #48 poslato: Decembar 08, 2010, 10:31:30 pre podne »

Pošto pojedinci smatraju da MAS ništa ne radi po pitanju podrške motorciklistima van zajednicve MAS-a ponoviću tekst iz druge teme i pozvaću sve vas da lično uzmete učešća u odbrani kolega od novinarskih neproverenih tekstova koji nam svima čine veliku nepravdu.

Da ne bude zabune... poslao sam nekoliko puta dopis i Blicu kada i Kuriru ali ga nisu objavili... da li zato što sam kritikovao novinara i naslov teksta... ne znam. Smatram da ne treba da se pravdamo za svoje postupke i da ne treba da se hvalimo time što smo poslali dopis jer je to jedino što možemo da uradimo u ovom momentu dok se jasno ne utvrdi  kako je došlo do udesa.  Ovim dopisima možemo samo da utičemo na novinarsku objektivnost dok se ne dokaže krivica ali u nekum budućim situacijama, u ovom slučaju šteta je već učinjena.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #49 poslato: Decembar 08, 2010, 10:48:51 pre podne »
Squi,

jel to bilo zvanicno pismo sa pecatom i na memorandumu MAS-a koje ima odredjenu tezinu, ili e-mail komentar koji obicno zavrsi u kanti za djubre.

Meni nisu pustili na "Blicu" ni jedan od dva komentara. "Kurir" je pustio samo jedan, i to sa skoro celim danom zakasnjenja.

;)

Pozdrav Grem...

Slao sam e-mail jer je to najbrži vid dopisa, da bi poslali zvanično pismo moramo imati nešto konkretno ili svedoka sa mesta događaja ili kopiju zapisnika u ovom slučaju možemo da kritikujemo samo novinara zbog prebacivanja krivice na motorcikliste dok se ne dokaže ko je zaista odgovoran za ovaj udes. Zato i pozivam sve da upute dopis Blicu kako bi ubuduće novinar bio objektivniji... 

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #50 poslato: Decembar 08, 2010, 11:33:31 pre podne »

Pozdrav Grem...

Slao sam e-mail jer je to najbrži vid dopisa, da bi poslali zvanično pismo moramo imati nešto konkretno ili svedoka sa mesta događaja ili kopiju zapisnika u ovom slučaju možemo da kritikujemo samo novinara zbog prebacivanja krivice na motorcikliste dok se ne dokaže ko je zaista odgovoran za ovaj udes. Zato i pozivam sve da upute dopis Blicu kako bi ubuduće novinar bio objektivniji... 

Pozdrav i tebi Rade,

E-mail jeste najbrzi nacin, ali kao i vecina nasih komentara na skandalozno izvestavanje "Blic"-a je verovatno zavrsio u djubretu. Posto sam dugo u poslu znam kako to funkcionise u velikim redakcijama, oni primaju na hiljade e-mailova dnevno, i kad bi ih sve citali morali bi samo to da rade.

Ono sto moze da se uradi je da MAS uputi zvanicno protestno pismo glavnom uredniku "Blic"-a Veselinu Simonovicu, na  memorandumu, sa pecatom MAS-a i potpisom ovlascenog lica u kojem ce izraziti nezadovoljstvo pristrasnim i neobjektivnim izvestavanjem o udesu. Poslati preporucenom postom na ruke glavnom uredniku, ili poslati faksom, ili skeniran dopis e-mailom i proveriti da li su dobili.

U konkretnom slucaju je greska novinara kristalno cista i jasna jer se njihova vest razlikuje od vesti svih drugih medija, i ne treba nam nikakav zapisnik, koji ce usput verovatno biti "namesten" u korist vinovnika udesa, jer radi se o visem oficiru policije da ne navodim ime.

Sve u svemu, time neko u MAS-u treba da se bavi, jer ovo sa nasim e-mailovima nema nikakve svrhe.

;)

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #51 poslato: Decembar 08, 2010, 12:47:47 posle podne »
   Ne bih da se raspravljam, pročitaj malo ZOBS i obnovi gradivo  ;)
Nije baš sve po ZOBS-u u praksi!
Da li vozilo hitne pomoći u kojoj se vrši reanimacija lica bi tebalo da stoji na crvenom svetlu i čeka da se upali zeleno?!
Misli o tome...
Ne može uvek i sve po papiru ;)

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #52 poslato: Decembar 08, 2010, 01:27:18 posle podne »
Da li vozilo hitne pomoći u kojoj se vrši reanimacija lica bi tebalo da stoji na crvenom svetlu i čeka da se upali zeleno?!
Misli o tome...

Druze jel ti to opravdavas policiju sta li vec hoces.UTUVI U GLAVU VEC JEDNOM POLICIJA ILI HITNA POMOC ILI VATROGASCI MOGU DA PRODJU KROZ CRVENO NE KAO MUSICA BEZ GLAVE ....NEGO POLAKO IMA DA IZADJU U RASKRSNICU PA TEK KAD SE UVERE DA NECE NIKOG DA ISEKU (STO NIJE BIO SLUCAJ OVDE) ima da prodju.
       Znaci rotacija im sluzi samo da ubrzaju prolaz a ne da ubiju nekog.Je lti jasno sada?
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #53 poslato: Decembar 08, 2010, 02:53:33 posle podne »

Druze jel ti to opravdavas policiju sta li vec hoces.UTUVI U GLAVU VEC JEDNOM POLICIJA ILI HITNA POMOC ILI VATROGASCI MOGU DA PRODJU KROZ CRVENO NE KAO MUSICA BEZ GLAVE ....NEGO POLAKO IMA DA IZADJU U RASKRSNICU PA TEK KAD SE UVERE DA NECE NIKOG DA ISEKU (STO NIJE BIO SLUCAJ OVDE) ima da prodju.
       Znaci rotacija im sluzi samo da ubrzaju prolaz a ne da ubiju nekog.Je lti jasno sada?
Izvini, ti si neki opasan, a?!  :icon_scratch:
Šta hoćeš time da kažeš, ne razumem? Napisao si isto ono što ja ovde pričam, samo ne razumem čemu ovakvo pisanje?!  :icon_scratch:
Nema potrebe za nekom tenzijom, nismo bre mi ovde da bi se svađali, svi smo mi ovde zbog iste stvari a to je ljubav prema motorima i brzini. Zato opušteno...  ;)

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #54 poslato: Decembar 08, 2010, 03:12:47 posle podne »
Izvini, ti si neki opasan, a?!  :icon_scratch:
Šta hoćeš time da kažeš, ne razumem? Napisao si isto ono što ja ovde pričam, samo ne razumem čemu ovakvo pisanje?!  :icon_scratch:
Nema potrebe za nekom tenzijom, nismo bre mi ovde da bi se svađali, svi smo mi ovde zbog iste stvari a to je ljubav prema motorima i brzini. Zato opušteno...  ;)

Ti si kontradiktoran sada i ako pazljivo procitas sta si napisao videce razloge mog takvog pisanja.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže pedriic

• Suvozac
  • *
« Odgovor #55 poslato: Decembar 08, 2010, 05:06:57 posle podne »
Napisali ispravku u beogradskom delu novine, kao žalio se na pisanje tata  onog što je povredio glavu.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #56 poslato: Decembar 08, 2010, 10:23:03 posle podne »
Misli o tome...

Da, u pravu si da nije baš sve po ZOBS-u u praksi.
 A da li vozilo hitne pomoći treba da stoji na crvenom svetlu - po zakonu, treba. Nema šta da mislim.
 Znam da se praksa i teorija ne slažu uvek baš najbolje, jbg.  ;)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #57 poslato: Decembar 08, 2010, 10:26:07 posle podne »
ma nije problem u zobs-u  nego u tome sto kazu da su motori krivi !!!!!!!!!!!!!
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #58 poslato: Decembar 08, 2010, 10:36:08 posle podne »
razlika izmedju kola hitne pomoci pod rotacijom i pripadnika
policije ili ti pandura, pedrek balije i slichno je drastichna ...

da je ovo uradilo vozilo hitne pomoci pod rotacijom i sirenom
rekli bi .. jebiga losha sreca :( u pm ..
ovako ... nije bash svejedno .. pogotovo pisanje novina o tome

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #59 poslato: Decembar 09, 2010, 12:41:35 pre podne »
razlika izmedju kola hitne pomoci pod rotacijom i pripadnika
policije ili ti pandura, pedrek balije i slichno je drastichna ...

da je ovo uradilo vozilo hitne pomoci pod rotacijom i sirenom
rekli bi .. jebiga losha sreca :( u pm ..
ovako ... nije bash svejedno .. pogotovo pisanje novina o tome

Izvini, a u čemu je razlika?