Mart 29, 2026, 12:27:14 pre podne

Autor Tema: Pazite se da ne budete prevareni prilikom registracije!  (Pročitano 1545 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
Pazite se da ne budete prevareni prilikom registracije!
« poslato: Mart 11, 2011, 10:15:28 pre podne »
Ne znam dal se vodio razgovor o ovome ali evo za svaki slucaj:
Konkretno iskustvo:
Na motocikl koji je 1991 godiste sto znaci star 20 godina je u martu ove godine obracunat porez na upotrebu od 60 posto vrednosti poreza. Sto znaci, po starom sistemu obracunavanja iliti kao da protesti nisu postojali, kao da novi zakon o oporezivanju nije donesen... Kad sam skrenuo paznju agenciji da je moj motocikl star 20 godina i da je donesen novi zakon gde sad treba da mi je 3 puta manja cena poreza na upotrebu, bili su iznenadjeni... Pokazali su mi skalu/tablicu na kojoj stvarno ne pise da za motocikle pocinje da se racuna "20 i vise godina" (kao i kod automobila) tj. da se placa samo 20 posto od poreza za tu starost.
Takvu skalu/tablicu su dobili, video sam je svojim ocima (nije agencija kriva...).

Znaci, jedino resenje je da se naoruzate informacijom (znanjem) i skrenete im paznju na to da isprave ili u protivnom, ce vam naplatiti vise.
Posle mene i moje reakcije u Sr. Karlovcima to se vise nece desiti, sastavili su novu skalu/tablicu za obracunavanje cene poreza na upotrebu za motocikle. ;-)

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
Odg: Pazite se da ne budete prevareni prilikom registracije!
« Odgovor #1 poslato: Mart 11, 2011, 10:57:22 pre podne »
brate i meni rekose da treba sa tablicom i saobracajnom i nalepnicom da platim ukupno nesto manje od 8000 din,a isto je star i 125 kubika je,vise se nezna ni ko kako ni gde i sta,platim i nemam vise nerava da se sa njima smaram *306 *306

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Mart 11, 2011, 01:05:07 posle podne »
Tacno je da su agencije dobile pogresan dopis !  Dobili su tablicu na kojoj pise koliko iznosi porez (ZELENO) ali nisu dobili text ispod tablice na kome pise za motore preko dvadeset godina (CRVENO)

Trebali su ovako da dobiju !

"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #3 poslato: Mart 11, 2011, 10:47:32 posle podne »
Ako prodje prodje ,stara prica.
Bese one pesme nekada neznam ko je pevao samo se secam ŠPIJUNI SU MEDJU NAMA a sada možemo da pevamo LOPOVI SU MEDJU NAMA.Kako da verujem agenciji da nije dobila dopis i ako nije trebala je da traži jer te agencije znaju gde djavolu dupe stoji.

Van mreže bgolub

• Vozac
  • *
« Odgovor #4 poslato: Mart 11, 2011, 10:55:54 posle podne »
sta da kazem a da ne bude da se zalim,ja prekjuce svratio do drugara u DDOR i iz znatizelje ,rekoh ajde da vidimo koja je ovogodisnja cifra za registraciju,za Hondu 1989 godiste 1000 kubika,i ispade da je cifra  okruglo 23.000,00,prosle godine u Nishu kostalo oko 16.000,00 dok je bio kod burazera...mislim,sta reci???

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Mart 11, 2011, 10:58:21 posle podne »
Bese one pesme nekada neznam ko je pevao samo se secam ŠPIJUNI SU MEDJU NAMA a sada možemo da pevamo LOPOVI SU MEDJU NAMA.Kako da verujem agenciji da nije dobila dopis i ako nije trebala je da traži jer te agencije znaju gde djavolu dupe stoji.

Agencije dobijaju od SUP-a a SUP od nadleznog ministarsva koje je to dobilo u sluzbenom glasniku ,,, negde usput se izgubijo text isod tablice ..

Ali ljudi to je jako ozbiljan problem jer se ostecuju ljudi u velikom broju TJ. krsi se zakon i neko mora da odgovara (agencije)
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2011, 12:29:49 pre podne »
Moram opet da se nadovezem;
Prica se na svim medijima vise puta,izaslo u sl.glasniku a sl.glasnik agencije su obavezne da kupuju (tako je bilo nisam siguran sada).E sad agencije tu imaju zaradu procentualnu i logicno ako je veca suma veca je i zarada (tu je moja sumnja).Sto bi se agencija borila da zaradi manje ako moze da zaradi vise.A sto se tice SUP-a,Carine i Poreske uprave to su drzave u drzavi i tu je opsti haos nezna se ko pije a ko placa (ustvari mi placamo).Kad bi mi svi znali koliko samo nepismenog naroda radi u tim sluzbama pa mi bi popadali na zadnjici od cuda.To sam osetio na svojoj kozi.

Van mreže zokowmali

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2011, 11:21:31 posle podne »

pametno receno,kod nas se nista ne zna i niko nije nadlezan....mozda je malo off,ali ista prica vam je sa naplatom parkinga.Ne platis parking mesto SMS-om npr.,i stigne ti posle mesec -dva kao neka kazna da platis,kao fizicko lice tj. ako je tvoje vozilo licno,po ustavu nisi duzan da platis zahvaljujuci komunalnim porezima koje vec placas i to im nije dozvolio ustavni sud,ako koristis sluzbeni auto,znaci zavrsavas neke poslove i vlasnik vozila je pravno lice,racuna se da sa tim stices neku dobit i duzan si da platis tu kaznu ili to parking mesto...Znam da je ovo bilo off od teme,ali kod nas bas vazi ono "Ako prodje,prodje...."Mi nismo ni svesni nekih nasih gradjanskih prava,em sto smo totalno neinformisani,ae sto nas niko ne sljivi ni 2%...Eto da nisam procitao ovo,ne bih ni znao,a registracija mi skorije istice...