Mart 29, 2026, 12:15:58 pre podne

Autor Tema: Zemljotres u Japanu  (Pročitano 2625 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Zemljotres u Japanu
« poslato: Mart 15, 2011, 12:33:38 posle podne »
Danas slusam vesti i kazu da sad krece radijacija da se siri .. Trenutno je radio aktivnost 4 puta veca od max. dozvoljene ...

Sad su javili da je iz jednog reaktora iscurelo radioaktivno gorivo  >:(

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/241482/Povisen-nivo-radijacije-oko-nuklearke-Fukusima

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/241490/Japan-pred-bankrotom-Preti-li-nova-svetska-ekonomska-kriza

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/241260/Nove-eksplozije-u-ostecenoj-nuklearki-Fukusima-moguce-izlivanje-radioaktivnog-materijala

Tuzna slika iz japana  >:(  ali mi se cini da nasa zemlja nije bas pomogla koliko su oni nama .. samo jedna spasilacka ekipa je poslata za sad !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Baffy

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
  • Live to ride...
Odg: Zemljotres u Japanu
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2011, 12:37:12 posle podne »
Eh Peco... čudo da je i ta jedna ekipa poslana kakva nam je država... Samo se nadam da će biti i onih koji će sami otići da bi pomogli...
NE BRŽE OD ŽIVOTA......PUN GAS PA POLAKO...
NEVER ride faster than YOUR angel can FLY!!!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2011, 12:43:28 posle podne »
Da ali zato japanci ne posustaju :

BEOGRAD - Japan će nastaviti realizaciju programa pomoći za Srbiju uključujući i kredit od oko 250 miliona evra za Teremoelektranu "Nikola Tesla" (TENT), rekli su danas agenciji Beta u Ambasadi Japana u Beogradu.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/241535/Japan-ce-nastaviti-da-pomaze-Srbiji
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2011, 03:16:56 posle podne »

Jbg... tragedija, još uvek nemaju tačnu brojku stradalih, ...a tek kada počnu da stižu ozračeni motori i ostala uvozna roba, tek će pomor da nastane...  izgleda ko je šta kupio kupio je... nadam se da nisam u pravu.

Van mreže cale xx

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Mart 15, 2011, 04:06:11 posle podne »
Verujte mi da nemaju ili skoro da nemaju koga da posalju u pomoc.U Srbiji radi oko 3000 vatrogasaca-spasioca sto je tek trecina od potrebnog broja za nasu zemlju a sa osnivanjem takvih ( spec ) timova se pocelo tek prosle godine.Mislim na timove koji rade iskljucivo spasavanje iz rusevina i timove za poplave.Inace timove za rusevine mozes izbrojati na prste leve sake a ove za poplave na prste desne.O opremljenosti bolje i ne pricati.Inace,jako mi je zao sto im se ovo desilo a sta mislite da je u pitanju neka drzava koja je mnogo slabije organizovana.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #5 poslato: Mart 15, 2011, 11:19:14 posle podne »
Juče smo ambasadi Japana u Srbiji sa kojom Čokanlije imaju odličnu saradnju poslali sledeći telegram:
Moto Klub Čokanlija iz Baroševca upućuje iskreno saučešće voljenom narodu Japana
zbog stradanja u nepogodama zbog kojih smo svi mi neizmerno tužni ovih dana.

Ambasador Japana i moja malenkost u prijateljskom razgovoru...

« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 01:55:37 pre podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže Baffy

• Totalni Moto Manijak
  • Live to ride...
« Odgovor #6 poslato: Mart 15, 2011, 11:21:55 posle podne »
Juče smo ambasadi Japana u Srbiji sa kojom Čokanlije imaju odličnu saradnju poslali sledeći telegram:
Moto Klub Čokanlija iz Baroševca upućuje iskreno saučešće voljenom narodu Japana
zbog stradanja u nepogodama zbog kojih smo svi mi neizmerno tužni ovih dana.

Ambasador Japana i moja malenkost u prijateljskom razgovoru...

Svaka čast  *603

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2011, 12:03:06 pre podne »
 Tužno je to što im se dogodilo.
 Mislim, treba da se organizuje da skupimo pare da im pošaljemo ili namirnice, odeću, gradjevinski materijal ...
 jbg, ko šta i koliko ko može...

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2011, 02:29:20 pre podne »
E za ovo nemam reci !

[ Invalid YouTube link ]

TOKIO - Među ruševinama u japanskoj prefekturi Ibarakiju, snimateljska ekipa je zatekla jednog pas koji ih je doveo do drugog povređenog psa.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/241970/Japan-Pas-doveo-pomoc-do-drugog-ranjenog-psa

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2011, 08:50:06 posle podne »
Prelepo! Eto i jedna lepa vest iz Japana!

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #10 poslato: Mart 17, 2011, 09:07:13 posle podne »
Ono sto fascinira je dostojanstvo i disciplina Japanskog naroda u ovom strasnom trenutku koji ih je zadesio.

Nek im je Bog u pomoci, zasluzili su je...

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Mart 18, 2011, 12:13:07 pre podne »
Prekopirano sa jednog foruma !!

Bavarci pomažu

17.03.2011. | Aktualno > Novosti

Uslijed velikih patnji kojima je posljednjih dana, nakon katastrofalnog potresa i pratećeg tsunamija izložen narod Japana, iz Bavarske dolazi značajna humanitarna donacija.

Naime, upravni odbor BMW grupacije se odlučio donirati milijun eura Japanu, a iznos će biti ravnopravno podjeljen između neprofitne organizacije “Save The Children” (Spasimo djecu) te japanskog Crvenog križa. Ova donacija je jasan materijalni dokaz suosjećanja djelatnika bavarske tvrtke sa državom i narodom koji su pogođeni nezapamćenom prirodnom katastrofom.

preuzeto sa jedne moto stranice,da ne imenujem

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #12 poslato: Mart 18, 2011, 09:53:21 pre podne »

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #13 poslato: Mart 18, 2011, 05:27:26 posle podne »
  Nemojte me pogresno shvatiti jeste tregedija izginuli ljudi al osim nekih reci podrske sta ima da se pomaze novcano a pogotovu robno(to je gotovo neizvodljivo). Mislim zbog toga a to nepricam napamet posto citam danasnje novine pa malo o ekonomiji. Skoro svi japanci imaju osiguranje imovine od elementarnih nepogoda koje placaju redovno i debelo. Uopste kazu za Japance da bukvalno imaju sa osiguranjem sve pokriveno ne samo dobra nego i kucice macice do raznih  drugih stvari.Jedan Tokijo ima robno novcane rezerve koje pokrivaju dovoljno da se napravi jos jedan Tokijo. Njihov problem je  radijacija I struja trenutno a kad se struja dovede u red brzo ce oni napraviti ono sto je poruseno u to nesumljam.

A jos jedna svar apropo ovome: Brzo smo zaboravili zemljotres u Kraljevu i nase ljude koji nemaju osiguranje. Mozda imaju ili ne posao. A i ko ga ima radi za male pare da bi obnovio poruseno i osteceno. Nekazem da netreba pomoci ali po redu.

A ovo sto je BMW dao pare cisto je jasan dokaz ekonomske racunice.

Evo jedne price mali vic o razlici izmedju Japana i Srbije.

Posto su branu Perucac kod Bajne Baste pravili Japanci sa njihovom tehnologijom doslo vreme da se ista remontuje. Dosli strucnjaci iz Japana i tu radili neprekidno par godina i jedan odluci da skokne na mali odmor do Japana. Dovuce se do Bajne Baste do autobuske stanice i pita:

Molim jednu kartu do Tokija.

Sluzbenica ga pogleda i kaze: kakav Tokijo gde ti je to evo ti do Uzica pa tamo trazi dalje.

Dodje on do Uzica pita: jednu kartu do Tokija

opet beo pogled: evo ti do Beograda pa se ti tamo snadji

dodje do BG na aerodrom kaze dajte kartu do Tokija

opet odgovor : Nema do tokija ima do Minhena pa tamo dalje

ode on do Minhena posle dva dana puta tri stigne u Tokijo bio malo dan dva i oce nazad za Srbiju.

ode na stanicu pita: dajte mi jednu kartu do Bajne Baste .

sluzbenica ga gleda i kaze: Nemogu da vam dam

Pita on : Sto?

Kaze ona: Niste mi rekli ocete preko Kostojevica ili preko Nikolica brda
« Poslednja izmena: Mart 18, 2011, 06:48:08 posle podne od strane krce »

Van mreže Baffy

• Totalni Moto Manijak
  • Live to ride...
« Odgovor #14 poslato: Mart 18, 2011, 09:40:20 posle podne »
Krče malo si u pravu ali osim vica...Mislim da nisu govorili ili pisali viceve u vezi Kraljeva kada se sve desilo...

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #15 poslato: Mart 19, 2011, 12:28:41 posle podne »
Kako sam razumeo sada ne mozemo kupovati nove japance jer su ozraceni mozda.I dalje moramo voziti polovnjake.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Mart 19, 2011, 01:00:42 posle podne »
NEVEROVATNO !!!!

Japanci i dalje poklanjaju !!

Donacija japanske vlade "Vodovodu" vredna 67.000 evra uplaćena pre dva dana. Direktor Stojanović hteo da vrati novac donatorima, ali su oni to odbili.

Donacija japanske vlade vlasotinačkom "Vodovodu" vredna 67.000 evra uplaćena je pre dva dana na račun ovog javnog preduzeća za kupovinu specijalnog vozila za čišćenje i odražavanje kanalizacione mreže. Nebojša Stojanović, direktor vlasotinačkog preduzeća, kaže da je hteo da vrati novac donatorima zbog nesreće koja ih je zadesila, ali da su oni to odbili.

- Bilo bi sramota da uzmemo pare kada se oni sada nalaze u jednoj od najtežih situacija. Doneli smo odluku da realizaciju donacije odložimo. Međutim, japanska ambasada je bila kategorična i nije htela da primi novac natrag. U kontaktu sam sa Višnjom Ojdanić, koja je ispred ambasade zadužena za donacije- kaže direktor Stojanović koga je zbunio ali i oduševio gest Japanaca.

Ceo clanak ! : http://www.trojka.rs/beli-svet/8176-japanci-i-dalje-poklanjaju.html

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Mart 20, 2011, 12:50:11 pre podne »
Pet herojskih priča iz Japana !

Među potopljenim gradovima i ruševinama posle katastrofalnog zemljotresa u Japanu, dogodile su dramatične ljudske i herojske priče. Od pokušaja da se zaustavi nuklearna katastrofa, do rizikovanja života za najvoljenije, podelićemo priče nekih od heroja.

Vise u clanku : http://www.blic.rs/Vesti/Svet/242513/Pet-herojskih-prica-iz-Japana