April 02, 2026, 08:51:33 pre podne

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Pročitano 26022 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zodiac

• Gost
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovor #20 poslato: Februar 13, 2008, 09:53:35 posle podne »
Licni utisak broj 1: nevidjeno ruzan motor, jedan od retkih na koje nisam nikada pozeleo ni da sednem. Ogroman, opet - jezivo ruzan, i delovao mi je strasno nezgrapno, stvarno kao autobus.

Licni utisak broj 2: letos sretnem nekog Spanca i njegovu zensku ispred kanadske ambasade. Oni sitni i zgoljavi, a ona motorcina (na oko sasvim razvaljena, musava i izgrebana AT rd04, pretovarena torbama i rancevima) izgleda jos vece kad su pored njega. Bilo mi je posle zao sto ih nisam video kad se penju na motor, zurio sam... Verovatno to rade na lopovske, trebalo je da ostanem jos malo, bas sam se zajebao ;D Uglavnom, pitam ih odakle su i gde su posli, kazu iz Madrida i idu do Ankare, a zatim nazad potpuno razlicitim putevima, kako bi obisli sto vise zemalja, i da to rade vec pet godina za redom, otkad je ovaj motor kod njih, samo sto iz godine u godinu menjaju rutu, i povecavaju broj kilometara sa svakim novi iskustvom. Svake godine po mesec-dva na motoru, uvek leti, i uvek na razlicitim terenima, od autobana do sume. U pomocnom koferu od dvadesetak litara nalaze mu se svi potrebni delovi i alat za ovakav put, covek vec uveliko zna sta moze da ocekuje, cak i na kojoj ruti, i za to se dobro pripremaju pre puta. Najozbiljniji kvar je bio - krivljenje felne!!! Za period od pet godina voznje, a kupljen je POLOVAN!? Vilica mi je otpala od zaprepascenja, da ne verujes sta pricaju ljudi, oni bar nemaju razloga da foliraju, u krajnjoj liniji, i zatekao sam ih prilicno daleko od kuce, dovoljno daleko da to ostavlja malo mesta sumnji. Malo je automobila koji se mogu pohvaliti ovakvom pouzdanoscu. O motociklima i da ne govorim.

Licni utisak broj 3: trudim se iz sve snage da zanemarim licni utisak broj jedan, na ustrb licnog utiska broj dva ;)

Van mreže MISIRAC

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Februar 13, 2008, 10:37:08 posle podne »
pa vreme je da steknes LICNI UTISAK #4 prvom prilikom kada se vidimo da provozas malo kontinent :)
godine te ne cine mudracem nego starcem :)

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #22 poslato: Februar 13, 2008, 11:42:25 posle podne »
pa vreme je da steknes LICNI UTISAK #4 prvom prilikom kada se vidimo da provozas malo kontinent :)
Ma pusti Zodiaka neko mu je rekao da je F650 motocikl !!! ;D
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #23 poslato: Februar 14, 2008, 12:38:31 posle podne »
afrika 750 2400 eura
afrika 650 2200 eura
aj sad da vas vidim!!!! *538
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

zodiac

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Februar 14, 2008, 04:08:16 posle podne »

Rado, drage volje ;)

zodiac

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Februar 14, 2008, 04:09:20 posle podne »
Ma pusti Zodiaka neko mu je rekao da je F650 motocikl !!! ;D

Propeler, burazere! Ako se lepo ne vozi, ono bar lepo izgleda ;D

urke

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Februar 18, 2008, 10:11:04 posle podne »
Strašno mi je žao što je nikad nisam imao.
Vozio sam i Varadera i Transalpa,prešeo otprilike po 5-6000 km sa svakim i bio oduševljen,a verujem da je Afrika pravi paket i između ova dva modela i definitivno sinonim za kvalitet i izdržljivost.

Van mreže MISIRAC

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #27 poslato: Februar 18, 2008, 10:36:45 posle podne »
Strašno mi je žao što je nikad nisam imao.
Vozio sam i Varadera i Transalpa,prešeo otprilike po 5-6000 km sa svakim i bio oduševljen,a verujem da je Afrika pravi paket i između ova dva modela i definitivno sinonim za kvalitet i izdržljivost.

e pa Urke bato kad se vidimo teraj je dok se ne umoris :)

Hvala,mislim probao sam je ali nisam otišao na neku dalju turu sa njom,a ja ne mogu da donosim zaključke na osnovu nekoliko kilometara,za to je potrebno malo više vožnje.
« Poslednja izmena: Februar 18, 2008, 10:51:52 posle podne od strane urke »
godine te ne cine mudracem nego starcem :)

paperinos

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Februar 21, 2008, 02:45:26 pre podne »
Cim sunce grane pravac u test voznju.

Voja

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Februar 28, 2008, 12:47:32 posle podne »
Taj motor definitivno stvara zavisnike!!!
Kada si na njemu cini ti se da je ceo svet tvoj!!!
Pricalo mi je par njih kako su padali sa nje, mozda joj je to i mana, kazu cini ti se da ides polako, ulazis u krivinu i tek onda shvatis da je ne mozes savladati.
Meni se cini da su njoj kocnice malo slabije...
IMACU JE KAD-TAD!!!

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #30 poslato: Mart 08, 2008, 09:27:06 pre podne »
Taj motor definitivno stvara zavisnike!!!
Kada si na njemu cini ti se da je ceo svet tvoj!!!
Pricalo mi je par njih kako su padali sa nje, mozda joj je to i mana, kazu cini ti se da ides polako, ulazis u krivinu i tek onda shvatis da je ne mozes savladati.
Meni se cini da su njoj kocnice malo slabije...
IMACU JE KAD-TAD!!!
Ja sam se druzio sa njom samo 3-4 godine i bilo je Super za kocnice si upravu ali samo kada nisu Odgovarajuce plocice sve ostalo je OK ! Putna brzina 140-150 pun gas 175 i to je to! EEe da sediste serijsko nas je rastavilo jer mi je onako usko cepalo bulju i to je bio glavni razlog naseg razilaska  ,KAD SAM SELJAK I NISAM CUO ZA DODATNA SEDISTA SA GELOM I SLICNO" !    ;)    kupim varadera kad dobih bolji turing al izgubih motor za blagi Sremacki enduro e samo kad se setim koliko se prasine dizalo za nama kad proletimo nekim medjuseoskim letnjakom pa kocenje sporo dsa nas prasina nestigne !    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Voja

• Gost
« Odgovor #31 poslato: Mart 12, 2008, 08:34:17 posle podne »
Kao sto rekoh, imacu je kad-tad!

joska

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Mart 28, 2008, 11:55:00 pre podne »
Ne znam za afriku,nisam je jos vozio.Upravo sam pazario transalpa,i ovo je fantasticno,ljubav na prvi kilometar.Ako je afrika jos bolja,mozda jednom i izvrsim "upgrade" :)

Voja

• Gost
« Odgovor #33 poslato: Mart 28, 2008, 12:34:12 posle podne »
Neko bi mozda i rekao da su ta dva motora slicna, ali nisu...
Tesko je reci koji je motor bolji, zato sto im namena nije ista...
Ali da mene pitaju, rekao bih da je Africa i lepsa i bolja...

kuratista

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Novembar 12, 2009, 01:41:34 pre podne »
Sta drugo reci nego motor koji stvara zavisnike!!!! ;)

kuratista

• Gost
« Odgovor #35 poslato: Novembar 16, 2009, 12:40:01 posle podne »
Neunistivo pouzdano i uvek te dovede da zeljene destinacije!!!!

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #36 poslato: Novembar 16, 2009, 09:11:33 posle podne »

Pa samo me interesuje ko pametan moze da hvali ovo nazovi prevozno sredstvo. Na pojedinim forumima sam je cak poredio sa nekim motorima ali to je suludo, ona nema konkorenata ni u jednom segmentu. Pri tom sam imao najskuplji i najbolji primerak u Srbiji i na svu srecu prodao. Pa stvari stoje ovako, ne razumem ljude koji kazu da je golf II najbolji auto a danas je 16.11.2009, mislim da je u njihovim glavama stalo vreme ili nemaju sa cime da donesu zakljucak. Isto tako je i sa AFRIKOM. Pa nisam vozio Ruzniji motor u zivotu. Ona je tako stabilna na putu pa jedva je za kilogram laksa od T84, o brzini koja je jedva 140 na otvorenom put ,,, bez poteskoca pri upravljanju,,,,  je smesna za toliki hvalo spev oko ovog nazovi motora, pa bolje je voziti TAMICA nego ovu KOBILU barem ima krov ne kisnes a i brzi je od nje. Mozda se ne kvari, mozda ne trosi, ali znam da ne ide, ne stabilna, ne udobna, ne prakticna, ne definisana, nesto izmedju hardendura i putnog endura a nije ni jedno ni drugo, losa ciklistika, i sada ja postavljm pitanje pametnim ljudima i od njih ocekujem pametan odgovor.  Da li normalno dati za ovo s....e   2002g oko 6200e (bez carine i PDV-a)  a da se ne pogleda u proizvode kao sto su BMW ili KTM koji su u poslednjih deset godina objasnili pojam putnog i hard endura.  Tako da je moje misljenje o ovoj kobili jako sturo hvale jer mislim da neko nema dovoljno ukusa, stila, karaktera, samopouzdanja ili sta vec pa kupi ovo cudo i da toliko para a da se ne okrene oko sebe ili pogleda na sat.  E tako sam i ja poslusao odredjene ljude i otisao u Minhen po kobilu,,, kupio dao gore 6200e, posao put Beograda i vec u Salcburgu zvao kombi da je prevezem kuci posto sam bio prestravljen i razocaran onim sta sam kupio. Tako da nemoze niko vise da me ubedi da je dobra zato sto se ne kvari ne trosi i ne ide jer je kod nje sve ne.     
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2009, 10:03:36 posle podne od strane WOLVERINE »

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #37 poslato: Novembar 16, 2009, 09:16:44 posle podne »
@WOLVERINE
Kad je tako lepo opisa, hajde napisi mi nesto o Hondi Transalp-u (mala Afrika), mozda se predomislim pa je uzmem nesto drugo.
Ako si uopste imao iskustva sa tim tipom motora.
Небитни пролазник

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #38 poslato: Novembar 16, 2009, 09:21:40 posle podne »
@WOLVERINE
Kad je tako lepo opisa, hajde napisi mi nesto o Hondi Transalp-u (mala Afrika), mozda se predomislim pa je uzmem nesto drugo.
Ako si uopste imao iskustva sa tim tipom motora.

TA ili trsnsplant ili vec kako nisam imao prilike da provozam duze od 150 km  :-[ tako da neznam sta da ti kazem sto se toga tice ali imam utisak da lose koci i da je jako lenja na dodavanju gasa. A i estetika je po meni nula tako da je sve stvar ukusa. Mene je AT razocarala ili sam ja vise ocekivao od nje.

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #39 poslato: Novembar 16, 2009, 09:54:28 posle podne »
 Pa dobro, Srbi jesu čudan narod i kriterijumi su kod nas donekle poremećeni tako da si, što se tiče Golfa II, u pravu 100%. Ali ipak, to je samo tvoje mišljenje o pomenutom motoru i, naravno, imaš pravo na njega. To je stvar ukusa a o ukusima ne treba raspravljati. Ne bih se složio samo sa tobom u vezi KTM-a, jer je u njegovom slučaju "mnogo para za malo muzike". Imao sam bar 20 komada da uvezem sa "motorschade" ili u prevodu sa kvarom na agregatu, a da pri tom nijedan nije bio stariji od 5 godina!!! Takvih slučajeva ima i kod nas na pretek. Srpski sindrom je kao i kod Golfa, došao do izražaja, verovatno i što se tiče Afrike jer mi ćemo pre da kupimo precenjeno vozilo ali da bude ekonomično i pouzdano pa makar bilo i na uštrb udobnosti.