April 08, 2026, 10:42:32 posle podne

Autor Tema: prerada motora  (Pročitano 6271 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

silver bullet

• Gost
prerada motora
« poslato: Avgust 18, 2008, 02:14:41 posle podne »
vec sam napomenuo da posedujem jawu cz 1970 godina 175 ccm i zelim da je preradim u chopper mozda sad to izgleda malo smesno zbog velicine same masine ali bitno je da se to sve lepo uklopi i nalici na to sto sam zamislio imam nekoliko ideja koje smatram da su zaista originalne tj. nisam ih nikom ukrao e sad da li cu uspeti da ih odradim videcemo.Voleo bih da mi neko da informaciju gde bi mogao da nabavim zadnji tocak vece sirine sa gumom naravno da ne bude papreno hehe sirina negde oko160 moze i veca naravno.Svasta ja ovde napisah mozda i smesno ali ako je nekom interesantno da pricamo o prepravkama ja cekam.Pozdrav

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: prerada motora
« Odgovor #1 poslato: Avgust 21, 2008, 01:12:44 pre podne »
nije bitno koji se motor prepravlja bitno je da se uradi dobro i originalno
a sto se tice tocka videce mo ako nesto naleti a da pasuje javicu..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Avgust 21, 2008, 10:07:34 pre podne »
 Pozovi coveka,mozda ima nesto za tebe,jer ima mnogo takvih stvari u garazi,a ako nema moze ti dati dobru informaciju ;)

ITALIJAN  064/128-42-19
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #3 poslato: Avgust 21, 2008, 12:28:53 posle podne »
vec sam napomenuo da posedujem jawu cz 1970 godina 175 ccm i zelim da je preradim u chopper mozda sad to izgleda malo smesno zbog velicine same masine ali bitno je da se to sve lepo uklopi i nalici na to sto sam zamislio imam nekoliko ideja koje smatram da su zaista originalne tj. nisam ih nikom ukrao e sad da li cu uspeti da ih odradim videcemo.Voleo bih da mi neko da informaciju gde bi mogao da nabavim zadnji tocak vece sirine sa gumom naravno da ne bude papreno hehe sirina negde oko160 moze i veca naravno.Svasta ja ovde napisah mozda i smesno ali ako je nekom interesantno da pricamo o prepravkama ja cekam.Pozdrav

Zavisi o cemu bi pricao?!?
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

silver bullet

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Avgust 21, 2008, 05:34:05 posle podne »

hvala unapred pa ako bude tocka bude ako ne onda cu ja sastaviti dva tocka od jave pa cu ih oba staviti na jednu osovinu i eto sirine zar nije originalno

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #5 poslato: Avgust 22, 2008, 09:41:01 pre podne »

hvala unapred pa ako bude tocka bude ako ne onda cu ja sastaviti dva tocka od jave pa cu ih oba staviti na jednu osovinu i eto sirine zar nije originalno

Jeste originalno, ali treba voditi racuna i o voznim karakteristikama. Mozda je pametnije naci dva alu tocka pa ih izvariti u jednu celinu i staviti jednu gumu, nego sastavljati 2 zicana na jednu osovinu. Pored toga treba voditi racuna i o kvalitetu materijala za izradu takve osovine jer vrlo lako moze da dodje do, ne daj boze nikome, pucanja iste zbog preopterecenja.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Avgust 22, 2008, 07:05:28 posle podne »
Maestro Paganini kad bi ti prepravio makinu...ne bi je prepoznao niko.... ;D

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #7 poslato: Avgust 23, 2008, 01:19:20 pre podne »
Ja se bavim preradom motora ali ne u copere vec u sportske.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

silver bullet

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Avgust 23, 2008, 01:12:41 posle podne »

Jeste originalno, ali treba voditi racuna i o voznim karakteristikama. Mozda je pametnije naci dva alu tocka pa ih izvariti u jednu celinu i staviti jednu gumu, nego sastavljati 2 zicana na jednu osovinu. Pored toga treba voditi racuna i o kvalitetu materijala za izradu takve osovine jer vrlo lako moze da dodje do, ne daj boze nikome, pucanja iste zbog preopterecenja.
naravno bezbednost pre svega o tome vodim jako racuna pa pokusacu onda i to sa alu tockovima mislio sam sa celicnim zbog niklovanja ali videcemo jos a sto se osovine tice taj komad celika ce ici na posebnu proveru tvrdoce zilavosti i ostalih karakteristika materijala potrebnog za ove namene
e sad me zanima jos da li bi mogao i od cega da napravim prednje vile ili da produzim svoje sto mi je namera ali za neki drugi put nije na odmet da se zna

silver bullet

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Avgust 23, 2008, 01:14:28 posle podne »
Maestro Paganini kad bi ti prepravio makinu...ne bi je prepoznao niko.... ;D
verujem da je maestro zaista maestro ali najlepse je kad se sam pomucis a ionako moju viziju tog motora nema niko hehe hvala na preporuci u svakom slucaju pa ko zna mozda potrazim savet ako ga zeli da da maestro

paperinos

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Avgust 23, 2008, 01:20:16 posle podne »
Ti izgleda nisi upucen u problematiku ko je maestro Paganini.... ;D

Od njega bezi u sirokom luku, ako iole volis svoju masinu i ako mislis da je ikad provozas... ;D

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Avgust 23, 2008, 02:46:13 posle podne »
Evo kako sam ja ovog MZ TS 250/1 iz 1979...

preradio u ovo...

Ne znam o cemu bi pricao, ukoliko imas nekih konkretnih pitanja ti reci...

silver bullet

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Avgust 23, 2008, 04:49:51 posle podne »
Evo kako sam ja ovog MZ TS 250/1 iz 1979...

Ne znam o cemu bi pricao, ukoliko imas nekih konkretnih pitanja ti reci...
ja cu poceti sa jawom tj poceo sam jos pre desetak godina aqli nikako da se to sve dovede u red zapravo najveci mi je problem sto nisam mogao da nadjem adekvatan zadnji tocak tj vece sirine zato i stoji sav posao jer bez gume i tocka nema ni mog motora a ti si samo bez radikalnih izmena sredio svoj motor kod mene je obavezno skidanje zadnjih mortizera bice to grid ram ogibljenje samo na sedistu imam rezervoar suzu prosiricu ga i produziti u skladu sa linijom rama imam i ideju o montiranju alnasera ali nije to od presudnog znacaja za mene ali to je ideja takodje cu produziti prednju vilu za nekih deset centimetara mozda oborim ugao vile ali videcu sve zavisi od forme sa sadasnjim uglom kad se sve napakuje volan ce biti posebna prica ili stari sa nekim dodacima zarad pravog chopper stila ili nesto novo sve u svemu potrudicu se muski oko sredjivanja pa kad boze zdravlja bude gotov videcete ga pa cete dati svoj sud svi na forumu

paperinos

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Avgust 25, 2008, 12:05:39 pre podne »
Potrudi se da to lici na nesto. ;D

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #14 poslato: Avgust 25, 2008, 12:43:03 posle podne »
Samo napred, pa mozes i koju sliku u toku rada da okacis...

silver bullet

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Avgust 25, 2008, 01:57:22 posle podne »
bice slika samo kad pronadjem resenje za tocak bez njega nekako ne ide da bilo sta kacim

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Novembar 04, 2008, 01:47:10 pre podne »
Imam ja jednu takvu. Doduse moja je iz '68. Nikad nije zavrsena, ali ko zna!? Ima na njoj jos svasta da se radi a mene vec malko i mrzi.
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=1763.0

ccmuva

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Novembar 19, 2008, 09:03:12 posle podne »
evo kako je izgledala moja jawa pre secenja twin sport 350, (na motoru je moja cerka sa 1 god.)sledi secenje varenje,smirglanje do besvesti farbanje,nova struja,novo sediste naslon i posle samo 3 meseca eto copera...                   to je ugrubo to motor vise nije kod mene al cisto da vidite kako se i jawasluk da srediti,rezervoar je od ardija a naslonjac je radjen od prohroma ma uzivo je bila jos lepsa...

paperinos

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Decembar 01, 2008, 12:47:49 pre podne »
Tebi bas ide od ruke ovaj boznis...jesi li razmisljao da to malko komercijalizujes.