Mart 28, 2026, 01:17:59 pre podne

Autor Tema: Akcije MAS-a  (Pročitano 6122 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Fly Killer

• Gost
Akcije MAS-a
« poslato: Februar 02, 2008, 08:14:13 posle podne »
Imam jedan predlog (ideja) sve je to lepo sto radite,davanje krvi, humanitarne akcije,zajednicki Gulas a jel vi mislite malo na motoriste hocu reci zasto ne organizujete sami ili u saradnji Auto Savezom Srbije neki trening za motoriste kako na stazi tako i u normalnom saobracaju,kako se ponasati da se izbegne sudar ili sl.
Jel i samo znate kako se kod nas polaze za motor da ne pricam o prakticnoj obuci...
Neznam ko je od vas bio na stazi,tamo moze dosta da se nauci o tehnici i kontroli motora, a ne kao na Uscu ili Miseluk ozezi po gasu...

Jel kultura motorista na ulicama je ravna 0, svaka cast izuzetcima naravno,kupi se motor od 13.000€ a nemaju novce za opremu.
Meni se smeju kada dodjem u Srbiji sto sam u Full opremi i ako idem samo do Cafe-a.
Ah pa da ako prodjem carsijom niko me nece prepoznati... ;)

Ko se cuva i Bog ga cuva to je moj moto...

Ako vam treba neka pomoc o realiziranju ideje samo recite, pomoci cu vam koliko mogu, ako ipak mislite da ovaka ideja nije vredna paznje,ili vec postoji izvinite u suprotnom brisite ovaj thread...

Ciao

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Odg: Akcije MAS-a
« Odgovor #1 poslato: Februar 02, 2008, 10:28:38 posle podne »
Fly, dobra ideja, svaka cast.

Neznam dali si upoznat ovo novo rukovotstvo je izabrano pre nesto vise od 2 meseca. Ja sam predsednik, Deki familija podpredsednik, Vladan BC sekretar i jos 2 clana UO koji se ne pojavljuju na forumu. Zatekli smo to sto smo zatekli (osim 2.000 evra u kasi), skoro nista. Imamo toliko posla da MAS dovedemo koliko toliko u zdravo stanje da nas je 10 i da nam je samo to obaveza trebalo bi nam puno vremena. U svakom slucaju ideja ti je odlicna i sto kaxe jedan lik "razmotricemo je".

Fly Killer

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2008, 10:39:52 posle podne »
Kazem nema problema, sto bude trebalo tu sam ako nista, dajem vam moralnu podrsku ;)

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Februar 02, 2008, 10:40:49 posle podne »
Svaka cast na ideji! Noco uz tebe smo!!! :D :D

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #4 poslato: Februar 02, 2008, 10:43:19 posle podne »
Hvala, momci! I tebi fly.

Shesti

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Februar 02, 2008, 11:56:09 posle podne »
Odlicna ideja...ja bih prvi dosao :D ...

Pretpostavljam da za to treba i novca, sponzora, pa bi prvo to trebalo obezbediti...

Fly Killer

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Februar 03, 2008, 12:09:49 pre podne »
Zasto sponzor?
Ko dodje da ucestvuje na trening mora sam da plati a ne vi da budete kao Crveni Krst :icon_scratch:
Nas ovde kosta dva dana (staza sa instruktorom ili bez) od 200 pa na vise, ovisno od staze i kluba koji ima trening ili obuku.
Naravno neka i drzava pomogne jer i njima bi dobro doslo kao reklama narodu, znate na sta mislim vec...
Iskreno receno vas rad i ideja ovako nesto kao sto vi radite dopada mi se, da i mi u Srbiji imamo neku dobru moto platformu, a ne da narod kada cuje nekoga motoristu da kazu evo opet budala na 2 tocka...
Pored toga dodju poznate firme guma kao Dunlop(mozes i kupiti gume kod njih) ili sl i malo objasnjavaju o tehnici gume, ili kao firma webers (amortizeri) steluju amortizere motor prema vama i nauce te kako da koristis silne klicks na amortizerima i sta jos.

Doslo vreme danas da nema ni kod babe dzabe u ostalom to sve kosta danas...

Ja sam ranije nabavljao robu iz Nemacke ali sa nasim ljudima ne mozes (svaka cast izuzetcima) sta vredi on meni naruci oce polovne gume ili lepljene plocice a oce da vozi R1 ili sto ja znam, to nisam nikada radio niti cu raditi...

sustina nasih motorista jeste daj da imam motor a za delove i opremu lako cemo...
ne pitajte sta sam sve video na Miseluku a zele da se utrkavaju...

Steta sto je Miseluk opet proradio za normalan saobracaj he he

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #7 poslato: Februar 04, 2008, 02:03:41 posle podne »
Ideja je perfektna, Ja sam jos pre par godina razmisljao o tome kada je bila prva trka na aerodromu u Vrscu u organizaciji moto kluba " Dijamant " iz Arandjelovca na celu sa Kuletom Perisicem ( mojim prezimenjakom ). Ja licno nisam u tom fazonu, niti imam takav motor, ali zato ima dosta zainteresovanih ljudi koji tu mogu se dokazu i pokazu sta znaju i umeju.

Svi su bili odusevljeni stazom jer je to deo piste za JAT-ovu visu skolu pilotiranja. Staza je potpuno bezbedna, jer prilikom eventualnog izletanja nema prepreka sa strane, jer je sve ravno i nema zastitne metalne ograde, kanala ili brdasca.  *200

To bi verovatno moglo sa JAT-om da se razgovara sta, kako i pod kojim uslovima, ali ima dosta vremena da se razmisli i osmisli.

Fly Killer

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Februar 04, 2008, 06:11:37 posle podne »
Ja licno nisam u tom fazonu, niti imam takav motor

pa ne moras da imas ZX10r ili R1, nije vazno da li si brz ili sto vec, nego da savladas tehniku krivine (kada kocenje,kada gas,naglo kocenje pri suvom ili mokrom kolovozi ili sl.) to se moze sa svakim motorom pa cak i MZ ili tomosom, razumes me na sta sada mislim?

Potgledajte filmove na sta ja mislim

&feature=related

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 04, 2008, 08:11:35 posle podne »
Ideja je sjajna i moram reci da podrzavam svaku akciju "opismenjavanja" nas motorciklista. Ali mora da se ipak dobro obrati paznja na instruktore i demonstratore koji to treba da nam predstave.

Fly Killer

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 04, 2008, 09:09:37 posle podne »
To bi bilo najbolje neko iz nekog racing teama,ja verujem i ubedjen sam da ima trkaca ili bivsih trkaca koji bi dobrovljno tako nesto pokazali....
ako u krajnjem slucaju moze se srediti iz Nemacke dovuci par ljudi, imam par kontakata ali otom potom...

Vazno je da zazivi ideja i volja za tako nesto....
[/color]

Shesti

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Februar 04, 2008, 10:54:06 posle podne »
I ja sam za, rado cu ucestvovati...

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
« Odgovor #12 poslato: Februar 05, 2008, 06:42:49 posle podne »
ideja savrsena,pogotovo za klince koji sa skutera sednu na R-a.A i propagiranje koriscenja
opreme bi bilo vise nego korisno
MK SPID

adega

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Februar 05, 2008, 09:09:40 posle podne »
Ja jesam punoletni klinac od 19 god,motor vozim jos od moje 9 god jeste bio je prvo automatika,pa kad sam napunio 14 god dobio sam od mojih moji prvi  sopstevi apn4,nije iso brzo...kad asm napunio 16 uzeo sa apriliu 125rs extreme,nisam se nesto sa njom proslavio,a sa moji 17 god uzeo sam sadasnjeg Suzukija gsx-r 600 srad.imam veliuku zelju na stazu.pa makar i da vezbam,za sigurniju voznju,nemam nesto kinte za to,ali pokusao bi da radim na tome da skupim nekako,pitanje je koliko ti treba za jedan trening??i sta sve treba??moj predlog:najsigurnija staza je mislim u Vrscu u Jat-u,ako nisam u pravu prepraviti me.....
ovo bi trebalo sto pre da zazivi i da MAS-a preispita o tome,znam da ima dosta toga ali ni ovo nije lose,Da se bolje nauci voziti,mozda bi manje bilo nesrece?????

Fly Killer

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Februar 06, 2008, 06:43:27 posle podne »
Ja jesam punoletni klinac od 19 god,motor vozim jos od moje 9 god jeste bio je prvo automatika,pa kad sam napunio 14 god dobio sam od mojih moji prvi  sopstevi apn4,nije iso brzo...kad asm napunio 16 uzeo sa apriliu 125rs extreme,nisam se nesto sa njom proslavio,a sa moji 17 god uzeo sam sadasnjeg Suzukija gsx-r 600 srad.imam veliuku zelju na stazu.pa makar i da vezbam,za sigurniju voznju,nemam nesto kinte za to,ali pokusao bi da radim na tome da skupim nekako,pitanje je koliko ti treba za jedan trening??i sta sve treba??moj predlog:najsigurnija staza je mislim u Vrscu u Jat-u,ako nisam u pravu prepraviti me.....
ovo bi trebalo sto pre da zazivi i da MAS-a preispita o tome,znam da ima dosta toga ali ni ovo nije lose,Da se bolje nauci voziti,mozda bi manje bilo nesrece?????

Pametno zboris momce... da svako tako misli gde bi bili....