Mart 28, 2026, 11:42:22 pre podne

Autor Tema: KOLIKA JE POTROSNJA VASEG MOTORA.  (Pročitano 22335 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
Odg: KOLIKA JE POTROSNJA VASEG MOTORA.
« Odgovor #60 poslato: Septembar 30, 2009, 11:53:49 posle podne »
moj bmw svaki put posrce ceo rezervar,ma koliko da mu naspem bilo na otvorenom putu ili u gradu :)

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 01, 2009, 12:06:34 pre podne »
Kawa ZX 10 90g troši neverovatnih 5l do 4 hiljade obrtaja... ili 140km/h
ali i kada se potera ne prelazi 7... za jedan teži motor (250kg) to je odlična potrošnja
i razlog zbog  kog je još uvek u mom vlasništvu iako je pre neki dan svečano okrenuo 100 000km...  :o ;D :-*

Buki

• Gost
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 28, 2009, 06:57:39 posle podne »
moj bmw svaki put posrce ceo rezervar,ma koliko da mu naspem bilo na otvorenom putu ili u gradu :)
Neverovatno i meni se to isto desava...

Van mreže Vlade

• Vozac
  • *
  • BMW R 1150 GS
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 28, 2009, 07:36:31 posle podne »
Neverovatno i meni se to isto desava...
Masovna pojava zamislite i kod mene isto :o

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 28, 2009, 09:38:03 posle podne »
Sigurno 125 bio sam sa covekom u Sabcu i tacno je sto se tice potrosnje on i nemoze vise da trosi jer je to mali agregat.

Van mreže bucow

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #65 poslato: Novembar 08, 2009, 01:55:06 posle podne »
i ja imam isti problem sa suzukijem ;D
vazda mu malo goriva  ???

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #66 poslato: Novembar 08, 2009, 05:38:23 posle podne »
Ja sam naviako na 10 pored Yamahe RD, Suzukija GSXR750 91 TAKO DA MI JE AFRIKINIH 6-6,5 BILO DO JAJA ! pa onda k3 1000 od 6-10 sve zavisi od tempa ali autoput ubi benzin,pa onda Varadero karburatorski isto 10ak, 954 0d 6-9 i sve u svemu k3 za to sto potrosi i opravda karakteristikama ! sada je na redu test sa novim Varaderom ali otom potom Javljam ! nedo nambog busu ili zx12 !
Kao sto sam prethodno obecao, Varadero 1000 2003 anspric na 100kmh trosi 5 lit svakih 20kmh povecenja brzine je jedna litra goriva vise !!!
PUN GAS PA POLAKO !!!

kuratista

• Gost
« Odgovor #67 poslato: Novembar 12, 2009, 12:13:05 pre podne »
AFRICA RD04 oko 5l van grada pri voznji 100-120 km/h.

Van mreže Anka

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
  • Kcer ludog oca
« Odgovor #68 poslato: Novembar 12, 2009, 01:18:52 posle podne »
Moja honda uvek zedna  *38
Devojka moze da bude sa sela ali motor mora da je iz Japana

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #69 poslato: Novembar 12, 2009, 02:53:18 posle podne »
primetio sam da mi zimi mnogo manje trosi........ :D :D :D :D
neznam zasto........... :D :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #70 poslato: Novembar 13, 2009, 09:00:58 pre podne »
primetio sam da mi zimi mnogo manje trosi........ :D :D :D :D
neznam zasto........... :D :D :D

skoro da ne troši uopšte, dokle god ga ne upališ da radi malo u mestu, a Deki  :D :D :D :D

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #71 poslato: Novembar 13, 2009, 09:18:49 posle podne »
@Ivta
skoro da ne troši uopšte, dokle god ga ne upališ da radi malo u mestu, a Deki  :D :D :D :D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D naravno........
« Poslednja izmena: Novembar 14, 2009, 03:15:21 posle podne od strane Dexxter »
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #72 poslato: Decembar 21, 2009, 02:30:20 posle podne »
Šta reći
Iako smo daleko odmakli od stvarne potrebe da se prevezemo s jedne tačke na drugu i često vozimo makine puno snažnije od onog što nam stvarno treba, još možemo reći, kada vozimo motocikl u normalnim uslovima, da vozimo racionalno. Uprkos tome, trebamo se čuvati tog toliko slatkog Super Size me! Efekta koji nam prezentuju proizvođači sa svakim novim modelom. Ako nađemo pravu meru, potrošnja goriva još će neko vreme biti stavka koju možemo podneti, a i zagađenje okoline biće podnošljivo.

Kako uštedeti koju kap?

Iako imamo osećaj da ovo znaju i vrapci na grani, još jednom nekoliko saveta.
Hladni start - nakon što ste pokrenuli motor krenite s vožnjom i laganim tempom zagrejte motor na radnu temperaturu. Ne grejte motor u mestu.
Obrtaji - viši obrtaji znače višu potrošnju. U normalnom saobraćaju koristite što viši stepen prenosa i što niže obrtaje. Ubrzavajte nežno i s malim pomeranjem ručice gasa.
Stil vožnje - nagla ubrzanja, a potom i nagla kočenja, uzrokuju višu potrošnju, a dokazano ne povećavaju putni prosek. Vozite umereno.
Stanje guma i opreme - pritisak u gumama treba biti pravilan. Na dužim etapama autoputa možete ih dodatno dopumpati na maksimalnu vrednost iz knjižice vozila. Jakna uz telo koja ne treperi poput padobrana takođe smanjuje potrošnju, a povećavaju je top-case i bočni koferi.
Lanac - pravilno zategnut, čist i dobro podmazan znači najmanji gubitak snage u transmisiji i smanjuje potrošnju.
Motor - ispravne svećice, čist filtar vazduha i podešeno ubrizgavanje, kod starijih modela podešenost rasplinjača i ručnog čoka mogu puno uštedeti.
Autoput - povećanje brzine eksponencijalno povećava potrošnju. Tako prosečan supersportaš pri brzini od 120 km/h treba samo 15 KS na zadnjem točku da bi taj tempo održavao. Da bi održavao dvostruko više, tj. 240 km/h, treba šest puta više snage ili ti 90 KS. Dakle, umereno s gasom.

Pruzeto od "saveti dobrih majstora"

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #73 poslato: Avgust 24, 2010, 07:44:46 pre podne »
Šta reći
Iako smo daleko odmakli od stvarne potrebe da se prevezemo s jedne tačke na drugu i često vozimo makine puno snažnije od onog što nam stvarno treba, još možemo reći, kada vozimo motocikl u normalnim uslovima, da vozimo racionalno. Uprkos tome, trebamo se čuvati tog toliko slatkog Super Size me! Efekta koji nam prezentuju proizvođači sa svakim novim modelom. Ako nađemo pravu meru, potrošnja goriva još će neko vreme biti stavka koju možemo podneti, a i zagađenje okoline biće podnošljivo.

Kako uštedeti koju kap?

Iako imamo osećaj da ovo znaju i vrapci na grani, još jednom nekoliko saveta.
Hladni start - nakon što ste pokrenuli motor krenite s vožnjom i laganim tempom zagrejte motor na radnu temperaturu. Ne grejte motor u mestu.
Obrtaji - viši obrtaji znače višu potrošnju. U normalnom saobraćaju koristite što viši stepen prenosa i što niže obrtaje. Ubrzavajte nežno i s malim pomeranjem ručice gasa.
Stil vožnje - nagla ubrzanja, a potom i nagla kočenja, uzrokuju višu potrošnju, a dokazano ne povećavaju putni prosek. Vozite umereno.
Stanje guma i opreme - pritisak u gumama treba biti pravilan. Na dužim etapama autoputa možete ih dodatno dopumpati na maksimalnu vrednost iz knjižice vozila. Jakna uz telo koja ne treperi poput padobrana takođe smanjuje potrošnju, a povećavaju je top-case i bočni koferi.
Lanac - pravilno zategnut, čist i dobro podmazan znači najmanji gubitak snage u transmisiji i smanjuje potrošnju.
Motor - ispravne svećice, čist filtar vazduha i podešeno ubrizgavanje, kod starijih modela podešenost rasplinjača i ručnog čoka mogu puno uštedeti.
Autoput - povećanje brzine eksponencijalno povećava potrošnju. Tako prosečan supersportaš pri brzini od 120 km/h treba samo 15 KS na zadnjem točku da bi taj tempo održavao. Da bi održavao dvostruko više, tj. 240 km/h, treba šest puta više snage ili ti 90 KS. Dakle, umereno s gasom.

Pruzeto od "saveti dobrih majstora"
-BMW R 100 RT, 11/1982,po katalogu, 5,75 litara supera,...kada sam ga uzeo,sa rastelovanim karburatorima,i traktorskim radom ,znao je sa mojom teskom rukom na gasu da odere i citavih 7,5-8litara (pri oko 140km/h),e sad dosla zima 2008-09,i ja lepo kod Radulovica...bla,bla,...naruceni SVI  O-ringovi karburatora,SVE zaptivke,obe membrane,pa nazad kuci,i onda polako, sajdjijski,pakujem deo po deo,predhodno naravno u akciji je bio Nitro razredjivac....reglaza ventila,paljenja,sinhr.karb.-a....eno ga radi kao macka,i trosi sa Srpsko-Rusko-Sirijskim >:D ;D ::) benzinom 6.2-6.5litara(peta brzina,3400 o/min.,100km/h) .-
BMW BoxerClub Pancevo

Van mreže miskoR6

• Dobar Vozac
  • **
  • R6 ni za drugi 6
« Odgovor #74 poslato: Novembar 13, 2012, 09:59:54 posle podne »
Meni je moj R6 potrosio 5.35L evropremijum bezolovnog na 100km. Mereno u mililitar. 3/4 puta predjeno u vangradskim uslovima na 4-5000 obrtaja pri laganoj voznji i brzini od 70-80km/h sa jos jednim zenskim saputnikom na repu od 50kg. Sledece merenje cu izvrsiti sam pa javljam za informacije, vozicu otvoren put, ujednacen gas i merak mi je da vidim da li ce moci ispod 5 da ide...
Ispred krivine zavrni gas-to ti je jedini spas!