Mart 30, 2026, 06:05:18 pre podne

Autor Tema: Konkretno!!!  (Pročitano 7640 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
Odg: Konkretno!!!
« Odgovor #20 poslato: Septembar 13, 2008, 09:40:51 pre podne »
Da se ne zaboravi,da je ovo zvanican sajt i forum Moto asocijacije Srbije,pa je normalno da se ovde prvenstveno govori o mogucim akcijama u organizaciji MAS-a.
 A sta mislim o ucescu drugih,vec sam rekao!!!

Naravno da bi u akciji mogli da ucestvuju i klubovi van MAS-a kao i pojedinci!!!

Naravno,sto se tice MAS-a,zahtev za pokretanje ovakve akcije bi se mogao podneti na sledecoj Skupstini,najverovatnije u oktobru!!!
 Ovde je bitno da vidimo,kakvo raspolozenje postoji za pokretanje akcije tog tipa!!!

Bravo Dok. Ja i jesam postavio post da bi smo videli kako drugi konkretno rade i skupjaju poene u narodu, a ne da mi raspredamo o tome dali ili ne pomoci ovu akciju!!! Licno mislim da je BJB hteo bilo kakvu pomoc oko ovoga nebismo za akciju saznali iz novina vec bi neko od njih postavio post i pozivnicu i na ovom forumu! Dosta nam je pamet bila u dupetu vreme je da pocnemo da razmisljamo glavama!!!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Septembar 13, 2008, 08:55:56 posle podne »
Preko BJB-a..... >:( ne uplacujem nista.

Van mreže Siki

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #22 poslato: Septembar 13, 2008, 11:24:46 posle podne »
Tema je na mestu i trebalo bi da organizujemo na nivou MAS-a humanitarnu akciju ali mislim da ne bi trebala akcija da bude napravljena u inat ovom ili onom i da komsiji crkne krava. Nego treba napraviti akciju zato sto tako treba i zato sto se moze pomoci ovom ili onom pa ako iz toga dobijemo neku medisku paznju ili podignemo sves ostalim ucesnicima u saobracaju na nas,motoriste, odlicno. Ne zelim da pomognemo nekom samo zato da bi mi imali koristi nego zato sto ta pomoc nekom treba a mi smo u mogucnosti da mu je i pruzimo.
MK WARRI0RS
    SERBIA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #23 poslato: Septembar 14, 2008, 01:25:00 pre podne »
Tema je na mestu i trebalo bi da organizujemo na nivou MAS-a humanitarnu akciju ali mislim da ne bi trebala akcija da bude napravljena u inat ovom ili onom i da komsiji crkne krava. Nego treba napraviti akciju zato sto tako treba i zato sto se moze pomoci ovom ili onom pa ako iz toga dobijemo neku medisku paznju ili podignemo sves ostalim ucesnicima u saobracaju na nas,motoriste, odlicno. Ne zelim da pomognemo nekom samo zato da bi mi imali koristi nego zato sto ta pomoc nekom treba a mi smo u mogucnosti da mu je i pruzimo.

Bravo!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže top warriors

• Moto Manijak
« Odgovor #24 poslato: Septembar 14, 2008, 12:02:14 posle podne »

MK WARRIORS SERBIA

djera

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Septembar 15, 2008, 12:46:50 pre podne »
STO SE TICE DAVANJA KRVI NIJE NIKAKAV PROBLEM NEK MI ZABODU IGLU I NEK ISTACU KOLIKO IM TREBA ALI PRVO MORAMO SEBI DA POMOGNEMO NASA KUCA (MAS) MORA DA BUDE JAKA,DOSAD JE DOSTA STVARI URADJENO IMAMO SOLIDAN PRAVILNIK I STATUT ALI TO NIJE DOVOLJNO DA BI MAS POSTAO JEDNA SASVIM OZBILJNA ORGANIZACIJA.MAS-u SU POTREBNE POLUGE VLASTI KOJE CE DA PRIVUKU JOS KLUBOVA U CLANSTVO A KLUBOVE CLANOVE DA PRIMORA DA POSTUJE ODLUKE SKUPSTINE I RUKOVODSTVA MAS-a. NA PR. SAMO CLANOVI MAS IMAJU PRAVO NA PERIODICNU REGISTRACIJU ILI SAMO CLANOVI MAS IMAJU POPUST NA OBAVEZNO OSIGURANJE ITD.... NA OVAJ NACIN KLUBOVI DOBIJAJU PRIVILEGIJE A NEPOSTOVANJEM ODLUKA MAS RIZIKUJU DA IH IZGUBE A NE KAO DO SADA >STA DOBIJAM AKO SAM CLAN , NECU JA KAKO ONI HOCE , MA NECU NI KAKO JA HOCU<
MISLIM DA SU POVLASTICE ZA CLANOVE MAS-a SLEDECE CIME BI RUKOVODSTVO MAS MORALO DA SE POZABAVI JER SAMO TAKO MOZEMO IMATI JEDNU OZBILJNU ORGANIZACIJU .

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #26 poslato: Septembar 16, 2008, 12:21:18 pre podne »
STO SE TICE DAVANJA KRVI NIJE NIKAKAV PROBLEM NEK MI ZABODU IGLU I NEK ISTACU KOLIKO IM TREBA ALI PRVO MORAMO SEBI DA POMOGNEMO NASA KUCA (MAS) MORA DA BUDE JAKA,DOSAD JE DOSTA STVARI URADJENO IMAMO SOLIDAN PRAVILNIK I STATUT ALI TO NIJE DOVOLJNO DA BI MAS POSTAO JEDNA SASVIM OZBILJNA ORGANIZACIJA.MAS-u SU POTREBNE POLUGE VLASTI KOJE CE DA PRIVUKU JOS KLUBOVA U CLANSTVO A KLUBOVE CLANOVE DA PRIMORA DA POSTUJE ODLUKE SKUPSTINE I RUKOVODSTVA MAS-a. NA PR. SAMO CLANOVI MAS IMAJU PRAVO NA PERIODICNU REGISTRACIJU ILI SAMO CLANOVI MAS IMAJU POPUST NA OBAVEZNO OSIGURANJE ITD.... NA OVAJ NACIN KLUBOVI DOBIJAJU PRIVILEGIJE A NEPOSTOVANJEM ODLUKA MAS RIZIKUJU DA IH IZGUBE A NE KAO DO SADA >STA DOBIJAM AKO SAM CLAN , NECU JA KAKO ONI HOCE , MA NECU NI KAKO JA HOCU<
MISLIM DA SU POVLASTICE ZA CLANOVE MAS-a SLEDECE CIME BI RUKOVODSTVO MAS MORALO DA SE POZABAVI JER SAMO TAKO MOZEMO IMATI JEDNU OZBILJNU ORGANIZACIJU .

Bravo Djero!
 Pored svega gore pomenutog trebalo bi i da se oformi ekipa koja ce se aktivno baviti i odnosima sa medijima. Prvenstveno mislim na Moto magazin, 2 tocka... pa onda i sa dnevnom stampom i ostalima u etru. Koliko sam upucen sam Moto magazin je ponudio saradnju, ali sem par ljudi niko vise nije im dostavio nikakav text ni o svom, niti o nekom drugom susretu na kom je bio. Da se razumemo, prvo kritike upucujem sebi pa tek onda svima ostalima!
 Isto tako postoji mali milion akcija koje bi smo mogli i trebali pokrenuti ali za to jos uvek nema ni volje ni zelje kod vecine klubova clanica MAS-a koliko vidim. Zato bih javno uputio poziv svim klubovima clanovima MAS-a  da o ovome razmisle i da se na prvom sastanku ova tema nadje medju prvima na dnevnom redu!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Septembar 16, 2008, 01:03:49 pre podne »
Eh kad bi se organizovala akcija...Lov na pandure... ;D odziv bi bio 100% ;D

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #28 poslato: Septembar 16, 2008, 04:32:26 posle podne »
Gledam sinoc ili preksinoc prilog na RTS 2 o porodici u Strpcu na KiM,ciji je jedan sin u kolicima zbog cerebralne paralize!
 Momak svojih 16-17 godina,tuga jedna!
 Kaze decko da najvise voli komp zbog Interneta i igrica,sto je zbog nacina zivota sasvim razumljivo!
 Ali poenta price je druga!Zive ljudi u kuci na sprat,kakve smo jos samo mogli vidjati po Prizrenu u filmovima tipa"Kapetan Leshi"!!!Samo sto se nije srusila,sa onim prekrstenim gredama u zidovima i verovatno cerpicem kao gradjevinskim materijalom.
 I dosli direktori zemunskih osnovnih skola i doneli prilog za izgradnju nove kuce,koji su skupili osnovci!!!
 E to je solidarnost i pomoc!!!
 Pa mi tako pade na pamet ideja,kako bi svaki klub u MAS-u mogao godisnje da odvoji 10 eura po clanu,da se MAS pridruzi takvoj akciji ili sam zapocne slicnu!
 Evo i racunice:

53 kluba u MAS-u X recimo u proseku 15 clanova=

53 x 150 eura= 7950eura

E,kakva bi to pomoc nekome bila za kucu,lecenje itd., a donator MAS!!!
 Naravno da bi u akciji mogli da ucestvuju i klubovi van MAS-a kao i pojedinci!!!
 I samo neka mi niko ne kaze da ne moze da odvoji,godisnje, 10 eura za ovakve stvari !!!

Da se ogradim prvo i ja sam za humanost. Gledao sam tu emisiju o porodici sa hendikepiranim detetom u Strpcu. Dirnula me je radost hendikepiranog decaka i humanost ljudi iz skola iz N.Beograda.Verujem da se onaj decak stvarno obradovao donaciji kojom ce njegova porodica (zdrav brat koji nigde ne radi ???, otac-covek 45-50 godina koji je prinudjen da zivi u staroj kuci (sa mnogo dobrim i skupim namestajem), jer za zivotni vek nije uspeo da zaradi za dogradnju kupatila i prepokrivanje kuce ??? i majka koja nigde ne radi i ne privredjuje(verovatno ne zna ni da hekla, veze, radi u basti) ??? ???)
Mnogo, mnogo ljudi ovde nema ni staru kosovsku kucu (kao ova porodica), zive po kontejnerima (koji nisu njihovi), ili zivi u isto takvim ili gorim kucama (sa nikakvim namestajem) u veoma neprijateljskom okruzenju. I za te ljude je mnogo pomoci uplaceno i dato, ali ta pomoc nije uvek stigla na pravo mesto.
Nisu ovde sve stvari crne i bele ima tu mnogo sivih nijansi i sto je najgore te sive nijanse su vecinom tamne.
Da se vratim na hendikepiranog decaka- za njega bi, licno, mnogo veca radost bila da je prisustvovao nekom koncertu, skupu mladih i sl. a da mu se posveti puna paznja i da zivi u kuci svog oca koji je "sprcao" zivot i radni vek pa je clanovima svog domacinstva obezbedio normalne uslove za zivot.
Svrha ove moje poruke nije da "ubijem" humanost u vama, pokusavam da budem human i da pomognem slabijima i siromasnijima od mene kada god to mogu, a da ne ugrozim sebe, ali nije svako ko se predstavlja kao siromasan i slabiji od vas i stvarno slabiji i siromasniji.
Svet je put prevaranata, grebarosa, foliranata, lenstina i profitera na tudjoj nesreci. Raspitajte se o visinama plata zaposlenih u npr. Crvenom krstu Srbije ili bilo koje druge humanitarne organizacije, pa cete da vidite da oni bas to i ne rade prvenstveno zbog humanosti.
Kod organizovanja bile kakve pomoci potreban je jasan i dobro proveren cilj i potrebna je, sto se sada kaze, puna transparentnost, jer u suprotnom od donatora se stvaraju nepoverljivi ljudi.

Izvinjavam se svima vama kojima se ova poruka ne svidja bilo zbog duzine ili sadrzaja, nije mi namera da debatujem oko ovoga sa vama, jer ima mnogo lepsih tema za diskusiju-A zivot je samo jedan i mnogo brzo prolazi. ;)

Licno cu da podrzim svaku akciju MAS-a, ako smatram da je opravdana (najmanji problem je finansijski).
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #29 poslato: Septembar 16, 2008, 07:13:04 posle podne »
Svrha ove moje poruke nije da "ubijem" humanost u vama, pokusavam da budem human i da pomognem slabijima i siromasnijima od mene kada god to mogu, a da ne ugrozim sebe, ali nije svako ko se predstavlja kao siromasan i slabiji od vas i stvarno slabiji i siromasniji.
Svet je put prevaranata, grebarosa, foliranata, lenstina i profitera na tudjoj nesreci. Raspitajte se o visinama plata zaposlenih u npr. Crvenom krstu Srbije ili bilo koje druge humanitarne organizacije, pa cete da vidite da oni bas to i ne rade prvenstveno zbog humanosti.
Kod organizovanja bile kakve pomoci potreban je jasan i dobro proveren cilj i potrebna je, sto se sada kaze, puna transparentnost, jer u suprotnom od donatora se stvaraju nepoverljivi ljudi.

Na zalost,debelo si u pravu!
 Ja sam ovaj TV prilog samo naveo kao primer!
 A takvih primera,i sigurno mnogo tezih,ima na sve strane.
 Namera mi je bila da kazem,da ovakva materijalna pomoc sigurno ne bi ugrozila ni jednog bajkera niti klub,a puno bi znacila onome kome je ZAISTA PREKO POTREBNA!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #30 poslato: Septembar 25, 2008, 10:29:37 pre podne »
Vecina klubova je dobila apel za pomoc motocikliste iz Titela, Miric Bosku kome je potrebna pomoc oko transplantacije bubrega u Rusiji.

Eto konkretne teme.

paperinos

• Gost
« Odgovor #31 poslato: Septembar 28, 2008, 01:28:03 pre podne »
Video sam broj racuna, primio sam "K znanju".

Ljudi ajde da pomognemo nasem kolegi bajkeru.
Animirajmo i druge ljude, nije bitna cifra, bitno je da se da imformacija i drugim ljudima da je covek u nevolji.
Neka svako od nas uplati koliko moze, odreknite se neceg sto vam nije toliko bitno, a bez cega se moze.