Mart 31, 2026, 01:30:17 posle podne

Autor Tema: STA MISLITE O RADU M.K. U SRBIJI  (Pročitano 11354 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
Odg: STA MISLITE O RADU M.K. U SRBIJI
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 08, 2008, 07:40:52 pre podne »
Vidim kad su kritike u pitanju,svi smo mi donekle u pravu.Ali po meni MAS,ne moze da zazivi dok klubovi ne budu imali korist od placene clanarine iz samog MAS-a,mozemo da pricamo sta hocemo,ali mi smo SRBI i samo trazimo korist.Kad bi samo jednu sezonu svi klubovi razmisljali kako bi i cijme mogli da pomognu u radu ove zajednice,ne bi nam bilo kraja.Mnogi pricaju o popularizaciji svih motorciklista,o smanjenju registracije i putarine,o smanjenju cene moto opreme(kod nas je roba i do 100% skuplja nego vani)
Resenje za to postoji,treba da s ugledamo na primer na Slovence,tamo ako si clan nekog kluba,imas popust u odgovarajucem osiguranju i do 80%.Kako to uradili,prosto,pokupiti svu dokumentaciju klubova u MAS-u,koja sacinjava ime,prezime,broj licne karte i motor koji vozi,i to u svakom klubu.Imamo sigurno nekog pravnika koji moze lepo srociti ponudu i odneti u svako osiguravajuce drustvo koje imamo,i razgovarati sa njima,koja bi bila najmanja cena osiguranja(posto nam je to najveca cifra u registraciji)kada bi svi ti ljudi radili osiguranje kod njih,i naravno napomenuti,da se taj broj ljudi iz godine u godinu povecava,da se razlikujemo od ostalih motorciklista jer nam je cilj promocija nosenje kaciga,edukacija mladih,bezbednost u saobracaju itd,itd.
E onda kada ti kao clan MAS-a,registujes motor,makar i 20% jeftinije nego ostali,oni ce se sami zapitati zasto nisu u MAS-U,i pokusavace da se maksimalno pridrzavaju pravilnika MAS-a,koji mora biti dosta stroziji
to je samo jedan primer,tako moze slicno da se uradi i za putarinu,i za opremu i sve ostalo
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže shorty

• Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 08, 2008, 11:52:57 pre podne »
alal vera darko....
a stvarno je tako....od moto kluba samo troshkovi a privilegije???
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 08, 2008, 01:30:14 posle podne »
Darko je u pravu, i te spiskove (koje on pominje) klubovi su bili u obavezi da dostave MAS-u. Mi smo od Dunava trazili ponudu za osiguranje vozaca od povreda i dali su nam ponudu veoma korektnu. Ove godine nismo to odradili ali planiramo za 2009. da odradimo osiguranje vozaca, zato smo se dogovorili da klubsku clanarinu svi uplate do kraja januara 2009. da bi imali vremena za zakljucivanje ugovora o osiguranju.
Sto se tice clanarine kod nas u klubu clanarina je 3000,00, za te pare clan dobija: majcu, duks, kalendar, redovna obavestenja putem SMS-a o aktivnostima MAS-a i kluba.
Clanarina MAS-u od 8000,00 i nije neka stavka za klub. E sad sta dobija klub od MAS-a?
Konkretno ove godine, podrsku u reklamiranji i organizaciji skupova, informacije o aktivnostima putem mejla ili sms-a. Za reli svaki ucesnik je od MAS-a dobio po 1000,00 za gorivo. (LA MOTO osam ucesnika 8000,00 za gorivo.)
Darkov predlog za osiguranje je odlican. Ajde ima li neko od nas da radi ili ima veze u osiguravajucim kucama, da se napravi pocetni kontakt i dogovor ce se sigurno napraviti.
(najzad i na nasem sajtu da se nesto konkretno radi)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 08, 2008, 08:47:53 posle podne »
nerazumem pojedine ljude sto misle da sve znaju
napadati nekog i nije tako lose netreba ga mozda menjati
ali da nisu radili kako treba uz nasu pomoc (NEPOMOC)nisu
javljaju se ljudi koji nisu ni ucestvovali u radu skupstine MAS-a
i cak neznaju ni problematiku niti kako je izglasan statut i koje su se tacke resili na nasu srecu
pominjete skupove e pa onda procitajte u statutu za 2009 stoji 1‚GRAD 1 SKUP
e da vidim vas bajkere kako ce te to da izvedete posto svaki grad ima vise klubova
a treba da se dogovorite .kada sam postavio pitanje nisam ni mislio na skupove generalno
vec na sve ostalo kompletnu problematiku a to treba MAS da pokrene a mi ostali da prihvatimo ili ne
i kao sto rece, misirac jedan forum bjb je vise postigao nego MAS.za to smo svi krivi ALI SMO KRIVI !!!!!!!!
tako da mozemo do ujutru da se hvalimo i da branimo jedni druge ako je neko kriv i sam kaze da jeste zbog svog nezalaganja kako ostali znaju da nije a cak ni nisu u sastavu MAS-a
ovim nemislim da nekog prozivam .samo sam realan .i kazem da klubovi na celu sa MAS-om
su podbacili ove godine ,nije bitan razlog i nesuglasice vec je bitno to sto nismo uradili
ko je kriv svi mi .ali da vidimo sta dalje.
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:10:44 posle podne »
Mislim da je tema bila sta mislite o radu klubova a ne o masu.Mislim da su kod nas pojedini klubovi dosta uradili na omasovljenju celokupnog moto sveta i sporta i druzenja.Sama konstatacija da uspevaju da svake godine povecaju svoje clanstvo a ne da ga pocepaju na vise klubova govori dovoljno.Organizacija skupa za preko 1000 motora od cetvrtka govori o njihovom radu.Organizacija relija ,moto trke je vrlo ozbiljna stvar koju su izneli vrlo uspesno.Sigurnost u saobracaju-bio sam sa predsednikom kluba koji kaze za svog prijatelja,,On se vozi sa nama ali nemoze da bude clan kluba jer nece da polaze za motor,,Voze se u ful opremi vrlo disciplinovano i time daju primer svima ostalima.I mogu vam reci da ih sve vise ima takvih.
Kada bude vise takvih klubova i mas ce drugaciji biti i drugacije ce biti organizovan.Mislim da nemoze MAS da zabrani nikome odrzavanje skupa a i netreba,neka svako pravi ko misli da moze.Mislim da bi samo kriterijumi za odrzavanje skupa trebalo da su stroziji i da se postuju i ko god neispostuje nebi trebalo da dobije termin sledece godine.Ja bih voleo da kada podjem na skup koji je u kalendaru MAS-a znam unapred sta me tamo ceka a ne da se vracam sa kapije jer je tamo nista

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:29:25 posle podne »
ispasce da se vezujem samo za moto skup koji je pravio moj klub ali jednostavno sam uvideo neke veeeeelike propuste.....
poshto sam skontao da se skup u boru na ovom forumu vodio kao zurka....kako je moguce onda da chovek iz rukovodstva MAS-a komentarishe kako je borsko jezero kao lokacija jedan od najozbiljnijih kandidata za pravljenje zavrshnog skupa....????

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:14:16 pre podne »
ispasce da se vezujem samo za moto skup koji je pravio moj klub ali jednostavno sam uvideo neke veeeeelike propuste.....
poshto sam skontao da se skup u boru na ovom forumu vodio kao zurka....kako je moguce onda da chovek iz rukovodstva MAS-a komentarishe kako je borsko jezero kao lokacija jedan od najozbiljnijih kandidata za pravljenje zavrshnog skupa....????

Zavrsni skup u organizaciji MAS-a,a ne kluba iz Bora  !
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:23:44 pre podne »
naravno da je u organizaciji MAS-a....
borsko jezero kao lokacija, a ne EAST BIKERS!!!!

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:24:26 pre podne »
vvidim dosta kritika,,nigde nekih objektivnih predloga...kukate na neidenje po skupovima,pa sta..
,morate da razumete i da nije svaki klub u mogucnosti da ode na svaki skup..pa pola klubova iz massa nije ispostovalo samo taj deo price,,,,,nemaju svi para u datom momentu,,
a sad malo konstruktivnih predloga...
moze mass da kupi te klonje od clanarine pa nek se setaju od skupa do skupa,sigurno ce biti blagodetno i jeftinije od iznajmljivanja istih,,mozete i binu da kupite,pa da je svi koriste,opet ce biti jeftinije da svi skupe pare da se kupi,nego da se iznajmi,,,procentualno podelite cenu bine sa brojem klubova massa,i ispasce jeftinije nego da je jedinka ili klub iznajmi  klonje,bine,ozvucenja itd za skup,,,saberite oduzmite ,pomnozite i podelite...i bice vam jasna racunica,,,
uostalom ovo je demokratska zemlja,glasanje pa menjajte sve sto ne valja,,izbacite lose,primite dobre itd,,,,
dogovor kucu gradi,,a nesloga je rusi,,,,,
brm brmmmmmmmm

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 09, 2008, 09:37:39 pre podne »
moze mass da kupi te klonje od clanarine pa nek se setaju od skupa do skupa,sigurno ce biti blagodetno i jeftinije od iznajmljivanja istih,,mozete i binu da kupite,pa da je svi koriste,opet ce biti jeftinije da svi skupe pare da se kupi,nego da se iznajmi,,,procentualno podelite cenu bine sa brojem klubova massa,i ispasce jeftinije nego da je jedinka ili klub iznajmi  klonje,bine,ozvucenja itd za skup,
Ja sam to predložio još pre dve godine, ali .... ali .. tesko je dogovoriti se  :(
Na toliko sastanaka sam bio gde se ništa nije dogovorilo, ali bukvalno ništa.. Samo neki grlati bajkeri koji se prepucavaju međusobno... I na kraju idem kući i razmišljam koji sam ... i dolazio kad se ništa nismo dogovorili, ali svaki put pomislim aj još ovaj put - pa valjda će biti bolje... a svi dobro znamo da svaki taj sastanak nas košta i vremena i novca!!!
Mas neće moći da se organizuje sve dok se broj članova ne svede na neki broj od 8-10 klubova.. pa kad se malo izbistre i organizuju planovi, zakoni i pravila tako formirane grupe klubova onda se može preći na postepeno primanje klubova u članstvo,, ali naravno nipošto svi odjednom jer će to ponovno napraviti haos u bilo kakvim organizacijama...
A što se tiče preklapanja termina - i to se može da se lako organizuje, ako bi se na dve godine pravio skup.  20 klubova jedne godine ,a 20 klubova sledeće.. Skupovi bi bili posećeniji i masovniji a samim tim i naše društvo se nebi cepalo na dve ili tri strane... Ja i moj klub, a i nama bliski klubovi ćemo se prvi pristati da propustimo jednu godinu, a ako treba i više.. ali znam da 5 klubova nece i tu pocinju problemi ( kod oni neće da pauziraju , nećemo ni mi )..
Znam da je ovo dobro poznata priča i to je tužno, ali jbg...
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 09, 2008, 05:56:34 posle podne »
Ako biste zabranili na dve godine sve one ekstra skupove na kojima sam bio pa ja onda nemam gde da idem.Ma nek se oni preklapaju ja vec sada znam gde cu dogodine ici a gde necu

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 09, 2008, 08:17:22 posle podne »

Ne vidim zasto neko0 ko nije clan MAS-a nebi mogao da iznese svoje misljenje... Ako je rad MAS-a transparentan i ako je svako imao priliku da procita statut i pravilnik MAS-a ne vidim stvarno razlog zasto bi bio problem ako iznese svoj stav... Zato svi ljudi dobre volje IZNESITE SVOJ STAV I DAJTE IDEJE jer one su i najbitnije u celoj ovoj prici... Valjda je svako ko moze i hoce da pomogne dobro dosao...

A ovo za pravilnik i statut za 2009 godinu... Pa vec sam prokomentarisao da tim istim statutom nije predvidjeno nista o humanitarnom radu... Prosto ne vidim kako ce MAS smeti da zabrani nekome da pravi humanitarni skup ili zurku i to samo iz tog razloga jer vec postoji jedan komercijalni skup u tom gradu te godine...

I opet cu ponoviti posto vidim da nije dovoljno: Svaka kritika koja nema za cilj pobosavanje rada MAS-a (znaci kritika koja sadrzi konkretan predlog kako treba) je zlonamerna... I najlakse je tako kritikovati ja licno nisam za to :( 

Drugo kao sto rekoh niko od ljudi clanova i uprave MAS-a nije madjionicar i ne treba ocekivati ko zna sta... I trece MAS nije ispunio ocekivanja jer su bila prevelika ali MAS nikad nije bolje radio nego sad... A ako neko misli drugacije ja mogu da podsetim sta se sve desavalo predhodnih godina  kakvi sve kiksevi... I sa relijem kroz srbiju i sa takozvanim CENTRALNIM SKUPOM MAS-a i sa netransparentnim radom...  Ali mislim da od gledanja u proslost nema nista tako da necu detaljisati...

Svaka cast! Podrzavam te u potpunosti! Tacno je da MAS nije uradio pola od onoga sto je postavio kao primarne ciljeve, ali da je uradio dosta- uradio je. S' obzirom na to da je tek pola mandata proslo ima vremena da se situacija popravi jos vise. A da bi MAS kao institucija mogao da funkcionise kako treba potrebna je i volja i zelja klubova clanica. Eeeee........ tu se vracamo na temu. Moje licno misljenje je da klubovi generalno( cast izuzetcima) nisu uradili nista konkretno da bi se slika o motociklistima i klubovima popravila u javnom mnjeju. Isto tako saradnja medju klubovima je nikakva, jer svaki klub misli da je najbolji, najpametniji itd, itd... Pa to sastavite u asocijaciju i posolite sve.Tek kada klubovi pocnu ozbiljno da se bave svojim problemima i potrebama bice i MAS-u lakse za rad.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 10, 2008, 01:59:15 posle podne »
Da se vratimo naslovu imamo mi i ozbiljne klubove, La Moto ,na primer da ne nabrajam sve,ali ima jedno 35% klubova totalno neozbiljnih ili onih koji dobiju moto skup i probleme ljudi resili a neznaju ni to da urade.Bas me zanima kalendar za 2008 da vidimo dali se MAS opametio.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 10, 2008, 02:04:53 posle podne »
 Mislis 2009.  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 10, 2008, 02:37:40 posle podne »
da

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 16, 2008, 01:04:24 posle podne »

Pa mislim kao sto sam vec rekao... Da Uprava MAS-a znaci tih 5-6 ljudi moraju da imaju veca ovlascenja da bi stvarno upravljali MAS-om... Znaci da  oni sami mogu da odluce dal ce da kupe klonje i binu i sve ostale stvari... Pa onda da ih neko pita zasto stt ili zasto niste... A ovako ispada da MAS-om upravlja skupstina a u tom slucaju znaci ne upravlja niko i uprava nije ni potrebna... Tako da ne mozemo kriviti ljude u upravi kad su im vezane ruke za donosenje odluka... Mislim da je takav sistem zastareo i treba ga menjati i to nema nikakve veze sa brojem klubova... Pa valjda se ta uprava i bira da bi upravljala MAS-om a ne da bi skupstina to radila (onda je uprava nepotrebna) a posle ce uprava lako poloziti racune  skupstini...

Svima je poznato da ni na jednoj skupstini ove godine nisu bili SVI klubovi ili njihovi predstavnici, pa je zbog toga doslo i do nekih verbalnih duela i napada na rukovodstvo MAS-a. Prvo bi u Statutu( ili pravilniku, svejedno) trebalo resiti kakve konsekvence snose klubovi koji ne posalju svog predstavnika na skupstinu. Isto tako( po meni) skupstina treba da bira samo Predsednika MAS-a, a da on sam izabere ljude s' kojima smatra, ili zna, da moze da saradjuje, i da on bude direktno odgovoran zbog toga. Pored toga treba da se resi i pitanje kada se i na koliko vremena sastaje Uprava MAS-a, jer MAS radi tokom cele godine, a ne samo van sezone voznje. Definitivno treba dati mnogo veca ovlascenja Upravi nego sto su sada, jer mnogo je lakse, a i jeftinije da se sastane Uprava nego cela Skupstina.

Sto se tice preklapanja skupova msilim da mozda nebi bilo dobro tako periodicno praviti skupove... Mislim da za preklapanje skupova treba napraviti drugi mehanizam...

Postoji drugi mehanizam koji ove godine i nije dao neke prevelike rezultate. Stoga mislim da Gojkov predlog i nije toliko los, time pre sto onda svaki klub ima godinu ili jace da spremi skup( i finansijski, i organizaciono), manje ce skupova biti u preklapanju, vise posetioca na svakom skupu itd.

Ako biste zabranili na dve godine sve one ekstra skupove na kojima sam bio pa ja onda nemam gde da idem.Ma nek se oni preklapaju ja vec sada znam gde cu dogodine ici a gde necu

Niko ovde ne govori o zabrani, vec o mogucem dogovoru izmedju klubova. Druga stvar je da i ostali klubovi onda mogu da naprave EXTRA skup( vise vremena za organizaciju, za skupljanje para, manja konkurencija oko bine i angazovanja bendova( manji i trosak ujedno)...), sto automatski podize kvalitet organizacije svakog skupa pa ces onda imati veci izbor!
.
Sto se tice problema koji se tu po meni trebaju resiti su sledeci:
veliki broj klubova koji hoce da napravi skup u kalendarskoj sezoni MAS-a
veliki broj klubova koji hoce da napravi skup u kalendarskoj sezoni MAS-a a nisu u MAS-u i upadaju u termin drugima...
veliki broj klubova koji ne pravi skupove po propisima i preporukama MAS-a a nikad im nisu oduzeti termini za skupove ni na odredjeno vreme (godinu, dve) a tek trajno...

MAS kada je napravljen brojao je 10-tak klubova, i nije bilo nikakvih problema dogovoriti termine za skupove. Danas MAS broji 50 i nesto klubova i toliki broj ljudi je vrlo tesko posoliti. To opet vraca pricu na Gojkov predlog. Postoji i veliki broj klubova koji ne pripadaju MAS-u a organizuju skupove, i u tome ne vidim nikakav problem. NJihov izbor. Najveci problem su, po meni, sami klubovi clanovi MAS-a koji nemaju moralnu potrebu da podrze klubove koji su u MAS-u, vec im je izbor odlaska neki drugi skup! Takvi klubovi treba da snose posledice za svoje postupke! Do ove godine MAS je postojao samo formalno na papiru i za skidanje kajmaka pojedincima, videcemo kako ce ove godine resiti pitanje onih koji nisu ispostovali osnovne kriterijume prilikom organizacije, i kakve ce konsekvence biti.

veliki broj klubova koji svoje skupove odlace zbog nevremena ili ko zna cega a posle isece termin drugom klubu (ovi klubovi su najmanje krivi za to... MAS nema mehanizam da rehabilituje klub kome se desila takva prirodna nepogoda i onda normalno da dolazi do odlaganja...)

Moje misljenje je da SVI klubovi koji iz bilo kog razloga odloze odrzavanje skupa ne treba ni da ga prave te godine. Ove godine je bar 50% skupova organizovano po " mokrim" uslovima, pa su opet bili kako- tako poseceni. Zamislite da su svi kojima je vreme zagorcalo odrzavanje pomerili termine? Koliko bi skupova imali u toku onih 5 vikenda sa lepim vremenom? MAS-u ne treba mehanizam za rehabilitaciju, jer klubovi sami biraju i dogovaraju termine odrzavanja, a sa vremenom je lutrija uvek.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Beli

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 17, 2008, 05:18:53 posle podne »
Dok ne dodju pravi ljudi na pozicije,nema nista od prosperiteta!!! ;D

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #37 poslato: Novembar 16, 2008, 08:35:26 pre podne »
Dok ne dodju pravi ljudi na pozicije,nema nista od prosperiteta!!! ;D

koga predlazes!!!!!! ??? ??? ??? ::) ::)

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #38 poslato: Novembar 20, 2008, 08:47:48 posle podne »
politka ba

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #39 poslato: Decembar 12, 2008, 02:59:22 pre podne »
Nemojmo se zanositi Mas ne moze nista uciniti po pitanju broja skupova i njihovom preklapanju jer malo je vikenda a preko 50 klubova to ne bi niko mogao da uskladi a ne sadasnje rukovodstvo ne racunam klubove van Masa koji isto imaju legitimno pravo da prave susret u svom mestu Kao sto sam u jednom komentaru rekao sve je kod nas na dobrovoljnoj bazi i godinama sam se nadao da ima dogovora izmedju klubova u vezi termina ali sada shvatam da sam bio u velikoj zabludi NEMA DOGOVORA  i smatram da nam kalendar i ne treba osim za cistu informaciju da ljudi znaju gde mogu da odu za vikend a izbor im je veliki a bice jos veci
politka ba