Septembar 29, 2023, 08:16:09 pre podne

Autor Tema: Cene registracija motora za 2009  (Pročitano 14353 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Čupo-Zvornik

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Милан Л
Odg: Cene registracija motora za 2009
« Odgovor #40 poslato: Decembar 06, 2013, 12:14:53 posle podne »
Moram da se uključim u diskusiju o cijeni registracije motora i da kritikujem pojedine bajkere iz Srbije. Draga moja braćo bajkeri , stvarno ne mogu neke da razumijem. Ovu sezonu 2013 godine najmanje 100 bajkera mi je odgovorilo da bi došlo na skup u Zvornik ali nemaju zeleni karton i svi su prokomentarisali da je nama u Republici Srpskoj lako jer je kod nas zeleni karton 2,5 evra. Iako sam završio sa graničnom policijom da puste bajkere da pređu jer se skup održavao nedaleko od graničnog prelaza opet mnogi nisu došli pravdajući se sa nemanjem zelenog kartona. Tačno je da je kod nas zeleni karton jevtin ali je zato registracija skupa. Registarcija motora od 500 ccm je 250 evra od 750 ccm je 370 evra a od 1000ccm je 550 evra. i opet to platimo da bi mogli da obilazimo skupove po drugim zemljama i da se družimo što je inače i cilj vožnje motora.
Ako već imate novca da kupite motor , da naspete gorivo , da ga registrujete , pa izvadite bar i zeleni karton da možete da se družite i sa ostalim iz evrope
Hvala na razumjevanju , živi mi zdravi sretni i veseli bili

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #41 poslato: Decembar 06, 2013, 02:57:30 posle podne »
Brate Čupo potpuno te razumem i podržavam.
Kad već kupiš motocikl, registruješ ga i kupiš benzin za vožnju, onda je zeleni karton mala prepreka...
Ali podržavam i sve one koji kažu da je zeleni karton u Srbiji od ove godine blago rečeno preskup...
Ove godine sam bio u situaciji da moram izvaditi zeleni karton zbog samo jedne vožnje motorom do Sarajeva,
i dao sam 10 puta više novca od tebe za taj isti zeleni karton koji od ovog proleća u Srbiji treba platiti čak 2980 dinara (25,8 eura)
Za tih 25 eura možeš kupiti ovde oko 20 litara benzina i sa njime preći svojim motociklom od 300 do 500 kilometara,
ili sa tih 25 eura otići na neki obližnji moto skup koji se pravi negde u komšiluku i za taj novac se provesti čitav bajkerski vikend.
Mislim da je 25 eura preskupo pogotovo ako se zna da je posedovanje zelenog kartona obavezno samo kada se ulazi na teritoriju zemalja:
Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija, BiH, Tunis, Maroko.
P.S.
O registraciji motora koja je i ovde preskupa u odnosu na neke druge zemlje u okruženju neću trošiti uzalud reči danas...
U Srbiji se motocikl još uvek smatra ne prevoznim sredstvom nego luksuzom, kao i mobilni telefoni i računari i svašta još ponešto...
Trebalo bi da budemo svi ovde izuzetno srećni jer smo okruženi tolikim luksuzom...
Pozdrav i živeli draga moja braćo a ja sada odoh da glancam svoj luksuz iz 1968,1982 i 1986 godine  *200
DOBRODOŠLI SVI - JEDNIM KLIKOM REGISTRUJTE SE NA FORUM MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE:
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=13614.0

MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!
PRATITE MOTO ASOCIJACIJU SRBIJE NA FACEBOOK-U:
https://www.facebook.com/MotoAsocijacijaSrbijeMAS

Van mreže Zoran - MK Badovinci

• Dobar Vozac
  • **
  • Volim tu slobodu na dva tocka :)
« Odgovor #42 poslato: Decembar 31, 2013, 09:40:55 pre podne »
Karton je skup kao djavo...i za mene koji radim u osiguranju je kao da me neko udario pesnicom ali mi treba stalno, makar sipam u Bosni jeftinije gorivo (jbg kad zivim na granici glupo je ne iskoristiti) , mada eto sad u novembru sam registrovao GSX-r 1000, sa ZK je 27300, tu su i nove table a u martu ce mi trebati za R6, samo produzenje, oko 18000. Od naduvane price o ukidanju Zeleni za novu godinu ostala je samo prica :(
Doduse makar su prosle godine ukinute neke takse a i pocelo je osiguranje da daje popuste za one koji neprave udese :)