Brate Čupo potpuno te razumem i podržavam.
Kad već kupiš motocikl, registruješ ga i kupiš benzin za vožnju, onda je zeleni karton mala prepreka...
Ali podržavam i sve one koji kažu da je zeleni karton u Srbiji od ove godine blago rečeno preskup...
Ove godine sam bio u situaciji da moram izvaditi zeleni karton zbog samo jedne vožnje motorom do Sarajeva,
i dao sam 10 puta više novca od tebe za taj isti zeleni karton koji od ovog proleća u Srbiji treba platiti čak 2980 dinara (25,8 eura)
Za tih 25 eura možeš kupiti ovde oko 20 litara benzina i sa njime preći svojim motociklom od 300 do 500 kilometara,
ili sa tih 25 eura otići na neki obližnji moto skup koji se pravi negde u komšiluku i za taj novac se provesti čitav bajkerski vikend.
Mislim da je 25 eura preskupo pogotovo ako se zna da je posedovanje zelenog kartona obavezno samo kada se ulazi na teritoriju zemalja:
Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija, BiH, Tunis, Maroko.
P.S.
O registraciji motora koja je i ovde preskupa u odnosu na neke druge zemlje u okruženju neću trošiti uzalud reči danas...
U Srbiji se motocikl još uvek smatra ne prevoznim sredstvom nego luksuzom, kao i mobilni telefoni i računari i svašta još ponešto...
Trebalo bi da budemo svi ovde izuzetno srećni jer smo okruženi tolikim luksuzom...
Pozdrav i živeli draga moja braćo a ja sada odoh da glancam svoj luksuz iz 1968,1982 i 1986 godine