Mart 28, 2026, 07:38:54 posle podne

Autor Tema: majstor zakazo potrebna pomoc  (Pročitano 3127 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zverka

• Gost
majstor zakazo potrebna pomoc
« poslato: Septembar 25, 2009, 10:35:56 pre podne »
a majstor je  u ovoj prici moj  muzic i ja :D

aj sad
posto vidim da nema slicnog problema....

pre  nepunih mesec dana menjane su lamele i opruge ...posle toga motor je radio ok oko dve nedelje
kad je  poceo da se pojavljuje problem da kvacilo pri saltanju deluje kao da ima zadrsku od skoro sekund,
elem plasticno da objasnim ( zasto mislim da ima zadrsku : tokom testa samo zaletanja  u bilo kojoj brzini kad se opusti gas i stisne kvacilo(rucica) on i dalje  agregatno koci tj ne odvoji kvacilo ) nekad  duze  nekad krace sve zavisi al  obicno je  skoro sekund

prob.br.2
moje  neko  slobodno misljenje ...cuje se korpa
da objasnim

motor dok  radi u leru u kvacilu nesto klapara ...kad se stisne rucica ono prestane ..e sad  zasto je  to problem ...zelim to da sredim a neznam kako se to resava ... cak smo i narucili "thrust plate" ( mada nismo sigurni da ce to da resi problem)
ovde sam cula razne price o stavljanju neke  podloske ...al ja neznam ni gde bi je stavila ( ako gledam  "user manual"  jednostavno ne vidim gde bi mogla da se stavi )

da i u motoru je  MOTUL-ovo ulje 15w50 koje  je  sipano  kad su  lamele zamenjene i razmisljamo da sipamo 10w40 u user manualu pise 10w30 a posto je to nemoguce pronaci ovde ostaje nam 10w40 ko jedino resenje...sumljamo i na to da su eventualno pretegnute opruge posto ih nismo zatezali KILO kljucem.....

ima li iko neki predlog tj resenje
motor je  94 god. slike stizu  ovih dana

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • brmmmm brmmmm
Odg: majstor zakazo potrebna pomoc
« Odgovor #1 poslato: Septembar 25, 2009, 11:08:19 pre podne »
dali vam se nije odvila korpa ako ste je skidali,ili niste lepo slozili lamele,pa se vremenom neka zalepila,
kakvesu vam ploce izmedju lamela,,, :)
ah da,,opruge niste mogli da pretegnete,mogli ste samo da ih ne zavijete dovoljno jako iako je to verovatno m6,koji se zavija u aluminijum,mozda se neki i odvio  ??? ??? ???
brm brmmmmmmmm

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #2 poslato: Septembar 25, 2009, 11:08:44 pre podne »
Problem br 2. je menjac a ne korpa.  ;)
Ostalo je samo nagađanje dok se ne otvori i pregleda kvacilo, lamele, poluge, opruge..
Probaj za pocetak da našteluješ sajlu  ;)
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Zverka

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Septembar 25, 2009, 11:20:16 pre podne »
menjana je  sajla ... podesena kako treba al  i dalje ima zadrsku ...
lamele i sve ..ostalo je  VRACENO  AL SVE KAKO TREBA ...jer smo bas picikaneri sto se svega toga tice....
tako da kako smo skidali stavljali na papir ..i pisali ... znaci  al bas sve odradjeno KRAJNJE SKOLSKI

MENJAC .... kako on moze  biti  problem ako kvacilo  zadrzava...

Zverka

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Septembar 25, 2009, 05:21:51 posle podne »
majstori oglasite se...koliko da cujem neke  predloge

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #5 poslato: Septembar 25, 2009, 06:31:57 posle podne »
To sto ti se desava je poznato kao povrsinski napon na oblogama, odvaja sa zadrskom, ako mi ljudi ne veruju neka hladan motor (bilo koji) koji je stajao na primer preko noci ubace u brzinu i onda stisnu kvacilo a ugasen motor i pokusaju da ga gurnu malko, nece moci bar sekundicu dve. Elem to se tebi desava tokom voznje i to definitivno nije zdravo, pokusaj sa redjim uljem, mozda predjes na sintetiku, 5-30, slobodno, samo vodi onda racuna jer svaki motor ima tenziju da trosi malo sintetickog ulja pogotovu ako se baca u vise obrtaje. Malko cesce menjaj ulje ako ti to resi problem i ne brini brigu, nove obloge, malo dok se uklizu i ostalo. Malo se napravilo lufta ovde, onde, malo se nesto zajelo i eto . . .

Zverka

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Septembar 25, 2009, 11:40:08 posle podne »
fala bubisa uzeli smo danas 10w40 pa cemo ujutru na menjanje ulja ...
sta bude bice
javicemo u svakom slucaju sta se desava ...VELIKO HVALA
...i dalje su dobro dosli predlozi ...za klaparanje :D dal je  kroner ... ha ????
;)

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #7 poslato: Septembar 25, 2009, 11:53:40 posle podne »
Ja sam imao slicno iskustvo sa motulom 5100 ester kupljenog u mass company, kad sam stavio Castrol sve je nestalo i sve radi normalno a za lek na korpi, ja ne znam, nisam to dirao, na Apriliji(Pegaso 650) mi se to isto culo i kad stisnem kvacilo ono nista, medjutim nije trzala, proklizavala i takvu sam je i prodao, nije smetalo kupcu... Mislim da to nije nesto ozbiljno.

Van mreže Vlade

• Vozac
  • *
  • BMW R 1150 GS
« Odgovor #8 poslato: Septembar 26, 2009, 12:01:33 pre podne »
Na forumu imate vrsnog majstora Pera(Yamaha servis), kontaktirajte ga PP-om, ako ne vidi temu pa se sam ne javi.

Zverka

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Septembar 26, 2009, 08:24:22 pre podne »
eve upravo idemo da menjamo ZEJTIN...
pa cemo videti sta dalje ...
sto se klaparanja tice ...ja sam od nasih silnih " majstora nacula stavljas negde poodlosku " nisam za varijantu  budzevina...al ako je  to mozda jedino resenje sto da ne...nije da mi smeta al me nervira...kad stojim jbt motor ko da se raspada ( ako ga drzim bez kvacila)

odo da prljam ruke .... wish me luck :D

posle probne voznjice vam se javljam sa utiscima :D

Zverka

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Septembar 26, 2009, 09:39:48 pre podne »
e ...muci me jedno pitanje kad smo vec kod m toga ... kako se manifestuje  ako  OPRUGE  nisu dovoljno pritegnute ???   da nismo mozda tu napravili gresku to mi sad sinulo
inace zamjenili ulje...cekamo da se slegne ...dolit jos  malo  i u test  voznjicu ... nego stvarno  kako bi se manifestovalo da nisu opruge  tj da nismo valjano pritegli opruge ...
kvacilo je  poprilicno tvrdo na rucici ...  ??? ??? ??? ??? ??? ??? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

zodiac

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Septembar 27, 2009, 10:45:23 pre podne »
A bre zvere, kad ces vec jednom da kupis ispravan motor, za promenu?

farbach

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Septembar 27, 2009, 11:12:19 pre podne »
@Zverka
e ...muci me jedno pitanje kad smo vec kod m toga ... kako se manifestuje  ako  OPRUGE  nisu dovoljno pritegnute ???   da nismo mozda tu napravili gresku to mi sad sinulo
inace zamjenili ulje...cekamo da se slegne ...dolit jos  malo  i u test  voznjicu ... nego stvarno  kako bi se manifestovalo da nisu opruge  tj da nismo valjano pritegli opruge ...
kvacilo je  poprilicno tvrdo na rucici ...  ??? ??? ??? ??? ??? ??? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

kvacilo ne bi bilo tvrdo. Pritegnute opruge prave otpor
« Poslednja izmena: Septembar 27, 2009, 11:45:51 pre podne od strane Dexxter »

Zverka

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Septembar 28, 2009, 11:20:22 pre podne »
sve sredjeno ...zamenili ulje ... ocem reci ZEEEJTIN  ;D ;D ;D i sve sljaka  kako treba ... cak  sam dobila instrukcije ako se ponovi sta dalje raditi ...FALA SVIMA :D