Mart 28, 2026, 04:12:06 posle podne

Autor Tema: ciscenje rezervoara od rdje  (Pročitano 5862 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

farbach

• Gost
ciscenje rezervoara od rdje
« poslato: Februar 11, 2010, 04:41:14 posle podne »
Z 1000 je spolja bio ok. Za svaki slucaj sam ga ispeskario i otkrio njegovu mracnu proslost i nesretno detinjstvo. 1.07 mm farbe je bilo na njemu. Vidi se na slici oko cepa kada se razlistala, koliko slojeva ima. Bilo je i rupa koje sam zavario i presao kalajem. To obavezno, posto je svaki var porozan i hoce da napravi bubuljice na farbi nakon nekog vremena.
Na poslednjoj slici je ofarban dvokompomentnim epoxy prajmerom. To obavezno, zato sto jedino on hemijski reaguje sa metalom i ulazi u njega, tako da ne moze da se ljuspa kasnije.

farbach

• Gost
Odg: ciscenje rezervoara od rdje
« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2010, 04:49:24 posle podne »
Rezervoar je pre peskiranja elektrolizom bio ociscen od rdje, pa mi je ostalo da ga jos malo predjem sa antirostom. Kada se osusio i izbelio oprao san ga vodom i nakon susenja sipao sam u njega 1l acetona i 150 matica 10mm, pa sve na razanj 2 sata.

ponovo susenje i spreman je za boju

Boja se susi 3 nedelje i nakon toga svaba daje garanciju 20 god.
Prosle godine sam farbao 636/06 i nedavno fz1/08 i oba motora su imala dosta rdje u gornjoj zoni. O boldorkama i gepezejcimane vredi trositi reci.

farbach

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2010, 04:59:50 posle podne »
Ma kraju se jelo govana pa zamalo da ga probusim u zelji da izvucem jos jedno ulubljenje

Za kraj specijalna masina koju sam kupio u Francuskoj, izasla je manje od 5000 evrova ali mislim da ce se brzo isplatiti. Ako neko zna, mogao bi da mi prevede sta pise na remenici. Ne znam Francuski, Ruski sam ucio u skoli.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #4 poslato: Februar 11, 2010, 10:52:58 posle podne »
Ovo je extra sa flahom i punjacem akumulatora ,odlican savet

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #5 poslato: Februar 11, 2010, 11:29:47 posle podne »
Nemam reči...  :)  kada se samo setim koliko sam se namučio
sa mućkanjem lanca u rezervoaru da skinem rđu koja se nakupila...  ::)

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #6 poslato: Februar 12, 2010, 01:53:07 pre podne »
Ma kraju se jelo govana pa zamalo da ga probusim u zelji da izvucem jos jedno ulubljenje

Za kraj specijalna masina koju sam kupio u Francuskoj, izasla je manje od 5000 evrova ali mislim da ce se brzo isplatiti. Ako neko zna, mogao bi da mi prevede sta pise na remenici. Ne znam Francuski, Ruski sam ucio u skoli.

"kad gledas dijagram i stignes do vrha tu je kraj,svako dodavanje za jos malo,jos malo...vodi sve nize od vrha"
jednom mi je to neko rekao,jako pametan savet samo sto ga NEKO i ne praktikuje hahahhaha  ;D  :D  ;) ;) ;) ;) ;)

Van mreže aleksandar67

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #7 poslato: Februar 12, 2010, 10:23:20 pre podne »
Masina je extra. Rucni rad, nema sta al francuski