Mart 31, 2026, 01:54:36 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53591 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #80 poslato: Februar 26, 2010, 08:39:11 posle podne »
Ako se uzme uzme u obzir Vuduova konstatacija da takozvani samostalci nisu mogli da nadju sebe u klubu od 10-15 clanova kako objasnjava cinjenicu da su u Valjevu napravili 7 klubova od kojih svaki ponaosob i nema mnogo vise od 10 do15 clanova.Cemu to vodi,jacanju MAS-a sigurno ne.Jel ako nisu mogli da postignu jedinstvo na nivou grada tesko da ce to postici i u MAS-u.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #81 poslato: Februar 26, 2010, 10:50:42 posle podne »
Da stvarno ne bih ulazio sad u raspravu sa nekim bliskim ljudima cije sam ideje podrzao a sad me gledaju kao sumnjivca, ja cu sad da sacekam sve ono sto predsednik MAS-a i UO MAS-a donesu kao odluka zajedno sa clanovima klubova o tome kako ce se pristupiti ovoj ideji i onda cu odluciti da li stvarno ja treba da udjem u taj maticni klub, ako vec sada se sumnja u iskrene namere nas samostalaca. i ovim postom se iskljucujem iz ove teme, ali cu da naglasim da podrzavam ovu ideju i da cu i dalje podrzavati akcije i ideje ljudi iz MAS-a i samog MAS, pa i ako ne dodje do formiranja maticnog kluba.

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #82 poslato: Februar 26, 2010, 10:56:44 posle podne »
   U moto svetu postoji, za sve one koji iz nekih razloga nemogu biti članovi kluba, SUPORT ili PODRŠKA. Umesto da se osniva klub, koga bi osnovali klubovi ( što je apsurd ), samostalci i klubovi koji nisu u MAS-u a podržavaju rad i postojanje MAS-a bi se trebali organizovati kao podrška a to bi obeležavali nošenjem prišivki podrške ili možda čak i natpisom na prslucima "podrška" i "suport" uz grb MAS-a. A i grb bi se trebao modifikovati da se raspoznaje kao grb podrške.
   Članovi podrške tako nemaju nikakve druge obaveze sem obaveze da učestvuju u akcijama koje organizuje MAS. Jer ako bi se osnovao "klub" on bi morao imati predsednika i upravni odbor a to bi teško funcionisalo jer članovi takvog "kluba" bi bili razasuti po celoj državi.
   MAS bi tada mogao da oformi telo koje bi bilo zaduženo za održavanje kontakta sa podrškom i prosleđivalo informacije i kordinisalo radom podrške.
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #83 poslato: Februar 26, 2010, 11:22:32 posle podne »
A sto se Janovog posta tice mozda nekome zvuci pesnicki nadahnuto ali ako se pogledaju neki navodi iz njega u najmanju ruku je retrogradan.Ako bajker treba da bude kaljav do guse da ga przi sunce.da vozi motor uvezan zicama i ako mora da se lomata a ne da se vozi do mesta gde se odrzava skup onda stvarno neznam zasto se postavljaju neki kriterijumi organizatorima skupa.Voda,tusevi ,wc,uredjenje prostora za kamp.Ako pricamo o vitestvu onda niste trebali da klubskog druga ostavite nekom samostalcu a da nijedan vitez ne ostane sa njim.Samostalac je onako turiusticki osposobio vaseg viteza i ispratio ga za vama za Sutomore.Jos malo o vitestvu kada ste Zutog sa Dukatijem ostavili u kvaru i opet je samostalac pomogao Zutom i po noci vozeci 60-70 jer je to Zutom bila prva duza tura doveo ga do Sarajeva kod njegovih vitezova.I to sve iz MOTOTURISTICKIH pobuda.To sa drugarstvom solidarnoscu i vitestvom verovatno nema nikakve veze.         Pozdrav Jano toliko o samostalcima turistima i pesacima.VITEZOVE naravno necemo pominjati oni su vitezovi.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #84 poslato: Februar 27, 2010, 01:53:00 pre podne »
Da stvarno ne bih ulazio sad u raspravu sa nekim bliskim ljudima cije sam ideje podrzao a sad me gledaju kao sumnjivca, ja cu sad da sacekam sve ono sto predsednik MAS-a i UO MAS-a donesu kao odluka zajedno sa clanovima klubova o tome kako ce se pristupiti ovoj ideji i onda cu odluciti da li stvarno ja treba da udjem u taj maticni klub, ako vec sada se sumnja u iskrene namere nas samostalaca. i ovim postom se iskljucujem iz ove teme, ali cu da naglasim da podrzavam ovu ideju i da cu i dalje podrzavati akcije i ideje ljudi iz MAS-a i samog MAS, pa i ako ne dodje do formiranja maticnog kluba.

Niko Deki tebe ne gleda kao sumnjivca !Ali shvati da nisi ti jedini "samostalac"!!!
 Da si ti sam u pitanju ili ljudi kao ti,ne bih ja imao nikakvih sporova oko vaseg prijema u MAS,mada bi mi bilo logicnije da udjes u MAS kao clan MK Valjevo ili MC Lion's ! Ali o tome drugi put!
 Ali,zaista ,ne mogu da zaboravim koliko je zuci prosuto na klubove i MAS od kojekakvih "samostalaca" da ne mogu jednostavno to zaboravim i kazem "dobrodosli" punog srca !!!
 Mnogi trebaju,po meni,debelo da se dokazu da bi ravnopravno usli i nasu "porodicu"!

P.S. Sama ova rasprava i cesto suprostavljanje stavova medju ljudima koji inace nisu do sada imali sporove,po meni,ukazuje da je se prenaglilo sa ovom temom,jer se radi o osetljivom pitanju,koje zahteva maksimalnu ozbiljnost i pripremu,pre nego se obznani i krene u realizaciju !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #85 poslato: Februar 27, 2010, 04:13:16 posle podne »
A sto se Janovog posta tice mozda nekome zvuci pesnicki nadahnuto ali ako se pogledaju neki navodi iz njega u najmanju ruku je retrogradan.Ako bajker treba da bude kaljav do guse da ga przi sunce.da vozi motor uvezan zicama i ako mora da se lomata a ne da se vozi do mesta gde se odrzava skup onda stvarno neznam zasto se postavljaju neki kriterijumi organizatorima skupa.Voda,tusevi ,wc,uredjenje prostora za kamp.Ako pricamo o vitestvu onda niste trebali da klubskog druga ostavite nekom samostalcu a da nijedan vitez ne ostane sa njim.Samostalac je onako turiusticki osposobio vaseg viteza i ispratio ga za vama za Sutomore.Jos malo o vitestvu kada ste Zutog sa Dukatijem ostavili u kvaru i opet je samostalac pomogao Zutom i po noci vozeci 60-70 jer je to Zutom bila prva duza tura doveo ga do Sarajeva kod njegovih vitezova.I to sve iz MOTOTURISTICKIH pobuda.To sa drugarstvom solidarnoscu i vitestvom verovatno nema nikakve veze.         Pozdrav Jano toliko o samostalcima turistima i pesacima.VITEZOVE naravno necemo pominjati oni su vitezovi.

Hvala na šamaru zaista mi je trebao da me podseti.... pre ovoga iza mene nikada niko nije ostao i nadam se da više i neće jer za ovo što spominješ zaista se osećam, ne krivim, ali najodgovornijim. Čovek se najbezbolnije uči na tuđim greškama ali mu se desi da i sam pogreši. Prepustio sam se onoj narodnoj "skim si takav si". Zato i spominjem da su problemi asocijacije ustvari individualni problemi klubova koji čine asocijaciju. Melanholična nezainteresovanost i egoizam su problemi u mnogim klubovima pa i mom matičnom klubu ali se radujem što se to polako menja, bar što se našeg kluba tiče.
   Sve što bih rekao o ovom događaju bi ličilo na pravdavanje a ja neželim da se pravdam jer si u potpunosti u pravu. Jedino ću iskoristiti ovaj post da se zahvalim Broći i njegovim sinovima koji su uvek spremni da pomognu i ugoste. Od srca HVALA.

Ovo što spominjem žice i blato je figurativno, zato što se i u mom matičnom klubu kao i u mnogim drugim spominjalo da ko nevozi japanca ili zapadnjaka nemože u klub na šta sam ja, u znak protesta, rekao da ću sići sa japanca i ponovo sesti na jawu jer ću i sa jawom stići tamo gde sam namerio da stignem. A bogami i dosta ovih šljaštećih na jawaše i mzjaše gledaju kao na nižu vrstu. Netrebamo zaboraviti da je velika većina nas karijeru počela sa APN-cima, MZ-jcima ili JAWAma i da zbog toga nismo bili manje vredni nego što smo sada. I sve dok imamo dušu a glava nam nesluži samo da na njoj nosimo kacigu nije bitno šta vozimo...
   Kriterijumi za održavanje moto skupa moraju postojati bez obzira na to ko kako dolazi na moto skup. Čovek kada zida kuću prvo dovede vodu i sagradi WC pa tek onda pristupa gradnji. To je odraz kulture i poštovanja osnovnih ljudskih potreba. Ovih stvari bi trebalo biti i bez kriterijuma. Logika nalaže da se na mestu gde se okuplja veliki broj ljudi obezbedi barem voda i WC. No ovo su priče za neku drugu temu...
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #86 poslato: Februar 28, 2010, 09:44:35 posle podne »
Drzava u drzavi, ne svidja mi se nikako!  >:(
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #87 poslato: Mart 03, 2010, 12:05:59 pre podne »
Mislim da ovakvu odluku ne moze da donese upravni odbor MAS-a! Za takvu je potrebna skupstina asocijacije koju pozivam da se sastane po hitnom postupku! Meni se ideja nimalo ne svidja i dovodi moj klub i mene da razmisle o daljem clanstvu u asocijaciji!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #88 poslato: Mart 03, 2010, 12:10:07 pre podne »

Vladice šta ti se konkretno ne sviđa u ovoj ideji... ako ima nešto što direktno utiče na tebe i tvoj klub voleo bih da znam jer cilj i jeste da niko ne bude oštećen nego da svi zajedno imamo korist...

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #89 poslato: Mart 04, 2010, 03:17:51 posle podne »
Primetio sam da jedan deo ljudi koji su protiv toga da se napravi ovaj klub nemaju nista protiv da se otvaraju ovi novi klubovi podrske velikim stranim klubovima.
E sad mi nije jasno,ako neko zeli dobro MAS-u sto mu smeta da se bajkeri koji nisu clanovi lokalnih klubova okupe oko MAS-a a ne smeta mu ovo drugo. ??? ??? ???

Van mreže gogav69

• Suvozac
  • *
« Odgovor #90 poslato: Mart 04, 2010, 05:56:37 posle podne »
neka mi neko objasni onako kao detetu,A KO CE DA VODI I KONTROLISE TA PREDUZECA ,AGENCIJE I....,Istvarno nemam pojma kakve su sada to igre . pa ajde napravite drzavu u drzavi iliti vatikan,koliko znam nije bila ta ideja kada je MAS osnovan ali ako ste dosli na celo MAS a da bi ste lakse ostvarili svoje ciljevo onda ovo nije u redu,
KAMEN KOJI SE KOTRLJA NE HVATA MAHOVINU

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #91 poslato: Mart 04, 2010, 06:24:58 posle podne »
Pozdrav druže... gogav69

Ovde imamo jedno pravilo da pre nego što počne diskusiju i uzme učešće u forumu svaki član ima obavezu da se predstavi u rubrici "predstavljanje članova"... Zamolio bih te ovom prilikom da ispoštuješ to pravilo i da se predstaviš da bi svi mi znali sa kim razgovaramo u ovoj temi.  A posle toga možemo da razmenimo mišljenja i stavove što je i cilj ovog foruma...
« Poslednja izmena: Mart 04, 2010, 07:40:39 posle podne od strane Squi »

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #92 poslato: Mart 04, 2010, 08:24:06 posle podne »

Vladice šta ti se konkretno ne sviđa u ovoj ideji... ako ima nešto što direktno utiče na tebe i tvoj klub voleo bih da znam jer cilj i jeste da niko ne bude oštećen nego da svi zajedno imamo korist...
Zato i trazim da se sazove skupstina MAS-a pa cu sve natenane da objasnim pred svim predstavnicima klubova! Na forumu nikako! Jos jednom ponavljam da ovakvom odlukom dovodite u pitanje mnoge klubove u nedoumicu za clanstvo u MAS-u, pogotovo klubove koji su i osnivaci ove price tj. one stare price koje smo se svi pridrzavali! Bude li ostala ovakva prica Free Wheels ce razmisliti da li da bude clan ove asocijacije koja je definitivno krenula stranputicom!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #93 poslato: Mart 04, 2010, 08:44:06 posle podne »
Pozdrav Vladice...

Smatram da ja kao nosilac ove ideje i član asocijacije, član upravnog odbora, i urednik foruma   imam legitimno pravo da te pitam o konkretnim zamerkama...  Ako ti u stvari nemaš šta da kažeš i nemaš ni jedan validan argument onda tebi smeta ovaj UO ili sam Predsednik i poverenje koje smo dobili od većine klubova.

Zato te još jednom pozivam da izneseš svoj stav da bi ukoliko je moguće razjasnili zablude i nejasnoće u vezi novog kluba... Nisam siguran da si dobro protumačio namere UO ili razumeo dublje ciljeve ove ideje za koju kažeš da će mnogi klubovi doći u nedoumicu...

Kažeš... "bude li ostala ovakva priča"... moraš da budeš jasniji... kava priča? Čija priča? Ne mogu da se otmem utisku da si ti pod uticajem nekoga ko tebi podmeće neku priču koja nema veze sa ovim što mi radimo... dakle, samo ako se konkretno izjasniš možemo zajedno da vidimo u šta ti to veruješ kada si zauzeo takav stav da nećeš nisakim da razgovaraš a hoćeš da kritikuješ.

Nadam se da ovo nećeš pogrešno razumeti i da ćeš me udostojiti svog odgovora... pozdrav brate.

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #94 poslato: Mart 04, 2010, 08:49:20 posle podne »
Ja brale imam 40 god., od toga 27 na dva tocka a od toga 16 u asocijaciji! Zar mislis da neko moze da mi servira tamo neku pricu, sazovite skupstinu asocijacije pa me onda demantujte! Putem foruma ne zelim vise da polemisem! Pozdrav!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #95 poslato: Mart 04, 2010, 08:59:57 posle podne »
Ja brale imam 40 god., od toga 27 na dva tocka a od toga 16 u asocijaciji! Zar mislis da neko moze da mi servira tamo neku pricu, sazovite skupstinu asocijacije pa me onda demantujte! Putem foruma ne zelim vise da polemisem! Pozdrav!

Dobro Vladice "brale" ipak si mlađi od mene... i ako imaš imalo poštovanja prema ljudima koje je asocijacija izabrala trebalo bi  da pokažeš bar malo pristojnosti i da svog sagovornika ne nazivaš "neko" nego imenom i prezimenom. Ako ne želiš ovde u temi javno da postaviš pitanja koja te interesuju onda mi pošalji na PP, ja ću ti svakako odgovoriti ili još bolje možemo da razmenimo br. tel. odmah ako želiš da da mi lično kažeš svoje mišljenje i kritike na ovu temu...   pozdrav brate.
« Poslednja izmena: Mart 04, 2010, 09:17:52 posle podne od strane Squi »

Van mreže gogav69

• Suvozac
  • *
« Odgovor #96 poslato: Mart 04, 2010, 10:31:55 posle podne »
MC FREE WHEELS Velika Plana,a ne vidim u cemu je problem.Ako sam ucesnik u diskusiji a ne poznajes me onda ostajem bez odgovora?
ovo je javna diskusija i nisam pitao nesto sto nije vezano za temu a da nisam zainteresovan za ovu vrstu druzenja ne bih ni ucestvovao

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #97 poslato: Mart 04, 2010, 10:39:14 posle podne »
MC FREE WHEELS Velika Plana,a ne vidim u cemu je problem.Ako sam ucesnik u diskusiji a ne poznajes me onda ostajem bez odgovora?
ovo je javna diskusija i nisam pitao nesto sto nije vezano za temu a da nisam zainteresovan za ovu vrstu druzenja ne bih ni ucestvovao

Druze,pogledaj ovde

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=6.0

pa ces videti da su se svi clanovi foruma,koji ucestvuju u radu istog,predstavili !

To je pravilo foruma koje mora biti ispostovano!!!

VALJEVSKA PODVALA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #98 poslato: Mart 04, 2010, 10:55:33 posle podne »
Posle svih tema postavljenih na ovom forumu povodom kluba koji hoce MAS da osnuje za samostalne bajkere, mislim da je ideja jednostavno utopisticka. Prijavilo se pet ljudi za taj klub, dosta ljudi tj predsednika klubova clanova MAS-a su protiv te ideje, a i dosta clanstva nekih klubova. Sumirajuci utiske najbolje za MAS je da povuce tu ideju i da ostane iskljucivo asocijacija klubova Srbije. Zasto ljudi da se prepirete i da dovodite u pitanje svoja prijateljstva i druzenja. Ne mozete da se dogovorite oko ovoga, jednostavno ga odbacite i radite na onome sto mozete da ostvarite vecinskom podrskom svog clanstva. Nas pet cemo sigurno podrzati rad MAS-a jer smo ga i dosad podrzavali, a ovi ostali koji se nisu ni prijavili, pa njih ocigledno nije ni briga, a kamoli da razmisljaju na taj nacin. I na kraju ako ste nekog izabrali vecinom da vodi MAS, ili ga smenite ako se ne slazete sa tim idejama ili ih pustite da rade. Ovako spoticanje bilo kakvog izabranog predsednika MAS i UO vodi samo svadji i raspravama, koja nadam se nisu cilj nikom u clanstvu MAS, jer ako je to cilj onda smo svi braco moja nadrljali opasno.

Van mreže gogav69

• Suvozac
  • *
« Odgovor #99 poslato: Mart 04, 2010, 11:03:04 posle podne »
DA LI JE SADA U REDU I DA LI MOGU DA UCESTVUJEM???????

Druze,pogledaj ovde

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=6.0

pa ces videti da su se svi clanovi foruma,koji ucestvuju u radu istog,predstavili !

To je pravilo foruma koje mora biti ispostovano!!!