Rajo,da ja pokusam da ti odgovorim !
MAS je doneo odluku da ukljuci samostalce u svoje redove,ali je ostavio i vreme da se pokusa naci najprihvatljiviji nacin i za MAS i za "samostalce" !
Analizirajuci zakonske okvire,nemoguc je prijem "samostalaca" u MAS,pojedinacno, i sa i bez promene Statuta MAS-a !
Naime,ulazak "samostalaca" pojedinacno bi znacio da MAS postane asocijacija klubova i pojedinaca,sto zakon ne poznaje,jer nije predvidjeno zakonskim resenjima "udruzivanje baba i zaba " !!!
Uzmi na pr. izbore ! I nezavisna grupa gradjana,da bi izasla na izbore mora da se registruje kao GRUPA,a ne da izadju kao skup nezavisnih pojedinaca !!!
To znaci da "samostalcima" ostaje resenje ili da osnuju svoj klub ili neko drugo udruzenje,preko kojeg bi usli u MAS !
E sad meni nije jasno u cemu bi bila razlika izmedju kluba i udruzenja,kad i jedno i drugo ima iste atribute,osim sto se jedno zove KLUB,a drugo "KLUB" !!!
Pojedini agilniji clanovi, "samostalci" su shvatili da osnivanje Udruzenja ili neke druge fgorme udruzivanja,njegova registracija, trazi puno vremena,pa su nasli klub koji je registrovan i fiktivno postoji,a fakticki ne funkcionise,kako bi dobili u vremenu i u koji su pozvali sve "samostalce" !
Klub bi donosenjem Pravilnika izgubio unutrasnju organizaciju klasicnih klubova,ali bi neki organi ipak,kao i u bilo kojem udruzenju,morali da postoje !!!
Rade,uz moju svesrdnu pomoc, ce izneti pred UO cinjenicu da je ovo jedini,zakonski moguc,nacin za inkorporaciju "samostalaca" u MAS i apelovati da se omoguci prijem takvog "mutant kluba"(da mi neko ne zameri,ali MK Pobednik bi na sve licio,osim na klub) u MAS !!!
E,sad,ako neko zaista hoce da se uclani u MAS,on ce razumeti ovo sto sam napisao,a ako nece,on ce naci jos n-ti broj razloga da osporava ovu pricu (nije na tvoju adresu

) !!!
Evo,Rajo,druze moj,ja ne umem bolje