Mart 31, 2026, 12:19:51 posle podne

Autor Tema: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila  (Pročitano 61118 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #160 poslato: April 05, 2010, 10:07:50 posle podne »
ja cu da podrzim svaku akciju.nebitno sa cije strane,neradim ja to zbog drugih vec sebe
Naravno, tako svi normalni razmisljaju. Samo sto neko pravi akcije radi svoje promocije/reklame i sticanja sebi koristi, a neko (MAS) pravi akcije za opse dobro svih vlasnika dvotockasa. I onih koji ce doci na protest i onih koji nece biti na protestu, ali ce opet dobiti pogodnosti. Temu "jagnjijada" samo sto nisu stavili da bude lepljiva, a u temi o protestvima ne ucestvuju, samo cekam kad ce je zakljucati ili cak i obrisati. E iz svih razloga bitno je ko je sa koje strane...
« Poslednja izmena: April 05, 2010, 10:24:53 posle podne od strane K_A_W_A »

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #161 poslato: April 06, 2010, 10:55:39 pre podne »
Mislim da nije bitno ko je sa koje strane... Ali...
Postoji opasnost i potencijal da u jednom momentu zahtevi budu razliciti, pa skoro kontradiktorni. A na neki nacin vec jesu...

Ams trazi odmeravanje "poreza na upotrebu" (luksuza) po konjazi tj. po kilovatima. Prakticno samo rekonfiguraciju u okviru postojecih cena. Drugim recima, idalje bi svi mi placali isto (u proseku). Znaci prakticno ne dobijamo nista tj. nikakvo pojeftinjenje (u proseku).

Mas-ov zahtev se bazira na vise nego jasnom i dokazivom uvidu da ja ocigledno prevelik "porez na upotrebu" (na luksuz) za motocikle u odnosu na automobile. I trazi da se globalno smanji oporezivanje tako sto se porede i vezuju kubikazne grupe motocikala sa istim (slicnim) kubikaznim grupama za automobile bazirane na slicnim cenama jednih i drugi vozila. Krajnje jednostavno, logicno i iznad svega POSTENO.

Znaci ne mogu se podrzati obe grupe i njihovi zahtevi (ams i mas). Jer su zahtevi toliko razliciti (skoro pa suprotni) da je nemoguce da postoje u praksi oba istovremeno.
Ponavljam, tvrdim i garantujem NEMOGUCE JE. To je valjda svakom jasno...
Znaci, vi koji kazete da ce te podrzati obe grupe (ams i mas) u stvari kazete da ce te podrzti dva potpuno razlicita zahteva, toliko razlicita da direktno jedan drugog iskljucuju (u psihologiji se tako manifestuju ambvivalencija, sizofrenija, podvojena licnost...)  :) :D ;)
Ja razumem da nikom ne zelite da se zamerate i da hocete da sa svima da ostanete dobri i to je ok. Ali ovog puta se mora odabrati. Ili se kosi sa zdravim razumom...
Onda se upitajte sta vi zapravo hocete, jer ce te odluku morati doneti.
Ams-ov zahtev: da prakticno visina poreza ostane po starom (u proseku)?
Mas-ov zahtev: da nam bude vidno manji porez nego do sad?

Naravno, ams-ov zahtev za ukidanje putarina je sasvim ok i tu nema dileme. To bi pretpostavljam i mas podneo...

Ams je takodje spominjao parking prostore za parkiranje motocikala (za beograd).
Nikada nisam dobio odgovor na pitanje: jel bi se to naplacivalo?
Jer ako bi se naplacivalo u cemu je prednost u odnosu na sada. Sami bi sebi skocili u stomak... Ovako mozes da ga ostavis na bilo kojem normalnom mestu, koliko dugo hoces i da nista ne placas...
« Poslednja izmena: April 06, 2010, 11:15:55 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #162 poslato: April 06, 2010, 11:54:17 pre podne »
Duga je to prica...AMS se dijametralno razlikuje od MAS-a. Mislim da sada nemamo vremena za raspravu o tome.
 U najkracim crtama to izgleda ovako. Od 20 do 50 ljudi vodi AMS ( BJB ) i koga god ( od njih ) da sam pitao u vezi protesta - dobijao sam isti odgovor. Kad kazem isti - mislim isti. Kao pesmica naucena napamet. Meni to nije dovoljno dobro objasnjenje, pa sam odustao od daljih razgovora na tu temu. To predlazem i vama. Nek oni rade svoje a mi cemo svoje.
 Koliko njihovih clanova ce biti na protestu? Zar je bitno? Ima nas dovoljno, a bice i njihovih prilicno.
 Saradnja MAS-a i AMS-a bi bila pozeljna, ali je u ovom trenutku nemoguca. Neko ce mozda nekad i reci pravi razlog.
Usmerite svu svoju snagu na ovaj posao. Ne gledajte sa strane.

- " Ako se na svom putu okrenes za svakim kerom koji na tebe zalaje, nikad neces stici tamo gde si krenuo."
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

joksa

• Gost
« Odgovor #163 poslato: April 06, 2010, 12:37:16 posle podne »
Sustinski si u pravu Serb. Ali dal primecujes opasnost?
Citat
Jer su zahtevi toliko razliciti (skoro pa suprotni) da je nemoguce da postoje u praksi oba istovremeno.
Ovo je kljucno. Kako objasniti nadleznima koji je zahtev legitiman i iza koga stoje bajkeri? Velika je opasnost AMS-ov zahtev. Ne znam dal postoji mogucnost da ga povuku. Jer u ovom trenutku on je STETAN, u najmanju ruku. Pod uslovom da jos uvek ima vremena.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #164 poslato: April 06, 2010, 12:43:59 posle podne »
 Da nisam odmeren u izjavama rekao bih da je svrha AMS-ovog zahteva upravo to sto ti rece. Al sam odmeren i necu reci da je to podmetanje noge. Povuci ga nece, ali mislim da postoji resenje. Znajuci da i oni citaju ovaj forum necu pricati ( pisati ) dalje..... ::)

Dogovor u nekoliko pari ociju i nema brige... ;)
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #165 poslato: April 06, 2010, 01:28:13 posle podne »
Svaki 'veliki gazda' foruma ili asocijacije prvo gleda sebe. Te demagoške ispovesti kako se radi u interesu svih, ne stoje...Tako i mi bajkeri solisti ili već članovi nekih klubova moramo voditi računa o svom interesu.
Ako smatramo da je protest u organizaciji MASa ispravan i koristan po sve a i po nas same, izađimo bilo skuterom, bilo eRinom, bilo sami ili sa društvom, priključimo se istomišljenicima. Tražimo ispravnu stvar i nema razloga da se stidimo ili nekome pravdamo.
Uvek je kod nas Srba bilo podmetanja, kalkulisanja i jajarenja ali nadam se, iskreno da će se ovog puta desiti nešto zaista dobro za sve ljubitelje motora.
Ako ovaj protest uspe, kasnije svakim sledečim možemo tražiti neka za nas osnovna prava koja postoje u toj Jevropi, za koju se i te kako zalažu upravo ovi političari koji su i doneli ovakav skaradan zakon!

Poenta je da samo jednom budemo složni bez obzira šta mislil i govorili onni koji izigravaju 'velike gazde' radeći to iz vlastitih ineresa.

Odbrojavanje je počelo...još 10 dana do protesta!!

joksa

• Gost
« Odgovor #166 poslato: April 06, 2010, 02:44:19 posle podne »
Treba biti jasan i otvoreno reci. MAS i grupa dobronamernih(nesvrstanih) radi u interesu motorista. U tom smislu ne postoje dve strane, to je valjda svima jasno.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #167 poslato: April 06, 2010, 03:11:48 posle podne »
Uzmimo u obzir da AMS postoji samo na papiru, a da su u realnom zivotu ljudi samo clanovi foruma BJB. Potpuno je jasno da se AMS koja nema ni jednog jedinog clana sa clanskom kartom samo krije iza fantomskog broja od preko 10,000 clanova BJB foruma od kojih ima najmanje 6-7000 sa O postova, i da nece uraditi nista protiv drzave i vlasti.

Potpuno je logicno da AMS kao organizacija bliska vlastima pokusava da otupi akciju (pa su zato pozurili sa predajom bezveznih zahteva kojima se ne gadja sustina) i da se dodvori istim tim vlastima trazeci u tim svojim zahtevima neki "minimum minimuma" cisto da bi ispunila forma a bajkeri bili zadovoljeni na neki nacin, a kako bi izvukla sebi neku korist od miniranje protesta.

Lepo bi bilo kad bi mogli svi zajedno, ali posto su nam izgleda kao Srbima podele i podmetanja genetski kodirani, hajde da pokusamo da se svi skupimo u sto vecem broju kao pojedinci bajkeri (ne moramo ultimativno biti clanovi ovog ili onog MK, asocijacije, federacije, grupacije) kao obicni ljudi koje muci drzavni harac na svakom koraku i koji imaju ZAJEDNICKI INETERES, bez obzira na nacionlnu, rasnu, versku i moto pripadnost.

Nek svako sam proceni da li ga drzavni nameti pogadjaju ili ne, pa neka prema tome odluci da li ce na protestu 17. Aprila ucestvovati ili nece.

;)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #168 poslato: April 06, 2010, 03:16:05 posle podne »
Treba biti jasan i otvoreno reci. MAS i grupa dobronamernih(nesvrstanih) radi u interesu motorista. U tom smislu ne postoje dve strane, to je valjda svima jasno.

tako je to  *532
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #169 poslato: April 07, 2010, 09:48:46 pre podne »

Gremlinov predlog

1.
Kad (ako) se dobije dozvola od MUP-a, sastaviti jedno vrlo pismeno kulturno obavestenje-najavu, i poziv medijima da izvestavaju sa protesta.

2.
Obavestenje-poziv dostaviti najkasnije do Cetvrtka u podne svim medijima (elektronskim i stampanim) zajedno sa textom protestnog pisma koje se predaje vlastima. Obavezno dostaviti najavu i novinskim agencijama (TANJUG, BETA, FONET) kao i specijalizovanim auto/moto magqzinima i novinama.

3.
Obezbediti gostovanja celnika MAS-a na televizijama sa nacionalnom pokrivenoscu (RTS, B 92, FOX). Tu  treba neko jako elokventan, pismen, kulturan, obrazovan i pametan da moze da iznese stavove iz zahteva, da moze da odgovori na eventualna nezgodna pitanja voditelja ako ih bude. Ta osoba je jako vazna, ne bude kontraefekat. Mora da se napravi i briefing sa tom osobom.

4.
Na dan samog protesta, neko iz MAS-a treba da se bavi davanjem izjava za medije, da ih ne bi davao svako i da to opet ne bi bilo kontra produktivno. OK je da novinari pricaju sa bajkerima, ali zvanicne izjave mora da daje neko iz MAS-a kao organizatora. Takodje jako pismen, kulturan i potkovan. Za davanje izjava novinarima, naci nekoliko ljudi sa starijim motorima, koje zaista UBIJA porez na luksuz.

5.
Obezbediti nekakav otvoreni dzip/pickup za voznju TV kamera ispred kolone. Obezbediti nekog ko ce da se nadje na usluzi novinarima.

6.
Maximalno, ali MAXIMALNO paziti da nas neko od motociklista svojim nepristojnim ponašanjem na protestu ne dovede u neprijatnu situaciju i da protest bude kontra produktivan jer ce novinari to sigurno preneti kao drugu stranu medalje, a direktno srazemerna velicini problema ce biti i steta koju cemo imati od toga ako incidenata bude.

7.
Na kraju protesta poslati kratak izvestaj o protestu medijima (broj ucesnika, sta, kako,zasto) svim medijima sa spiska.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #170 poslato: April 07, 2010, 10:14:31 pre podne »
Gremlinov predlog je odlican!
Nista ne treba menjati ili oduzimati.
Dodao bih samo nesto:
U stavkama gde se spominje "celnik mas-a", "oranizator mas-a", "neko iz mas-a"... Dodati i npr.:
Igor (motoklasik)  ;)
Korist je visestruka:
1. Do sada ste se vec na neki upoznali sa kapacitetima, znanjem i iskustovm coveka. Citat:"Tu  treba neko jako elokventan, pismen, kulturan, obrazovan i pametan da moze da iznese stavove iz zahteva, da moze da odgovori na eventualna nezgodna pitanja voditelja ako ih bude. Ta osoba je jako vazna, ne bude kontraefekat. Mora da se napravi i briefing sa tom osobom."
2. Posto on nije clan nijedne organizacije to ce dodati novu dimenziju protestu i obracanju novinarima. Vecu! Jer on prestavlja onaj ostatak (najveci) motopopulacije (nesvrstani, samostalni...) sto samo po sebi govori o ozbiljnosti i velicini protesta (nezadovoljstva). A to samo po sebi govori i o vama (mas-u) pozitivno jer definitivno ispada da ne gledate samo sopstvene interese nego i interese cele motopopulacije. Savrseno viseslojno uklapanje i pomaganje u korist svih...

Izvinjavam ti se Igore sto te guram (predlazem) a ne znam jel imas vremena i mogucnosti za to... Ali ovo sto sam naveo prethodno mi izgleda kao dobitna kombinacija za sve nas. Boljeg za sada ne vidim... :-*

Znaci: Na celu da bude neko iz mas-a (kao glavni, obavezno) i pozeljno je jos neko pored njega ko nije iz mas-a.
Tada prica dobija vecu i jacu dimenziju... A to nam je cilj i korist (svima nama), zar ne?
« Poslednja izmena: April 07, 2010, 10:34:45 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #171 poslato: April 07, 2010, 10:40:58 pre podne »
Ovo sto je napisao Fantom69 je logicna dopuna moje ideje, pa mislim da ovo treba usvojiti, naravno ako Motoklasik pristaje.

;)

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #172 poslato: April 07, 2010, 12:24:24 posle podne »
Ma sve je to na dugackom stapu, tj. da li ce ove vece televizije, a posebno javni servis ( sto Gremlin spominje) uopste hteti da nesto od toga pre protesta objave.
Poneko objasnjenje novinarima u vezi sustine nasih zahteva - mogu da dam.
Ja nisam clan MAS-a, a verujem da i tu ima takodje sposobnih ljudi za te stvari.
...

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #173 poslato: April 07, 2010, 12:34:06 posle podne »
Motoklasik,

Poenta price je da pored predstavnika MAS-a kao organizatora, svakako i neko ko je nezavisan slobodan bajker da neku izjavu medijima u kojoj ce se videti da harac podjednako pogadja sve bajkere.

Ne znam zasto, ali mi se chini da si ti najpogodniji za to.

;)

PS:
U 13 sam na Uscu na brzoj kafi, svrati ako hoces.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #174 poslato: April 07, 2010, 12:39:43 posle podne »
 Mi u MAS-u nismo sujetni da ne bi podrzali svaku dobru ideju ili predlog!
 Ono sto mislim da je za MAS najznacajnije,je da se ipak naglasi da je on organizator,a da su ucesce i organizaciju pomogli kako njegovi clanovi tako,u istoj meri, i "nezavisni" bajkeri/motociklisti !!!
 Zato mislim da nema spora da medijima istovremeno budu dostupni i neko iz MAS-a i neko od "nezavisnih"!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #175 poslato: April 07, 2010, 12:47:29 posle podne »
 Ono sto mislim da je za MAS najznacajnije,je da se ipak naglasi da je on organizator,a da su ucesce i organizaciju pomogli kako njegovi clanovi tako,u istoj meri, i "nezavisni" bajkeri/motociklisti !!!
 Zato mislim da nema spora da medijima istovremeno budu dostupni i neko iz MAS-a i neko od "nezavisnih"!

Ne znam zasto vidim Vudu-a i Motoklasika u toj ulozi...

;)

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #176 poslato: April 07, 2010, 12:48:42 posle podne »
@Motoklasik:
"Ja nisam clan MAS-a, a verujem da i tu ima takodje sposobnih ljudi za te stvari."
Sigurno da ima. I oni/on ce biti glavni.
Ali kao sto Gremlin kaze (dodao sam dve reci, bold-ovano):
"Poenta price je da pored predstavnika MAS-a kao organizatora, kao glavnog, svakako i neko ko je nezavisan slobodan bajker da neku izjavu medijima u kojoj ce se videti da harac podjednako pogadja sve bajkere."
A ujedno je:
"Tu  treba neko jako elokventan, pismen, kulturan, obrazovan i pametan da moze da iznese stavove iz zahteva, da moze da odgovori na eventualna nezgodna pitanja voditelja ako ih bude. Ta osoba je jako vazna, ne bude kontraefekat. Mora da se napravi i briefing sa tom osobom."
 :) ;)
Pitanje je samo da li zelis tu obavezu (i cast)...
Jer kao sto vidis mnogi od nas verujemo u tebe, dokazao si to, zasluzujes... Ali je ujedno to i teret...

joksa

• Gost
« Odgovor #177 poslato: April 07, 2010, 12:56:16 posle podne »
Mislim da bi Rade veverica(u nasem kraju se kaze tako il eventualno "jeverica" ;) :D) i Vudu trebali da formiraju tim koji ce voditi protest. Vreme izmice.
« Poslednja izmena: April 07, 2010, 01:36:49 posle podne od strane joksa »

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #178 poslato: April 08, 2010, 08:15:17 pre podne »
@vudu

*556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556

« Poslednja izmena: April 08, 2010, 02:53:42 posle podne od strane Dexxter »

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #179 poslato: April 08, 2010, 08:27:52 posle podne »
EVO KAKO TO IZGLEDA U EVROPI SLOVENIJA

citati su sa facebook grupe
primer br.1

[PrimoЕѕ Setnikar]
Primoz Setnikar8. april 2010 ob 20:19
Одг: I MI IMAMO DUSU
lijep pozdrav evo malo za primerjavo ja platim u sloveniji za suzuki v-strom1000 godiste 05 za cijelu godinu oko150 160 eur sa zelenom kartom skupa sad neznam kolko je to dinara

primer br.2

Vladimir Djordjevic Evo brojeva iz stvarnog zivota. Danas ispred mene covek registrovao mercedesa A klase 1.4 2005. godiste i platio je 17500din sve sa novom tablicom. Ja moram da platim za yamahu xj600 iz 1993. godine 17200din za 6 meseci koliko mogu da ga vozim!!!!!!!!!

primer br.3 Crna Gora

Vladimir Popovic април 8
« Poslednja izmena: April 08, 2010, 08:50:39 posle podne od strane zlajabgd »