Porezi za manje kubikaze su sledeci:
Do 125 ccm- 1010din
Od 126 do 250 ccm- 1.680 din.
Od 251 do 500 ccm- 2.540 din.
Ako se, u najboljem mogucem slucaju, usvoji ono da porez za motre 500-750 bude izjednacen sa automobilima do 1150 ccm, ( kao sto im je i vrednost priblizno izjednacena) tj. 860 din., ove kategorije bi po logici trebalo da placaju manje od toga.
Kada bih ja ucestvovao u pregovorima, velikodusno bih ostavio Vladi da odluci koliko ce to biti manje u odnosu na 860 din., i prihvatio svaku odluku na toj osnovi. Da vide da nismo na kraj srca

Tako sam otprilike mislio i kada sam pripremao predlog Zahteva za grupu koja je za to zaduzena, racunajucu da teziste treba staviti na drasticne nepravde kod oporezivanja, a ako to prodje, ove druge stvari ce po prirodi stvari biti resene na odgovarajuci nacin.
Znaci, ne treba se iscrpljivati svakim detaljem, ako se resi sustina, gde imamo jake argumente, i sistem postavi na realne osnove, ostale stvari ce automatski biti na svom mestu.
Smatram da niko u bilo kojoj grupi do 500 ccm, ne bi imao primedbu na bilo koji iznos manji od 860 din.
A energiju treba usmetiti na ostale zahteve koje jos nismo ni izneli, a koji stoje pred nama.