Mart 30, 2026, 09:15:41 pre podne

Autor Tema: ŠTA DALJE ili ti NOVI PROTEST  (Pročitano 34827 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
Odg: ŠTA DALJE ili ti NOVI PROTEST
« Odgovor #20 poslato: April 21, 2010, 11:43:12 posle podne »
Predlazem vreme 15-17 casova.

;)

gordanmg

• Gost
« Odgovor #21 poslato: April 21, 2010, 11:43:20 posle podne »
Mislim da petak odgovara posto su subotom  vecina na skupovima!!!

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #22 poslato: April 21, 2010, 11:44:21 posle podne »
ljudi jeste li sigurni da je taj rok 60 dana ??? ??? ???

od proslogodisnjeg zahteva je proslo 360 dana

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #23 poslato: April 22, 2010, 12:05:14 pre podne »

Da se mi polako organizujemo za taj petak, da malo razgledamo centar,,

ja nikad nisam bo u centru i jako bih voleo da se tuda provozam,,, ;) ;) ;) ;) ;) :D :D :D :D

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #24 poslato: April 22, 2010, 12:54:12 pre podne »
dok mi smisljamo sta dalje, malo sam razgledao sajtove nasih ministarstava i nasta se trose NASE pare,

bar ono sto objave javno,(za 2008-mu) ode skoro  2 miliona eu :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

ko ima dobar zeludac nek gleda:

http://www.mos.gov.rs/upload/dl/OMLADINA/Konkursi/Rezultati_konkursa1.pdf

drugi deo: da vidite kako drzava brzo radi kad treba potrositi NASE pare,obratite paznju na datume,

konkurs raspisan 05.09 , sve zavrseno i ugovori potpisani 19.11, sve za 2,5 meseca

http://www.mos.gov.rs/upload/dl/OMLADINA/Konkursi/spisaknvosakojimasuporpisaniugovori.pdf

joksa

• Gost
« Odgovor #25 poslato: April 22, 2010, 12:56:19 pre podne »
Ja bih pre svega oformio neko telo, moze te ga nazvati kako hocete(stab il sl.) koje bi obradilo sve buduce predloge, osmislilo strategiju, akciju i bavilo se tehnikom i kontrolom sprovodjenja istog. Sto se tice samog protesta, mozda gresim, al nekako mi se vrti po glavi analogija sa 5 oktobrom. Dakle, da ne cekamo tih 60 dana, ako je podatak ispravan, vec da u skorije vreme krenemo sa protestima nizeg intenziteta po gradovima. A potom da jednim il vise ucestalih protesta pojacanog intenziteta(blokada) stavimo tacku u Beogradu. A sve to iz razloga sto nasa braca sa strane nece izdrzati ni finansijski ni vremenski ucestale dolaske u Bg. Na kraju ja bih pored priloga od 100 din voleo da mi iz Bg i okoline damo i nesto veci prilog koji bi pomogao nasim najsiromasnijim drugovima da dodju u Bg.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #26 poslato: April 22, 2010, 01:26:09 pre podne »
Danas na dnevniku Kiseljaci iz Aranđelovca su 6 dana štrajkovali u svojoj fabrici i danas im vlada izašla u susret po svim pitanjima...nisu čekali ni mesec, ni dva, ni godinu,,,pa vi vidite...

Treba videti da li smo večinski za jedan duži i ucenjivački protest sa blokadom ili više vožnji sa kojim, bojim se nečemo mnogo postići jer braćo, đon/obraz je to!

Što se tiče štaba ja sam za, dobra je ideja jer bi smo lakše no na forumu doneli odluke face end face razmatrajući konkretne predloge sa foruma!

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #27 poslato: April 22, 2010, 01:58:54 pre podne »
@Zemunac

Ljudi imaju mnogo ozbiljnije probleme, ugrožena im je egzistencija, pa stoga i reakcija vlasti nije smela da izostane - izgube previše političkih poena ako se dugo prave ludi kada su socijalna pitanja uzrok štrajkova. Kod nas je malo drugačija situacija, problemi su nam realni, ali ne i egzistencijalni, pa mislim da bi i načini borbe morali da budu s tim usklađeni. U suprotnom će se uvek naći dovoljno argumenata da nas poklope "u skladu sa zakonom".

jrlotpi

• Gost
« Odgovor #28 poslato: April 22, 2010, 02:09:29 pre podne »
Ja sam nov na forumu i ne poznajem nikog ,citajuci gore napisano vi ste mnogo fini neki ljudi.
Imate dosta postovanja prema organima vlasti,koje su vam udarile na novcanik ,sa tim finim protestom mozemo sva vrata da otvorimo(lepa rec i gvozdena vrata otvara)
Iz pozicije vlasti ja bih vam jos vise povecao izdavanja za reg. putarinu i ostalo jer ste bas dosta fini i sa vama se moze lepo slagati.
Iz ugla posmatraca protesta koji nije znao sta je razlog ,pomislili su da je ceo skup organizovan od strane gradske vlasti i bili smo kao laste u prolece glasnici dolazeceg proleca i kao turisticki dogodjaj revija motora.

Svako sledece okupljanje ,mozemo da organizujemo kao pesaci sa cvecem u kosi umesto kaciga i da se organizovano vozimo GSP-om al sa kartama da ne stvaramo problem kondukterima.i da uredno koristimo srednja vrata za IZLAZ a prednja i zadnja za ULAZ.

Po srbiji radnici se bore za svoju egzistenciju strajkuju gladju ,seku prste sake,blokiraju zeleznicke medjunarodne puteve,zatvaraju se u fabrikea vlast ne reaguje sta vi ocekujete da cete postici na fin nacin.
Sledeci skup treba da ih trgne ,protekli skup se svideo vladajucoj garnituri uz komentar ,moramo ih naterati nekako da se cesce tako organizuju jer stvaraju dosta lepu sliku cak imaju i svoje vidjenje kako da se bolje organizujemo da prodjemo Karadjordjevom ulicom ,posaljemo poljubac ka brodovima i na kraju bi nam i koncert organizovali gde bi nam se neko obratio, da moramo biti istrajni u svojim zahtevima ali samo civilizovano da pokazemo Evropi da smo civilizovani a ne kao Komsije Hrvati drski i bezobrazni.
Moj predlog je da se organizuju muzicki koncerti na Uscu i da se sluzi pice po diskontnim cenama i da ulazak na taj protesni skup bude max 200din ili da ulaznica bude saobracajna produzena u 2010g jer nije fer uzimati nekome ko je puko kintu za registraciju.

Salu na stranu ,bio sam na protestu 17.05. sa drugarima i nas stav je doci cemo ponovo kad kazete ,e sada ALI samo ako cemo radikalizovati protest  i na zakonit nacin stegnuti omcu Ministrima .

Njima se ljuljaju fotelje da niste svesni koliko ,nemojmo da rasprsimo energiju  od 17.05. ako imate BALL's u prtotivnom sta ste se koj KU..C vatali u kolo sa vlastima.

ZNAM da IMATE snage ajmo nemojmo gubiti VREME, i da unesemo malo energije narodu.

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #29 poslato: April 22, 2010, 07:00:12 pre podne »
Ima istine u ovome gore.

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #30 poslato: April 22, 2010, 09:32:37 pre podne »
@Zemunac

Ljudi imaju mnogo ozbiljnije probleme, ugrožena im je egzistencija, pa stoga i reakcija vlasti nije smela da izostane - izgube previše političkih poena ako se dugo prave ludi kada su socijalna pitanja uzrok štrajkova. Kod nas je malo drugačija situacija, problemi su nam realni, ali ne i egzistencijalni, pa mislim da bi i načini borbe morali da budu s tim usklađeni. U suprotnom će se uvek naći dovoljno argumenata da nas poklope "u skladu sa zakonom".

@Six

Egzistencija im je ugrozena ? I mnogima od nas je ved poodavno ugrozena, a ovim preostalima ce biti jako brzo ugrozena ako ne prestane beskrupulozni drzavni harac i besomucno uvodjenje novih i novih nameta na sve i svasta i podizanje postojecih.

Razumem ja da drzava nema para, ali nemamo ni mi, barem velika vecina jedva sastavlja kraj sa krajem. A nesto sto nemas, ne mozes ni da das.

;)

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #31 poslato: April 22, 2010, 09:37:12 pre podne »
U maju bi trebali ponovo na ušće ali sada neskraćivati rutu kroz grad.
Lično nebih pomerao okupljanje na petak jer petkom neće mnogi od nas doći. U odnosu na prošlu godinu, kada je protest bio u petak, 17-tog je bilo 5 puta više motora. Ovo se desilo ne samo zbog dobre organizacije već i zato što je bila subota.
Subota je idealna bez obzira na moto skupove jer se iz Beograda uglavnom može stići za 2-3 sata svugde a okupljajući se  u 10 kao 17-tog možemo stići i na skupove.
Mogli bi se čak i sinhronizovano vraćati sa skupova ( onima kojima je usput ili koji neskreću mnogo sa svog puta) i neobavezno provozati po gradu.
A ako do juna nedobijemo konkretne odgovore SINHRONIZOVANA BLOKADA AUTO PUTA !!!
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #32 poslato: April 22, 2010, 10:12:51 pre podne »
PAZNJA!!! Odvojite samo par minuta... PROSVETLJUJUCE JE!!!

Nije off. Shvatice te...

PISMO BOGATIH SIROMASNIMA

Budimo otvoreni: nikada necete dobiti na lutriji.
S druge strane, sve su sanse da ce te nastaviti da rmbate na svojim usranim poslovima do kraja zivota.
A sve zato sto ste se rodili u pogresnoj klasi.
Bolje se suocite sa tim: vi ste samo nasi najamni robovi. Zalimo slucaj!

To je razlog zasto ste tako neobrazovani, neotesani, bez trunke dobrog ukusa, ali i bez trunke samopouzdanja, bez cega nikad necete postati neko od nas.
Da budemo sasvim precizni: ni knjiga velicine telefonskog imenika ne bi bila dovoljna da u nju stanu sve nepravedne prednosti koje MI imamo nad VAMA.
Zato nam je veoma stalo da i dalje verujete u sve te gluposti o "socijalnoj pravdi" i "jednakim sansama za sve".

Naravno, u hijerarhijskom sistemu poput naseg, na vrhu nema mnogo mesta.
A mi smo vec tamo.
I tu nam se toliko svidja da nam nije ni na kraj pameti da potrazimo neko drugo.
Ali, dobra strana hijerarhije je sto i od nizeg ima nize: i vi imate na koga da gledate odozgo, da mu naredjujete ili da ga s vremena na vreme opalite po njusci.
Cak i najbedniji perac sudova moze u hijerarhiji da pronadje neku skitnicu nad kojom ce da se izivljava.
I zato budite zahvalni sto smo vam obezbedili sve te emigrante, izbeglice, Cigane, kurve i beskucnike!

Nikada ne gubite iz vida sledece: kada bi svi bili ekonomski zbrinuti i privilegovani kao mi, onda ne bi imao ko da radi sve te prljave, dosadne, opasne, slabo placene poslove.
Ne bi bilo nikog ko bi se borio u nasim ratovima i slepo izvrsavao nasa naredjenja.
I sto je najvaznije, ne bi bilo onih koji i na smrt gledaju tako tupo, jer prethodno nisu okusili, ni trunku ispunjenog, smislenog i kreativnog zivota.
Zato imamo samo jednu molbu za vas: samo nastavite tako!

Moguce je da vi nemate tu nasu pohlepnu, patolosku potrebu za novcem vlascu i prestizom.
Ali, cak i kada pozelite da promenite svoj zivot, ta mogucnost promene vas odmah uplasi, pa tako ostajete zarobljeni u sopstvenom paklu.
Nastavljate da zivite mehanicki, u skladu sa ulogom koju smo vam dodelili, stalno strepeci od toga sta ce drugi misliti ako se usudite da razbijete taj kalup.

Naravno, uvek se trudimo da zavadimo i vladamo, gde god nam se svidja: dobro placeni radnici protiv lose placenih radnika, radnici iz sindikata protiv onih izvan sindikata, domaci radnici protiv stranih radnika,, itd.
Pri tom, stalno vam smanjujemo nadnice pod izgovorima kao sto su "strana konkurencija", "zahtevi ponude i potraznje", "nacionalna bezbednost", "veliki spoljni dug", itd.
Laka srca pocnemo da gazimo svakog ko pocne da postavlja nezgodna pitanja ili pokusa da ugrozi nas profit.
A da bi vam omogucili bar nekakvo olaksanje od ekonomske ucene, kojom vas svakodnevno iznurujemo, dopustamo vam da s vremena na vreme glasate za nase politicke surogate, u igri zvanoj "izbori".

Izuzetno nam je drago sto ne znate sta se zaista desava.
Umesto da svu krivicu s punim pravom svalite na nas, vi okrivljujete strance, radnike na crno, zabusante, drustvene parazite, pedere, Jevreje, jedni druge.

Osim toga, zaista nas raduje sto su se mnogi od vas upecali na pricu o "radnoj etici", iako vecina poslova u nasoj ekonomiji na svaki nacin doprinosi opstem zagadjenju, unistavanju vaseg fizickog i emocionalnog zdravlja, isisavajuci iz vas zivot, iako je to jedini zivot koga imate.

Mi zaista ne znamo mnogo o radu.
Ali zato ste vi tu.
I zbog toga nam je posebno drago.

Naravno, vas zivot bi mogao biti drugaciji.

Drustvo bi zaista moglo biti organizovano tako da zadovolji prave potrebe ljudi.

Vi i vasa vrsta bi mogli da ustanete i zajedno se oslobodite nase vladavine.

Ali, vi to ne znata! Sta vise, ne mozete ni da zamislite neki drugaciji zivot!
I to je verovatno najvece i najvaznije dostignuce naseg sistema: to sto smo ukrali svu vasu mastu, svu vasu kreativnost, vasu sposobnost da mislite svojom glavom i da sami upravljate cvojim zivotima.

Zato vam se svima zahvaljumemo iz dubine nasih okrutnih srca. Vase svakodnevno zrtvovanje donosi nam sva nasa iskvarena blaga; vas rad odrzava nas sistem; mnogo, mnogo hvala na tome sto dobro znate gde vam je mesto, a da toga niste ni svesni.

U potpisu,
                 sva bogataska dupeta ovog sveta

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #33 poslato: April 22, 2010, 12:11:41 posle podne »
 Samo želim sve da potsetim da je ova protestna vožnja imala za cilj pružanje podrške našem zahtevu predatom 01.04.2010.
 Zato nije bila radikalna,već više vaspitnog karaktera i opominjuća !!!

A,inače,09.mart, '96. , 05. oktobar su bili davno,pa me uhvatio opet neki pusti svrab  ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #34 poslato: April 22, 2010, 12:23:44 posle podne »
Samo želim sve da potsetim da je ova protestna vožnja imala za cilj pružanje podrške našem zahtevu predatom 01.04.2010.
 Zato nije bila radikalna,već više vaspitnog karaktera i opominjuća !!!

A,inače,09.mart, '96. , 05. oktobar su bili davno,pa me uhvatio opet neki pusti svrab  ;D ;D ;D

mislis 9 mart 1991  ??? ::)
jes to davno bilo ;D

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #35 poslato: April 22, 2010, 12:36:41 posle podne »
 Pa 09. mart '91, pa šetnje '96., pa 05.oktobar...
 Postalo mi već po malo dosadno ... ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže đunta

• Suvozac
  • *
« Odgovor #36 poslato: April 22, 2010, 12:51:08 posle podne »
Da,tu su i prvoborci al  bez spomenica. 

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #37 poslato: April 22, 2010, 02:17:20 posle podne »
Ima, pratim temu.
Небитни пролазник

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #38 poslato: April 22, 2010, 04:01:08 posle podne »
Ima, ima prvoboraca...ali niko ne da penziju...

;D ;D ;D

darinjo

• Gost
« Odgovor #39 poslato: April 22, 2010, 04:10:22 posle podne »
 Evo da se i ja upisem za penziju. (nosilac spomenice '91)  ;D ;D ;D
 Dosadno postalo da cutimo, ali oni opet po starom...udri po narodu iz sve snage...e pa nece moci.