Mart 31, 2026, 08:33:50 pre podne

Autor Tema: Predlog novog pravilnika MAS-a.  (Pročitano 10524 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Predlog novog pravilnika MAS-a.
« poslato: Mart 28, 2008, 09:44:43 posle podne »

Postavljena je nova tema-Predlog pravilnika za 2009g.-
« Poslednja izmena: Januar 20, 2009, 02:05:24 posle podne od strane NOCA »

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
Odg: Prelog novog pravilnika MAS-a.
« Odgovor #1 poslato: Mart 29, 2008, 09:29:21 pre podne »
uglavnom korektno stim sto bi dodao:
da se formira komisija koja bi pratila clanstvo u klubovima,
da pojedini klubovi(nemaju clanstvo) uzimaju termin drugim klubovima
i da klub ima neki minimum clanova,zasto bi klubovi koji imaju 5-6clana
bili ravnopravni za dobijanje termina.
a drugo sta MAS nudi klubovima kao podrsku sto se nalaze u MAS-u,
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: Mart 29, 2008, 01:58:40 posle podne »

i da klub ima neki minimum clanova,zasto bi klubovi koji imaju 5-6clana

Bas sa ovim se i nebih slozio.O tome treba da razmislja sam klub,ako on placa isto clanarinu kao drugi klubovi,ne vidim razlog da taj klub ne pripada Mas-u.Nas klub ima 11clanova(mk road kings),i 2 su u pripremi da udju u klub,,a sada da li cu ja imati 5 clana,55,ili 555,to je licno moja stvar i stvar mog kluba,i necu dozvoliti da mi niko govori kako moj klub treba da funkcionise,odnosno dal da primamo bas svakog u klub,da bi nas brojcano bilo vise,jer mislim da to nije pravo resenje,bolje manji broj,a kvalitetniji ljudi.Da se razumemo,licno ja bih voleo da budu 100,a i vise ljudi u mom klubu,ali je to jako tesko.Cisto pogledaj tvoj grad,toliko aktivnih i dobrih ljudi imate,po meni pravih bajkera,a imate 4-5 moto kluba.Pre ce biti da to nije u redu,nego pitanje,o  broju ljudi u nekom klubu.
Hteo bih da dodam,da je moj predlog da klubovi koji nemaju skup,vec zurku,treba da placaju upola godisnju clanarinu Mas-a,znaci cifru od 50€,cim dobiju skup 100€.Jer zurke ne ulaze u kalendar MAS-a,pa mislim da bi to bilo korektno prema tim klubovima.
Nas klub nije registovan u ministarstvu,i ako smo uplatili novac na njihovom racunu,i predali sva potrebna dokumenta,(pre jedno 10 meseci)i ne planiramo da tim lopuzama uplacujemo ponovo,pa makar to znacilo da moramo izaci iz MAS-a.Razgovarao sam sa Nocom,i zamolio ga da kad otvore taj lokal u BG,i zaposle radnicu koja ce se baviti resavanjem problema u okviru MAS-a,vide da pokusaju da nam srede taj problem,koji su imali i oni sami(mislim na Nocu i na Stiske Orlove),i ne znam da li su oni dobili statut,i ako su uplatili godinu dana pre nas
Ne treba dozvoliti tim  banditima da nam novac uzimaju kako njima padne na pamet
pozdrav
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže MI_LOS

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #3 poslato: Mart 29, 2008, 07:37:41 posle podne »
imam samo jedan predlog da se skupstina mas-a odrzava samo u jednom gradu npr u beogradu ili nekom drugom mestu da nebi morali judi da iz nisa idu u apatin da se skuostina odrzava na jednom mestu da smima bude podjednako daleko
NE BRZE OD ZIVOTA

paperinos

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 29, 2008, 11:55:32 posle podne »
Najbolje da bude u Rimu..jer tamo vode svi putevi..pa ne moze da se zaluta. ;D

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Mart 30, 2008, 07:52:24 posle podne »
 Ono sto sam rekao juce na Skupstini MAS-a,ponovicu i sada!
 Postoji i zakonski minimum broja clanova pri organizaciji jednog udruzenja,pa ispod tog broja klub ne bi mogao zakonski ni da funkcionise!
 Skupstine MAS-a,sasvim opravdano,treba zakazivati u svim gradovima,koji su sedista klubova clanova MAS-a.Na pr.:ako je Skupstina Zakazana u Apatinu,Novosadjanima je bila udaljena 110km,a nama iz Valjeva 270km.Ako je Skupstina bila zakazana u Uzicu,Novosadjanima je bila udaljena 220 km.,a Valjevcima 80km.Znaci,otprilike to je jedini posten princip!!!
 Kada bi se Skupstine na pr. zakazivale stalno u Beogradu,nekima bi to bilo rastojanje od 100-tinak km.,a nekima stalno 200 i vise!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže MI_LOS

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #6 poslato: Mart 30, 2008, 09:01:10 posle podne »
slazem se ja sa tobom ali onda neka se odrede dva grada jedan u vojvodini a jedan u srbiji gde ce se uvek odrzavati skupstina mas-a.
a sta je bilo na skupstini jer nisam bio do  kluba zbog obaveza
NE BRZE OD ZIVOTA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #7 poslato: Mart 30, 2008, 09:44:00 posle podne »
odgovor tebi DARKO

pogresno si me razumeo ja nisam pristalica da klub imasto vise clanova moj klub ima 19
 i potencijalni clanovi cekaju jedan period da bi se prikljucili klubu to jest ako se dokazu
smederevo ima 3 m.kkluba kao sto si rekao ali to je nastalo deljenjem dva kluba .to nema veze sa nama
po statutu klub mora da ima najmanje 6 clana.to sam rekao upravo iz razloga sto jedan klub
kod nas nema ni jednog clana motoristu,a dobio je termin za skup.nisam ni pristalica platis clanarinu
i mozes da pravis i privatno skup bez kluba.nije posteno prema ostalima.
takodje ti nisam rekao kako tvoj klub treba da funkcionise ,to je tvoja stvar.i to me neinteresuje ,
neznam zasto si se nasao prozvan .2002 godine smo cekali 8 meseci na resenje ministarstva.,i od tada
smo u MAS-u .tvoj klub imao 6 ili 666 clana uvek su dobrodosli u smederevu pa i ako imamo 3 kluba
problem su finansije.oni imaju predsednika i to je to mi imamo upravni odbor od 5 clana tako da se uvek zna gde je novac nekima to neodgovara i to je to ali to se desava u vecini gradova

pozdrav od dejana i m.k. EXTREM
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #8 poslato: Mart 30, 2008, 11:05:30 posle podne »
vudu
 skupstina u cacku 200
skupstina u uzicu 250
skupstina u apatinu 260
 nama to dodje kao sredina neki kilometar gore dole
verovatno je zato veliki odziv klubova

pozdrav
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #9 poslato: Mart 31, 2008, 02:11:07 posle podne »
Dejane,sve je ok,nismo se najbolje razumeli,tek sad sam shvatio poentu tvog posta.Naravno da nije u redu da jedan covek ima svoj klub,i da dobije termin,to svakako.
Da u pravu si,kada se procita moj post,ispada kao da sam se osetio prozvanim,ali veruj nije tako,samo sam rekao kako je stanje u mom klubu.Jebiga nikad ne moze da bude ovo tipkanje i prica uzivo isto,tako da predlazem da nastavimo pricu uz ladno pivce ;)
pozdrav
Darko
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #10 poslato: Mart 31, 2008, 02:28:50 posle podne »
 Zato je veoma bitno da se izmeni Pravilnik MAS-a i da se posebno usvoji

Clan15.
 U jednom gradu moze se odrzati samo jedan(1) skup u toku godine. Odluku o klubu organizatoru donece sami klubovi ili , ako ne mogu da se dogovore, Skupstina MAS-a;

Posto Vi u SD imate tri kluba,od kojih,kako vi kazete,samo dva imaju clanstvo,nece biti problema da Skupstina MAS-a sledece godine organizaciju skupa dodeli klubu prema vasem dogovoru u SD.Ukoliko ne budete mogli da se dogovorite na lokalnom nivou,Skupstina MAS-a MORA izaci u susret vecinskom misljenju medju smederevskim bajkerima.
 Ove godine kalendar je pravljen prema postojecem Pravilniku,koji je govorio da je dovoljno da klub bude clan MAS-a i da placa clanarinu,pa da moze da dobije organizaciju skupa.
 Zato je veoma bitno da se usvoji izmena Pravilnika,kako bi se ubuduce ispostovalo vecinsko misljenje bajkera u jednom gradu sa vecim brojem klubova.
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #11 poslato: Mart 31, 2008, 08:19:45 posle podne »
darko
 prihvatam to pivo  nikakav problem ja castim

vudu
ja se slazem sa time jedan skup jedan grad
i ove godine nebi bilo problema da nije uradjena takva glupost da
noca promeni raspored zasto nije ostalo onako kako je dogovoreno
zar je mislio da smo mi glupi ili sta
mi smo doneli odluku da pravimo skup kad i on
zakon je za sve isti ako se on neprdrzava sto bi mi.

inace ono ladno pivo vazi i za tebe da vidis da se niko od nas neljuti
sto si se izjasnio onako kako mislis da treba
pozdrav
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Mart 31, 2008, 08:49:17 posle podne »
Sve je u redu. Problematicno je samo jedan grad jedan skup.

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #13 poslato: April 01, 2008, 12:43:35 pre podne »
Dejane,sve je ok,nismo se najbolje razumeli,tek sad sam shvatio poentu tvog posta.Naravno da nije u redu da jedan covek ima svoj klub,i da dobije termin,to svakako.
Da u pravu si,kada se procita moj post,ispada kao da sam se osetio prozvanim,ali veruj nije tako,samo sam rekao kako je stanje u mom klubu.Jebiga nikad ne moze da bude ovo tipkanje i prica uzivo isto,tako da predlazem da nastavimo pricu uz ladno pivce ;)
pozdrav
Darko

zar bez mene??? :icon_scratch: ??? ;)

Van mreže ssaallee

• Profi Vozac
  • **
  • night wolves mc
Odg: Predlog novog pravilnika MAS-a.
« Odgovor #14 poslato: April 01, 2008, 01:14:34 pre podne »
Napravicu jednu malu, na prvi pogled, digresiju, ciju ce te sustinu skapirati veoma lako, a odnosi se pre svega na kvalitetnu komunikaciju izmedju Predsednistva MAS-a i samih rukovodstava klubova clanica.
  Od 1988 godine zivim u stambenoj zgradi koja broji okruglo 115 stanova-slozice te se ne bas malo!Ako u obzir uzmem da svaki stan u proseku ima tri i vise clanova, nece vam biti tesko da izracunate koliko je to ljudi,stavova misljenja...
  Elem, do pre dve-tri godine kucni savet gotovo da i nije funkcionisao, jer tesko je bilo sakupiti sve te ljude zajedno i ako je bilo vise tih entuzijasta koju su se latili predsednickog mesta zarad normalnog funkcionisanja zgrade.Stalno je bilo problema sa radom liftova, sa razbijenim staklima, polomnjenim postanskim sanducicima i prekidacima i jos mnogo toga...Da bi smo od tog perioda napravili jednu zanimljivu stvarcicu koja za sada funkcionise besprekorno..za nepoverovati kakav je red u zgradi.
  Novoizabrana predsednica kucnog saveta je na svakom spratu pronasla po jednog 'koordinatora' koji ce biti zasluzan na svom spratu i da komunicira sa komsijama sa 'kata'!Sastanci se gotovo vise i ne odrzavaju, a cela komunikacija se zasniva  na relaciji Predsednica i spratni koordinator.
  Predlazem da se ubuduce komunikacija svodi na relaciji Predsednik MAS-a i Predsednik Moto kluba, a sastanke pretvoriti u neobavezne zurke, na kojima ce se ljudi uvek rado pojavljivati, umesto raznih svadja, opstruisanja i slicnog.
Danas je vreme interneta, konferencijskih veza...dosao bih i ja u Apatin, ali jebi ga brate,obaveze!!
''...Krim - Rusija, Ukrajina - Rusija, Aljaska - Rusija, Sve - Rusija, osim Kosova, Kosovo je Srbija...''

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #15 poslato: April 01, 2008, 07:46:24 posle podne »
Ili predsednisto ( 5 clanova ) - predsednici klubova ( 50 klubova ). Bilo bi mnogo lakse i ja sam pokusao da svakom clanu podelim po 10 klubova da sa njima komunicira, zove ih i organizuje. Lakse je nego ja da sam to radim sa 50 predsednika? E sad tu ima jedan mali problem. 1 clan predsednistva nije nista radio cak me je i minirao tako da je doslo do toga da kada sam nazvao MK Triumph iz Zajacara da ih pitam za clanarinu, pitaju me ljudi zasto ih nisam obavestio za akciju davanja krvi!!!

Van mreže ssaallee

• Profi Vozac
  • **
  • night wolves mc
« Odgovor #16 poslato: April 01, 2008, 08:42:54 posle podne »
Ili predsednisto ( 5 clanova )

Znaci, ima resenja...
''...Krim - Rusija, Ukrajina - Rusija, Aljaska - Rusija, Sve - Rusija, osim Kosova, Kosovo je Srbija...''

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #17 poslato: April 01, 2008, 08:47:53 posle podne »
Da . Samo mi trebaju pravi ljudi (imam ih troje, jedan strci i zabada mi noz u ledja).

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #18 poslato: April 01, 2008, 08:55:28 posle podne »
 E,zato je odličan Krkeljin predlog na poslednjoj Skupštini MAS-a!!!
 Da Skupština bira Predsednika MAS-a,a Predsednik ostale članove Upravnog odbora sa kojima će sarađivati.
 E,onda se predsednik može 100% pozivati na odgovornost.Tražio si-dobio si! Nije dobro rađeno-kriv si!
 Dobro je rađeno-svaka čast,samo napred!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: April 01, 2008, 09:09:16 posle podne »
Moze li se znati koje to,i gurajte samo napred.SAMO VOZI.