Decembar 19, 2018, 12:06:53 pre podne

Autor Tema: Pakovanje uloška brave za kofer  (Pročitano 687 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže acim

  • Profi Vozac
  • **
  • Poruke: 207
  • Pol: Muškarac
  • BMW K1300R
    • Aćim
Pakovanje uloška brave za kofer
« poslato: Mart 04, 2015, 09:48:28 posle podne »
Ukoliko želite da ključem za startovanje motora ili nekim već postojećim ključem od kofera želite da otključavate dodatne kofere, to je moguće ukoliko nabavite odgovarajući uložak brave. Ovo uputstvo je napravljeno na osnovu pakovanja BMW-ovog uloška, ali verujem da su i ulošci drugih proizvođača slični.

Sadržaj kompleta uloška brave:Najpre složiti sve pinove po brojevima. Set sadrži po 4 pina sa brojevima 1, 2 i 3. Tu je i 12 opruka od kojih će vam biti potrebno 7.Jedan od pinova (gore desno) se razlikuje od ostalih i služi za zaključavanje samog uloška u kućištu brave. Kada uložak umetnete u bravu ovaj pin će iskočiti u posebno namenjen prostor i uložak nakon toga više nije moguće izvući (bar ne jednostavno).4 opruge umetnuti u predviđene otvore. U poslednji (skroz levo na slici) postavite pin za zaključavanje.Na preostale tri pozicije ubacite pinove sa brojem 2.Pinove pridržavajte prstom da ne bi ispali (posebno je lako izgubiti opruge) i ubacite ključ. Cilj je da nijedan pin ne viri, dakle da bude ravan sa ivicom uloška. Na slici se može videti da samo jedan pin ne odgovara (treći sa desne strane).Lagano izvadite ključ pridržavajući pinove prstom i zamenite ovaj pin brojem 1 ili brojem 2. Naravno, na vašem ulošku se može dogoditi da nijedan pin broj 2 ne odgovara, ali vrzo brzo ćete ustanoviti koji u stvari treba postaviti. U svakom slučaju nastavite sa ubacivanjem i vađenjem ključa i zamenom pinova sve dok ne poravnate sva tri pina sa ove strane uloška. Pin za zaključavanje i treba da viri, nemojte to da vas zbunjuje.Kada završite jednu stranu, nastavite da pridržavate pinove, okrenite uložak na drugu stranu, ubacite tri opruge u prva tri otvora posmatrano od ulaza u bravu i postavite nasumično neka tri pina. Poželjno je da to ponovo budu pinovi broj 2, ali je moguće da ih više nemate dovoljno. U svakom slučaju ponovite operacije ubacivanja i izbacivanja ključa sve dok ne poravnate i ova tri pina.

Kada završite pakovanje uloška ostavite ključ u njemu i ubacite uložak u bravu. Ja sam pin za zaključavanje okretao ka centru kofera (smer gore na slici). Možda će biti potreban lagani pritisak na pin za zaključavanje kako bi ušao u bravu.Kada ubacite uložak okrenite ključ nekoliko puta levo, desno i izvadite ga. Uložak bi morao da ostane u bravi. Proverite da li je moguće izvaditi ga, naravno laganim pokušajima. Uložak bi moralo da je fiksiran.Na kraju naprskajte unutrašnjost uloška nekim lubrikantom i proverite da li brava i ostale poluge ispravno funkcionišu.