Mart 27, 2026, 06:44:07 posle podne

Autor Tema: UMETNIČKI PORTRET USPEŠNOG ČLANA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE - IVAN ALIMPIĆ  (Pročitano 3705 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
UMETNIČKI PORTRET USPEŠNOG ČLANA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE - IVAN ALIMPIĆ
« poslato: April 07, 2015, 11:10:50 pre podne »
Sve što pronađe u šumi, potocima ili jarugama, a učini mu se da je zanimljivog oblika,
Ivan Alimpić (43) iz Jadranske Lešnice kod Loznice pretvara u prava mala umetnička dela koja je upravo objavio i srpski časopis Blic.
Ivan Alimpić je svuda cenjeni bajker i član MK Gonzales (MAS:) a samim tim i poštovani pripadnik naše najveće Moto Asocijacije Srbije! 

Od krive grane, većini ljudi skoro neprimetne, stvara postolje za stočić,
nosač police za bilijarske štapove ili recimo stubove za bračni krevet...

Kaže da ima dobru moć zapažanja i da sve što primeti u prirodi veoma lako zamišlja u konačnom, obrađenom obliku.

- Počeo sam sa najjednostavnijim policama, a onda sam stigao da rukom izdeljane fotelje u deblu starog hrasta
i frizerske stolice koju koristi moja supruga Žaklina. Najinteresantniji je krevet, gde sam namerno ostavio cele grane,
tako da sumnjam da bilo ko drugi ima ovako originalnu spavaću sobu - priča Alimpić.
U potkrovlju kuće izbio je sve zidove, ostavio samo drvene stubove, uradio izolaciju,
a pod popločao parketom i starim biber crepom, tako da je dobio ogromnu prostoriju od preko stotinu kvadrata.

- Volim prirodu, drvo, pa zato i ne čudi što se iz hobija bavim obradom drveta. Grane neobičnog oblika prikupljam, onda ih ogulim od kore i ostavim da se suše na promaji. Proces izrade zbog toga traje poprilično dugo, ali ja u tome uživam i nigde ne žurim. Oplemenio sam životni prostor i ponosan sam što sam uz pomoć supruge sve sam uradio. Jedino sam zvao majstora za elektro-radove - priča Ivan Alimpić.

Pre sedam godina u svom šljiviku počeo je da postavlja stare vajate, a planira da će pd toga jednog dana napraviti pravu turističku atrakciju. Strpljivo i brižlivo razmišlja o najmanjem detalju iz prošlosti kojem želi da udahne „snagu večnosti“.

Budući etno-kompleks nazvao je „Srbija među šljivama“

Želja mu je da svoj etno komleks ,,Srbija među šljivama" u dogledno vreme završi radi ličnog zadovoljstva,
ali i čitavog jadarskog kraja. U šljiviku na površini od tri hektara ima oko 1.200 stabala rodne srpske šljive
i planira da na ovom imanju postavi tridesetak starih srpskih vajata, sa oko 20 mesta za svoje buduće goste.

Sve je još u povoju, ali, kako kaže Ivan, ima dovoljno strpljenja i ljubavi...

Jedan od najstarijih vajata potiče iz 1907. godine i na njemu je sve originalno,
od reze na vratima do slavskog stola za kojim je nekada sedelo i po 11 gostiju.

Saznao je od nekadašnjeg vlasnika vajata da su domaćini sto i klupe skidali sa tavana samo u vreme slave
i da su se čuvali kao vredan deo nameštaja. Alimpić dodaje da će svaki vajat biti kao muzej i da će svaki imati svoju priču
koju će nam naš cenjeni brat Ivan i njegova supruga Žaklina rado ispričati svaki put kada ih posetimo u njihovoj Jadranskoj Lešnici...

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/548441/Od-grana-napravio-i-bracni-krevet
Izvor: Naš dragi brat Ivan Alimpić - koga sigurni smo cela bajkerska populacija Srbije i šire po mnogo čemu dobrom već poznaje!
« Poslednja izmena: April 07, 2015, 11:47:41 pre podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!