Nisu ni svabe htele da nas se okane kad su nas okupirale dva puta....ta molicu vas lepo ta nemojte.
Da smo bili suptilniji, recimo kao u Hrvatskoj, ne bi toliko dobili po nosu, ali da ne idemo u offtopic, neću o tome.
Kada kažem suptilni, mislim da prvo pokušamo prijavljeni protest, ne da izađemo na ulice i zakrčimo saobraćaj. Mislim da bi to (ovo drugo) napravilo kontra dejstvo, kao što sam već rekao. Moramo da se predstavimo kao kulturni građani koji traže svoja prava, tražimo pažnju drugih vozača, tražimo pravilnu akciju policije, dakle da imamo listu zahteva i da tražimo da se naši problemi rešavaju. Pa kod nas retko ko da je kažnjen zbog nepoštovanja pravila desne strane, bilo da je drugi učesnik motorista ili vozač automobila. Kazne sve svode na prekoračenje brzine, alkoholisanost, prolazak na crveno svetlo, nevezivanje pojasa, nepropuštanje pešaka. A u stvaru nama najviše problema predstavlja neznanje, polukružno okretanje sa krajnje desne trake, polukružno okretanje na nedozvoljenom mestu, nepoštovanje pravila desne strane i nepoštovanje prvenstva prolaza.
Ona baba koja nas gazi automobilom neće zbog zakrčenja ulica u Beogradu da počne da gleda lepo na nas, već će reći uff, kakvi divljaci, šta oni sada traže, zašto ja ne mogu da prođem na pijacu, itd.