u stvari.. moram da napišem ovde još par pojedinosti, evo kako je to bilo:
Rođen sam leta Gospodnjeg 1981. i tokom tih '80.-tih dok još nisam ni bio pismen često sam listao Motorrad magazin koje nam je stric doneo iz Nemačke.. bio sam opčinjen slikama motora iz onog perioda.. na zadnjoj strani pomenutog magazina uvek reklama za HD sa nekom golom tetom (crveniš al' ipak gledaš)..
u međuvremenu sam se i opismenio pa sam neke stvari mogao i da pročitam.. na nemačkom sam znao brojim do 10 i znao sam šta su "gange" i "bremsen" a gutao sam slike..
vozio sam bmx i zamišljao da je yamaha xt 600z tenere ( u filmu Karate Kid I deo u sceni na plaži kad dobije batine - negativac vozi upravo ovo)

.. obožavao sam taj motor - mnogo puta sam i nosio sliku istog pa ga crtao u školi na časovima likovnog.. i maštao..
U mojoj kući uvek je neko pričao o motorima.. deda (sa ćaletove strane) je bio uvaženi milicionar i vozio je svašta mz, bmw, nsu a moj ćale ne propušta priliku da se kurči kako ima 3 motora (ali su svi tomosi i u delovima su)..
posle početne opčinjenosti krosericama, naložio sam se na kruzere ( posebno sam voleo izgled kawasaki-a LTD 450 i VN 750 twin).. zamisli napuniš 18 godina i sedneš na vn750 pa u školu...
jbg ga tada nisam imao ni 14 punih.. Kad sam došao u posed PSP dozvole imao sam jedan apn 4 koji je iz rinfuza sastavljan a mašina je bila od TL 14 koji ima cevastu ramu i filter vazuha nije mogao da se montira na presovanu od apenca pa je problem rešavan sa najlon čarapom.. jasno vam je da se karburator stalno gušio od prljavštine..
i povremeno sam vozio ortakov CTX ..
kroz te nesrećne '90. i nisam mogao da računam da će stvari da se poprave..
a onda sam odrastao na brzinu.. pa završio škole, fax i ostalo i počnem da radim leta 2007.
prva investicija je bila električna gitara (patnja za el. gitarom je bila ekvivalent čežnji za motorom) ibanez roadstar iz 1984. (čak i gitara ima motoraško ime)..
i počeli su planovi za motor.. grozničava štednja (a dozvolu još nemam)..
a u septembru 2008 sam se oženio.. i naravno žena je u fazonu:"jao šta će ti motor?" - oni redovi gore ispisani su njoj potpuno neshvatljivi
prelomna godina je 2009. u martu sam postao otac - dobio sam sina po imenu Maksim i od onda na mene se vrši pritisak da odustanem od motora..
ali kako da odustanem kad sam rastao sa nadom da ću jednog dana stvarno imati motor i sada je na dohvat ruke?

u septembru 2009. pazarim TDM 900 u Leskovcu od izvesnog Peđonija (dozvolu sam dobio mesec dana ranije) a od Leskovca do Zrenjanina mi drugar dovezao motor jer meni nije bilo baš do eksperimentisanja - svestan sam da nisam dorastao toj vožnji pa ga pratim kolima sa još jednim ortakom i sve vreme sedim kao u šoku sa glupim kezom na licu:"pa ja sam stvarno kupio motor!"
Možda ću ga i prodati jednog dana ali samo da bi kupio drugi !!!!!!!
malo sam smorio sa brojem slova ali eto to je cela istina