Mart 28, 2026, 03:36:51 posle podne

Autor Tema: Smanjenje putarine - konkretna akcija  (Pročitano 7575 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • BMW K1300R
    • Aćim
Smanjenje putarine - konkretna akcija
« poslato: Avgust 13, 2008, 12:17:23 posle podne »
http://www.motocikli.com/forum/index.php?topic=7912.0

Citat
Definitivno je odlučeno da prosvjed ide 15.08. sa početkom u 10,00 sati istovremeno u cijeloj Hr

MC i veliki broj MK klubova su upoznati sa time kako bi koordinirali isti. Svi koji se žele priključiti,a nisu članovi niti jednog MC ili MK kluba su dobrodošli

Kako bi bili upoznati sa situacijom samo da napomenem da Bina Istra i HUKA tj. koncesionari autocesta su već predložili slijedeće:
- uvođenje 5. kategorije vozila ( motocikli,trajkovi i kvadovi)
-smanjenje od 30 %

taj je dopis poslan početkom 6.mj Ministarstvu mora,turizma,prometa i veza uz traženje 50 % popusta  kao i novi pravilnik o godišnjim naknadama za uporabu javnih cesta ,što se plaća pri registraciji motornih vozila.

Kako do današnjeg dana nitko od nadležnih iz ministarstva nije odgovorio na dopis odlučeno je da se prosvjeduje kako bi se javnost upoznala sa time i kako bi se možda na taj način ubrzala realizacija toga

Evo šta planiraju u Hrvatskoj, a i mi bi mogli slično da uradimo, a ne više da se provlačimo ispod i oko rampi. Znači, prvo da uputimo zahtev nadležnom ministarstvu.

Ko bi to mogao da uradi? Neko ispred MAS-a ili neko ispred MSS-a?

Imamo li snage da uradimo nešto pametno i počnemo da poštujemo propise ili ćemo i dalje da se provlačimo i pravimo prekršaje?

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
Odg: Smanjenje putarine - konkretna akcija
« Odgovor #1 poslato: Avgust 14, 2008, 12:45:10 posle podne »
Za razliku od nas braca Hrvati su kud i kamo slozniji i ozbiljniji!!! Samo na www.motori.hr pogledajte kol'ko i kakvih su akcija sproveli i sve ce nam se samo kasti.
Srpski mentalitet je cudo... Ni za 10 godina necemo biti dovoljno ozbiljni i odgovorni da bi sproveli ovakvu ili bilo kakvu drugu ozbiljnu akciju za zastitu nas samih!!!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #2 poslato: Avgust 14, 2008, 05:21:57 posle podne »
Za razliku od nas braca Hrvati su kud i kamo slozniji i ozbiljniji!!! Samo na www.motori.hr pogledajte kol'ko i kakvih su akcija sproveli i sve ce nam se samo kasti.
Srpski mentalitet je cudo... Ni za 10 godina necemo biti dovoljno ozbiljni i odgovorni da bi sproveli ovakvu ili bilo kakvu drugu ozbiljnu akciju za zastitu nas samih!!!

mislim da nisi pogresio ni u jednom slovu.evo proslo je celo leto maltene i mislim da nismo nista uradili o popularizaciji moto sporta a kamoli da olaksamo sebi nesto.
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: Avgust 18, 2008, 11:50:25 pre podne »
Moje licno misljenje je da se leti vozimo, a zimi da pripremamo ove akcije.

Mozda i nisam u pravu....?

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #4 poslato: Avgust 18, 2008, 06:48:48 posle podne »

nije ovo bilo tebi upuceno vec svima nama koji smo u sastavu MAS-a
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #5 poslato: Avgust 18, 2008, 07:42:39 posle podne »
Dobro, čekali smo do sad, pa ćemo sačekati još jednu zimu, ali onda bi bilo pametno u toku zime da se sastavi zahtev ministarstvu da se uvede nova kategorija vozila za koju će cena biti 50% od sadašnje, minimum. Onda da se nadamo da će ministarstvo to prihvatiti, a ako ne prihvati, u proleće krećemo da plaćamo putarinu sve sa sitnim dinarima, jedan po jedan  ;D

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #6 poslato: Avgust 19, 2008, 03:21:06 posle podne »

Mislim da nisi. Mi ne treba da biramo tajming, vec da pocnemo konkretno da radimo. Kada prodje sezona i motori nestanu s' ulice dobicemo odgovor od nadleznih da sacekamo prolece, a onda pocinje sezona i u ku.ac, ajmo Jovo nanovo... pa sledeca, pa sledeca... Pre ce Srbija uci u EU nego li se mi smislimo i dogovorimo da uradimo nesto za nas!!!

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Avgust 20, 2008, 11:07:59 pre podne »
Slazem se ! Posto ja , sam nemogu sve da stignem i nisam zadovoljan sa svojim radom, planiram da se povucem sa ovog mesta na kraju sezone.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #8 poslato: Avgust 21, 2008, 12:22:55 posle podne »
Slazem se ! Posto ja , sam nemogu sve da stignem i nisam zadovoljan sa svojim radom, planiram da se povucem sa ovog mesta na kraju sezone.

Ne radi se ovde o tebi kao pojedincu i predsedniku MAS-a, vec o svima nama koji smo na 2 tocka. Jos, svi mi generalno, nismo dozreli da pokrenemo i sprovedemo iz reci u dela niti jednu jedinu akciju!!!

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #9 poslato: Avgust 21, 2008, 12:49:02 posle podne »
Ima li među nama pravnika koji će napisati ovaj zahtev, a Noca samo da ga potpiše ispred MAS-a i da se to preda nadležnom ministarstvu na razmatranje.

paperinos

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Avgust 23, 2008, 11:31:44 pre podne »
Ja cu i dalje da se provlacim pored rampi...necu da platim harac. ;D

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #11 poslato: Avgust 28, 2008, 03:45:54 posle podne »
drugari niste ni svesni koliko su ljudi navikli da mi ne placamo putarine...........
eto pred zurku u soko banji sam ishao od ALEXINCA  do Nisha auto putem...
dodjem na rampu a ono guzva za medalju i ja reshim da im dam tih sedamdeset dinara......
vidim kamiondziju pored mene, unervozio se i kao da bi mi rekao neshto.....ja skinuo kacigu a on ce meni: jel znash ti da u beogradu niko ne placa putarinu motorom, idi provuci se pored rampe!!!  :D ;D

Stoji jedna stvar.......uvek se osecam nekako dzukachki kad prodjem pored rampe ali kad fale pare za pivo............samo gas!!!
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

paperinos

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Avgust 28, 2008, 04:37:51 posle podne »
Sram te bilo..... stidi se....zar kamiondzija da te uci bajkerskom bon tonu..... ;D

Naravno da bajker putarinu ne treba da plati...platili smo mi" luksuzni harac" za registraciju vise od svih.
Zato samo daj po gasu...a ako bas insistiraju i traze da im nesto  das.

Uvek pri sebi imas srednji prst.....pokazi ga u znak zahvalnosti zapanjenom rampadziji.

PS...nemoj da preterujes...mislim to sa prstom.. pa da se umoris......ostavi nesto  i za policiju.
Nemoj da zbog tvog preterivanja drumski razbojnici ostanu bez "pozdrava" ;D ;D

Van mreže CveleZEC

• Moto Manijak
« Odgovor #13 poslato: Avgust 29, 2008, 08:23:36 pre podne »
 *302 *302 *302
 *556
 *565

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #14 poslato: Septembar 08, 2008, 12:26:37 pre podne »
Sram te bilo..... stidi se....zar kamiondzija da te uci bajkerskom bon tonu..... ;D

Naravno da bajker putarinu ne treba da plati...platili smo mi" luksuzni harac" za registraciju vise od svih.
Zato samo daj po gasu...a ako bas insistiraju i traze da im nesto  das.

Uvek pri sebi imas srednji prst.....pokazi ga u znak zahvalnosti zapanjenom rampadziji.

PS...nemoj da preterujes...mislim to sa prstom.. pa da se umoris......ostavi nesto  i za policiju.
Nemoj da zbog tvog preterivanja drumski razbojnici ostanu bez "pozdrava" ;D ;D

ne znam zashto bih pokazivao labuda svima oko sebe!!!!
i mi bi trebali da placamo putarinu ali ne ovoliku!!!
a i ta tvoja pricha o prkoshenju svima pa cak i patroli ne pije vodu bar shto se tebe i mene tiche poshto vozimo iste motore!!!!
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

paperinos

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Septembar 08, 2008, 11:29:22 pre podne »
To je bajkerski pozdrav za haraclije... ;D

Za druge ne znam...ali ja ne volim da placam putarinu.....imam opak deficit u budzetu. ;D

Motor nije bitan ako mu dobro zavrnes gas..... ;Di skrenes van puta na neki poljski put. ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Decembar 10, 2008, 07:56:09 posle podne »
Putarinu uglavnom ne placam samo zbog toga sto znam sve moguce ilegalne izlaze na deonici Nis-Beograd i obratno medjutim sa ovim problemom treba da se pozabavi rukovodstvo motoasocijacije kod nadleznih organa jer smo mi kao klubovi vise puta pismeno trazili od ministarstva ali smo dobijali samo prazna obecanja da ce se uzeti u razmatranje nas problem isto tako je sa ogromnim sumama za registraciju moyora preko 1100 ccm Mozda niste culi ali jedna vestica iz Demokratske stranke predlaze da sve registracije poskupe tri puta da bi popunili budzet koji je jako ugrozen ali preko nasih ledja *72

paperinos

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Decembar 10, 2008, 08:52:00 posle podne »
Moj ce odgovor na to biti ..necu da registrujem motor, a vozicu ga....putarinu nisam ni do sad placao, a kad uvedu taj zakon pocecu cu da pljackam naplatne rampe......... >:( pa da vidimo ko ce da izdrzi duze.

Ne mogu oni da uvedu toliko haraca koliko ja mogu da ne platim....i ne pokradem od drzave.

Pa struju cu da kradem, vodu takodje, secu drzavnu sumu......i krasti znakove pored puta..... ;D

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #18 poslato: Decembar 10, 2008, 08:55:24 posle podne »
pazi pajo vozis 125 kubika,nemoj da te presretnu sa zastavom 101

paperinos

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Decembar 10, 2008, 08:57:18 posle podne »
Ma sta me briga.....ja sa mojom masinom mogu i preko jendeka pa u njivu......mogu da se provucem kroz uzani haustor.......znaci mogu u dupe da me poljube..... ;D