Mart 28, 2026, 11:11:29 pre podne

Anketa

Da li clanstvo u moto klubu ima znacaja na bezbednost i sigurnost voznje motora?

Da
Ne
Nema znacaja

Autor Tema: Clanstvo u moto klubu  (Pročitano 13628 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Clanstvo u moto klubu
« Odgovor #20 poslato: Decembar 10, 2008, 08:12:03 posle podne »
Najvise volim da vozim solo posto sam sto puta vozio u grupi i onda nema nikakvog reda nekom se pisa neko telefonira nekom nestao benzin itd Putovao sam 1995 god sa svojim klubomShadows Beograd nas sedmoro od Sapca do Beograda celih 8 sati posle skupa u Dvorcu onda mozete zamisliti koja je to voznja a o prosecnoj brzini da i ne govorimo Imam jos bezbroj ovakvih putovanja o kojima bih knjigu mogao da napisem *302 *302

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #21 poslato: Decembar 11, 2008, 11:59:42 pre podne »
 Koliko znam Rendi je predsednik moto kluba koji je clan MAS-a, ujedno je i clan Nadzornog odbora MAS-a, a preferira samostalnu voznju...?!
 A kod nas postoji i ona prica jedan covek - jedan klub...da nije mozda to?

IVKE

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Decembar 11, 2008, 12:07:43 posle podne »
Grupa ali prava koja se zna u voznji e to je adrenalin i lepota

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #23 poslato: Decembar 11, 2008, 01:18:38 posle podne »
 Mislim da je predsednik kluba taj koji treba da vodi i disciplinuje grupu...

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #24 poslato: Decembar 11, 2008, 01:23:23 posle podne »
Nemoze to predsednik 10 ljudi 10 cudi za motor sta moze predsednik tu.

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #25 poslato: Decembar 11, 2008, 01:40:36 posle podne »
 Klub treba da ima svoja pravila kojih trebaju da se pridrzavaju svi clanovi kluba ( tako je bar u Orlovima).
Ko ih ne postuje dobija opomenu, a posle toga zna se... neka se vozi samostalno...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #26 poslato: Decembar 11, 2008, 04:16:33 posle podne »
 U MK Valjevo,izmenama Pravilnika od pre 4-5 dana,na Skupstini kluba,poostrena su pravila koja se ticu grupne voznje!
 Clan kluba moze da ide samostalno na voznju pa da nas negde saceka,ali ako se opredeli da ide u organizovanoj grupi,mora da postuje odredjena pravila!
 Ova pravila su doneta samo iz razloga bezbednosti i grupe i pojedinca!!!
 Ukoliko ne postuje pravila, dobija nalog da uplati "humanitarnu pomoc klubu" u iznosu od 1000 din. ;),a ako i posle toga misli da je pametniji od svih,dobija trajni nalog za samostalnu voznju!
 Jeste MK dobrovoljno udruzenje,ali da bi opstao i dobro funkcionisao,moraju da postoje jasna pravila,kao i predvidjene konsekvence u slucaju nepostovanja istih!!!
 I ko god zeli da bude clan kluba i voli svoj klub,ova pravila nece shvatati kao uskracivanje slobode ili diktaturu,jer podjednako vaze za sve,nego kao neophodan mehanizam za bolje funkcionisanje kluba!!!

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #27 poslato: Decembar 11, 2008, 04:19:31 posle podne »
Vozim ili prvi ili poslednji u koloni,sredina ne postoji!Kad vozim prvi diktiram tempo koji svima u grupi odgovara a kad poslednji pazim na sve ispred sebe i upozoravam onog koji je prvi ako ima nekih problema!Kad stanemo resimo problem!Uvek smo svi krenuli i svi se vratili,hvala Bogu!Ne volim voznju sa nepoznatima!
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #28 poslato: Decembar 11, 2008, 07:45:07 posle podne »
Koliko znam Rendi je predsednik moto kluba koji je clan MAS-a, ujedno je i clan Nadzornog odbora MAS-a, a preferira samostalnu voznju...?!
 A kod nas postoji i ona prica jedan covek - jedan klub...da nije mozda to?

Noco moram da odgovorim na tvoju opasku koja je jako ironicna i da te upoznam sa nekim stvarima koje ti nerazumes,a to je sledece
Moto klub Shadows Beograd je jedan od 4 najstarija kluba u Srbiji i nastao je od najstarijeg kluba ROLLING HROME ciji je predsednik bio Ljuba sin bivsi presednik MAS-a koji je smenjen prevratom.Moj moto klub je prosle godine promenio ime u Shadows Srbija iz tog razloga sto imamo clanove po celoj Srbiji i to Beogradu,Pancevu,Vranju,47 clanova u Nisu,20 clanova u Leskovcu i 10 clanova u Aleksincu.Ja nisam ni malo kriv sto ti ljudi neidu na dalje skupove osim po jugu Srbije do V.plane iz tog razloga sto nemaju sredstava da putuju stalno kao ja.Ne mora da znaci ako su motoristi da vole da idu na skupove neki od njih imaju svoj fazon pa organizuju vikend izlete koji su do 100 km od grada.Ja idem na susrete u inostranstvo makar dva puta godisnje sam ili sa svojom cerkom a ti predpostavljas koliko to kosta.S toga ih ne krivim sto ne idu dalje.Jos jedna stvar treba da ti bude jasna mnogo clanova danasnjih Arhangela su nastali u klubu Shadows a kasnije presli u Arhangele mojim prelaskom iz Bgd u Nis.Ja ne znam ko te naucio toj izreci jedan covek jedan klub kad je za registraciju mog kluba jos 1994 god bilo potrebno u ministarstvu minimum 10 clanova osnivaca klub  je registrovan kao motociklisticko sportsko drustvo u ministarstvu a ne kao grupa gradjana kako su se mnogi klubovi kasnije registrovali.Ovo ti govorim sve u najboljoj nameri da ne bi vise podcenjivali motoriste jedan drugoga i da se ne bi vredjali.Ja ovo nisam prvi poceo.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #29 poslato: Decembar 11, 2008, 08:15:12 posle podne »
Predsednici klubova lepo od vas za pravila klubova da se zna pa ko voli. *5

IVKE

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Decembar 12, 2008, 11:30:33 pre podne »
Ljudi bez svadje clanstva u mk nisu prisila nego necija volja a ko kako hoce tako nek se vozi lepo je napraviti kolonu od 30 motora pa svi zajedno na skup a isto tako zbog svacijih obaveza teze izvodljivo. Tako da se Lojalnost klubu i clanovima mk pokazuje na sasvim jedan drugi nacin meni licno neznaci nista neko ko se stalno vozi svuda i sa svima a kad treba da se zapne zalegne i pukne po ledjima onda nigde nikog.Nadam se da se razumemo

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #31 poslato: Decembar 12, 2008, 11:42:15 pre podne »
Zo ;)

ljuba

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Decembar 15, 2008, 05:49:11 posle podne »
NARAVO DA TREBA POSTOVATI PRAVILA U MOTO KLUBU INACE CEMU MOTO KLUB KADA NEPOSTUJEMO PRAVILA?

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #33 poslato: Januar 02, 2009, 09:43:19 posle podne »

slazem se sa ljubom... Treba postovati pravilnik kluba a treba biti i clan nekog kluba...

Iz kog razloga...??? 
Bezbednija je voznja u grupi, lakse je putovati u organizovanoj grupi nego samostalno,
a ovi ostali razlozi tipa druzenje, zezanje, provod, sigurnost u slucaju kvara na motoru to necu ni da pominjem koliko je to bitno...

Tako da mogu da apelujem na sve ljude koji nisu clanovi klubova da se uclane u neki moto klub... :)

???  ???  ???

Kakve veze ima clanstvo u moto klubu sa tim da li ces se voziti u grupi ili sam ?!

Nisam clan moto kluba , a vozim se nekad u grupi a nekad sam , zavisno od situacije ...

I nije valjda da clanovi moto kluba voze ISKLJUCIVO u grupi ?

UMS

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #34 poslato: Januar 02, 2009, 09:47:24 posle podne »
1000% si u pravu nemam sta da dodam

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #35 poslato: Januar 03, 2009, 12:33:13 pre podne »
Nisam clan MK ali razmisljam ,da se uclanim u neki klub.A ono sta je sigurnije,pa meni se cini u grupi svakako.Vozi se lagani ritam i tu ako ima koji pojedinac ili dva koje se pale i to je to.Kad vozim sam,tada i ja malo pretjerujem. *3

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #36 poslato: Januar 03, 2009, 12:54:22 pre podne »
Biti clan nekog kluba je cast a ne cas bezbedne voznje! >:(

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #37 poslato: Januar 03, 2009, 12:57:29 pre podne »

Slazem se s tobom Vladice,ali u klubu imamo i neka pravila koja se odnose na zajednicku voznju,a koja su usmerena u cilju nase bezbednosti!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #38 poslato: Januar 03, 2009, 01:02:10 pre podne »

Slazem se s tobom Vladice,ali u klubu imamo i neka pravila koja se odnose na zajednicku voznju,a koja su usmerena u cilju nase bezbednosti!
Slazem se!I ne samo to,vec postoje i pravila ponasanja i na skupovima!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #39 poslato: Januar 03, 2009, 01:05:59 pre podne »

Slazem se!I ne samo to,vec postoje i pravila ponasanja i na skupovima!

*556 *68 *332
VALJEVSKA PODVALA