Mart 29, 2026, 10:10:24 posle podne

Autor Tema: STA CE BITI AKO HELLS ANGELS NAPRAVE CHAPTER U SRBIJI  (Pročitano 42329 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
Odg: STA CE BITI AKO HELLS ANGELS NAPRAVE CHAPTER U SRBIJI
« Odgovor #20 poslato: Decembar 19, 2008, 08:18:46 pre podne »
JA REKOH JEDNOM PRILIKOM NA SKUPSTINI U PANCEVU DA BIH SA NJIMA LEPO RAZGOVARAO SRPSKIM MIKROFONOM POREKLOM IZ RUSIJE,NAPRAVIO GA NEKI CIKA,KALASNJIKOV SE ZOVE
MK SPID

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #21 poslato: Decembar 19, 2008, 09:31:25 pre podne »
Koliko vidim svi su protiv dolaska HA-a u Srbiju...
Ja nemam pojma o radu klubova kako u Srbiji tako i napolju, ne znam ni koja je razlika izmedju MC-a i MK-a, nisam clan ni jednog kluba-niti me interesuje ta prica. Jednostavno me interesuje sto ste svi protiv HA-a?
Jesu li to isti oni HA (banditi) koji su pravili razna sr**a '70-tih godina?
Da li je HA kriminalna organizacija (posto vidim da se pominje i kuka i motika(a i po koji AK-Kalasnjikov))  :D
Kako oni mogu, ako dodju u Srbiju nekome da nametnu svoja "pravila" (o kojima takodje nemam pojma ni koja su ni kakva su)?

Dakle, sta je to u HA-ima pa su toliko NEDOBRODOSLI kod nas!!
Voleo bih da mi neko malo pojasni ovu pricu, kako bih formirao svoje misljenje o njima...!
hvala na odgovorima!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #22 poslato: Decembar 19, 2008, 12:08:50 posle podne »
 S obzirom da se bavis novinarstvom,ne verujem da si bas toliko neinformisan i naivan,al' ajde da kazem svoje misljenje ;)
 Daleko od toga da su HA i dalje onakvi kao iz filmova 50-ih i 60-ih !
 Ti klubovi se danas bave vise organizovanim biznisom!
 U principu,HA ne diraju MK (kako mi to zovemo) klubove,ali zato ne trpe na svojoj teritoriji tzv. MC klubove,sto cesto rezultira krvavim obracunima! Da li nam to treba u Srbiji ili ne???

« Poslednja izmena: Maj 12, 2009, 12:05:52 pre podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #23 poslato: Decembar 19, 2008, 12:37:45 posle podne »
Pravi odgovor
 A i kakvi smo mi Srbi,mnogi bi odmah poleteli pod njihove skute,pa HA ne bi morali ni da prljaju ruke,jer bi se mi izmedju sebe pomlatili Angry
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #24 poslato: Decembar 19, 2008, 12:41:04 posle podne »
Hvala na iscrpnim odgovorima gosn' Vudu doktore  ;)
Ako moze jos jedno pitanje od ovog neinformisanog i "naivnog" novinara:
-Koja je razlika izmedju MC i MK, jer vidim da pominjes i jedno i drugo!?
-Sta su HA, MC ili MK...? (pretpostavljam MC jer kazes da ne diraju MK(??)!)

...
 A i kakvi smo mi Srbi,mnogi bi odmah poleteli pod njihove skute,pa HA ne bi morali ni da prljaju ruke,jer bi se mi izmedju sebe pomlatili >:(

U ovo ne sumnjam ...

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #25 poslato: Decembar 19, 2008, 12:59:47 posle podne »
Oni su MC.
Ako se ja nevaram postoje neki MC Bandidos-i i sad se vodi pravi rat izmedju toga ko je postao prvi MC na svetu. Znaci pravi pravcati rat.

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Decembar 19, 2008, 01:30:23 posle podne »
 Ondak ti ljudi bas i nemaju mnogo pametnijeg posla u svom zivotu. Jesu li oni kupili motore da bi vozili ili se bavili organizovanim kriminalom!? Moram priznati da mi nista nije jasno.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #27 poslato: Decembar 19, 2008, 01:48:08 posle podne »
Oni zive da voze. A uz tu ljubav prema voznji i motorima bave se jos po koju nelegalnu delatnost. Cisto da imaju za gorivo. Nekada su bili mafija droge, oruzja i belog roblja. Ali kako se vreme menja menjaju se ni njihove delatnosti. Nekazem da su prekinuli da se bave tim vec su samo prosirili vidike. Imaju dosta dobrih veza i podzemnih kanala. Tako da se svrstavaju medju 10 najopasnijih bandi USA-a. I oni teze da ka tome da se prosire i po celom balkanu. Jer priznacete da kod nas zakon za takve stvari jos ne pije vodu. Tako da im se isplati.
A i kod njih postoji onaj takozvani 1% pravih bajkera. Ljudi koje neinteresuje nikakav kriminalna delatnost. Vec voze iz ljubavi. Takve ljude HA prima u klub i takve ljude guraju medju medije kako bi se pokazali kao dobri i posteni A USTVARI NISU.

I celo ovo misljenje sam stvorio citajuci dosta tekstova o njima i gledajuci razne reportaze na TV-u i netu.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #28 poslato: Decembar 20, 2008, 09:21:29 posle podne »
Oni su upropastili Pulu jedan od najjacih susreta na ovim prostorima nisu vise oni  ono sto su bili sada su uglavnom biznismeni koje interesuje novac Dolaze  kolima da pokupe lovu koju su delimicno ulozili u manifestaciju Hoce da imaju kontrolu nad svim i svacim a motore voze samo radi folklora i starih vremena Takvi nama ne trebaju a sve sto je Slovenac objasnio za MC je tacno Oni ne dozvoljavaju da iko bude MC i oni koji putuju van zemlje mogli bi imati problema ako nose MC a sa MK toga nema posto sam probao vise puta

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #29 poslato: Decembar 20, 2008, 10:05:10 posle podne »
Znaci po svemu sudeci bolje je biti MK nego MC?
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Decembar 20, 2008, 11:20:15 posle podne »
 Hvala waru. Neke stvari su mi sad jasnije, ali mi nije jasno kako mogu da ti zabrane skup ili da ti oduzmu boje!? Koje pravo ili visa sila bilo kome to moze dozvoliti? Pretpostavljam da jesu sigurno jako organizovani, posto je to izgleda hijerarhijski ustrojena multinacionalna kompanija koja se krije pod nazivom moto kluba(ili kako god), jer da nisu takvi verovatno ne bi opstali sve ove godine ali mi nije jasno koju oni to vlast mogu imati nad jednim MK!?
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2008, 12:00:19 pre podne od strane Zmajcek79 »

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #31 poslato: Decembar 21, 2008, 12:09:11 pre podne »
Waru je potpuno u pravu bilo je skidanja boja silom a ne mozes im nista jer si u manjini a mi bi primili svakog ljubazno i fino se ponasali prema svakom gostu

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #32 poslato: Decembar 21, 2008, 12:26:06 pre podne »
da se ja pitam ja bih proterao ovuda  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #33 poslato: Decembar 22, 2008, 10:01:11 pre podne »
Hvala brate Waru na ovom iscrpnom odgovoru...!!
Sada sam informisan... ;)

specijalac

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Decembar 22, 2008, 11:55:46 pre podne »
Motorcycle Club (MC) “Motoristički club” je organizirani club vozača motocikala koji prate serije tradicionalnih pravila za prisustvovanje u club-u, uključujući, ali ne i limitirano na, grupu izabranih službenika; probni period za nove članove; nošenje specifične klubske zakrpe u dodatku sa pojmom "MC"; mreža privatnosti o njihovoj internoj strukturi, zakoni, i članstvo; I određeni nivo prisegnute vjernosti drugim članovima club-a.
Tipična interna organizacija motorističkih club-ova se sastoji od predsjednika, pod predsjednika, rizničara, tajnika, kapetana ceste, vodnik naoružanja. Lokalne grupe pojedinačnih, većih MC se zovu chapters “poglavlja”, I prvi chapter osnovan za neki MC se zove mother chapter “matično poglavlje”. Predsjednik mother chapter služi kao predsjednik cijelog MC-a, I postavlja club-sku politiku o raznolikim predmetima.
Postoji puno velikih club-ova vozača motocikala koji sami sebe zovu općenito kao motoristički club-ovi. Iako su gramatički ispravni, ovi klubovi nisu MC u najtočnijem smislu pojma, I članovi MC-a (kao definirani u ovom članku) nazivaju te druge club-ove kao motorcycle riding clubs “klub vozača motora”.
MC članove se inače ne naziva njihovim pravim imenima, nego se međusobno zovu svojim nadimcima, ili imenima ceste, ponekad si stavljaju svoje cestovno ime i na club-ski prsluk. Da li se ova praksa prenijela ili nije iz vojne zračne povijesti sa šarenih pilotskih znakova nije poznato.

Proces članstva za većinu motorističkih club-ova se započinje kao gostom "hang-around" “druženjem”, gdje je pojedinac pozvan da prisustvuje nekim događanjima club-a ili se sastaje sa članovima club-a na nekim mjestima sastajanja. Ako je gost zainteresiran, može pitati da postane član. Ako prihvaćen, ostaje kao budući član, ili “prospect”, na neki minimalni vremenski period, prisustvuje nekim club-skim aktivnostima, ali nema pravo glasanja, dok se ne procijeni kao prikladan puni član. Neki club-ovi nazivaju potencijalne članove probnim članovima ili probate. Iako je probni status već rezerviran za one koji već imaju potrebno znanje i iskustvo da postanu članovi. Na primjer, ako se cijeli chapter prebaci iz jednog club-a u drugi, članovi su Probni članovi neko određeno vrijeme.
Može doći i do traženja dokazivanja tokom probnog perioda, koji seže od obaveznih djelovanja služnog rada i zadataka za članove koji imaju potpuno članstvo i zakrpu do studentskih podvala, i, u slučaju nekih odmetničkih motorističkih club-ova, djela građanskih neposlušnosti ili kriminala. Tokom ovog vremena prospect može nositi club-sko ime na leđima svoga prsluka, ali ne i potpuni logo, makar ova praksa varira od club-a do club-a.

Da bi postao puni član, prospect ili probate mora biti izglasan po ostalim punim članovima club-a. Uspješan prijem uobičajeno zahtijeva više od jednostavne većine, neki club-ovi mogu odbiti prospect-a ili probate zbog jednog nesuglasnog glasa. Onda slijedi neki oblik formalnog prihvaćanja, gdje novi član potvrđuje svoju lojalnost club-u i njegovim članovima. Finalna logo zakrpa se tada dodjeljuje.
Pune članove se neki puta naziva "full patch members" a korak postajanja punopravnog člana se naziva "being patched".
Većina one-percenter(jedno postotni) MC-a ne dozvoljavaju ženama kao ni policajcima da budu članovi.
Osnovna vizualna identifikacija člana MC-a je prsluk označen sa specifičnom velikom club-skom zakrpom ili zakrpama, pretežno lociranim na sredini leđa. Zakrpe sadržavaju club-ski logo, ime club-a, I slova "MC", I moguću državu, provinciju, ili druge chapter identifikacije. Ova odjeća i same zakrpe se nazivaju "colors" “boje”.
Boje club-a se mogu sastojati od jedne, jednodijelne zakrpe, dok neki club-ovi mogu imati tri (ili više) dijelova zakrpa. U pokazanom slučaju, gornje I donje zakrpe se nazivaju rockers.
Club-ske zakrpe uvijek ostanu vlasništvom samog club-a, ne člana, I samo članovi mogu nositi boje club-a. Član mora strogo braniti svoje boje. Dozvoliti da nečije boje dođu u ruke nekoga tko nije je čin sramote I može rezultirati gubitkom članstva u nekom club-iu, ili gore.
Jedan MC su uspješno tužili agenciju za provedbu zakona da im se vrate boje članstva koje su oduzete policijskom racijom.
One percent club-ovi ističu da pojam jednostavno znači da su jednostavno predani "biking and brotherhood" = “motociklizmu i bratstvu”, gdje vožnja nije vikend aktivnost, nego način života.
većina MC-a su osnovali državne MC saveze. Ovi se savezi inače sastoje od većine MC-a koji imaju chapter-e u državi, I povremeno interesiranu treću stranu organizacije. Savez održava periodične sastanke na neutralnom području, gdje predstavnici svakog club-a (inače predsjednici ili potpredsjednici, ali ne uvijek) se sastaju na zasjedanju da riješe nesuglasice između club-ova i rasprave probleme zajedničkog interesa.
Najveći one-percent club zna dominirati sjednicom, upotrebljavajući svoju brojnost da bi nametnuli svoju volju na druge club-ove. Ponekad su club-ovi prisiljeni na "podršku" uloge za  one-percent club. Manji club-ovi koji se opiru većem one-percent club-u se prisiljeno raspadaju, npr. Rečeno im je da predaju svoje boje ili da riskiraju rat. Manji se club-ovi inače pokore, pošto članovi club-a imaju familiju pa ne žele riskirati zadobivanje ozljede ili gore

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #35 poslato: Decembar 22, 2008, 02:15:09 posle podne »
 E,ako jos,posle ovoga,ima nejasnog...
 Alal vera specijalac i hvala puno!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #36 poslato: Decembar 22, 2008, 02:56:44 posle podne »
 Specijalni *74 *74 *74 za specijalca!!!

specijalac

• Gost
« Odgovor #37 poslato: Decembar 22, 2008, 04:28:20 posle podne »
 *552 *552 *552 *552 hvala

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
    • ASTRAL INK TATTOO STUDIO
Odg: STA CE BITI AKO HELLS ANGELS NAPRAVE CHARTER U SRBIJI
« Odgovor #38 poslato: Decembar 22, 2008, 04:43:19 posle podne »
Sta mislite o tome?

A STO BAS TI TO PITAS ?  PA NISU PROSLI NI NA VECA VRATA, NE RAZUMEMO SE MI U TAJ KRIMINAL MI SMO DECA SA SELA, ZANATLIJE, NISMO KRIMINALCI.
Na ovom forumu valjda svako ima pravo da postavlja pitanja.
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

IVKE

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Decembar 23, 2008, 02:21:58 posle podne »
Neko je jednom rekao"Ne daj Boze da se Srbi sloze"!
Vidim da se ovde prepucavate i nemozete da se dogovorite oko skupova ili oko nekih aktivnosti MAS-a,kako mislite da sve ovo sto ste rekli i ako Hells Angels udju u Srbiju,ostvarite...? :o
ETO LEPO I OVAKO NEKA SE JAVE MENI NA 062 128 44 28 PA CU DA IM POKAZEM LICNO A I SVAKOM DRUGOM KOME NEBUDE JASNO