Mart 29, 2026, 12:29:17 pre podne

Autor Tema: dali poštujemo starije.BAJKERE NA SKUPOVIMA  (Pročitano 3631 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže činčin

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
dali poštujemo starije.BAJKERE NA SKUPOVIMA
« poslato: Januar 04, 2009, 12:31:27 posle podne »
 pozdrav .neznam dali ste čuli za PRIGREVICU,KOD apatina  videh čoveka na motoru ipa ga gledam i gledam a on me upita  dali mi se svidja motor a ja pa čiko to je veliko za mene .polako imaš vremena  -neka ti tata kupi motor.a ja trči  kuci i tata tata.video sam čiku na motoru i ima televizor ispred a tata mi opali šamar .kakav televizor .dali si normalan pa video sam  eno ga u centru aj da vidiš.tata me stavi na biciklo i aj da vidi pa ono stvarno a dali sam lagao sine kupice ti tata motor nema problema aj da se upoznaš  sa tim motoristom to je moj prijatelj i aj a on u kožnim pantalonama  i imao je kožni mantil i oficirske čizme .samo sam zinuo .i nazdravih se sa njim dobih koktu stariji znaju .nešto puku napolju  izletih da vidim kad još jedan na motoru neki ratni motor ima i prikolicu .ovaj je velik .reče mi mali  šta radiš  pa gledam aj sedi na motor i nediraj ništa  idem na pivo .hvala čiko  a ja  se izgubijo  škola je blizu  a prolaze dečaci.i devojčice i gledaju a ja zabacijo glavu .ko konj i kao da nevidim .moram u školu a meni se sedi .ma idem da se javim .odlazim u školu i počinju pitanja kao sam ih upoznao  a ja poznaju oni mene i sutra idem da se vozim sa njima .lep dan ali moram ici malo i kuci .mama ko svaka mama pa gde si čitav dan pa sve sam ispričao  i pitam mama gde da nabavim kožnjak .mama ti kupi sutra dobiješ.nisam spavao ujutro idemo u sombor da kupimo kožnjak a kožnjak 500 maraka malo je skupo ali mamam je mama .ja kupi ga  daj da ga probam  ko saliven nisam ni hodao jedva sam čekao da dodjem u prigrevicu da se pokažem pa petak ples a ja kožnjak opa bato  a ribe gledaju pitaju a kakav ceš motor da kupiš .polako.malo sam se podigao puno devojaka .pa jebeš mi mater mogu da ih biram .neka neka .samo još motor nedelja rano tata me budi i kaže aj samnom idem kod jednog čoveka u svilojevo rado sam mu kupatilo i video sam motor ima .pa da vidiš a ja zino ko žedna krava.došli smo a ono motorčina .piše panonija ili viktorija  ma nema veze meni se svidja .a moj tata  dali je dobar .pa jest pa eto ti uzm ga upalih ga radi lepo .krenu,kuci ali prvo do centra .da me vide .kuci sam došao oko ponoci dogurao sam motor.nije bilo goriva sve sam potrošijo.ponedeljak škola a ja nemam goriva a ni para veliki odmor a ona dvojica prodjoše motorima a meni srce lupa kuca nešto me podiže i govori . polako ali neide zvoni a ja ne kroz vrata nego kroz prozor i op naulici i pravo pred kafanu .oni sede u bašti .pridjem i pozdravim se sa njima .i naravno.pohvalim se da imam motor a ovaj me pita kakav imaš pa panoniju dobar polako se vozi i uči a gde ti je motor pa kuci nemam goriva .a čika perica .tako se zove prvi bajker koga sam upoznao.mali aj mi kupi novine ako  ti nije teško .hocu ode ja letim .ili sampre otišao ili se vratijo i gledam u njih .ovaj drugi bajker mi reče dali znam kako se ja zovem pa neznam .mene zovu garin.aj da idemo da vidimo motor i reci mi čiji si a ja reče pa ja znam tvog tatu i ajmp došli kod mene kuci .isterao sam motor da vide .lepo lepo.garin me upita imaš li kacigu .pa nemam .ja cu ti poklonoti dodji do mene kuci i dobiceš .a čika perica mi kaže od mene dobiješ rukavice a ja se izgubijo .godine prolaze ali nisam zaboravijo te likove  pre tri godine sam pravijo prvo druženje bajkera prigrevice .tako sam uradijo da sam napravijo spisak ljudi koji su se vozili moram da ih spomenem .garin .perica .djuro.dragan .marko.ilija pišta .ljuban.počelo je sa dolaskom bajkera iz apatina futoga .bačke palenke kucure.sombora krnjače .stapara  odjaka .muzika sveti gral.iz kule .ali da nezaboravim pozvao sam televiziju somborsku i novinara iz apatina .počeo sam sa programom .pozdravljam stare bajkere i zamolijo sam da pridju i da otvore  .ovo prvo druženje i da se prestave .nije bilo lako gledaju u mene .dragan tepavac me upita dali smo mi toliko zaslužili .jeste da nije bilo vas i vaše vožnje nebi ni mi  se vozili.hvala ti slavko .je moje ime a zovu me činčin. napravijo sam poklone za stare bajkere i počinje muzika tako sam ja počeo sa motorima i kad vidi starijeg bajkera volim da se upoznam .i da se malo ispričam .ko nema uspomena taj nema ništa .zato se družite ivozite upoznavanje je lepo .živeli
činčin

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: dali poštujemo starije.BAJKERE NA SKUPOVIMA
« Odgovor #1 poslato: Januar 04, 2009, 12:39:13 posle podne »
Pre mnogo godina i2007 god sam prolazio kroz Prigrevicu i Stapar kad sam bio na motosusretima u Apatinu

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Januar 04, 2009, 01:22:54 posle podne »
 To ti je cincin,kao i u zivotu!
 Od malih nogu te keva i cale uce da postujes starije,pa ako to tad ne naucis, ostajes konj za ceo zivot!!!
 Onda neces postovati ni ceniti:
 ni ljude koji su te naucili nekim obicnim,korisnim stvarima,vaznim za zivot,
 ni ljude koji su ti pomogli da u svojoj profesiji lakse naucis i savladas neke stvari,od kojih ces danas i sutra ziveti i ti i tvoja porodica,
 ni starije bajkere,koji su ostavili straznjice po asfaltima i makadamima,i koji su ti pomogli da udjes i opstanes u njihovom svetu  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #3 poslato: Januar 04, 2009, 03:41:15 posle podne »
Neznam sta si mislio pod tim stareiji motorista(bajker) godine starosti ili godine voznje da su kod nas postovali starije motoriste nebismo imali 3 kluba u Kostolcu, ali sad svako kupi motor i odmah misli da je glavni i da je neka faca a on leci komplekse iz mladosti. *335 *350

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Januar 04, 2009, 03:58:57 posle podne »
Verovatno misli na starije motoriste ali isto sa velikim penziskim stazom na motoru jer to je jedino logicno

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #5 poslato: Januar 04, 2009, 04:19:38 posle podne »
E moj Rendi tuzno je to sto svaki (pacijent) danas skupi neku kintu i kupi motor a nezna ni svecicu da zameni al se zato kurci ko da je neka faca sto kaze jedan moj drugar pa ja bre imam vise preguranih kilometara nego oni prevezenih na motoru.

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #6 poslato: Januar 05, 2009, 12:02:52 pre podne »
samo tako i mladi bajleri ce vremeno mpostati stari bajkeri . trebaju neke stvari nauciti, jer ipak su preskocili neke etape .NIIJE DOVOLJNO KUPITI VELIKI MOTOR I POSTATI BAJKER.Pa bajkeri su rod rodjeni-kao familija,bajkeri su i majstor i da oprave svaki bajk aneki danas ne znaju ni gde je svecica .Cakme pitaju dali motor moze bez reglera??!!moze ali sta reci kako im objasniti neki bi i kliker okrenuli naopako!

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #7 poslato: Januar 05, 2009, 12:16:39 pre podne »
svakako  od njih nesto inaucim ili cujem neku romanticnu pricu. U Indjiji srecem  cika antusku stari bajker sada sredjuje oldtajmere ali je genije od majstora znaci njegov rad je besprekoran bukvalno ozivi motor.I ZNA I VOLI I UME sta reci sada kad je radio jedan HD iz1928 posle farbanj ga jedrzao na bracnom krevetu da se ne oguli sav hromiran poliran, lakiran divota.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Januar 05, 2009, 01:47:57 pre podne »
samo tako i mladi bajleri ce vremeno mpostati stari bajkeri . trebaju neke stvari nauciti, jer ipak su preskocili neke etape .NIIJE DOVOLJNO KUPITI VELIKI MOTOR I POSTATI BAJKER.Pa bajkeri su rod rodjeni-kao familija,bajkeri su i majstor i da oprave svaki bajk aneki danas ne znaju ni gde je svecica .Cakme pitaju dali motor moze bez reglera??!!moze ali sta reci kako im objasniti neki bi i kliker okrenuli naopako!

Nekad su motoristi imali neki razvojni put pa su od 50ccm isli postepeno na vece kubikaze s tim sto se moralo znati i nesto da popravis tako su postepeno usavrsavali voznju i znanja iz mehanike.Znam da su bila druga vremena ,nije se imalo kao danas a nije bilo ni uvoza.Motore su mogli da uvezu samo povlasceni pojedinci. Sta se danas desava Decko od 16-17 godina odmah trazi od oca motor od 150 i vise konja a roditelj i nezna sta kupuje detetu jer se ne razume  pa eto belaja. Zasto zato sto ne zele da imaju razvojni put nego su im uzori kaferejseri koji vise parkirani pored kafica, i kupuju motor da bi se eksponirali kod cura i bili vidjeni. Mladji forumasi nemojte da mislite da hocu nesto da vas kritikujem ali poslusajte nekad savet starijih

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Januar 05, 2009, 12:25:42 posle podne »
Tako je rendi potpuno si u pravu drugi motor koji sam vozio je bio nsu 175 pretis i sa njim sa obisao skoro celu jadransku obalu(bivsu) od zadra do ulcinja i nije mi bilo vazno sto su mi patike i ruke prljave od ulja a danas voze motore ko manekeni i tesko im da predju 50 kilometara imoraju da budu nacifrani i naflitani.

Chriss

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 05, 2009, 04:57:51 posle podne »
DA,UVEK,i persiram ih dok me ne opomene

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #11 poslato: Januar 05, 2009, 06:21:09 posle podne »
A ko nam je kriv sto nismo imali i sto smo se mucili sa javama i mz-ima i sto smo popravljali i mastili se vise nego sto smo se vozili.Da sam imao i ja bih kao i oni vozio odmah dobar motor mozda ne bas 1000 ali nekog R sigurno.Smara malo ta prica da postujemo nekog starijeg,postovanje se zasluzuje delima a ne godinama a ovamo smarac samo takav.Da nebude zabune i ja sam jedan od matoraca smatram se tako jer imam klinca koji  moze da mi predaje voznju na zadnjem prednjem i ostalo a i tehnika mu nije strana.Odlazeci na skupove sam upoznao gomilu klinaca koji voze nove R-ove,ful opremu i cuvaju svoje motore i bas su pravi.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Januar 05, 2009, 06:26:17 posle podne »
Pa tata uvek ima izuzetaka

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #13 poslato: Januar 05, 2009, 06:26:24 posle podne »
Lepo receno Rajo
Ali i postuj,da bi te postovali,mada,pitanje je da li ce ova omladina ikoga postovati,kao prvo ne postuju ni sebe,a kamoli nas
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #14 poslato: Januar 06, 2009, 12:02:44 posle podne »
 Moj brat ,čin-čin,se raspiso, mryi me da čitam....

paperinos

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Januar 06, 2009, 12:08:18 posle podne »
Prica je lepa, i poucna, treba je procitati.

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #16 poslato: Januar 06, 2009, 12:23:25 posle podne »
 Ja sam MLAD...

paperinos

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Januar 06, 2009, 12:29:35 posle podne »
Pa zato i treba da procitas.....ovo je bas poucno a i zivotno.

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #18 poslato: Januar 06, 2009, 12:31:42 posle podne »
 Ajde, da pročitam...

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Januar 06, 2009, 12:42:47 posle podne »
 Slažem se sa Rajom u svemu. Da su čika Perica i Garin bili takvi kao neki naši stari bajkeri čin-čin nikada nebi postao bajker. Vi (mi) stariji bajkeri imamo misiju da posavetujemo, družimo se, uključimo ih u klubove, guramo napred mlade. Ne da im držimo predavanje i pridike (što mladi nikako ne vole) kako se mi vozimo 20-30 godina i kako oni treba da nam ljube ruke i klanjaju se...