Juce nakod duge zime,ugreja prvi lepsi dan.
Resim da se provozam nakon posla ,okrenem par brojeva,odredim destinaciju odem kuci da rucam,obucem i u voznju. U planu mi je bilo da napravim turicu od 200 km ,do Beograda i nazad.
Spremio se ja,obukao dobro.Kozne pantalone (ubacio i protektore za kolena),tanke pantalone ispod,dugacke debele carape,cizme,koznha jakna,prslik sa bojama,dve dukserice,majca,pojas za bubrege koji inace ne nosim,zimske debele rukavice,podkapa i kaciga....to je izgledalo kao da sam se u rat spremao,samo pancirno odelo na sebe nisam obukao,racunam ipak je februar mesec nije toliko toplo.a i planirao sam da se po noci vracam.
Laganica voznjica, stotinjak na sat, ne brze,stajem na OMV pumpu u Celijama na Ibarskoj da natocim gorivo,kad na pumpi imam sta da vidim.
Na pumpi se skupila ekipica od desetak bajkera,ja odusevljen. Ekipa mi vide na ledjima da sam Valjevac,pa me upitase gde sam se uputio i tako truc truc bla bla ostanem ja tu sa njima jos par minuta uz neku neobaveznu pricicu da podelim radost danasnjeg dana
Kad je Lazarevacka ekipa natankovala svoje masine,resise da idu dalje, popalise motore i pun gas Ibarskom u pravcu Ljiga.
A tada se dogodilo sledece, desetak R-ova ,sa deset vozaca i pet suvozaca ,sa dve do tri kacige,bez ikakve opreme na sebi,samo obicne jakne,pantalone,patike i bez kaciga....uputili niz Ibarsku punim gason, sasvim normalno da se voze.
KAKO JE TO MOGUCE?
Jel za vas ovo normalna pojava,nikako ne mogu da svarim jucerasnju sliku i prizor

Zaista sam zgranut
Radije bih u februaru legao u Drinu,nego seo na motor,onako obucen poput tih momaka!