Zanimaju me misljenja oko legalizacije marihuane?
MARIHUANA je najcesce koriscena droga u svetu i kod nas. Glavni sastojak u marihuani (pored jos 400 drugih sastojaka) je jedinjenje THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). Membrane odredjenih nervnih celija sadrze proteinske receptore koji vezuju THC koji se apsorbuje u masnom tkivu u razlicitim organima. Kad se smesti, THC otpusta seriju celijskih reakcija koje menjaju stanje svesti. Efekti marihuane zavise od jacine i potencije THC-a koji sadrzi. Jacina droge se meri s obzirom na prosecnu kolicinu THC-a. Marihuana prosecno sadrzi oko 3% THC-a.
Apsolutno sam PROTIV a evo i zasto
Sve te price su divne i krasne ,jedan dzoint pa ko nije probao,sta tu ima lose.....
ili svako je odgovoran za sebe.
Ali problem nastaje kad tu istu marihuanu uzimaju deca od nekih 12,13 ili 14 i koja u roku od godinu dana zavrse na heroinu ,e tu vec nema izgovara svako je odgovaran za sebe.
Jer jedan tinejdzer tesko moze sam u toj dobi da shvati u potpunosti opasnost marihuane i uopste droga i posledica koje ga cekaju.
Drustvo je odgovorno za tu decu.
Znam da niko nije pitao legalizovati marihuanu za decu,al uopste legalizacijom se olaksava dostupnost iste.
Apsolutno sam za legalizaciju marihuane a evo i zasto:
Samom legalizacijom imali bi uvid u kolicinu narkotika koju konzumiraju nasi sugradjani. Normalno da bi se doslo do nje ustanovili bi sistem gde bi se droga kupovala po sistemu lekova i bila bi jeftinija od crnog trzista. Tad bi mogli da kontrolisemo korisnike i lakse bi uocavali pojedince koji su otisli predaleko i imali bi vise sansi da im pomognemo. Ovako, oni svejedno konzumiraju drogu i umiru po coskovima, budzacima i koje kude.
A one predstave koje ljudi imaju o marihuani i ono sto pominju kojekakve tripove i penjanja po lusterima to je fol onih koji konzumiraju da bi ostavili utisak kod drugih oko sebe. Tacno je da se covek oseca ko da lebdi, da mu je sve ravno i ako bude dobar kvalitet pukne od smeha. A tripove koje prave sa hemikalijama trebalo bi zabraniti jer je to jako opasno po nervni sistem.
Ja eto vidim sve iz dvougla, kao i sve drugo
Kako vi gledate na ovaj problem? ?