Mart 30, 2026, 09:22:42 posle podne

Autor Tema: SUZUKI forever  (Pročitano 48170 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: SUZUKI forever
« Odgovor #80 poslato: Decembar 10, 2009, 11:09:22 posle podne »

• Ultimate Biker
« Odgovor #81 poslato: Decembar 10, 2009, 11:31:00 posle podne »

• Ultimate Biker
« Odgovor #82 poslato: Decembar 10, 2009, 11:52:59 posle podne »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #83 poslato: Decembar 11, 2009, 10:14:38 pre podne »
Nemo se ljutiš...  :o ali ova rizla boja je definitivno za mene najružnija u moto industriji...  ::)  8)
A za koronu nemam reči...  :)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #84 poslato: Decembar 11, 2009, 05:53:06 posle podne »
U svakom slucaju lepsa nego ona zelena na Kawi.

• Ultimate Biker
« Odgovor #85 poslato: Decembar 16, 2009, 10:00:39 posle podne »

Ima i bocne oklope, a nalazi se u jednom selu u oklini Snedereva, covek nece da je prodaje. Pravljena za kanadsko trziste. Hvala uti EXTREMu za fotku ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #86 poslato: Decembar 16, 2009, 10:06:55 posle podne »
Nemo se ljutiš...  :o ali ova rizla boja je definitivno za mene najružnija u moto industriji...  ::)  8)
A za koronu nemam reči...  :)
Rade plava boja je boja neba i mora zar to nije najlepsi ugodjaj priznaj  Rizla je zakon....

• Ultimate Biker
« Odgovor #87 poslato: Decembar 16, 2009, 10:11:26 posle podne »
  Rizla je zakon....
*304 *304 *304 *304 *304 *304 *304
jos da je Rizla K8 i da moze Audi za nju  *28

• Ultimate Biker
« Odgovor #88 poslato: Decembar 18, 2009, 01:54:21 posle podne »
Suzuki Intruder
Prvi koji nas je oduševio sa svojim izgledom i koji je proglašen za KINGA normalno je bio M 1800 R, ali pošto smo o njemu pisali u prošlom broju možemo slobodno reći da mošete biti Ijubomorni na nas što smo ga provozali, jer sledeći ovakav model stiže tek sledeće godine. Odmah da kažem da nisam neki Ijubitelj cruisera i da me nikad nisu nešto privlačili ali kad sam vozio Suzuki M 1800 R u malo da se predomislim ali odlučio sam kad budem pedesetogodišnjak ovaj motor ću da vozim !

Poseban naglasak ćemo staviti na GSR 600, naked motor koji me je najviše interesovao još od podatka da je na njemu mašina sa ovogodišnjeg modela GSX R 600. Naravno da su načinjene neke izmene kako bi se ovaj agregat bolje prilagodio normalnoj upotrebi, pa je tako promenjena faza bregastih osovina i ostali parametri u svrhu postizanja polegnutije krivulje snage uz veći obrtni moment na nižim i srednjim obrtajima.
Rezultat toga je motor koji snagu razvija vrlo lineamo, bez posebnih iznenađenja, a opet je dovoljno živahan da ne postane dosadan. Promer i hod iznose 67, odnosno 42,5 mm, kao i na GSX-R-u, kompresija je 12,5:1, što govori da ima velikih opterećenja u motoru.

Motor na oko deluje fino uglađeno ali odma da Vam kažem meni se nesviđaju izduvi ispod guze, više volim klasične ali to je samo stvar ukusa i ovo mišljenje zadržavam za sebe.
Izduv je napravIjen od nerđajučeg čelika sadrži katalizator i senzor kolišine kiseonika, pa GSR 600 lako zadovoljava EURO 3 norme o izduvnim gasovima. Veliki izduvni lonac zapremine 6,5 litara smešten je ispod sedišta i završava sa dve prilično tanke cevi, sa svake strane sedišta po jedna.
Zvuk koji iz takvog izduva dopire iznenađujuće je ugodan i dubok, a u kombinaciji sa zvukom usisa koji se čuje iz agregata prilikom otvaranja gasa stvara se prikladna muzika za uživanje u vožnji.
GSR je na točkovima od 17 coli koji su ovde trokraki i obuveni su u gume BRIDGSTONE BATLAX BT 14 u dimnzijama napred 120/70-17 i nazad 180/55-17. Napred se nalazi KYB viljuška od 43 mm na kojoj je moguće nameštati pred nabijanje opruga i nazad KYB amortizer sa mogućnosti podešavanja u sedam tačaka prednabijanja kao i brzinu povrata.
Kočnice napred čine dva diska promera 310 mm sa četveroklipnim kleštima, a nazad je jedan disk promera 240 mm, na koji deluje jedan klipić.

Na svetlo se sa gornje strane nastavlja kontrolni instrumenti, koji na vozaševoj strani deluju kompaktno, ne posve pregledno na prvi pogled. Centralno mesto na instrumentima, kako je uobičajeno, zauzima veliki analogni obrtomer.
S leve strane mesto pod suncem su našla dva mala LCD pokazivača, od kojih jedan pokazuje količinu goriva u rezervaru, te ima poziciju na kojoj se pomoću tipke mogu izmenjivati podaci o ukupnim kilometrima, dva putna brojaša te sat.
Ispod ovoga se nalazi drugi, manji LCD, na kojem možemo očitati temperaturu motora, a pored njega je i jaka crvena LED sijalica koja upozorava na nizak pritisak ulja.
Desno od obrtomera nalazi se LCD koji služi kao brzinomer, dok je ispod njega mali ekran s pokazivačem stepena prenosa.
U donjem desnom uglu se nalaze 4 kontrolne LED lampice:
za prazan hod, kontrolu elektronskog ubrizgavanja, status imobilizatora, te dugo svetlo.
Posljednje dvije sijalice se nalaze iznad obrtomera i služe za praćenje rada žmigavaca.
Kormanom i nisam baš nešto posebno oduševljen bolji bi bio u nekoj drugoj boji, prekidači su klasični a retrovizori su original kao na Yamahi XT 600 R.

Plastičnim maskama motor je sakriven i doprinosi izgledu GSR, sedište je izrađeno od dve vrste materijala pa izgleda kao da je ručno izrađeno.
Sedište je veoma udobno a sedenje na njemu pomalo podse?a na brata iz GSX R verzije jer vozačeve noge su blago pomerene prema nazad.
U vožnji motor deluje dosta robusno, jer je već fabrički tvrdo namešten ali motoru fali snaga.
Veoma je težak u vožnji do 6000 obrtaja ali to je sve, ako želite da ga forsirate morate ga držati preko 10 000 obrtaja.

Koči dosta dobro, okretan je i lak na upravljaču za grad idealan ali ako i odete van grada on će Vam uzvratiti dobrim ubrzanjem i brzinom do 223 km/h koliko je nama pokazao ali onda se već vetar oseti dosta jako a zaštite nema ni aerodinamične pomoći.

Kome je već muka od jurcanja u R verzijama ili se oženio pa rešio da se smiri a želi mirnu i lepu vožnju ovo je pravi motor za njega.

E sad za kraj ostadoše nam još dvojica namrgođenih.
GSX R 600 i 750 isti, potpuno isti, samo se po nalepnicama razlikuju.
Bez razmišljanja sam naskočio na 750 jer on se pojavio 1985 kada sam kao klinac jurio sa tomosovim motorima i zamišljao da vozim GSX R 750.
Pošto sam ..ajd da priznam Ijubitelj Suzukija i sam posedujem privatno hiljadarku koju teram po trkama plan sa 750-kom imao sam da je poteram onako muški.
Razočarao sam se, pa Ijudi toliki konji i toliko obrtaja naspram hiljadarke ovo deluje pomalo slabašno. Ide to ali tek kad navrtiš obrtaje, preko 10 000 hiljada ide glatko od 12 000 nosi i onda poludi.
Ukapirao sam kako moram da ga vozim i počeo sam grubo od početka pravca da punim i menjam brzine preko 10 000 (mislim da ne pada ispod 10 000) ali onda me zaustavio vlasnik Vectora i rekao da se obuzdam jer za motor još nema kupca a da ga pokloni reviji nije dostigao još taj nivo.
Šta da radim pitao sam mogu li još malo, dao mi je što sam iskoristio i podigao motor na zadnji točak i prosvirao ispred firme i automatski dobio crveni karton. Uparkirao sam ga i sa osmehom uputio se na 600.

Isto kao i ono malopre samo standardno na ovim motorima je da moraš da ga stiskaš ako hoćeš da ide.

Istina sa 600-tkom sam se sreo u Kraljevu i imao šansu da je probam na stazi, i mogu Vam reći da je na stazi mnogo lepše testirati motor, nema tih silnih traktora i auta... ali šta da radimo mi stazu nemamo ostaje nam ovako da se na divlje provozamo i kažemo da smo testirali motor.

Aleksandar Pešut

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #89 poslato: Decembar 18, 2009, 03:27:14 posle podne »
Moram priznati da je suzuki dobar umesto budilnika...
Evo ljudi probali... radi... kao Ivtu da gledam...  ;) :D ;D
http://www.benzinukrvi.com/klip285/Budjenje/

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #90 poslato: Decembar 18, 2009, 04:52:53 posle podne »

http://www.gsx-r25th.com/

Rade evo ti pa malo odmaraj oci i sanjaj plavu boju Srecno.

• Ultimate Biker
« Odgovor #91 poslato: Decembar 30, 2009, 11:29:38 posle podne »
Jubilarna Haya , za 10 godina proizvodnje ovog modela

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #92 poslato: Januar 01, 2010, 07:30:55 posle podne »
Kako mi se nesto cini, ovakvi auspusi mi stizu za par dana ;)

P.S. Od kako sam bio kod Milosa (u ponedeljak) i kako smo se sve dogovorili, mene ne zanima ni nova godina ni nista, nego samo cekam dan da okacim ovaj orkestar na moju masinu ;)  ;D

Naravno slikam celu proceduru montiranja :)

• Ultimate Biker
« Odgovor #93 poslato: Januar 01, 2010, 10:20:34 posle podne »
Uh dobro izgledaju, još je tvoja Suzana čisto bela, mislim da će još lepše da čučnu. Postavi materijal montaže obavezno

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #94 poslato: Januar 07, 2010, 11:28:50 posle podne »

Šta prvo radi suzukista kada ga uhvati kawasaki virus... ?
   Pa naravno da prvo prefarba motor...  :D :D :D
   Šta... !!!!  ...ne verujete...  :o  evo slike pa se uverite...  ;D

A ove poslednje su za bata IVTU...
Prvi korak pre nego se staroj ljubavi vrati....

Ovo ti je za onog NEW KAWASAKIJA...  :P  :D :D :D :D :D

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #95 poslato: Januar 19, 2010, 03:16:45 pre podne »
Uh dobro izgledaju, još je tvoja Suzana čisto bela, mislim da će još lepše da čučnu. Postavi materijal montaže obavezno
Posto se nisam sa Misom dogovorio oko kupovine, danas sednem u auto i zapalim za Zagreb, tamo uzmem iste akrape kao sto ima i Milovanovic, ali me je jeftinije izaslo ;) Upravo idem iz garaze i jako sam umoran. Preko 900km za jedan dan. Sutra kacim slike montaze. Mogu samo da kazem da zvuk ubija :D

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #96 poslato: Januar 19, 2010, 12:18:48 posle podne »

• Ultimate Biker
« Odgovor #97 poslato: Januar 19, 2010, 08:04:04 posle podne »
Davne 1985.,od kad je krenuo sa proizvodnjom, GSX-R je sinonim za pravi sportski motocikl. Generacije motorista gledaju na taj znak kao na božanstvo, a Suzuki  se svima odlučio odužiti,  za 25. godišnjicu postojanja izbacice  GSX-R "limited edition" 750 model.

Davne 1985. sve je počelo s modelom GSX-750R. Suzuki je jedini od japanske četvorke koji još uvek neguje zapreminu od 750 ccm - i kako ne bi, kada ga je upravo taj motocikl proslavio. U čast serije 750, Suzuki za 2010. izbacuje model GSX-750 R "25th Anniversary", koji će dolaziti s Yoshimura prigušivačem i obojen u istu kombinaciju belo plave s narandzastim detaljima kao i GSX-R750WT iz 1996. Bio je to prvi SRAD, velika Suzukijeva uspešnica.
 Kako bi se mogla potvrditi autentičnost, motocikl će dolaziti s pločicom na gornjem mostu i s sertifikatom autentičnosti.
 Ono što je zanimljivo jeste da svoj primerak, od samo 25 dostupnih, možete naručiti preko interneta.
Od 23. ovog meseca u podne pogledajte www.imgsxr.com , osim što možete osigurati svoj primerak, ima puno zanimljivih sitnica o GSX-Ru i njegovoj istoriji, kao i mali test poznavanja.
 Cena bi trebala biti oko 1 000 eura veća od standardnog GSX-750R K10.

http://www.imgsxr.com/#/home

Van mreže SILJA ORLOVI

• Profi Vozac
  • **
  • ....::::Sve u svoje vreme::::....
« Odgovor #98 poslato: Januar 20, 2010, 09:51:07 pre podne »
Ej ispustili ste jedan vrlo bitan morel suzukija!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #99 poslato: Januar 20, 2010, 10:14:46 pre podne »
Meni omeljen model. Mnogo mi se svidja izgled i masivnost tog motora. Veoma male razlike ali je RF900 veci.