Voziti van granica Srbije ne bi bio nikakav presedan, jer smo prosle godine isli do Visegrada.
Novi pasos je oko 2000 din., zeleni karton 1000. din. a motocikli ne placaju u Rumuniji vinjetu za putarinu, tj. bar nam do sada nikad niko nije trazio, tako da ova Nocina ideja mi je veoma prihvatljiva.
U Rumuniji je gorivo jeftinije i odlicnog kvaliteta, a sad su uradili i novu deonicu prema Anini i Resici, tako da je put sirok, krivudav i perfektan za voznju.

U Temisvaru je fenomenalan Trg sa srpskom crkvom i kulturnim centrom, a tamo imam odlican kontakta sa nasim jedinim srpskim predtavnikom u rumunskom parlamentu u dva mandata, Gvozdenivic Slavomirom, kao i sa rumunskim Transilvania Bikers ( Sorin i ekipa ).
Imam odlican kontakt sa igumanom Petrovic Maximom i bilo bi dobro da se u tom regionu obidje manastir Bazijas sa izvorom sv. Save na samoj obali Dunava i turisticki ski centar Semenik, tako da ne bude samo voznja, klopa i pice, nego zabavno i edukativno.

Na nasem malogranicnom prelazu Kaludjerovo tokom godine izmedju 5 - 10 hiljada dvotockasa, jer se nalazimo na glavnoj Dunavskoj ruti 6 Atlantik - Crno more.
Carinici su navikli na takve putnike, tako da nema cimanja i bespotrebnog zadrzavanja.
Tako da bi relly kroz Srbiju dobio prefiks - "Jevropski".