Mart 28, 2026, 09:15:36 posle podne

Autor Tema: Voznja na zadnjem sedistu  (Pročitano 8874 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sloba

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • mk Warriors Serbia
Odg: Voznja na zadnjem sedistu
« Odgovor #40 poslato: April 16, 2010, 09:35:09 posle podne »
Desavalo se da se vozim ali sa odredjenim drugarima! Iskustva su i prijatna i neprijatna!
Tako da mi je lepse kad je snosim odgovornost za svoje postupke, nego da moram ovog ispred da udaram po rebrima i ostalo i kukam sto sam pozadi!
Neka, fala lepo! ;)
Honda Varadero xl 1000

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #41 poslato: April 16, 2010, 10:49:46 posle podne »
Mene je komsija naplasio dok sam bio klinac, prva voznja kao suvozac je bila dobrih 160-170kmh izmedju kola po centru Beograda, tako da su ostale neizbrisive traume :D

Od tada, sedam na zadnje sediste samo kad sam solo u toku bas duge voznje kad se ukocim, da malo promenim polozaj u voznji :D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #42 poslato: April 16, 2010, 11:27:50 posle podne »
Samo vas posmatram...
Skoro svi ste izjavili sledeče...poznajem mnogo bajkera ali ni jednog dobrog vozača! Naime, seda se samo sa prijateljem kojeg poznajete a vi ni u njih nemate poverenja!    Da razmislimo zašto!
Svakodnevno slušamo hvalisanje tipa točkarenja, pune brzine ili brušenja fuzastera! Slušamo ali ne verujemo. Ne verujemo jer i sami ne želimo priznati da smo prosečni vozači jer upravljati i znati voziti motor, nije isto. Da verujemo, imali bi smo više poverenja u prijatelje, kojih sigurno nije malo u moto svetu. Ne kažem da je ne poverenje pogrešno...stoji jer smo skloni sebe veličati, pa i nalaziti opravdanje kada grešimo a druge 'stručno' kritikovati i za sitnu grešku.
Povezli bi i rođeno dete ali nas da povezu...hmm...več ste dali mišljenje.
U amaterskom motociklizmu je takođe potrebno znanje, talenat i umešnost, kao i u profi moto-sportu, da bi se kontrolisala snaga i brzina agregata, koji veoma često prelaze naše mogučnosti. Koliko ljudi vozi eRine a da pri se tome ne bavi ni jednim drugim, kondiciono-rekreativnim sportom? Svaka psihosomatska nelagoda, kao bol u krstima, vratu, utrnulost nogu itd...dovodi do smanjenja koncetracije i te kako ne ophodne za sigurnu vožnju. Često se naše vožnje zasnivaju više na sreći, nego pameti. Svesni smo toga ali drugima priznati..''šta da priznam, pa da on ispadne bolji vozač''...''ma čiji je manji, sigurno njegov, jer moj je največi a i ako nije, onda je najbolji?''

Zaključak...Nemamo kuraži sesti sa prijateljem za koga znamo da je prosečni vozač, kao što smo i mi sami (čast izuzecima a ima ih), jer 95% bajkera bolje se hvale no što voze!
To ste, svi vi rekli jer na smete se voziti sa prijateljima (nemate u njih poverenje) kao što oni ne smeju sa vama! Nemojte mi samo reći kako na njih niste ni mislili, već na neke ne poznate bajkere jer ko još seda sa ne poznatima...
Kada priznamo sebi u lice, shvatičemo da nam je, u ovoj državi ne ophodna škola sigurne vožnje + razni kursevi, kako za brzu, tako i za enduro vožnju!

Nemamo kuraži da nas drugi voze a imamo da sami sebi, stavimo glavu u torbu! Razumljivo ali ne i opravdano...u ostalom da li je iko rekao kako su bajkeri normalni ljudi!!
 *3 *3

johann

• Gost
« Odgovor #43 poslato: Maj 08, 2010, 09:56:04 pre podne »
Slažem se sa Zemuncem...

Al ja slabo sedam na zadnje sedište iz jednog jedinog razloga : Nema gde "alatku" da smestim pa smeta i meni i vozaću  :D :D :D

HoochieMan

• Gost
« Odgovor #44 poslato: Maj 10, 2010, 02:23:41 pre podne »
Imao sam priliku da budem vožen jednocifren broj puta, od toga mi je ubedljivo najneprijatnije na R-u. Bilo to brzo ili ne, položaj nazad mi je odvratan, posle toga sam počeo da poštujem devojke koje sedaju pozadi. Najidiotskija vožnja mi je bila na R1, dva magarca od po sto kila, na točku... užas.

Mnogo mi je prijatniji osećaj da imam nešto iza leđa, kad je makar kofer iza, kvalitativno je lepši osećaj. Ne znam, nisam siguran baš da nemamo poverenja u prijatelje, bar ja znam koliko ne znam i oni često znaju koliko ne znaju, a znaju dovoljno, i verujem im dovoljno da se ne bojim da ću strugati asfalt (čak i ovom mom klipanu koji je vozio R1, najbolji je vozač koga znam... mada ne bih sedao iza njega da sam znao da će izglupirati). Više je to strah što u ulozi suvozača nemam ama baš nikakvu kontrolu nad situacijom, najviše što mogu da uradim je da ne smetam. Nešto kao na roller-coasteru: znam da idem po šinama- nema vozača ili bilo kakvog pitanje veštine itd, ali ne da nije svejedno nego... Ne volim ni kada sam vožen u kolima kad malo bolje razmislim. Svi mi ipak posmatramo svet iz perspektive prvog lica. Zato i volimo vožnju u prvom licu.

Mislim da je najbitniji faktor u celoj priči faktor navikavanja. Posle desetak vožnji roller coasterom uzbuđenje jenjava, i vožnja je samo... vožnja.

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #45 poslato: Maj 18, 2010, 11:54:24 pre podne »
Svaka cast devojkama, ali ja se vozim jedino ako moram! I to ne sedam sa svakim... Ne volim ni da vozim nekoga, ali kada sednem pozadi, prvo pre voznje upozorim vozaca da moze da divlja ako hoce ali kada stanemo tu mu je kraj...  :)

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
  • Vetar u kosi svuda me nosi...
« Odgovor #46 poslato: Jun 07, 2010, 01:45:08 posle podne »
Ja lično nemam problem da se vozim pozadi, ali naravno uvek upozorim vozača da ne divlja.
Kako ja kad vozim nekoga ne divljam, tako ne volim ni da neko divlja kad vozi mene.  ;D ;D ;D

Van mreže mirko gvozdeni

• Vozac
  • *
« Odgovor #47 poslato: Jun 07, 2010, 08:38:08 posle podne »
Moze,ali ne sa svakim.Pogotovo u poslednje vreme,ima mnogo neopreznih vozaca. U principu,svi mi vise volimo da vozimo. ;)
Rad,red,disciplina,a u medjuvremenu razvrat i blud...

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #48 poslato: Jun 07, 2010, 09:05:09 posle podne »
S'obzirom da sam primorana da se vozim pozadi....vozim se uvek pozadi jel:)... Ali nemam problem sa tim...cak sta vise...obozavam da se vozim pa makar i kao suvozac.... Recimo....svaki dan stojim i cekam bus ka MLdu na Autokomandi....i prolaze...prolecu...suzuki...honda...kawasaki....a ja blenem...i dusa me boli.... Ali dobro...promenice se i to jednog dana.

Elem, neko rece o panicenju suvozaca....te simptome nemam....cak sta vise rekose mi da sam odlican suvozac:)))

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #49 poslato: Jun 07, 2010, 11:36:55 posle podne »

Elem, neko rece o panicenju suvozaca....te simptome nemam....cak sta vise rekose mi da sam odlican suvozac:)))

potpisujem  :)

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #50 poslato: Jun 08, 2010, 09:03:59 pre podne »
Nije stvar bre u panici... :) Ne panicim ni ja ali sam polozaj, pozadi mi nikako ne odgovara... Mozda navika jer sam 99.9% vozac pa mi je sve drugacije, nemam kontrolu.
Devojke se najvise voze kao suvozaci, pa i vecina zna samo za to i to je njima extra.. Meni nije ni blizu...  ;)

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
  • Vetar u kosi svuda me nosi...
« Odgovor #51 poslato: Jun 08, 2010, 09:24:55 posle podne »
Devojke se najvise voze kao suvozaci, pa i vecina zna samo za to i to je njima extra.. Meni nije ni blizu...  ;)
*351