^etvrta ta~ka, Izbor predsednika, upravnog i nadzornog odbora MAS-a
Pre prelaska na ~etvrtu ta~ku Krkelja MK “Srem” Sremska Mitrovica je tra`io re~ za kratko izlaganje o vi|enju MK “Srem” na dosada{nji rad MAS-a.
MK “Srem” postoji 33 godine I trenutno ima 94 ~lana.
MK “Srem” je od osnivanja MAS-a ~lan asocijacije i sve {to rade smatraju da je za dobrobit ii napredak MAS-a kao organizacije.
- [ta je MAS uradio u proteklom periodu. MI{ljenje – NI[TA
- Organizacija {estog Relija 2009. – mi{ljenje - NIKAKVA
- [ta dobija klub ~lan MAS-a – mi{ljenje – NI[TA
- Kakva je razlika kluba koji je u MAS-a i kluba koji nije ~lan Asocijacije – mi{ljenje – NIKAKVA
- Pozicija MAS-a u dru{tvu – mi{ljenje – NIKAKVA
- Kontakti sa Ministarstvima – mi{ljenje – NIKAKVI
- Ogla{avanja u Moto ~asopisima – mi{ljenje – NIKAKVA
- Kontakti sa sli~nim organizacijama u inostranstvu – mi{ljenje – NIKAKVI
PREDLOG:
- Izboriti se za mesto MAS-a u dru{tvenim organizacijama, ministarstvima I sl.
- MAS da ostvari kontakte sa firmamaoko organizacije MOTO SUSRETA i ostalih aktivnosti MAS-a
- Obezbediti, sponzore, logistiku za sve klubove ~lanice MAS-a, {tampom 200.000 – 300.000 plakata, 20.000 – 30.000 majci mo`e se dobiti povoljnija cena nabavke i {tampe istih.
- Ostvariti saradnju sa emisijom SAT I NAVAK-om
- Zvani~an stav MAS-a prema organizacijama iz inostranstva koje `ele da u|u na teren Srbije, a poznato je kakav je njihv na~in rada i izvori finansiranja
- Privu}I sve klubove da se u~lane u MAS jer bi samo tako ujedinjeni bili najja~i.
^ovek koji bi mogao sve ovo da ostvari i to u vrlo kratkom periodu je jedino Mi}a iz kluba HD Srbija.
Predlog MK “Srem” za predsednika MAS-a je Mi}a MK HD Srbija.
Predednik MAS-a Noca, nije `eleo da komentari{e Krkeljine komentare o radu MAS-a u predhodnom periodu jer je po predhodnoj ta~ki izve{taj podnet i jednoglasno usvojen.
Mi}a HD Srbija:
Uz predhodno predstavljanje izneo je neka svoja vi|enja I planove rada MAS-a
Konstatacija da recimo da je NIN kao i jo{ neki ~asopisi u predhodnom periodu veoma lo{e pisali o motoristima. Veoma je malo pozitivnih komentara na ra~un bajkera. TO SE MORA PROMENITI.
Slabo ogla{avanje u sredstvima javnog informisanja.
Sedi{te MAS-a mora biti u Beogradu a on mo`e obezbediti kancelariju u zentru Beograda ta~nije na terazijama, zakup prostorie kao I stalno zaposlenog radnika nebi pla}ao MAS ve} bi finansiranje istih bilo obezbe|eno san eke druge strane. Nemogu}e je da se kencelarija MAS-a nalazi u privatnoj ku}i.
Za MAS mora da znaju svi od Predsednika Srbije pa do svakog motoriste na na{im prostorima.
Sve klubove san a{ih prostora privu}I da se u~lane u MAS.
Razgovarati sa ljudima u Ministarstvima, Vladi, urdu`enjima, ostvariti saradnju sa AMSS-om.
Mnogo stvari mora da se promeni, treba se uozbiljiti i ozbiljno da se radi na napretku MAS-a.
Noca: Mi}a je i ranije bio predlagan za Predsednika MAS-a ali nije hteo da prihvati kandidaturu jer nije ~lan MAS-a. Tako|e je nudio pomo} u radu MAS-a.
On a ni HD Srbija ni sada nisu ~lanovi MAS-a pa po Statutu MAS-a ni sad nemo`e biti kandidat za predsednika MAS-a.
]ora, MK “^ivija”
Nismo do{li ovde da bi se sva|ali ve} da probamo da na|emo {to bolje re{enje za nastavak rada MAS-a, da se svi me|usobno ispo{tujemo. Kontaktirali su I ranije Mi}u predlagali mud a prihvati kandidaturu za predsednika MAS-a.
Klub MK “^ivija” predla`e Mi}u za predsednika MAS-a.
Vlada, Smederevska Palanka
Trba prestati sa praznim pri~ama, ne pri~ati fraze ve} treba podr`ati akcije kao i rad MAS-a.
Predla`e Sa{u MK “Valjevo” za predsednika MAS-a
Bubi KM “Extrem”
Podr`ava predlog Sala za predsednika.
Nije logi~no da neko ko nije ~lan Asocijacije bude predlo`en za Predsednika iste, a i u suprotnosti je sa Statutom MAS-a.
Ako je predlog Mi}a onda mora da se menja Statut MAS-a.
Postavljeno je pitanje ako nije Predsednik MAS-a ho}eli da se zalo`i za MAS i pomogne u radu Asocijacije.
Lisko, Bor
Predsednika bi trebalo birati po pravilima koja su u Statutu MAS-a.
Predla`e Gnjata, Lazarevac i Vladicu Velika Plana za kandidate za predsednika MAS-a.
Obojica su odbili da se kandiduju.
Sale, MK “Valjevo”
Prihvata kandidaturu za Predsednika MAS-a.
Nagla{ava da se statut MORA postovati, njenim nepo{tovanjem pljujemo po svom nasem dosadasnjem radu.
Deki, MK “Familija”
Predlaze da se napravi presedan i da se glasa za izmenu Statuta.
Sale, MK “Valjevo”
MAS je organizacija u kojoj ima blizu 1000 bajkera. Nema ni{ta protiv Mice, mogli su ga predlo`iti kao po~asnog ~lana, mogao je da se u~lani u neki klub, mogao je da u~lani HD u MAS pre dve godine kada je iz istog razloga odbio da se kandiduje za Predsednika MAS-a. Ni{ta od toga nije u~inio ovako je ovo sve omalova`avaju}e prema ostalim ~lanovima MAS-a.
]ora, MK “^ivija”
Statut nije ~itao ali smatra da su obe}anja koje je Mi}a dao sasvim dovoljna da prihvatimo njegovu kandidaturu. Svi ~lanovi u MAS-u su isti a od mi}e kao predsednika vi{e }e imati mali nego veliki klubovi.
Po Statutu verovatno imamo pravo na vanrednu skup{tinu. Trba i}I napred, treba bolje raditi a ne samo sva|ati I raspravljati.
Noca,
Ponovo nagla{ava de ne `eli da kr{I Statut.
Rale. Novi Sad
Kod njih u klubu, neko mora da bude ~lan, da sta`ira, pa tek onda da bude predlo`en za neku funkciju u kluba pa I za predsednika.
Deki, MK “Familija”
Krizna je situacija i kvalitetni ljudi su nam potrebni.
Postavilo se pitanje ho}e li Mi}a da pomogne u radu MAS-a i sa mesta ~lana UO, ili kao podpredsednik.
Mi}a HD Srbija:
Alternative oko pomo}i nema, da bi ostvario sva obe}ana i pomo} svih ljudi koje poznaje mora biti Predsednik, Ne `eli da se zala`e za neke stvari kod ljudi a da mu neko radi iza le|a. Insistira da svi glasaju da nebi bilo podela unutar MAS-a.
Statut se lako menja i u dr`avi a kamoli u MAS-u. Ve} du`e vreme prati rad MAS-a i smatra da mo`e dosta da uradi za napredak. Da bi sve ovo sproveo neophodno je da bude Predsednik MAS-a.
Krkelja,
Navodi primer da je dve godine ra|eno sa pivarom i da je pet klubova dobilo po 2000 evra sponzorstva.
Zoza, Para}in
U Novom Sadu je prilikom smene Gaji}a predlo`en I postavljen ~ovek koji nije iz MAS-a za predsednika, a svi smo svedoci kako je MAS radio za vreme dok je on bio predsednik.
Ponavlja pitanje dali bi Mica pomogao i da nije Predsednik i hoceli da HD pristupi MAS-u.
Mi}a,
Ne `eli da prljavi ve{ ispliva iza njegovog imena.
Brana, MK “Crna reka”
Video je kako se radi I povla~I svoju kandidaturu za ~lanstvo u MAS-u.
Nakon ~ega napu{ta sednicu.
Predlog da se Mi}a kandiduje za predsednika se stavlja na javno glasanje:
8 za; 5 protiv; 7 suzdr`anih.
Konstatuje se da nisus vi glasali pa se ponovo glasa putem prozivke:
16 za; 7 protiv; 6 suzdr`anih.
MK “Panonski Vukovi”, Zrenjanin,
Prvo mora da se promeni Statut pa tek onda da bude predlo`en za predsednika.
MK “Kojoti” Pan~evo,
Sazvati novu Skup{tinu MAS-a sa dnevnim redom PROMENA STATUTA, a onda nastaviti sa dalje. Pa redom menjati.
Krkelja,
Potrebno je sve novo praviti, statut, organizacija rada MAS-a.
Predlog: promena Statauta odmah ili sazvati novu Skup{tinu
Nakon glasanja odlu~eno je da se zaka`e nova Skup{tina.
Predsednik Noca papire I zadu`enje za zakazivanje naredne skup{tine kao I pripremu materijala za poromenu Statuta predaje podpredsedniku Dekiju koji slede}u sednicu odmah zakazije za 26.12.2009. u U`icu.
Za doma}ina skup{tine su se ponudili I MK “^okanlije” [abac,
Podpredsenik Deki je ipak odlu~io da slede}a skup{tina bude u U`icu.