Mart 30, 2026, 06:43:34 pre podne

Autor Tema: Kako pobediti novo ZLO-BS...  (Pročitano 17357 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Kako pobediti novo ZLO-BS...
« poslato: Decembar 19, 2009, 04:33:01 posle podne »
                                            З

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
Odg: Kako pobediti novo ZLO-BS...
« Odgovor #1 poslato: Decembar 19, 2009, 04:48:41 posle podne »
Obratite pažnju na ovo...

Vozac bicikla, mopeda, tricikla i motocikla mora da upravlja vozilom na nacin kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometa druge ucesnike u saobracaju, a narocito ne sme da:

ispusta upravljac iz ruku,

sklanje noge sa pedala,

se pridrzava za drugo vozilo,

vodi, vuce ili potiskuje druga vozila, odnosno zivotinje, osim da vuce prikljucno vozilo za bicikl.

dopusti da vozilo kojim upravlja bude vuceno ili potiskivano,

prevozi predmete koji mogu da ga ometaju tokom upravljanja,

upotrebljava na oba uva slusalice za audio uredjaje....

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #2 poslato: Decembar 19, 2009, 04:52:40 posle podne »
pa na to i sami znamo da obratimo paznju  ;D ;D
brm brmmmmmmmm

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #3 poslato: Decembar 19, 2009, 04:55:45 posle podne »
pa na to i sami znamo da obratimo paznju  ;D ;D

Pa dobro "pametnjakoviću" šta će sve da podlegne pod "umanjenje stabilnosti"...
a verujem da će takvi kao ti popiti prve kazne za točkarenje i td...  :)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Decembar 19, 2009, 06:09:26 posle podne »
Sta se sekirate ova drzava misli na vasu sigurnost i cuva vase zivote samo se opustite i polako placajte kazne a pomalo i u bajbokane ako bas zaslizite.

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #5 poslato: Decembar 19, 2009, 06:33:20 posle podne »
Pa dobro "pametnjakoviću" šta će sve da podlegne pod "umanjenje stabilnosti"...
a verujem da će takvi kao ti popiti prve kazne za točkarenje i td...  :)
ja ne tockarim  :) :) :)
po nekad,ali od kad sam dobio cerkicu,,bas slabo slabo..pa skoro da nisam skoro  :) :) :)
a pod umanjenem stabilnosti,,pa ako im padne napamet to moz da bude i satorsko krilo nabaceno i vezano za motor,
sve zavisi kakav je dan cikam plavom,jal je nervozan jal mu zena nije dala...
brm brmmmmmmmm

zodiac

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Decembar 19, 2009, 07:40:01 posle podne »
Sve bi i nekako moglo da se proguta, da nije tih potpuno besmislenih ogranicenja brzine. Od uvodjenja zakona guzve su vece nego ikad, valjda se narod nahvatao straha od placanja basnoslovnih kazni, sto novcanih, sto zatvorskih. Pa svi uvezani u pojaseve i ukoceni od pomisli na policiju voze 50 ili 40, dok se ne nadje neki pametnjakovic jos prestravljeniji od ostalih, koji ce za svaki slucaj da vozi 30, pa tako za dva minuta napravi beskrajnu kolonu iza sebe. Guzve u Beogradu su vece nego ikad, udesa ima taman onoliko koliko i do sad, a ovi sto divljaju i bahate se, i dalje to rade sa nesmanjenim zarom. Jer ce svakako najebati neki nesrecnik koji se usudio da potegne svog Punta do 70 na praznom putu, umesto glavonje u terenskom vozilu ili Audiju sa zatamnjenim staklima koji cepa stotku i kusur, i sece kolonu kao sir.

Siguran sam da ce novi zakon u prakticnoj primeni biti znacajno restiriktivniji prema vozacima motocikala, od banalnosti kao sto je uvodjenje prve pomoci (zakonodavca bih rado da priupitam: gde da je stavim, na ..., nabijem vas na isti?), do ovog fantasticnog slucaja u kome vise ugrozavas saobracaj ti kad se na motoru provlacis kroz kolonu, nego terensko vozilo ili 5 metara dugacak auto.  

Jer praksa je neumoljiva, svi koji zive ovde i svakodnevno ucestvuju u saobracaju znaju odlicno o cemu pricam, i vec se pokazuje na vozacima skutera koji su jos uvek aktivni po ulicama. Njih zaustavljaju i pisu im kazne, srazmerno njihovom ucescu u saobracaju neuporedivo cesce, negoli vozace automobila. Ipak, ti vozaci 'obicnih automobila' su takodje veoma ugrozena kategorija, pored motociklista koji su im omiljeni plen, pod uslovom da im stanu. Taksiste zaustavljaju retko, kamiondzije takodje, vozace gradskih autobusa gotovo nikad, iako su po bahatosti i bezobrazluku nadaleko cuveni. Glavonje nisam primetio da zaustavljaju igde, sve ostale da.

Dali ste mandat policiji da drka sve bez razlike, zasto se to ne sprovodi u praksi? Sto ne navalliste na glavonje, nego cete na sirotinji da istresate ..., kao i do sada? Koji to zakonodavac nema ni pola mozga da zakljuci da ova i ovakva policija, kakva je danas na beogradskim ulicama, ne moze da sprovodi nikakav zakon, jer ga sprovodi strogo selektivno? Tako je bilo do sada, tako se ponasaju i po donosenju zakona. S tim sto ce tek sad da nam jebu mamicu, gulice nas do gole koze zbog gluposti. A bice bahatiji nego ikad.

O tome svedoce i postupci same saobracajne policije, jer su njihova vozila nakon donosenja novog zakona parkirana na najmastovitijim mestima, obicno kraj kakvih kafana ili restorana, uz to da se uvek njima i dalje najvise zuri, i uz najbahatije ponasanje koje se u saobaracaju moze zamisliti, neuporedivo bahatije i od onih gore glavonja. Druga, mada neuporedivo redja varijanta je da 'patroliraju'.

To im je omiljena zabava u Vojvode Stepe, na primer. I pored toga sto je mali milion raznih vozila, od automobila do kamiona, parkiran na sred ulice dan i noc, sto valjda policiju uopste ne zanima iz sasvim nepoznatih razloga, i to ionako otezava saobracaj, s vremena na vreme, narocito uvece leti (valjda se tad najvise loze na americke policijske serije i hitove sa velikih ekrana), pojave se policajci sto 'patroliraju'. Imao sam par puta nesrecu da naletim na 'patroldzije', a vec su zesce ozloglaseni po kraju zbog pravljenja guzve po ulici. Jer se ubrzo po njihovom pojavljivanju do pola ulice razvuce kilometarska kolona, jer niko ne sme da ih obidje, a oni 'patroliraju' brzinom od 20, i osmatraju teren (citaj: zajebavaju se na racun onih u koloni iza, i tese jedan drugog da su velika ......, niceg drugog zaista ne mogu da se setim kako bih opisao to besmisleno izivljavanje). Povremeno proleti neki glavonja sto obidje kolonu, svi ostali - patroliraju, jebiga, sta ce.

Tu dolazimo u do njegovog velicanstva, zakonodavca. Sve je zakonodavac lepo prepisao iz stranih zakona, samo je zaboravio na dve najznacajnije stavke - uslove na putu i signalizaciju, koja sa evropskim nema blage veze, i na cinjenicu da su u Svapskoj policajci Svabe, a ovde, na nasu veliku nesprecu - Srbi. Ako ce ovi da sprovode zakon kako treba, nabijem vas na onaj gorepomenuti iz epizode prva pomoc, za to sto ste im tako nesto dopustili. Sram vas bre bilo. Jer ste vi sve ovo smislili.

Za mene dileme nema, dok sam u kolima, vozicu po vasim pravilima; jer mi ne pada na pamet ni dinara da ostavim ni vama, ni ovom sramotnom izgovoru za policiju, ni drzavi koja dopusta ovakvu tiraniju nad sopstvenim gradjanima. Vidimo se na prolece kada budem prolazio pored vasih pandura nedozvoljenom brzinom, bez tablice u ramu. Duvajte ga.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #7 poslato: Decembar 19, 2009, 10:06:33 posle podne »
Sta se sekirate ova drzava misli na vasu sigurnost i cuva vase zivote samo se opustite i polako placajte kazne a pomalo i u bajbokane ako bas zaslizite.

Znači ti si Rendi izuzet od zakona...   :o ili možda ne planiraš da učestvuješ u saobraćaju...  :o
Ti si stariji čovek...  8) možeš recimo lako da zaboraviš prvu pomoć ili nešto slično... ::)  :P
 i ćao tri hiljadarke... :)  E... onda se ti opusti i uživaj  ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Decembar 19, 2009, 10:17:58 posle podne »
Rade za kola cu da se drzim propisa ali kad budem na motoru a znam da nesto nemam samo gas i prva desno a na autoputu i onako nemaju sanse koci ti na dve ili vise glave ja to nesmem mogu i da mi litnu kraci. Inace apoteku imam godinama ali je nisam nosio u motoru ispod sica a sad cu da je stavim.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #9 poslato: Decembar 19, 2009, 10:22:21 posle podne »
Za mene dileme nema, dok sam u kolima, vozicu po vasim pravilima; jer mi ne pada na pamet ni dinara da ostavim ni vama, ni ovom sramotnom izgovoru za policiju, ni drzavi koja dopusta ovakvu tiraniju nad sopstvenim gradjanima. Vidimo se na prolece kada budem prolazio pored vasih pandura nedozvoljenom brzinom, bez tablice u ramu. Duvajte ga.
Znači...po tvom kada šuma olista prelazimo na Robin Hud  varijantu...  bez registracije i tablice...
 udri po gasovima...  :o  što brže i dalje od haračlija...  ali nismo svi za tu priču, pogotovo
 mi iz malih sredina gde se svi dobro znamo...  ::)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Decembar 19, 2009, 10:25:15 posle podne »
Ja sam cuo neku variantu da kada te zaustavljaju policiski auto treba da je pod 90stepeni u odnosu na kolovoz i da na njemu mora biti jasno istaknut natpis policija (nema vise da iskacu iz zbunja) i da mesto na kome ti treba da zaustavis vozilo mora biti obelezeno (ogradjeno) cunjevima.... znaci moraju da budu na nekom prosirenju puta i jasno istaknuti..... pa ako nema toga ne moras ni da stanes jer ako te zaustavi negde gde nemozes bezbedno svoje vozilo pomeriti sa kolovoza ugrozavas sebe, policiju i ostale ucesnike u saobracaju..

E sad koliko je to tacno ne znam.....???
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #11 poslato: Decembar 19, 2009, 10:28:40 posle podne »
Pa evo za tebe i Rendija pitanje... šta misliš zašto su nabavili presretače?
Pa naravno da mogu da vas stignu i zaustave na auto putu i ostalim magistralnim putevima...

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Decembar 19, 2009, 10:35:30 posle podne »
Rade plava Mamba ce da odradi svoje ,to moras ti da brines sa zelenkom.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #13 poslato: Decembar 19, 2009, 10:48:39 posle podne »
Rade plava Mamba ce da odradi svoje ,to moras ti da brines sa zelenkom.

Ma moj "zeleni zmaj" će da oduva i tebe tvoju i njihovu  plavu mambu...  :P kad oćeš  ;D

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #14 poslato: Decembar 19, 2009, 10:50:05 posle podne »
Necete mi verovati al ja vec 3 godine nosim u motoru (ispod sedista) prvu pomoc koju sam vec potrosio previjajuci ljude po putu i razne neznance koji je naravno nisu imali.. Prosle godine sam kupio novu i opet pod sediste u stek. Pored nje nosim crevo za gorivo (koje mi za mene nikada nije trebalo), produzne kablove za paljenje, alat, florosc. prsluk, osigurace, malu lampu i prob-lampu za struju.. Nikad se nezna.. I sve to stoji ispod sedista u XX.
E sad zivo me intresuje ovi sa RR makinama ako stave prvu pomoc u rep - gde ce sa toplomerkama  ;D

Sto se tice pandura - bezao sam kao klinac po kraju bez dozvole. A sada bi mi bilo skroz bez veze da ja bezim po gradu gde me svi znaju. Autoput i ibarska je nesto drugo  ;D ;D
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Decembar 19, 2009, 11:09:35 posle podne »
Ma moj "zeleni zmaj" će da oduva i tebe tvoju i njihovu  plavu mambu...  :P kad oćeš  ;D
Rade 299 je za tebe nedostizno nemoj se zavaravati .Gledaj samo u nebo i cekaj dugu. ;D ;D

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #16 poslato: Decembar 19, 2009, 11:17:20 posle podne »
Nećemo da idemo u OFF ali iskreno ti tu brzinu nisi doživeo ni u snovima a kamoli na motoru...  ;D
Zato lepo stani čika policajcu i nemoj zavaravati ni sebe ni nas...  :D :D :D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Decembar 19, 2009, 11:49:04 posle podne »
To sam doziveo pre vise godina nemoj se zaludjivati vozio sam Busu iz 2001 godine cak nesto brze . Rade nemoj da ma dezavuises malo spusti durbin .Uzmi i citaj podatke za K8 u plavoj boji.  *300 *116

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #18 poslato: Decembar 19, 2009, 11:58:41 posle podne »
To sam doziveo pre vise godina

Ajde ovo mogu i da poverujem... ali danas to ne pokušavaj bilo bi pogubno za tebe... ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Decembar 20, 2009, 12:08:28 pre podne »
Ma samo se zezamo gde da bezim kad me svi policajci znaju. Asto se autoputa tice obicno vozim do 200 ali sam ranije stvarno jurio ko budala,uglavnom je na autoputu 140 do 170 i to samo kad moze jer je Nis BGD stalno u krivinama kad se vozi oko dve glave.