April 01, 2026, 09:05:29 pre podne

Autor Tema: Yamaha XT 600  (Pročitano 8989 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Marko_P

• Vozac
  • *
Yamaha XT 600
« poslato: April 01, 2010, 06:55:36 posle podne »
Svidja mi se ovaj motor te htedoh da vas pitam za utiske,misljenja,licna iskustva,na to gde treba obratiti paznju pri kupovini istog. Uzeo bih neki do 1 800 evropskih novcanica,dakle '91 godiste pa na vise. Hvala unapred.
Dva tocka,jedan zivot. Spali gumu a ne dusu.

špico

• Gost
Odg: Yamaha XT 600
« Odgovor #1 poslato: April 19, 2010, 09:03:54 posle podne »
Pozdrav

Ja vozim XT 600 E ('02. g.) već tri godine, i nemam nekih primjedbi.

Motor je jednostavan za vožnju, jednostavan za održavanje... Svakih cca. 6000 km poštelat ventile, i to
ti je uglavnom to. Ja sam vozio službenog (granična policija  :police: ) kojeg smo razdužili sa preko 100 000 km, i dalje
je radio bez greške, a to je motor koji je stotinu puta pao u šumi, upao u Savu i ništa mu nije bilo. Kasnije
smo dobili XT 660 R, ali su se nakon kraćeg vremena pokazali dosta lošiji za teren od XT 600. Ako te bilo što
zanima, slobodno pitaj.

Pozdrav

Van mreže sloba

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • mk Warriors Serbia
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2010, 09:24:17 posle podne »
Vozim Tenere 600(3aj) evo vec cetvrtu sezonu i prezadovoljan sam! Masina koja se ne kvari kao sto rece drugar pre mene! Jeftin za odrzavanje, udoban i prijatan za daleka putovanja! Sve najbolje o masini!
Honda Varadero xl 1000

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: April 30, 2010, 10:53:42 posle podne »
Nemam nista protiv Jamahe ali ako nisi vec kupio ,probaj da nadjes Hondu Dominator 650 motor je vise nego dobar moj je presao 80000 km i radi bezprekorno ne trosi ulje i vrlo mali troskovi odrzavanja.

Van mreže Marko_P

• Vozac
  • *
« Odgovor #4 poslato: Maj 04, 2010, 10:50:59 pre podne »
Dominator mi se ne svidja na oko nikako... Verujem da je dobra masina...

Recite mi kako se ponasa XT pri vecim brzinama? Ja bih je vozio uglavnom na asfaltu, treba mi snage za obilazenje i stabilnost za neki malo brzi prolaz kroz krivinu.. Koliko trosi na 100 i na koliko km se menja ulje u masini?

špico

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 06, 2010, 03:53:59 posle podne »
Što se tiče vožnje po cesti, ja sam odmah nakon kupovine motora skinuo enduro gume i stavio cestovne (BT 045).

I ja se vozim stalno po cesti, tako da nema nekakvih većih zamjerki na cestovnu vožnu, dapače, jako je udoban
pogotovo ako ćeš se voziti po gradu.

Što se tiče brzina, sve preko 120 nije baš ugodno, ali sam vidio da u Louisu ima za kupit nekakav povišeni vizir
pa bi to moglo riješti problem.

Potrošnja se meni kreće negdje oko 5 litara, a ulje mjenjam svakih 6 tistuća km.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj

Pozdrav

Van mreže Marko_P

• Vozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Maj 06, 2010, 05:38:36 posle podne »
Veoma sam zahvalan na informacijama  ;)

Zanima me jos koliko ga izadje redovan servis, dakle ulje,svecica,lanac,lancanici, stelovanje ventila i sve ostalo sto ide, ne mogu svega da se setim... da i plocice za kocnice... za sada mi deluje kao jako isplativ i zahvalan motor,a za tu kubikazu potrosnja je smesna  :) ja bi najverovatnije uzeo supermoto tockove za njega posto bih ga uglavnom vozio po magistralama, mada bi put do neke vikendice lepo legao..

špico

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 08, 2010, 03:19:41 posle podne »
Ja sam nedavno mijenjao lanac i lančanike - DID komplet 740 kuna (100 eura), svjećica je 35 kuna (5 eura), ulje sam stavljao Yamalube, a disk pločice sam stavio EBC 150 kuna (20 eura). Štelanje ventila ti ovisi od majstora do majstora, jer je u pitanju samo cijena rada (ruke).

Javi kad kupiš makinu, i želim ti puuuuuno sretnih kilometara

farbach

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Maj 08, 2010, 04:52:08 posle podne »
Vozio sam XT600, pa TTR. Odlican motor sa malom potrosnjom  i jednostavnim i jeftinim odrzavanjem.
Prepravka u SM varijantu izadje oko 300 e. Kod prepravke vodi racuna da uradis tako da enduro tockove mozes lako da vratis.

Van mreže MilosXT

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: April 20, 2016, 10:54:07 pre podne »
Zna li mi neko reci koliko yamaha xt 600 ima kilovata

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #10 poslato: April 20, 2016, 12:10:54 posle podne »
Po Wikipedia sajtu i nekim drugim u zavisnosti od godišta i modela za različita tržišta od 20 do 34 kW - Izvor link dole:
https://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_XT_600

P.S.
Za preciznije informacije trebaće vam precizniji podaci o vašem motociklu...
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!