April 02, 2026, 10:53:31 pre podne

Autor Tema: Pitanje je sada...  (Pročitano 15711 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Eks4toN

• Gost
Pitanje je sada...
« poslato: April 18, 2010, 07:28:59 posle podne »
Pošto će uskoro ta 18-ta, najveće pitanje koje me muči jeste sledeće:

Suzuki GSX-R 1000 K5-K6 ili Yamaha R1 2005-2006?

Šta biste preporučili i zašto?

Iskreno veliki sam ljubitelj Suzukija, i oduvek sam bio za njega, ali je počela ta magična sila da radi i privlači me R1 MNOGO!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Pitanje je sada...
« Odgovor #1 poslato: April 18, 2010, 07:35:58 posle podne »
Moj predlog je Suzuki ali manja kubikaza. 1000-ka je zver. Koliko ti imas iskustva sa tako jakim motorima?

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #2 poslato: April 18, 2010, 07:41:15 posle podne »
Pa sa 14 god sam prvi put seo na 600, sad 16 dobio R6, sad 18 bio bi red neka 1000-ka da padne ;)

Što se tiče jače kubikaže od 1000, samo ZX12

gordanmg

• Gost
« Odgovor #3 poslato: April 18, 2010, 07:43:49 posle podne »
Mnogo udaras visoko sa 18 godina.
Trudi se da duze pozivis dete moje..............

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #4 poslato: April 18, 2010, 07:45:08 posle podne »
Hvala, ali ne hvala ;)

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #5 poslato: April 18, 2010, 07:55:49 posle podne »
Sve je to u redu. ali gde ces ti da vozis bilo koje ovo cudo od motora u okolini Velikog Gradista. Koliko ja znam, a dolazim u tvoj kraj od 1972 tamo puteva za ovakva cudovista nema. Doduse uradili su deo puta prema Pozarevcu ali i to je malo. Mislim i ja da ti je ovo mnogo kubika i konja za tvoje godine.

gordanmg

• Gost
« Odgovor #6 poslato: April 18, 2010, 07:57:15 posle podne »

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #7 poslato: April 18, 2010, 08:04:02 posle podne »
Sve je to u redu. ali gde ces ti da vozis bilo koje ovo cudo od motora u okolini Velikog Gradista. Koliko ja znam, a dolazim u tvoj kraj od 1972 tamo puteva za ovakva cudovista nema. Doduse uradili su deo puta prema Pozarevcu ali i to je malo. Mislim i ja da ti je ovo mnogo kubika i konja za tvoje godine.

Hehe, baš zbog toga što nestaje to ograničenje do 125 na dozvoli ići će se na dalje puteve lagano, pa onda neke deonice malo brže, i tako ;)

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #8 poslato: April 18, 2010, 08:12:45 posle podne »
Ljudi, konkretno mi treba odgovor izmedju ova 2 motora, nebitne su godine, padneš i sa skutera pa pogineš (Nažalost)
Meni je sada bitno, ili R1 ili K5

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #9 poslato: April 18, 2010, 08:36:47 posle podne »
Ja bi se odlucio za R1!

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #10 poslato: April 18, 2010, 10:23:38 posle podne »
1-1 u glasovima

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #11 poslato: April 18, 2010, 11:27:06 posle podne »
Hvala, ali ne hvala ;)

Razumem tvoje ushicenje...i tvoj rezon....ali ovo je jako glup odgovor na sugestiju nekog ko je verovatno mnogo vise iskusio...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #12 poslato: April 18, 2010, 11:52:12 posle podne »
Eci peci pec....malo smešno kada se bira motor, dovoljno jak da preore sve asfalte Srbije!
Nemoj se ljutiti ali evo jednog primera; Misliš li da kupac Poršea GT Sport nema dovoljno love za jedan Ferari, ekvivalent za tog Nemca! Siguran sam da ima ali auto se ne kupuje na 'eci peci' (kao i motor) več se proba, pa sa kojim se 'srodiš jer razliku u milisekundama i nekolicini konjskih snaga, nečeš ni osetiti'!

Mlad si i ne znam da li pamtiš put između PO I Srebrnog ....od pre desetak godina!?! Sečaš li se mnogobrojnih krajputaša (spomen obeležja poginulim na putu) koji su zakonom uklonjeni! Ako si već odlućio želim ti puno sreće, trebaće ti!!

Želim ti da ispuniš svoj san, kupiš ma koji od ta dva motora i dugo, dugo uživaš u njemu!!  *3

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #13 poslato: April 19, 2010, 01:13:43 pre podne »
Mnogo te voli taj ko ti je kupio R6 u 16-toj godini...
Moj izbor bi bila Yamaha R1 jer je to motor sa kim je zabeleženo najviše udesa i pogibija, tj kovčeg na 2 točka.
 A može i Suzuki samo je problem što je slab, i tako to.

Pametnije bi ti bilo da razmišljaš da voziš duže, a ne brže.

Van mreže jager

• Vozac
  • *
  • Honda Africa Twin RD07
« Odgovor #14 poslato: April 19, 2010, 01:52:09 pre podne »
Nikada nisam razumeo roditelje koji detetu od 16 godina kupe zverinu od 100+ konja?!?!?!?!
Druže, izvini, ali si suviše mlad, zelen i neiskusan za bilo koju od tih mašina. Čak i za ovu koju voziš od 16-te.

Od ovog ti ni ja ne bih mogao dati bolji savet. Poslušaj ga. Glupo je da budeš samo cifra u statistici crne hronike...
A o tome koliko si iskusan: I krčag ide na vodu dok se ne razbije. Ne možeš NIKAKO biti dovoljno iskusan u tvojim godinama. Druga stvar je što ti to ni sebi, a ni nama, ne možeš ili nećeš da priznaš.

Zeljkamp

• Gost
« Odgovor #15 poslato: April 19, 2010, 02:28:48 pre podne »
Auuu sine, pa gde 1000-ku?!

Ostani ti na 6-ci jos koju godinu, mislim da je i ona jaka za tebe... ;)

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #16 poslato: April 19, 2010, 02:20:35 posle podne »
Citat: Bastetus
ko je verovatno mnogo vise iskusio...

Slažem se, i moj ćale ima 47 godina i vozi motor od ne znam ni ja kada...

@Zemunac: Da, probao sam oba, zbog toga i ne mogu da se odlučim, Suzuki niije slab, naprotiv MNOGO snage, mnogo detalja koji mi se svidjaju (Zbog toga i jesam veliki ljubitelj Suzukija), a što se tiče R1 ipak tu lepota preovladava a i sve ostalo.

@Šeki: Da, i Rossija su voleli sa 14, a čuo sam i za to za pogibije sa R1, that's the point ;) Ride hard or die trying...

@jager: Pa da, ako želim voziti motor koji ide solidnom brzinom uzeo bih Intrudera 800 ili eventualno malo jače 1800 (Doduše ne malo)

A to što su stariji i iskusniji, ma sve je to extra, zato i ne znaju da voze motor (Ne mislim u bukvalnom smislu ne znaju, sigurnost i sve to stoji, ali džabe kad im pravac da "Klinac od 17 godina")...

Hvala na predlozima, nije sve u tome što vi "Matorci" mislite da je to toliko strogo, zašto ja ne bih vozio 1000-ku? Imam dozvolu, ćao-zdravo.
Na kraju krajeva ni ne mislim ja da poginem, ni najmanje ^^

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #17 poslato: April 19, 2010, 02:38:40 posle podne »
A to što su stariji i iskusniji, ma sve je to extra, zato i ne znaju da voze motor (Ne mislim u bukvalnom smislu ne znaju, sigurnost i sve to stoji, ali džabe kad im pravac da "Klinac od 17 godina")...
zašto ja ne bih vozio 1000-ku? Imam dozvolu, ćao-zdravo.

Hvala, ali ne hvala ;)

Zapitaj se koliko si nezreo. Neka se zapitaju i tvoji roditelji...

Imam toliko toga da ti napisem, ali od toliko stvari nemam vise komentara na sve ovo

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #18 poslato: April 19, 2010, 02:46:04 posle podne »
Na trenutak sam pomislio da ti je otac Mekani što drži restoran Krunu na obali...dobro je što se nisam latio telefona jer on je moje, '65to godište, što znači da ima 45g. a ne 47!
Pa eto dadoh ti dobar primer...podseti me šta se desilo pretprošle godine, njegovom sinu! Tata, inaće moj dobar prijatelj, kupio sinu makinicu, ovaj se spucao, ali srećom, i ako je bio bez kacige, glavom je udario u pneumatik automobila. Sada je dobro, ima manjih posledica no još uvek nije, ponovo seo za motor!!
Uvek ću ti izaći na crtu sa mojom Afrikom i rado ću biti zauvek zadnji!!!

Van mreže bucow

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #19 poslato: April 19, 2010, 02:55:08 posle podne »
e dosadni klinci pa to ti je cudo ko da mi nismo imali 25 pa ja sam vise ulja potrosio u motoru nego neki goriva pa sta sad treba da otvorim temu i davim ljude
mislim da bi im bilo pametnije da im roditelji pune glavu znanjem i kulturom a ne rezervare gorivom
jedino mi krivo sto uspevaju da nas starije isprovociraju da se upustimo u te teme herojstvo junastvo ...