Mart 31, 2026, 04:33:20 pre podne

Autor Tema: Predlog - Objasnjenje i osnovne informacije o klubovima  (Pročitano 3456 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
Predlog - Objasnjenje i osnovne informacije o klubovima
« poslato: Maj 07, 2010, 12:46:26 pre podne »
Da predlozim i ja nesto  ;D

Naime, pre par godina, kad me zainteresovala prica o moto klubovima kod nas, nije mi bas bilo lako da dodjem do informacija o klubovima koji postoje kod nas, o pravilima u tim klubovima, obavezama clanova, nacinima upoznavanja clanova, ucestvovanja u radu, uclanjivanja u klubove i slicnim stvarima, pa mislim da bi bilo lepo kad bi otvorili jednu temu koja bi, koliko je to moguce, ukratko objasnila osnovne stvari o klubovima. Trenutno su te informacije razbacane na gomili tema, ako neko ne veruje, nek proba sam da pretrazuje forum.

Mislim, da posto se toliko prica i polemise o prijemu samostalaca, o prosirenju foruma i ucesnicima koji nisu clanovi klubova, da se umnogome olaksa informisanje samostalaca, koji bi, mozda, i sasvim mozda, u dobroj broju mogli biti i clanovi lokalnih klubova. Mozda niste toga svesni, posto se krecete uglavnom u krugovima ljudi koji su clanovi ili prijatelji clanova klubova, da postoji znacajan broj ljudi koji nista ne zna o klubovima, a koji bi mozda zeleli biti clanovi nekog kluba.

Konkretno, pored teme na forumu, koja bi mozda priblizila klubove samostalcima, predlazem i klubovima da, posredstvom svojih clanova, flajerima, oglasima, caskanjem na semaforu, pozovu ponekad svoje prijatelje, poznanike, komsije sa motorima na neku voznjicu, na rostilj, kotlic, stagod, da se upoznamo. Niti klub ima obavezu primati bilo koga, niti bi prijatelji i komsije imali bilo kakvu obavezu, osim da ponesu neko pivo, ili koje kilo mesa na druzenje :D

Dajte ljudi, malo demistifikujte pricu o klubovima za sire narodne mase, mozda je vreme da se nesto promeni u odnosu klubova prema novajlijama, nezainteresovanima ili pocetnicima u svetu motora. Ja se licno nisam nikada interesovao za lokalne klubove, ali, ako mi se nekad desi da mi neko iz kraja pridje i pozove me, u ime kluba, na rostilj, ili pice, samo zato sto smo braca po motoru, donosim gajbu piva na druzenje, pa makar morao i bocne kofere da stavljam da bih spakovao pivo :D

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
Odg: Predlog - Objasnjenje i osnovne informacije o klubovima
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2010, 09:26:13 pre podne »
pa vidi....moto klubovi,kao isti nemaju puno toga zajedničkog.....osim da se sastoje od motociklista i da imaju svoja obeležja(boje)po kojima se raspoznaju

e sad neki imaju još dosta stvari koje su iste ili slične,ali svaki klub ima svoj statut po kome je sve definisano....od uslova za prijem u klub,samog prijema,neki imaju stažiranje pre punopravnog članstva,neki imaju upravni odobor,neki nemaju....znači razlike su od kluba do kluba.....i malo bi bilo previše sad objašnjavati sve.....ali evo ti npr. statut našeg kluba  http://extrem-mk.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=12

tu je sve objašnjeno,ali opet to se razlikuje od statuta drugih klubova.....

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2010, 10:54:57 pre podne »
 Evo ja cu da pocnem prvi !

MK VALJEVO,ciji sam ja Predsednik,je klub osnovan 2007. i iste zvanicno registrovan,a ove preregistrovan, kao udruzenje gradjana u Ministarstvu za lokalnu samoupravu !
 Iste godine klub postaje clan MAS-a !
 Osnovali su ga bajkeri,koji napustaju vec postojeci klub u gradu Valjevu,nezadovoljni pokasajem priblizavanja kluba od strane Predsednika,velikim 1% klubovima !
 Zaintresovani jedino za voznje i druzenje sa istomisljenicima,klub se osniva kao pravi MK klub,sto znaci da shodno tome,clanovi na ledjima nose jednodelne boje !
 Funkcionisanje kluba,ponasanje i obaveze clanova regulisani su Statutom i Pravilnikom kluba !

Da ne bih udavio,ukratko cu izneti osnovna nacela i pravila !!!
- klubom upravlja Skupstina kluba,koja bira UO (Predsednik, dva podpredsednika,sekretar i clanovi)
- clan kluba moze postati osoba starija od 18god.,sa polozenom A kategorijom i koja poseduje sopstveni motor
- clan kluba moze postati osoba koja prihvata odredbe Statuta i Pravilnika
- clan kluba se postaje nakon perioda zajednickih voznji i druzenja (staziranje) kako bi kandidat za clanstvo,ali i clanovi kluba zaista stekli uvid u postojanje mogucnosti,zajednickog klupskog zivota

-svaki clan kluba placa mesecnu clanarinu koja se koristi za izradu boja,majica za oznakama kluba,organizacije zurki i druzenja,povremeno finansiranja putovanja,odrzavanja ziro racuna i zavrsnog racuna itd. Svaki clan kluba u svako vreme ima potpuni uvid u finansije kluba (u nasem slucaju veoma mizerne  ;))
-svaki clan kluba je duzan da prema svojim mogucnostima ucestvuje u akcijama kluba
-svaki clan kluba duzan je na dostojan nacin reprezentuje svoj klub i grad iz koga dolazimo

Posebna pravila,regulisana Pravilnikom kluba,su:
- svaki clan kluba duzan je da u putovanjima nosi oznake (boje) kluba
- svaki clan kluba duzan je da,bez izuzetka,koristi zastitnu opremu(kacigu) UVEK za vreme voznje
- clanovima kluba strogo je zabranjeno da se u naseljenim mestima ponasaju na bilo koji nacin kojim bi ugrozili i maltretirali stanovnistvo (prebrza voznja,voznja na zadnjem tocku,turiranje,pucanje...)
-ukoliko se organizuje grupna voznja,clanovi kluba koji zapocnu voznju duzni su da se ponasaju prema pravilima voznje u grupi
-clanovi kluba nisu duzni da ucestvuju u grupnoj voznji
-ukoliko na moto skupu,clan kluba nije u stanju da upravlja  motorom(alkoholisanost) duzan je da preda kljuceve,da mu ne bi bili oduzeti na neprijatniji nacin ;)
-clanovi kluba duzni su da u svakoj situaciji pokazu solidarnost i bratski,klupski duh prema bilo kom drugom clanu kluba
-krsenja pravila kluba dovodi do iskljucenja o cemu odlucuje Skupstina kluba na predlog UO

Posto sam,uglavnom,do sada izneo neke,ogranicavajuce cinjenice,moglo bi se desiti da neko pita,u cemu je lepota klupskog zivota.

Clanstvo u,zaista na pravi nacin i iz casnih namera osnovanom klubu,pruza prelep osecaj zajednistva i pripadnosti jednoj grupi,razvija poseban oblik prijateljstva !
 Lepota zajednickih voznji i druzenja,kao i razvijanje posebnih,bratskih odnosa sa pojedinim,drugim klubovima je nesto sto samo moze pruziti klupska prica ( verujte mi na rec,probao sam i jedno i drugo) !!!
 Poseban osecaj sigurnosti,u svakom smislu,je jos jedan od benefita klupske price

Eto,ja toliko !
 Verovatno sam mnogo toga propustio,ali sam tu spreman na svaku vrstu,dobronamernih pitanja !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2010, 11:08:30 pre podne »
 *556

Verujem da sve ove informacije postoje ili na ovom forumu, ili na sajtovima samih klubova, ali mislim da je izuzetno korisno to imati na jednom mestu. Ako tema zazivi, mogli bi urednici da izbace suvisne postove (za sada samo moje :D ), promene naziv temi i stave je kao sticky.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #4 poslato: Maj 07, 2010, 12:53:16 posle podne »
Klubsku priću sam upoznao tek kada sam posetio par skupova. Smatram da sam se i ranije mogao upoznati da je na forumu (el. vestima svih klubova) postojao 'portfoljo' ili ti 'book' svakog kluba!

jedna tema...navedeni svi MASovi klubovi, njihovi programi i načela, zatim ostali klubovi...nije teško, zar ne..

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #5 poslato: Maj 07, 2010, 01:33:54 posle podne »
Klubsku priću sam upoznao tek kada sam posetio par skupova. Smatram da sam se i ranije mogao upoznati da je na forumu (el. vestima svih klubova) postojao 'portfoljo' ili ti 'book' svakog kluba!

jedna tema...navedeni svi MASovi klubovi, njihovi programi i načela, zatim ostali klubovi...nije teško, zar ne..

Imaš puno toga u predstavljanju klubova... mada izvorna suština svega "klubskog" jeste druženje i zajednička vožnja uz poštovanje osnovnih pravila lepog ponašanja, sve ostalo je nadgradnja ova tri osnovna "pravila".

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=343.0

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Maj 08, 2010, 09:21:55 posle podne »
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=1584.msg18236#msg18236

ne znam baš sad da li ima smisla kopirati ovo i ovde al ajd nije na odmet...