Mart 28, 2026, 04:35:38 posle podne

Autor Tema: Cuvajte se ljudi u saobracaju  (Pročitano 2528 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
Cuvajte se ljudi u saobracaju
« poslato: Maj 28, 2010, 10:58:38 pre podne »
citam jutros blic internet i privuce mi paznju vest o saobracajnim nesrecama...

kad na dnu rublika povezane vesti.....uzmem digitron i pocnem da sabiram

na tom parcetu ekrana 16 mrtvih i 428 povredjenih

cuvajte se ljudi......

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/191400/Tokom-noci-dogodilo-se-pet-saobracajnih-udesa

Povezane vesti:

* U 109 saobraćajnih nezgoda tri osobe poginule
    * U 150 saobraćajnih nezgoda dva osobe poginule, 33 povređene
    * U 120 saobraćajnih nezgoda jedan poginuli, 48 povređenih
    * U 116 udesa tri osobe poginule, 48 povređeno
    * U 107 udesa jedna osoba poginula, 40 povređeno
    * U 109 udesa tri osobe poginule, 49 povređeno
    * U 125 udesa 29 osoba povređeno
    * U 82 udesa povređene 44 osobe
    * U 135 udesa poginulo dvoje ljudi, 56 osoba povređeno
    * U poslednja 24 časa 88 udesa, jedna osoba poginula

farbach

• Gost
Odg: Cuvajte se ljudi u saobracaju
« Odgovor #1 poslato: Maj 28, 2010, 12:02:27 posle podne »
Nemoguce, pa imamo novi zakon. Strucnjaci i strunjace su nam mesecima obecavali,ne da nece niko poginuti, vec da cemo ziveti vecno, bez vaski i briga, samo ako usvojimo najmoderniji, najnoviji i najevropskiji ZLOBS. I evo ga Zlobs,na delu. Nije problemu zakonu nego u ljudima. Neka nas prodaju na kilo i dignu kredit  i uvezu jedno10 miliona evropski svesnih ljudi i onda niko nece poginuti. Nego cemo lepo polako voziti kola  i motore pevajuci Betovenovu Odu radosti, a kome se zuri izaci ce iz kola i u trku plesati valcer. Nestace i psovke, a politicari ce konacno moci da kradu koliko misle da zasluzuju, jer ce novouvezeni evrosrbi samoinicijativno placati duplo veci porez.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #2 poslato: Maj 28, 2010, 12:10:46 posle podne »
Problem je u nama, i samo u nama...deo lezi i u nesprovodjenju zakona, jer nisu se svi drugi po svetu rodili sa osecajem za postovanje zakona, nego su im striktno sprovedene zakonsko-represivno-novcane mere usadile taj osecaj.

:o

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #3 poslato: Maj 28, 2010, 12:19:53 posle podne »
Nemoguce, pa imamo novi zakon. Strucnjaci i strunjace su nam mesecima obecavali,ne da nece niko poginuti, vec da cemo ziveti vecno, bez vaski i briga, samo ako usvojimo najmoderniji, najnoviji i najevropskiji ZLOBS. I evo ga Zlobs,na delu. Nije problemu zakonu nego u ljudima. Neka nas prodaju na kilo i dignu kredit  i uvezu jedno10 miliona evropski svesnih ljudi i onda niko nece poginuti. Nego cemo lepo polako voziti kola  i motore pevajuci Betovenovu Odu radosti, a kome se zuri izaci ce iz kola i u trku plesati valcer. Nestace i psovke, a politicari ce konacno moci da kradu koliko misle da zasluzuju, jer ce novouvezeni evrosrbi samoinicijativno placati duplo veci porez.

Imam jednu zelju...a to je da pronadjem bure sa carobnim napitkom u koje si upao kad si bio mali, pa da se i ja malko brcnem u istom.
Skupicu sve tvoje postove i pisati peticiju da udju u obaveznu lektiru za srednju skolu.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Maj 28, 2010, 12:22:11 posle podne »
Problem je u nama, i samo u nama...deo lezi i u nesprovodjenju zakona, jer nisu se svi drugi po svetu rodili sa osecajem za postovanje zakona, nego su im striktno sprovedene zakonsko-represivno-novcane mere usadile taj osecaj.

:o
Znaci nije problem u nama nego u onome ko sprovodi zakon, kad god sam podmitio policajca to sam uradio na njegovu inicjativu, nikad nisam predlozio da mu dam 200-500 din za pice nego mi je uvek bilo trazno. A onih 500 din sto mi je ostalo do 1000din koliko je kazna trebala da bude sam potrosio na sebe, mislim da bi ispao neopeavana budala da sam u tom trenutku zahtevao od polijacja da mi naplati kaznu od 1000din

Balansero

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 28, 2010, 01:09:01 posle podne »
Nemoguce, pa imamo novi zakon. Strucnjaci i strunjace su nam mesecima obecavali,ne da nece niko poginuti, vec da cemo ziveti vecno, bez vaski i briga, samo ako usvojimo najmoderniji, najnoviji i najevropskiji ZLOBS. I evo ga Zlobs,na delu. Nije problemu zakonu nego u ljudima. Neka nas prodaju na kilo i dignu kredit  i uvezu jedno10 miliona evropski svesnih ljudi i onda niko nece poginuti. Nego cemo lepo polako voziti kola  i motore pevajuci Betovenovu Odu radosti, a kome se zuri izaci ce iz kola i u trku plesati valcer. Nestace i psovke, a politicari ce konacno moci da kradu koliko misle da zasluzuju, jer ce novouvezeni evrosrbi samoinicijativno placati duplo veci porez.

*600 *316 *302 *302 *302 *302 *302

*556 *74

joksa

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 28, 2010, 01:39:28 posle podne »
A koliko je do kvaliteta i propusnosti putne infrastrukture?
Konkretno, imas uslove za saobracaj iz 70-ih, a intenzitet iz 2010. Resiti represivnim zakonom i primenom istog ili se uzdati na svest i savest svakog ucesnika?
To je "prica" za "siroke" narodne mase i vise pristaje "opustajucoj" ruzicastoj televizji nego iole ozbiljnijem razmisljanju.
Meni je sasvim jasno u koju svrhu i za ciju potrebu je pisan ZOBS. Jasna mi je i indoktrinacija o tamo nekim savesnijim narodima... slatke pricice o EU i u koju se svrhu isto koristi i za ciji racun.  

P.S. Postoji domaci film "Tri karte za holivud". ;) Pa ko ima ambiciju da menja narod... ili je jednostavnije promeniti sredinu i ziveti dugo i sretno kao u bajci. ;)

Van mreže prpa_zr

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Maj 28, 2010, 02:34:10 posle podne »
A koliko je do kvaliteta i propusnosti putne infrastrukture?
Konkretno, imas uslove za saobracaj iz 70-ih, a intenzitet iz 2010. Resiti represivnim zakonom i primenom istog ili se uzdati na svest i savest svakog ucesnika?
To je "prica" za "siroke" narodne mase i vise pristaje "opustajucoj" ruzicastoj televizji nego iole ozbiljnijem razmisljanju.

Moram da se složim sa Joksom, taj problem je svakako višedimenzionalan i zadire, osim navedenog, i u samo kućno vaspitanje naročito u smislu poštovanja autoriteta, socio-psihološke elemente okruženja itd.. što na kraju proizvodi ljudsko ponašanje, ne samo u saobraćaju..

Na žalost, u saobraćaju se žrtve najlakše izbroje
...

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #8 poslato: Jun 12, 2010, 09:49:10 posle podne »
E ako si im reko Jokso.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak