Mart 29, 2026, 12:20:56 pre podne

Autor Tema: Valjevo 10. 06 2010 pad motocikliste u reliju kroz Srbiju  (Pročitano 2777 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

gordanmg

• Gost
Valjevo 10. 06 2010 pad motocikliste u reliju kroz Srbiju
« poslato: Jun 11, 2010, 04:12:41 posle podne »
Ajd neko iz Valjeva da pojasni sta se desilo na izlasku iz Valjeva tj pad motocikliste sa teskom povredom noge.
Da ne izgleda da prozivam bjb, na njihovom reliju se desio taj incident (na njihovom forumu nema obavestenja :o) sa teskim povredama motocikliste iz Makedonije.

Crven Ban

• Gost
Odg: Valjevo 10. 06 2010 pad motocikliste u reliju kroz Srbiju
« Odgovor #1 poslato: Jun 11, 2010, 06:02:13 posle podne »
Evo ja cu dati neko obavestenje, ne znam kako je doslo do udesa, ali Valjevski ortopedi su uspeli da sastave nogu momku, kazu da je skoro otkinuo celu ispod kolena i stavli su mu u spoljasnji fiksator tz. Jelizarov. Oporavak ce biti dugotrajan ali oni su optimisti, inace stanje momka Makedonca je stabilno.

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #2 poslato: Jun 11, 2010, 06:10:05 posle podne »
Ufff pa dobro je udesio kost ako su stavili taj fiksator. Drzim mu palceve i nadam se da ce sve biti ok.

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #3 poslato: Jun 11, 2010, 06:10:11 posle podne »
Na putnom pravcu Valjevo-Bajina Basta (Gordane ti zans gde je Cipura, to je tu na dvesta metara od njegove radnje) pre valjevske pivare ima jedna pravina, posle te pravine krivina. U tom delu posoji iz brda jedan potocic koji stalno preliva ,uzan odvod sa brda i listopadne sume koja liscem i zemljom zatvori tu cev pa preliva i vlazi tu krivinu.
Tu je doslo pod isklizavanja, a prica se da je vozac bio poprilicno pod uticajem alkohola, zbog cega je istrazni sudija zadrzao motor u MUP-u.
Небитни пролазник

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #4 poslato: Jun 12, 2010, 12:51:21 posle podne »
 Posetio sam čoveka i njegovu suprugu koji leže na Ortopediji valjevske bolnice !
 Za sada se ne oseće loše,a uradio sam mu Eho abdomena i Bogu hvala nema unutrašnjih povreda.
 Što se tiče stanja potkolenice,sve kolege kažu da je povreda izuzetno teška i da su prognoze u potpuni oporavak nezahvalne  :(
VALJEVSKA PODVALA

acapn

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Jun 12, 2010, 01:18:14 posle podne »
Jel ti rekao kako je doslo do pada ?

gordanmg

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Jun 12, 2010, 01:53:12 posle podne »
Kako sam cuo posle pravca je isklizao i ispravio krivinu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #7 poslato: Jun 12, 2010, 04:10:54 posle podne »
Covek se ne seca sta se desilo,ali kaze da su isli polako !
Ako se pad desio tu gde kaze Pacov ipak ne bih rekao da se bas islo polako,jer pri laganoj voznji je tu motor skoro uspravan !
Niko od kolega koji su tada radili ne pominju da je covek bio pijan !
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #8 poslato: Jun 12, 2010, 04:59:49 posle podne »
ma bitno da je glava ostala citava....nek mu je srecan oporavak

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Jun 12, 2010, 07:32:37 posle podne »
Bio je juce kod mene njegov komsija iz Skoplja koji je ucesnik relija,nije video sam pad ali je prica da su dva motora vozili jedan iza drugog i da su bili u nagibu tj. nakrenuti zbog ulaska u krivinu a da je auto koji je dolazio u susret isao blizu sredisnje linije i da su se za malo razmimoisli a da je drugi motociklista uplasen time kocio i tom prilikom je doslo do pada.To je njegova prica inace covek je vidno potresen jer se radi o njegovom najboljem drugu.Inace je pohvalio odnos svog medicinskog osoblja Valjevske bolnice.O detaljim povrede kaze da je kupio parcice kosti da ih ponese u bolnicu a da se potkolenica drzala samo na kozi.Inace su relisti imali pauzu za rucak u Cacku koji im je priredila Turisticka Organizacija cacka u saradnji sa MC MANCULA.U pauzi za rucak smo Cvetanu zamenili lezajeve na zadnjem tocku da bi nastavio dalje reli.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #10 poslato: Jun 12, 2010, 10:26:08 posle podne »
Bio je juce kod mene njegov komsija iz Skoplja koji je ucesnik relija,nije video sam pad ali je prica da su dva motora vozili jedan iza drugog i da su bili u nagibu tj. nakrenuti zbog ulaska u krivinu a da je auto koji je dolazio u susret isao blizu sredisnje linije i da su se za malo razmimoisli a da je drugi motociklista uplasen time kocio i tom prilikom je doslo do pada.To je njegova prica inace covek je vidno potresen jer se radi o njegovom najboljem drugu.Inace je pohvalio odnos svog medicinskog osoblja Valjevske bolnice.O detaljim povrede kaze da je kupio parcice kosti da ih ponese u bolnicu a da se potkolenica drzala samo na kozi.Inace su relisti imali pauzu za rucak u Cacku koji im je priredila Turisticka Organizacija cacka u saradnji sa MC MANCULA.U pauzi za rucak smo Cvetanu zamenili lezajeve na zadnjem tocku da bi nastavio dalje reli.

Evo upravo idem od povredjenog bajkera,jer sam dezurni u bolnici !
 Malo je bolje,mada ceo dan ima povišenu temperaturu .

Inače priča GS650G odgovara istini,po priči povredjenog kolege,a incident se dogodio na putu ka Ljigu !
VALJEVSKA PODVALA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Jun 13, 2010, 03:01:45 pre podne »
Vudu kakav incident sad kod Ljiga, jel to nesto novo? Meni su rekli da je covek pao kod Valjevske pivare, 200-300metara od Cipurine radionice, nisam siguran da je Reli u opste prosao pored Ljiga.

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Jun 17, 2010, 10:43:42 pre podne »
 Nije. Ne znam tacnu kilometrazu, ali pad se desio nekih 10tak km posle Valjeva. Krivina je bila ostra a nije se bas islo sporo. Koliko sam razumeo ta prica o kocenju u krivini je tacna, koliko sam razumeo, jer smo mi naisli nekih 5 min kasnije. Njih dvojica su bili blizu jedan drugom i kako je prvi poceo da koci, tako je i ovaj iza njega. Verovatno nisu mogli da se mimoidju i kako bi se izbegli u krivini tako je ovaj naleteo na bankinu.
 Zelim mu brz oporavak.