Mart 31, 2026, 02:23:52 pre podne

Autor Tema: NOVI PROTEST, 17.07.2010.  (Pročitano 83609 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: NOVI PROTEST, 17.07.2010.
« Odgovor #440 poslato: Jul 24, 2010, 04:04:35 posle podne »
i Bili su klupski bez organizacije!!!!!!!!!!!!!!

Brate odmaraj se treba ti.

Da, pardon. takođe i klubovi koji nisu pod kapom MASa...

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #441 poslato: Jul 25, 2010, 08:29:05 posle podne »

« Poslednja izmena: Jul 25, 2010, 11:51:55 posle podne od strane serbduck »

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #442 poslato: Jul 25, 2010, 10:52:06 posle podne »
Na žalost, prošli put, u aprilu, nije se moglo prići Asterix od motora, sve je bilo zakrčeno do PC Ušća...
Više vezanih faktora je oslabilo ovaj protest, no ako se sledeči bolje organizuje, imamo šansu isterati do kraja naš zahtev!

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #443 poslato: Jul 26, 2010, 09:30:02 pre podne »
 Bice jos protesta. Najbitniji su rezultati. Za sada izostaju bez obzira na brojnost i organizaciju.
Dakle, pucanj u prazno.

Menjamo strategiju...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #444 poslato: Jul 26, 2010, 09:48:21 pre podne »
 Da krenemo na vreme...

Dajte predloge kako da ih nateramo da nas saslusaju. Sve sto smo do sada radili ocigledno nema rezultate.

Ima li ko kakve ( ozbiljne ) veze sa ministarstvom finansija ili skupstinom Srbije?

www.mkvaljevo.com

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #445 poslato: Jul 26, 2010, 01:59:28 posle podne »
pa primena prava koriscenja javnih saobracajnica i placanja naplatnih karti na onim kucicama :)
sve po zakonu i u skladu sa ``pozitivnih zakonskim reshenjima`` ( to znachi onim koja su trenutno vazeca )
ova ideja nije moja, cuo sam je od jednog iskusnog bajkera :) ...
vozish se na relaciji naplatna rampa prvi izlaz pa opet .. nazad ... to valjda moze tamo vrchin/grodska ...
pa kad dodjesh na red ... dinar, dinar ipo, dva dinara, .. 3 ipo ... 68 dinara ... 69 ... jao .. ispade mi ..
idemo ispochetka .. i tako .. 300 ... 500 motora ... :) ... potoroshnja goriva minimalna, potrebna logistika,
minimalna, uchinak .. maximalan ... :) .. i kad svaki motor porvede po 45 min po rampi .. ili 30 min ...
ili koliko god ... :) ..
smisliti takve akcije .. koje nesto minimalno koshtaju a nanose maximalan efekat .. ovo najavljenja voznja,
uz svu podrsku drzavnih organa ... pa da.. i tad oni preusmere linije gsp, fino ne ometate transport robe i usluga,
grad odradi svu logistiku da mu sto manje smetate ... :) .. pa drugacije se rade gradjanski protesti ... :)
manje grupe, na vishe mesta, usporenje saobracaja na zakonski minimum ...
a svaka grupa dobija preko vodje grupe marshutu i direktivu ... tako da ostali i ne moraju znaju sta gde ...
nemash odliv informacija te onda drzava, vlast, nema vremena se spremi da je nista ne boli ...
ovako ...
ponedeljak - petak ... od 9 do 13 h, lagana voznja ... sve 3 ili 4 trake nemanjinom ... vrlo lagano, sve u skladu
sa zakonom, ako pitaju novinari .. pa koristimo taj porez na luxuz u maximumu ... :) ...
i eto efektnog blokiranja grada bez zaustavljanja i bez krshenja ijednog zakona ... ja se vozim za sebe, a i ostali
se voze ... i tako mi se vozimo, nema boja, nema oznaka ... joyride ...
sta god da drzava uradi, primena bilo kakve represije njima se obija od glavu ... pa prvo bude 100 motora pa sledece
nedelje 200 ... i tako :) ...
e sad problem moze bude u tome sto je radni dan i sto ljudi nemogu ... itd.. to jeste :)
onda subota nedelja ...

meni kao beogradjaninu ovo ne ide u prilog, jer se otezava protok kroz grad ali u srbiji ako se nije desilo u beogradu
nije se desilo .. nazalost :( ...
samo ideja ...

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #446 poslato: Jul 26, 2010, 02:15:05 posle podne »
Da, oprobani hrvatski recept. I onda što neko reče vlada taj dan kaže: "Besplatan prolaz za motocikliste danas! Ajde teraj šta si zinuo? Nećeš?!... oho, ometanje OSL u vršenju službene dužnosti!"  
Ništa me ne bi čudilo, namazani su ti svim bojama.

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #447 poslato: Jul 26, 2010, 03:03:04 posle podne »
Možda bi bilo korisno zakazati neki sastanak, pa svi voljni da pomognu u organizaciji, da dođu, da se porazgovara!

Zika Rajkovic

• Gost
« Odgovor #448 poslato: Jul 26, 2010, 03:19:05 posle podne »
Da,svidja mi se ideja,mislim da bi  imala efekat.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #449 poslato: Jul 26, 2010, 04:06:15 posle podne »
 Mozda bi smo uspeli da zatvorimo rampe na 15 min, a onda bi dosli gospoda plavi i rekli "Prolazi"...

Nista ni u tom slucaju.

Voznja po gradu je vec nesto drugo.

Zemunac ti bi bre samo da sastancis ;D ;D ;D...

Imamo forum. Pisemo predloge. Biramo...ako treba i glasamo i na kraju odradimo. Sastanak moze da propadne  i ako dodje malo i ako dodje mnogo ljudi. Uvek bi se neko nasao uvredjen, sto nije pozvan ili pitan. Ovo je javno glasilo MAS-a i neka posluzi svojoj svrsi.

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #450 poslato: Jul 26, 2010, 04:45:08 posle podne »
Vidi onda za onaj predlog, što ga je Deki dao...Slavija pa polako u krug i tako za dva sata eto kolapsa u gradu...
Neka tako svako odradi u svom gradu i eto pažnje!

DLVcompany

• Gost
« Odgovor #451 poslato: Jul 26, 2010, 05:33:28 posle podne »
pa to sa slavijom je 3 puta gore od rampi,  :icon_scratch: a i bahato je navlaci se gnev obicnih ljudi umesto podrske?!?!?!
da ne pricamo o plavima...potreban im je citav minut da raskrce guzvu.

rampe su pun pogodak nikada se ne zna gde i kada ce se pojaviti 200 ljudi...gerila - udari i bezi!

pozdrav

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #452 poslato: Jul 26, 2010, 08:17:25 posle podne »
Ama ljudi urazumite se, ne možemo na rampe i ta priča je gotova....shvatite da će nas pubovi pustiti preko reda, bez plačanja i ajde nemoj da prođeš.... pa prijava za nasilničko ponašanje!!!

Prvo razjasniti, ide li se milom kao do sada ili se radikalizuje protest...Prvo to da vidimo, posle ćemo lako!

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #453 poslato: Jul 26, 2010, 10:05:50 posle podne »
rampe:
Cim dignu rampe a ti krug pa opet :)
pa nek dizu tako ceo dan ...
:) gube PARE :) a za placanje, stvarno steta sto one od 10 para nisu u opticaju nego najmanje od 50 para ...
tako da svejedno moze da se nakupi gomila metala na gomilu :) ... 50 para, dinar .. pa dodjehs do 50 din pa ti ispadne
pa dinar pa dva ... :) ... a prethodno stanesh motorom, ugasish, pa sidjesh, skinesh kacigu, rukavice, izvadish kesicu ...
pa kad on digne rampu a ti sednesh, rukavica leva, pa desna, pa kaciga ... pa nece upali ... :) pa lagano ...

slavija:
pa znash kako ja sam se trudio ali stvarno trudio da u novom zobs nadjem neki clan koji te ogranichava vremenski koliko dugo mozesh da se vozish u
kruznom toku ali nisam nashao takvo nesto, nashao sam koja je minimalna brzina kao i stavku da onaj ko je u kruznom toku ima apsolutno pravo kretanja u istom znachi gotovo sam siguran da do 100 ljudi moze formirati pristojnu kolonu na slaviji... pazi oni mogu da iskljuche 100 ljudi iz saobracaja ... mogu ali time pokazuju svoju nemoc jer ometaju gradjane koji postuju zakon
i koriste svoje pravo da se voze ... :) vrlo vrlo polako, ne znam koliko je donje ogranichenje u zoni grada.. 10 ? 5 ? pa se nekome ugasi motor ... :))) .. pa sledecem ... ... pi malera, a zakon kaze ispod 15 min nije zaustavljanje ... :) itd itd itd...

poseta skupstini:
grupne posete domu narodne skupstine :) koristite vase zakonsko pravo :))) ...

ombusman:
koliko mi se cini da je predaja zahteva istom besplatna a dobijete neku silnu povratnu papirologiju .. pa koristite svoja prava ... :) svi ... :)

ministar:
svaki gradjanin ima zakonsko pravo da se obrati ministru i da trazi audienciju povodom svog problema, pa pripremite konkretan predlog za smanjenje pa jedan po jedan po jedan
kontaktirajte i trazite da predate dokumenta na pisarnicu .. zatrpajte ih predmetima ... nije im ugodno 100 .. a kamoli 500 ili 1000 komada ... a sve sto predate na pisarnicu
moraju jedan primerak da vam overe, sa veeelikim pechatom ... :) mislim da je josh uvek dz predaja na pisarnici ministarstva .. itd itd itd :)
a imate i varijantu slanja razglednice ministrima na kucne adrese, pravno gledan nije zabranjeno slanje pisma dopisnice :) ... itd ...

sto da vi stedite ljude iz vlast ? ni oni ne stede gradjane ... zagorchavanje zivota ce im sigurno skrenuti paznju ... a mogu da vam urade sta? da vas mrko gledaju ... da zabrane
voznju motora !?:) ... mislim mogu u teoriji ... :) mogu sve ... al hoce u EU ... :)

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #454 poslato: Jul 26, 2010, 11:11:33 posle podne »
Možda bi bilo korisno zakazati neki sastanak, pa svi voljni da pomognu u organizaciji, da dođu, da se porazgovara!

Podrzavam...
Ziva rec ima mnogo vecu snagu nego pisana.
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #455 poslato: Jul 27, 2010, 04:33:44 posle podne »
i pored ovoga sto mi radimo licno mislim da ce to doci na red tek onda kad budemo na korak od evrope tj kad oni budu primorani da i te zakone usklade i tek onda ce da nam dozvole to sta trazimo do tada koriste taj vakuum i u sistemuzgrabi sto vise jer je kraj na pomolu.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže pedriic

• Suvozac
  • *
« Odgovor #456 poslato: Jul 27, 2010, 11:22:10 posle podne »
Samo u što više gradova, što veći broj motora na ulici u isti dan i isti sat jednom mesecno.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #457 poslato: Jul 28, 2010, 09:02:11 pre podne »
Ta ideja je izgleda najbolja. Svi gradovi u isto vreme, svaki dan.

www.mkvaljevo.com

djomla

• Gost
« Odgovor #458 poslato: Jul 30, 2010, 04:36:24 posle podne »
Pre neki dan mi prica covek koji se vratio iz Francuske. Tamo su polegali pored motora, na putu, jer su putari premazivali put nekim premazom - citaj plastikom, pa je bilo padova zbog toga. Rezultat: vrlo brzo su to skinuli i premazali drugim sredstvom koje ne kliza.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #459 poslato: Jul 30, 2010, 04:46:02 posle podne »
Pre neki dan mi prica covek koji se vratio iz Francuske. Tamo su polegali pored motora, na putu, jer su putari premazivali put nekim premazom - citaj plastikom, pa je bilo padova zbog toga. Rezultat: vrlo brzo su to skinuli i premazali drugim sredstvom koje ne kliza.

Mozda u Francuskoj,ali nama za kaznu nece da daju policijsku pratnju za reli  :o :o :o
 Mi placamo na sve strane,ginemo k'o muve i pored fenomenalnog ZOBS-a,"nemamo 'leba da jedemo" kad platimo registraciju,sad i Policija se osetila uvredjenom pa nas gura u problem,k'o da nas treba da boli k.... ko sta misli i za sta je uvredjen za moje rodjene pare od poreza  >:(

VALJEVSKA PODVALA