Mart 28, 2026, 06:14:16 posle podne

Autor Tema: VOŽNJA NE REGISTROVANOG MOTORA I POSLEDICE!!  (Pročitano 13853 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
VOŽNJA NE REGISTROVANOG MOTORA I POSLEDICE!!
« poslato: Jun 30, 2010, 05:05:52 posle podne »
Danas je jedan bajker ostao bez svog motora, verovatno do KRAJA SEZONE!!

Mimoilazeći se sa saobračajnim policajcem na Bembari, shvativši da će biti zaustavljen a motor mu ne registrovan, daje po gasu, staje ispred kuće ali gle, eto policajca njemu iz leđa! Nija ga jurio, jednostavno ga samo dopratio, jer negde je morao da stane.
Na, ''dobar dan, vi ste vozili ovaj motor...dokumenta moliću'',  odgovara;  ''dokumenta, ne razumem, kakva dokumenta, nisam ja vozio taj motor'' i odlzi u pravcu kuće.
Nedugo potom, stiže patrolni auto, policajci zvone na vratima i traže vlasnika motocikla koji je zaveden na toj adresi, jer se motor vodi na njegovo ime...On, nije kući, izašavši desetak minuta pre, krenuo na posao!
Objašnjavaju kako će motor biti oduzet radi kontrole a i da će se pisati kazna, zbog vožnje ne registrovanog motora i nasilničke vožnje jer se ona podrazumeva, samo po sebi, ako bežite saobračajnoj policiji. Pominju kontrolu od nekih 3 meseca...
Stiže, 'pauk', fotografiše se motor i od strane službenih lica ali i od porodice vlasnika, za svaki slučaj i motor odlazi...na duuug put!

Nije fol prića, tipa rekla-kazala...zaista se desila ova, veoma neprijatna stvar a posledice tek čekaju...pominje se cifra od oko 50000d.!!

Da vam ne pametujem, niste deca, razmišljajte, pa neka se svako ponaša po svom nehođenju!! *3

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
Odg: VOŽNJA NE REGISTROVANOG MOTORA I POSLEDICE!!
« Odgovor #1 poslato: Jun 30, 2010, 05:15:52 posle podne »
u celoj ovoj prici, to sto je motor neregistrovan bice najmanji problem...sve dugo je veci problem(bezanje itd)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Jun 30, 2010, 05:34:10 posle podne »
Mogu samo da vam dam slagvort za razmisljanje ,kazne su danas toliko drakonske da je pitanje sta je bolje pobeci ali uspesno ili stati i snositi posledice koje su ocajne. Pri tom ne mislim na novac nego posle sta sledi .Otimanje dozvole od strane organa ,onda kazneni poeni tako da treba dobro razmisliti sta raditi u ovoj drzavi cuda . Evropske kazne a plate africke.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: Jun 30, 2010, 09:02:51 posle podne »
Postoji tu sada jedna pravna zavrzlama a to je da; motor ma koliko ne registrovan, može biti parkiran ispred ulaza a policajac mora imati dokaz da je vožen, da je neko bežao itd...svedoke, kolegu, ma bilo šta.
Sada vlasnik može tvrditi da motor nije vožen i da mu je iz animoziteta (bilo koji razlog) policajac, zvao pauk, kolege i oterao motor na proveru!! Pitanje je, može li u pravnom smislu, saobračajac samoinicijativno odlučiti na otuđenje motora koji je parkiran na propisnom mestu! Razumete šta hoču da kažem.. nema dokaz za vožnju istog, pogotovo ako vlasnik, recimo ima alibi da je u to vreme bio na, sasvim drugom  mestu...
Prenaglio je i saobračajac...kako će dokazati da je motor stvarno vožen...znaći, nema prijave za vožnju ne reg. motora, bežanje a to što stoji ispred kuće...pa mnogima stoje ne reg. vozila pa se ne teraju na proveru!! Ko zna, uz dobrog advokata...

Podrazumeva se da je ovaj tekst napisan sa nepouzdanim i nepotpunim informacijama, te se ne može koristiti kao dokazni materijal u pravnom smislu reći. Prmišljam, nagađam.....

Ovaj tekst nosi drugu poentu a to su uzročno/posledićne veze, preskupe registracije zbog pridodatog 'poreza na luksuz'...Kako o uzrocima sve znamo, ostaje nam da samo sagledamo posledice koje mogu biti veoma neprijatne za vlasnike dvotočkaša tj. naših drugara bajkera!!
...Na mestu voljno!!  *3

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Jun 30, 2010, 09:18:26 posle podne »
Nije priča rekla-kazala al nema imena, nema ničeg relavantnog da stoji ovde, ovo je  za off.
Koj q... bežao kad je seljak i nije znao kako da pobegne i koj se q.. parkirao ispred sopstvene kuće....
Brate Zemunac izvini, al ovaj primer koji si ovde izneo je klasičan ŠABAN i sramota me bilo kad sam pročitao, a kamoli kad bi znao ko je.... Ne bih želeo ni da ga upoznam, jer ovakve greške nisam pravio ni kad sam imao 12 godina.
Žao mi je što off-ujem al će možda neko od moderatora već da prebaci ovu temu tamo gde pripada jer je sramota da ovde stoji..... Liči mi na onu priču: "danas sam napravio svoj 100-ti kilometar u životu"
ajte molim vas.....

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
  • Vetar u kosi svuda me nosi...
« Odgovor #5 poslato: Jun 30, 2010, 09:22:40 posle podne »
Postoji tu sada jedna pravna zavrzlama a to je da; motor ma koliko ne registrovan, može biti parkiran ispred ulaza a policajac mora imati dokaz da je vožen, da je neko bežao itd...svedoke, kolegu, ma bilo šta.
Sada vlasnik može tvrditi da motor nije vožen i da mu je iz animoziteta (bilo koji razlog) policajac, zvao pauk, kolege i oterao motor na proveru!! Pitanje je, može li u pravnom smislu, saobračajac samoinicijativno odlučiti na otuđenje motora koji je parkiran na propisnom mestu! Razumete šta hoču da kažem.. nema dokaz za vožnju istog, pogotovo ako vlasnik, recimo ima alibi da je u to vreme bio na, sasvim drugom  mestu...
Prenaglio je i saobračajac...kako će dokazati da je motor stvarno vožen...znaći, nema prijave za vožnju ne reg. motora, bežanje a to što stoji ispred kuće...pa mnogima stoje ne reg. vozila pa se ne teraju na proveru!! Ko zna, uz dobrog advokata...

Podrazumeva se da je ovaj tekst napisan sa nepouzdanim i nepotpunim informacijama, te se ne može koristiti kao dokazni materijal u pravnom smislu reći. Prmišljam, nagađam.....

Ovaj tekst nosi drugu poentu a to su uzročno/posledićne veze, preskupe registracije zbog pridodatog 'poreza na luksuz'...Kako o uzrocima sve znamo, ostaje nam da samo sagledamo posledice koje mogu biti veoma neprijatne za vlasnike dvotočkaša tj. naših drugara bajkera!!
...Na mestu voljno!!  *3
Ne bih se ja složio sa tobom! Kako saobraćajac može da dokaže da te je zaustavio u toku vožnje onda?!
A drugo, s'obzirom da motor nije registrovan, tj. nema ili ima tablicu uvek postoji osnovana sumnja da je vozilo ukradeno, pa može i regularno vozilo da zaglavi na proveri... Ne bitno da li je isto voženo ili ne!
Ako nema papire od motora neka se pozdravi...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Jun 30, 2010, 10:44:58 posle podne »
Polako...u pitanju je klinac, nije mangup, pristojan momak, 6 stepen obrazovanja...ne razmišlja na klasičan način na koji razmišljamo mi, koji imamo iskustva još od Tomosa 3 automatik, pa nadalje!
Zapalio je on pubu...ihajj to provereno ali pub mu je zapamtio tablu, 5 lakih brojki a na njegovo ime i zeznuo se samo što je ostao ispred kuće i motora još neko vreme, ne pretpostavljajući da će ovaj doći...a kada je došao, nije trebao sa kacigom u ruci da se folira kako može da da L.K. ali doc. od motora nema potrebe jer motor stoji na P u mestu, nije u vožnji...Onda je ovaj pukao, zvao kolege i pauka...
Motor je regulare, ima table samo je pre mesec, istekla reg.

Van mreže VojaBG

• Profi Vozac
  • **
  • Vetar u kosi svuda me nosi...
« Odgovor #7 poslato: Jun 30, 2010, 11:02:20 posle podne »
Polako...u pitanju je klinac, nije mangup, pristojan momak, 6 stepen obrazovanja...ne razmišlja na klasičan način na koji razmišljamo mi, koji imamo iskustva još od Tomosa 3 automatik, pa nadalje!
Zapalio je on pubu...ihajj to provereno ali pub mu je zapamtio tablu, 5 lakih brojki a na njegovo ime i zeznuo se samo što je ostao ispred kuće i motora još neko vreme, ne pretpostavljajući da će ovaj doći...a kada je došao, nije trebao sa kacigom u ruci da se folira kako može da da L.K. ali doc. od motora nema potrebe jer motor stoji na P u mestu, nije u vožnji...Onda je ovaj pukao, zvao kolege i pauka...
Motor je regulare, ima table samo je pre mesec, istekla reg.
Nije trebao onda da pali, verujem da bi prošao bez ikakvih posledica!
Hoće motoristi da progledaju kroz prste! Nisu ni oni baš sisali tatu, znaju da pročitaju osobu...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Jun 30, 2010, 11:58:41 posle podne »
Nije trebao onda da pali, verujem da bi prošao bez ikakvih posledica!
Hoće motoristi da progledaju kroz prste! Nisu ni oni baš sisali tatu, znaju da pročitaju osobu...

Ma kaže mi pub...i to što je zapalio, pa nije prvi...hebi ga, izvine se, kaže razlog, registracija itd, pa sad oprosti ili ne, kazna je u svakom slučaju manja ali da me držeći kacigu u ruci izvrgava ruglu, pa šta sam ja koji andrak...tu je on pukao i razumem ga!
Šta ćeš..sve nas 'ubi' ova nemaština i ove cifre...

@Dzambo@

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Jul 01, 2010, 12:05:21 pre podne »
Skoro je bila akcija provere registracije motocikala, mene su dvaput zaustavili.
Ovo kao da ga je ubo prstom u oko, pravi ga blesavim, naravno da ce da poludi i da zove interpol ako treba. Ne kapiram samo takav postupak, da je pristojno nastupio, prosao bi sa kaznom ili opomenom, ovako ce vrlo verovatno i biti po naslovu teme.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #10 poslato: Jul 01, 2010, 12:49:36 pre podne »
Znam i sam ali trenutno mu ne želim stajati na muci...kada se malo bude ohladio, shvatiće i sam!

Mada, opet preprićavam izjavu drugog puba koji je drugar sa vlasnikom ovog motora i koji mu je objasnio da kolega nije radio po PSu jer je morao prvo, kao što jeste tražiti vlasnika, pa od njega ključeve i saobračajnu, pa ako nema vlasnika, ostavlja obaveštenje da vlasnik sa motorom dođe u 29i na proveru, ili ga zove fonom da dotera motor...a na kraju morao je ostaviti priznanicu za oduzet motor jer nije to klasično ''došao pauk i pokupio pogrešno parkirano vozilo''...Ne sporim ko je moralno u pravu, niti pokušavam opravdati postupak vlasnika, samo iznosim činjenice da ni ovaj nije postupio po pravilima zbog sujete...Sutra vlasnik ide da prijavi ukradeno vozilo...

Van mreže Zlatni_papagaj

• Suvozac
  • *
  • Mk Torque Valjevo
« Odgovor #11 poslato: Jul 01, 2010, 12:50:38 pre podne »
Moj ujak pre par godina isto tako vozio ne reg motor, vidi pubove okrene na 200 m ispred njih i zbrise..  Dodje kuci ostavi motor iza kuce i ko na k... sedne ipred kuce na stepenik.. U tom trenutku tuda prolazi ona ista patrola i prepozna ga... "Tamo vamo" zapisu oni njega kao nesto na licnu kartu, medjutim posle godinu dana on dobije poziv da ide kod sudije za prekrsaje... Motor koji je prodao godinama unazad, covek samo produzavao reg na njegovo ime, nikad nije prenosio na sebe.. On uzme tu saobracajnu, ode kod sudije i kaze, jeste okrenuo sam se ispred njih al zato sto sam tako hteo, evo vozacka, evo saobracajna i nikom nista.. Nekad se sve pokopi prvo na jednu, posle i na drugu stranu  ;D
Po njegovim pricama pre je bilo u modi bezati od murije motorom, zezati ih namerno cak i kada imas sve, kaze bilo drugo vreme i bilo zanimljivo, al sad ne bi bilo toliko smesnu i zanimljivo, siguran sam  :D

Van mreže top warriors

• Moto Manijak
« Odgovor #12 poslato: Jul 01, 2010, 10:47:43 pre podne »

Mada, opet preprićavam izjavu drugog puba koji je drugar sa vlasnikom ovog motora i koji mu je objasnio da kolega nije radio po PSu jer je morao prvo, kao što jeste tražiti vlasnika, pa od njega ključeve i saobračajnu, pa ako nema vlasnika, ostavlja obaveštenje da vlasnik sa motorom dođe u 29i na proveru, ili ga zove fonom da dotera motor...a na kraju morao je ostaviti priznanicu za oduzet motor jer nije to klasično ''došao pauk i pokupio pogrešno parkirano vozilo''...Ne sporim ko je moralno u pravu, niti pokušavam opravdati postupak vlasnika, samo iznosim činjenice da ni ovaj nije postupio po pravilima zbog sujete...Sutra vlasnik ide da prijavi ukradeno vozilo...
[/quote]

Vidi druze moze da prijavljuje do sutra da je ukradeno vozilo samo ce ih iziritirati jos vise (tolio da mogu i da mu ne vrate ili upropaste motor bez ikakvih posledica po Policiju), a mogli bi da ga malo i preslisaju i koga on pravi budalom...

P.S. nisu duzni da mu izdaju potvre o zapleni na licu mesta niti su duzni da ga zovu, svako sumljivo vozilo moze se zapleniti bez ikakve price, a zakon kaze provera traje do 90 dana bez ikakvog informisanja vlasnika sta se desava sa vozilom, tek nakon 90 dana su duzni da ga obaveste ili vrate vozilo.

a onda 90og dana vrate vozilo , pa posle dva dana ga zovu ili opet dodju  na jos 90 dan zavisi koliko im se zamerio
MK WARRIORS SERBIA

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #13 poslato: Jul 01, 2010, 11:15:24 pre podne »
mozda ona solucija jedan da registrujesh pa samo setas tablicu na razlichite motore :)
neko je i to predlozio ... nemogu se setim ko :)
 :icon_scratch:

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #14 poslato: Jul 01, 2010, 12:16:59 posle podne »
Ako sam dobro shvatio, on je napravio jednu ociglednu gresku.
Videla mu se tablica. Trebao je da je skine ili prekrije necim. Tada ne bi imali nikakve podatke. I svega toga ne bi bilo...

Inace, ima raznih i prilicno dobrih nacina za malverzacije.
Ili ti: VOZNJA NEREGISTROVANOG MOTORA BEZ POSLEDICA: 8)

Npr. Imas dva ista ili slicna motora. Ako nisu isti a slicni su, onda samo skines oznake sa jednog (honda, suzuki, gs, gn, cbr...) i jos bolje (ako hoces), stavis iste oznake na onaj motor koji neces registrovati kao sto su od motora koji je registrovan i naravno setas tablicu (registrovanu) na onaj motor koji ces voziti. Marsovac ne zna (ni blizu :D) odokativno sve marke, modele i tipove motocikala... Ne znaju ni iskusni bajkeri sve (vise stotina modela...) a kamoli marsovac...
Ostaju jos samo brojevi masine i rama kao svedoci. Mogu se i oni izmenuti, naravno. Ali ruku na srce, koliko cesto se desava da se pandur saginje i uporedjuje brojeve blokova i rama sa  onim u saobracajnoj? Gotovo nikad.

Da, napomenem. Ovo nije po zakonu i to nemojte raditi... :D :D :D :D :D
« Poslednja izmena: Jul 01, 2010, 01:13:55 posle podne od strane Fantom69 »

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #15 poslato: Jul 01, 2010, 01:08:19 posle podne »
wariors...ja samo citiram tako da i sam sumljam i pristalica sam onog...daj da se spašava šta se spasti može a ne da se stvar još više komplikuje...

Ovaj tekst je bio za vas, ostale, primer pa da sami razmislite šta i kako ako se nađete u sl. situaciji!

Fantom, bez obzira što je ovo velegrad za Srbiju, ovde savki svemirac ima svoj reon i dobro zna, ko šta vozi u lokalu!

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #16 poslato: Jul 01, 2010, 01:17:19 posle podne »
Nemoj zezati!?
Onda su panduri postali ko babe tracare, znaju (ili misle da znaju ;)) sve sto se desava u "selu"?
Iskreno sumnjam u to ali... :-\

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #17 poslato: Jul 01, 2010, 07:27:00 posle podne »
Bez zeza...
Porazgovarali malo...pita me kako Afrika, služili me, noga, je li zarasla...ozbiljno vam govorim! ne može on popamtiti sve skutere i sl. ali kao što ti znaš u svom kraju, u Karlovcima ko poseduje koju makinu tako i oni a pogotovo jer se u zadnje vreme, sve više motora registruju na ime vlasnika, jer niko ne želi da snosi odgovornost, pa se retko daju ovlašćenja!

I što mu je teško, ako prođeš da baci pogled na model, neku karakteristiku (recimo marku auspuha ili ogrebotinu) i da izvrši proveru na tužibabi...zavede u svesku (primetili ste da je svi svemirci nose) i ima te, pa ako zatreba, tefter je tu!!

@Dzambo@

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Jul 01, 2010, 07:47:25 posle podne »
Fantome, mislim da to sa slicnim motorima, ne bi upalilo, kao sto warriors rece, ako ista ne vole to je da ih neko pravi budalama. Zemunac, ako ikako mozes, utici da ne podnese prijavu za ukradeno vozilo. Mislim da ce samo na***ti vise.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Jul 01, 2010, 08:48:08 posle podne »
Ma to bez pogovora...kakva crna prijava...neka dođe sebi, neka malo shvati da se ne može tako ponašati!
Svi se mi sećamo nekog 'našeg' vremena, kada smo se malo jurcali sa 'tristaćima' pa 'kečevima' ali kako objasniti da je to zaista bilo drugo vreme, drugi zakoni, manje nesreća i to baš, baš manje jer je vozila bilo 50x manje...itd..
Danas, kada neko nevin može da pogine zbog nepromišljene vožnje i neartikulisanog ponašanja...po ovom krkljancu u BGDu, recimo...ma ovde ni ni brza vožnja nije potrebna...svaki dan neko od nas, za dlaku se provuće od neke frke...
E sad ...kada će doći vreme da se smanji animozitet u narodu, prema našoj policiji tj. kada će prvo oni sami, policija tome doprineti..kada će nam se svima svest promeniti...e na ta pitanja nemam odgovor!