Mart 28, 2026, 11:41:31 pre podne

Autor Tema: KOJA MUZIKA NA MOTO SKUPOVIMA  (Pročitano 11767 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kepo

• Gost
Odg: KOJA MUZIKA NA MOTO SKUPOVIMA
« Odgovor #20 poslato: Jun 30, 2010, 07:28:27 posle podne »
Svaka cast kad imas tako zdravu atmosferu u porodici, malo je takvih.

Ne podnosim krmetinu, uz dobar narodnjak a pogotovo sevdah mogu lepo da se opustim (al nemam gde), a place mi se ali od muke i od bajatog i 10000 puta prepevanog rock n rolla.

Ere izvinite za off, necu vise. ;D

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Jun 30, 2010, 07:40:27 posle podne »
U svakom slucaju ja idem na skup a neka svira ko hoce.Na moto skupove nikada nisam ni isao zbog svirke koja je da ne preteram u vecini slucajeva jadna(ovo je moj ukus),idem da se vozam i vidim sa prijateljima

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #22 poslato: Jun 30, 2010, 08:07:12 posle podne »
 Ja pripadam generaciji koja je zajedno sa generacijama ispred sebe vodila zestoku bitku protiv,u to vreme,tzv. novokomponovane muzike,a u ime r'n'r !
 I kada se cinilo da je rock muzika zauzela stabilnu poziciju medju maladim generacijama,a i onim starijim,pri cemu nije bilo namere za izopstavanjem izvorne narodne muzike,dodjose 90-te,kada se sve sunovrati i kada "zadnji tockovi prodjose ispred prednjih" >:(
 U tim zalosnim 90-tim,poce jos jedna masovna seoba seoskog stanovnistva u grad,s tim sto za razliku od nasih roditelja koji 50-ih i 60-ih dolazeci u grad,grcevito se borise da prihvate gradski nazin zivota,ovi iz 90-ih (cast izuzecima) ne samo da ne htedose da "izvade praziluk iz dupeta",vec svim silama se trudise da ga gurnu i drugima ! Da nesreca bude veca,upravo oni imase u tim smutnim vremenima pare u dzepovima,pa u pocetku polako,a kasnije sve brze pocese da uticu na kulturu pretvarajuci je u subkulturu u jadnoj zemlji Srbiji !
 Naravno da se u takvoj situaciji uvek nadju i one vece ribe,koje bi zarad zarade prodale i rodjenog brata,pa tako recimo nastade ruzicasta imperija ciji vlasnik nekada bese basista kultne grupe "Oktobar 1864"  :( I tako jedan izvorni roker postade glavni promoter sunda i kica,a verni branilac majke Srbije od "zlog i naopakog" r'n'r !
 Malo po malo,slusaoci,uzivaoci,postovaoci i ostali -oci,hard rocka,bluesa,soula,heavy-ja,ali i funka,popa ,regea itd. postadose manjina bez prava glasa,na cija mala,izolovana ostrvca i dalje nasrcu ale turbo folka,folka,narodnjaka,laznjaka,sljokica,minica,sisica...
 Povecanjem broja motora,u bajk populaciju udje mnogo i onih koji nikada nisu ni culi za Steppenwolf,Deep Purple,AC/DC,Metallica itd. Udjose u bajk populaciju ali,na srecu,nas "dovoljnog procenta", nikada ne postase niti ce postati bajkeri,jer oni to ne razumeju,ne osecaju,a jos manje zive !
 E,upravo zbog njih,kojih ce na zalost u ovoj,gejackoj,zemlji Srbiji,biti svakim danom sve vise,uvodjenje populizma bilo koje vrste,pa makar to bili i za Ere tradicionalni trubaci,predstavlja neslucenu opasnost od gubitka izvornosti i autenticnosti moto skupova,ali i bajkerske filozofije zivota uopste !!!

« Poslednja izmena: Jun 30, 2010, 09:13:23 posle podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #23 poslato: Jun 30, 2010, 08:53:11 posle podne »
Sale imas pivo!!!!
Ne slusajte narodnjake,umrite prirodnom smrcu >:D >:D >:D
Kawasaki VN 800

Van mreže Zlatni_papagaj

• Suvozac
  • *
  • Mk Torque Valjevo
« Odgovor #24 poslato: Jun 30, 2010, 11:20:25 posle podne »
MUZIKA JE NACIN ZIVOTA.. To vuce sve ostalo sa sobom.. I to i jeste nas problem, jer trenutno najpopularnija muzika propagira nacin zivota koja je potpuno "nakaradan" i koji nas ZAGLUPLJUJE KAO NACIJU, koji nas zakopava sve dubje i dublje (mada to teoretski je nemoguce jer smo vec dotakli dno).. Sve mladja i mladja deca iz grada primaju gejacke manire a devojcice sledeci grand idole postaju sljokicave pevaljke (vriska dupetarija- lat.) i pocinuju tako a se i ponasaju.. Nas najveci problem je to sto svaki Srbin umesto glave ima jedan televizor (cast izuzetcima) i sta mu se servira na tv-u to i guta.. Elem, moje je misljenje da ako se i  na skupove uvuce Sasa Popovic, prosto receno NAJEBALI SMO i zato cuvajmo blago zvano moto skup i ne dozvolimo da nam i to oduzmu ruzicasti svemirci koji pojedose dusu ovog naroda... LONG LIVE ROCK N' ROLL  ;)

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #25 poslato: Jun 30, 2010, 11:30:12 posle podne »
Moram da priznam da vrlo cesto nemam pojma ko svira na skupu, jer sa pivskim cepovima u usima gledam dal' su oko mene poznanici da se ispricamo i zezamo.

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #26 poslato: Jun 30, 2010, 11:48:36 posle podne »
Moram da priznam da vrlo cesto nemam pojma ko svira na skupu, jer sa pivskim cepovima u usima gledam dal' su oko mene poznanici da se ispricamo i zezamo.

Boki sve to jeste donekle tako al narodnjaci.... *13 *105 *305
« Poslednja izmena: Jul 01, 2010, 11:54:35 pre podne od strane vudu »
Kawasaki VN 800

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #27 poslato: Jun 30, 2010, 11:54:50 posle podne »
Prvo ni skupovi nisu pravi jer ima vise setaca i razgledaca nego motora na istim. A sto se tice muzike sve valja samo da nije narodna . Ako mene pitate meni i R.Corba i svi ovi sto se vrte po skupovima dodju kao narodna jer vise dokurcise. I najgore je da sad tek zaradjuju lovu posle sto godisnje karijere.Mislim davati velike pare nekom bendu iz godine u godinu iz vikenda u vikend .Ja mislim da solidnh stranih bendova ima u izobilju i za manje pare  a malo promene ne bi skodilo samo neko treba da pocne sa tom praksom. Ja se secam pre tri godine na jednom skupu svira Yu grupa na bini a ispod puta nedaleko od bine ekipa donela ozvucenje i pustila turbo folk bogami se i tu nakupilo motora poprilicno.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #28 poslato: Jul 01, 2010, 02:18:56 pre podne »
Ma i ja dodjem na skup da se vidim i ispricam sa drugarima.Ali nemam raspolozenja za to  kad mi drnda radio Teheran ili sa druge strane "vetar duva-sljive opadaju,ala bi se sikicala al'mi neda nana,najbolje su uske pantalone,ostavila sam brushalter"....Ide mi na ganglije.... >:(
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Kepo

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Jul 01, 2010, 08:06:16 pre podne »
Ja mislim da solidnh stranih bendova ima u izobilju i za manje pare  a malo promene ne bi skodilo samo neko treba da pocne sa tom praksom.

Tako je majstore, i dodao bih da ima i domacih bendova ali treba malo da se potrazi i nisu bas zvucni ba je malo zjebano zbog reklame skupa.
Ipak Čorba je Čorba, znaju ga i babe sa pijace, mozda i one treba da dodju?

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #30 poslato: Jul 01, 2010, 08:47:09 pre podne »
auh kako ste ne tolerantni :) ....
narodnjake novo komponovane ( citaj 89 pa naovamo ... ) nikad nisam mogao da svarim,
ostalu ``cirilicu`` slabo varim ali mi ne smeta, nek slusa ko sta hoce :) ...
kad je dobra macka svaki mesec februar :)

Van mreže Clive Burr

• Suvozac
  • *
« Odgovor #31 poslato: Jul 01, 2010, 11:25:09 pre podne »
Ha, ha, meni je uvek smesno kada se neko strastveno bori protiv narodnjaka, a onda se ispostavi da slusa Boru Corbu i Djordja Davida.....
To ko kad bi fanovi DJ Krmka prozivali fanove Baje Malog Knindze da su dziberi  ;D
Živeći u Vranju godinama, naučio sam da pravi umetnici žive u Cigan mali i po budžacima, po selima oko Vranja i Vladičinog Hana, itd, a ovi što skinu par stvari od Rainbow, Deep Purple i tako to, nisu nikakva vrednost....
E sad, šta je po nama primereno moto skupu, to je druga stvar. Ja po skupovima i ne idem, što reče Šeki, zato što ne volim vašare, ali je meni i moto skup sa uobičajenim "rokerima" - takodje vašar.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #32 poslato: Jul 01, 2010, 11:31:08 pre podne »
Kako ili zasto je crko roken rol...

Zene su krive!!! Ozbiljan sam!

Secam se ko dan danas... Odlazili smo na mesta gde se pustaju narodnjaci iako to nismo voleli da slusamo, iz prostog razloga jer su devojke trcale na takva mesta, bilo ih je na gomile...
Nama muskarcima je tada samo jedna stvar virila iz ociju... ;) Naravno, u nasem "grebanju za snosaj" nismo birali sredsta da se ogrebemo. Devojke su se lakse napijale uz takvu "muziku" a mi smo onda lakse naskakali ;) i eto veselja svima!!! :D :D :D
Iako smo voleli roken rol i skupljali se da ga slusamo, po pravilu, atmosfera je donekle bila otuzna na jedan nacin. Devojaka nije bilo ili ih je bilo slabo tj. u malom broju.
Uglavnom muskarci, Peder bal - tako smo mi to tada zvali...
Onda na sve to, i tih malo cura sto je bilo na roken rolu su uglavnom bili ruzni akrepi koje niko ne bi ni pogledao medju ostalim devojkama koje su tada isle na narodnjake pa su one dolazile na rok en rol mesta jer tu prakticno nije ni bilo konkurencije (lepih devojaka). Pa su one, iako su ruzne, tu ostvarile svoje ciljeve...
Sve je grebanje za snosaj... :D

Da, zene su krive sto je propao roken rol!!! :) :D ;D ;)
« Poslednja izmena: Jul 01, 2010, 11:50:03 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #33 poslato: Jul 01, 2010, 12:06:22 posle podne »
Nekada davno druzili smo se sa jednim prijateljem koji je bio strastven ljubitelj RNR toliko da nismo znali strastvenijeg zaljubljenika.Sve je bilo na njemu u tom fazonu,odeca nacin zivljenja,kosa,komuna sve bukvalno sve.Onda smo se zapanjili kada smo ga jednom prilikom odveli u kafanu i dobro podgrejali covek neda moze da slusa narodnjake nego i zna reci koje mi nismo znali.I ovo nije nimalo umanjilo i dalje sliku naseg brata kao strastvenog rokera.Netreba biti iskljuciv,neka

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #34 poslato: Jul 01, 2010, 12:09:06 posle podne »
I jos nesto,Zvonko Bogdan i Saban Bajramovic su pevali na exzitu uz odusevljenje publike

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #35 poslato: Jul 01, 2010, 12:10:21 posle podne »
 Ne mogu sad da preturam po forumu ali i po BJB-u gde sam u sličnoj temi "lomio koplja" upravo oko Riblje čorbe,smatrajući da je bolje ih platiti da ne dolaze,nego da dodju !
 Ako možemo reći da se većina slaže da narodnjacima nije mesto na moto skupovima,možemo se okrenuti i drugom problemu !
 Riblja čorba,Yu grupa,Van Gogh,Divlje jagode,Atomsko sklonište...
 Sve moj do mojega !
 Grupe koje sam nekada obožavao,a sada izdrndani,dosadni,neki i našmrkani...
 A honorari ? Da padneš u nesvest ? Ma ko to još na našoj sceni vredi 6000 eura,koliko pojedini dobijaju ?
 Medjutim klubovi upadaju u nemilost opštinara,jer ako će da dobiju neku kintu za organizaciju skupa moraju da ispoštuju želje vladajućih!
 Šta to u praksi znači ?
 Opština da neku kintu,ali uslovi da na skupu svira taj i taj kako bi lokalni pešaci imali svoju zabavu za vreme skupa. S druge strane ih ne interesuje organizacija niti snose bilo kakvu odgovornost za moguće probleme,već hvataju za gušu klub organizator.
 Nisu ni klubovi naivni,jer dobrovoljno pristaju na ucenjivački odnos,kako bi i njima ostala koja kinta od ulaznica !
 A gde smo mi tu ?
 U pravu je Krče !
 Pa Uriah Heep je na zaječarskoj gitarijadi svirala za 2500 eura ili nešto malo više  :o
 Jeste da su i oni već na kraju,ali bih pre njih slušao nego Riblju čorbu po 300-ti put !

Zato ja predlažem da se manemo mi "velikih" imena i počnemo da zovemo lokalne bendove i naše klince ,koji će da "prže" za sve pare,od srca i na taj način vratimo skupove onima zbog kojih su i počeli da se prave,odnosno svima nama na dva točka  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #36 poslato: Jul 01, 2010, 12:13:06 posle podne »
Nekada davno druzili smo se sa jednim prijateljem koji je bio strastven ljubitelj RNR toliko da nismo znali strastvenijeg zaljubljenika.Sve je bilo na njemu u tom fazonu,odeca nacin zivljenja,kosa,komuna sve bukvalno sve.Onda smo se zapanjili kada smo ga jednom prilikom odveli u kafanu i dobro podgrejali covek neda moze da slusa narodnjake nego i zna reci koje mi nismo znali.I ovo nije nimalo umanjilo i dalje sliku naseg brata kao strastvenog rokera.Netreba biti iskljuciv,neka

Rajo nije stvar u tome šta će da se sluša,nego gde !
 Kakav bih ja lažov bio kada bih rekao da nikada ne zapevam uz narodnjak ?
 Ali znam uz koji zapevam i gde idem da bih ga zapevao !!!

VALJEVSKA PODVALA

Kepo

• Gost
« Odgovor #37 poslato: Jul 01, 2010, 12:37:14 posle podne »
Zato ja predlažem da se manemo mi "velikih" imena i počnemo da zovemo lokalne bendove i naše klince ,koji će da "prže" za sve pare,od srca i na taj način vratimo skupove onima zbog kojih su i počeli da se prave,odnosno svima nama na dva točka  ;)

Tako je! Za Corbine pare (i ostale izlizane bendove dobicemo): novu notu rock n rolla, finansiski 3 grupe u odnosu na jednu, mnogo vise energije i novih bendova koji treba da dobiju podrsku i naprave vec jednom promenu na nasoj sceni.

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #38 poslato: Jul 01, 2010, 12:44:05 posle podne »
U Lesnici su svirali momci,razumeo sam da im je to prvi nastup valjda na moto skupu,to je toliko dobro zvucalo za svaku pohvalu.Bilo bi dobro da se zna kosu

Kepo

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Jul 01, 2010, 01:59:17 posle podne »
Ajde ko ima da izbacimo imena, kontakte, clipove, od demo grupa. Mozda ce to pomoci da se lakse dodje do dobrih, a jeftinih bendova.