Mart 27, 2026, 11:49:52 posle podne

Autor Tema: STA MOTOCIKLISTIMA DONOSI NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA  (Pročitano 28159 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Shesti

• Gost
Odg: STA MOTOCIKLISTIMA DONOSI NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA
« Odgovor #20 poslato: Mart 10, 2008, 11:14:52 pre podne »
Au Paperinos al' si se razestio :) ... potpuno se slazem sa tobom, i ja sam imao epizodu besa pre neki dan (trudim se da ne mislim o tome - a i o svemu ostalome sto se desava oko mene, samo se dzaba nerviram...), ali tebe izgleda "uvatilo" dok si bio na forumu :D

Veliki pozdrav :)

paperinos

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Mart 10, 2008, 12:42:25 posle podne »
Mene je to uhvatilo odavno...i ne pusta me...nikako.

Sa ovom lopovskom drzavom imam brdo nerasciscenih racuna.

Duzna mi je  lopovska drzava i kriva do neba.

Shesti

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Mart 10, 2008, 02:59:49 posle podne »
Mene je to uhvatilo odavno...i ne pusta me...nikako.

Sa ovom lopovskom drzavom imam brdo nerasciscenih racuna.

Duzna mi je  lopovska drzava i kriva do neba.

Isto vala...znam da ce neko uvek reci: "pa ko ti je kriv, sto nisi radio, trudio se...ti sam upravljas svojim zivotom..."...ali nazalost to je u ovakvim uslovima skroz neprimenljivo...
Ja sam bas jedan od onih koji se stalno batrgaju i ne daju da ih nosi sudbina...ali ovde skoro uvek naletis na zid...pa preskaci...zaobilazi...rusi po potrebi... :D ...dok se ne umoris... pa sednes... malo se ubedacis... upadnes u depresiju... pa te onda malo pomiluje neki zrak sunca...a ti opet...preskaci...zaobilazi... dobijes malo volje...
Ja ih mnogo znam koji su dosad skroz posustali ... al' ja se jos uvek batrgam...mada shvatam da je to odavno izgubljena bitka...i da je jedini izlaz (za mene) da promenim zemlju, ako ikako budem mogao (a kako nas zatvaraju, sve teze ce to ici), i odem negde gde ce sav taj silan trud uroditi nekim dostojnim plodom... a ne ogrizcima... :)

Jos jednom pozdrav :)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #23 poslato: Mart 11, 2008, 08:50:16 posle podne »
mislim da nesto posebno i nedobijamo. samo ce nas sve vise kaznjavati i zajebavati.
gde je u tom zakonu da automobilista mora vise da vodi racuna o motorima u saobracaju inace sledi rigorozna mera po dzepu.neko je vec rekao zasto da vozim skuter kad mogu 125 nevidim nista dobro u tome,a da barem ima ono vozis skuter nema problema nasa je obaveza ne da samo polozis psp nego da naucis prakticno ,kretanje zaustavljanje obilazenje i tako dalje klinci lako poloze psp skolarci su.a ko im je pokazao ili naucio sta u saobracaju,kako da se ponasaju
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Sale Japan

• Nedostizni Vozac
  • ARHANGEL ZAUVEK ! ! !
« Odgovor #24 poslato: Mart 18, 2008, 09:17:31 pre podne »
Kasno sam procitao , ali sve gore navedeno je ok .....

paperinos

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Mart 23, 2008, 10:35:12 pre podne »
Uhvatio me radar u Sremskoj Mitrovici vozio sam 58...a...ogranicenje na CELOJ  ???teritoriji grada je 40. ???

Tacno nisu normalni...ljudi ovo je postalo kao kosmar....uveli su porez na budale.

Vise novca dajem  za kazne nego za gorivo.

Shesti

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Mart 24, 2008, 09:34:17 pre podne »
Ma to je zaista izivljavanje...58?! Pa ima ljudi koji trce tom brzinom :D ... o biciklama da ne pricam...hoce neko i za biciklu da mi pise kaznu?!

Inace, po statistici, najvise pesaka pogine pri brzini kretanja kola od 40km/h...tako da to ogranicenje na zapadu izbegavaju...ako je bas neka extra osetljiva zona (prelaz kod skole, nepregledan, i sl.) onda stave 20-30km/h na kratak period i posle opet normalno...

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Maj 30, 2008, 04:31:52 posle podne »
Prvi put vidim ovaj nacrt zakona. Znao sam da se nesto menja ali ne tako katastrofalno.Neke stvari treba promeniti ali ne samo zakon. 2 puta registrovati motor star preko 16 god!? Nisu normalni! Gomila ljudi vozi starije motore i volim sto vozim jedan taki ali 2 puta im davati iste pare mnogo je.
 Svi smo krivi zbog nekih klinaca koji prave sranje po putevima samo zato sto su im mame i tate pokupovali motore u ko zna kakvom stanju pa se kurce a do juce ni bicikli nisu vozili!!
 Trebe da se edukuju sta znaci motor i ponasanje na istom. Treba im dati trotinet! Mada treba sve vozace malo obrazovati jer ni oni ne vode racuna o motorciklistima.
  U sustini zakljucak je mi smo rulja koja zivi u lopovskoj drzavi. Da su rekli posteno da zivimo na Divljem Zapadu lepse bi spavao jer bi barem znao na cemu sam!

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #28 poslato: Jun 02, 2008, 12:21:58 pre podne »
Lopovska drava pa lopovski i zakon.
Prepisali su samo delove koji se odnose na kazne i haracenje.

Imam pitanja za te lopuze...

A gde su odredbe o putevima....po kojim ja to dzadama vozim....
Evropski zakoni se odnose na evropske puteve.
U kojoj ja to drzavi zivim....na dozvoli Jugoslavija, pasos Srbija i Crna gora....
Taman zamenim jedan dokument zbog naziva drzave, oni zamene ime ulice....pa sve u krug...
Evropejci nemaju vize.....a ja nigde ne mogu da mrdnem.
Sta bi sa nasim zaradama.....
Isplata stete... ???  ako ti se na auto putu desi da naletis na stado ovaca ili traktor...toga u Evropi nema

AKO SI IM REKO BRATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uze mi rec  iz usta ;)

Blatustina po putu...sta bi sa time..
Benzin i dalje domaci....sto i on nije evropski.
A cemu onda ove carine, i porezi...sto to ostade po starom...
Pa kako to da im se omakne.,,,,
Prvi covek policije Jochic manijaci po auto puitu....cita li on taj zakon.

Lopovska drzavo jebi se popusite mi svi redom koji ste nasrali taj zakon.

Vase obaveze ostale socijalisticko komunisticke  a moje da budu moderne kapitalisticke.

Jebite se.
« Poslednja izmena: Jun 02, 2008, 02:40:01 posle podne od strane Dexxter »

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #29 poslato: Jun 02, 2008, 06:14:39 posle podne »
 >:D Pa imate zakone kao mi u Sloveniji samo naši su još gorije za platiti  :police:
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #30 poslato: Jun 03, 2008, 02:47:45 posle podne »
>:D Pa imate zakone kao mi u Sloveniji samo naši su još gorije za platiti  :police:

da ali napravi razliku u standardu iplatama i benzinu pa izracunaj gde ja gore platiti
a uz to prosek starosti motora ;D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Crni Lilihip

• Suvozac
  • *
« Odgovor #31 poslato: Maj 20, 2016, 12:53:06 pre podne »
Ovde sam se večeras učlanio jer planiram da kupim Biciklu sa (pomoćnim)Motorom...
Kolio sam saznao iz nekih razgovora mora takvo vozilo da se registruje kao prvo,drugome zanima dali je to trajno ili godišnje kao i koliko se za tako nešto plaća?
Druga stvar koja mi je jako važna da li treba da posedujem neku dozvolu jer ja nemam dozvolu za bilo koje vozilo a čuo sam da ne treba baš ništa od toga osim možda registracija....
Lik moji mi prodaje tu biciklu je rekao da nema sedijski broj na motoru pa zato ne treba e sad ja vas pitam da li je to neka mućka,proveriću opet sa nekm ljudima u komšiliku koji vrše prenos registracije pa ću svratiti i pitati a u toku probne vožnje ću navratiti opet do njih da ga lepo pogledaju....
I treća stvar mislim da se obično stavlja motor od 30cc zar ne?što znači da može da dostigne brzinu između 25 i 30kmh a neko mi je  rekoa da je sve do 25kmh brzine ok i da ne treba dozvola a možda i registracija,oki za registraciju nije problem ne verujem da je to nešto mnogo ,ako je za Yuga oko 12000 din onda je za ovo možda do 1,5-2000...
Molim vas odgovorite miu što kraćem roku na mojapitanja i šta daradim jer mi se sviđa kako izgleda ta bicikla,ima rezervoar d možda 2,5l tamo gde inače i na motociklma stoji,ima skoro duplu manju stublinu i neobično veliki karburator a auspuh ide na dole,znači na asfalt ispušta izduvne gasove...jedino što su mi gume sumnive,trebalo bi da ima i veću karoseriju,na žalost zaboravio sam kako se zove motor ai na kraju je znak plus a možda je prvo slovo d pa ako neko zna neka mi odgovori...Očekujem ujutru odgovore jer sutra idem da viddim u mahinu...pozz i hvala...