Mart 29, 2026, 07:13:48 posle podne

Autor Tema: nokia 1100  (Pročitano 6338 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
nokia 1100
« poslato: Jul 27, 2010, 06:09:32 posle podne »
Ima li neko vaki telefon,otkupljuje se za lepe novce ??? ;)
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • KAWASAKI VN 800
Odg: nokia 1100
« Odgovor #1 poslato: Jul 27, 2010, 06:30:16 posle podne »
da li je to onaj predratni model  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: Jul 28, 2010, 08:23:37 pre podne »
bas taj ;),nabavi mi njega,i dobijes nov po zelji ;),bez zezanja
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #3 poslato: Jul 28, 2010, 08:27:17 pre podne »
U cemu je fora Darko?

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #4 poslato: Jul 28, 2010, 01:28:57 posle podne »
sasvim slucajno i kod mene se otkuplju bas 1100 modeli  ;)
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Jul 28, 2010, 01:30:35 posle podne »
 Imam  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #6 poslato: Jul 28, 2010, 02:25:46 posle podne »
bas taj ;),nabavi mi njega,i dobijes nov po zelji ;),bez zezanja

sasvim slucajno i kod mene se otkuplju bas 1100 modeli  ;)

Bas aktuelan model u zadnje vreme u celoj Srbiji  ;) ;) ::)
Kawasaki VN 800

Van mreže Pera-Sopot

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Jul 28, 2010, 02:50:18 posle podne »
Imam i ja.
pali gumu a ne dusu!

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #8 poslato: Jul 28, 2010, 03:01:37 posle podne »
Imam i ja, ali i dalje nemam odgovor na pitanje o cemu se radi.

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #9 poslato: Jul 28, 2010, 03:47:40 posle podne »
evo za 50.000e imas jednu ...
pa malo da se igrash sa mtan i slichno .. ccc :) ova danasnja omladina :)
--
da dodam .. rh-18, germany, dobijesh i 2 bl-5c sto ti nije bitno ali probano
ono za sta ti treba i moze ... :) ... eto za 50.000E je tvoja pa udji u ``posao``
slucajno imam viska :)

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #10 poslato: Jul 28, 2010, 06:10:01 posle podne »
evo za 50.000e imas jednu ...
pa malo da se igrash sa mtan i slichno .. ccc :) ova danasnja omladina :)
--
da dodam .. rh-18, germany, dobijesh i 2 bl-5c sto ti nije bitno ali probano
ono za sta ti treba i moze ... :) ... eto za 50.000E je tvoja pa udji u ``posao``
slucajno imam viska :)

Slusaj druze !
 Jezik koji pises verovatno razume moj sin tinejdzer,jer slicnim i on komunicira,ali ovde tesko da neko moze da te skapira  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #11 poslato: Jul 28, 2010, 06:51:12 posle podne »
Slusaj druze !
 Jezik koji pises verovatno razume moj sin tinejdzer,jer slicnim i on komunicira,ali ovde tesko da neko moze da te skapira  ;)

covek je trazio specifichnu nokia-u ...
dobio je odgovor koja, sa kojom oznakom i za zasta mu treba :) ... mtan, bl-5c i slichno ako tebi nista ne znache, znache njemu
koji ne napisao da mu treba :) evo ja mu je nudim po skroz povoljnoj ceni od 50.000 Eura ...
sori ako nisi razumeo, pokusacu da pisem sporije :)

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
« Odgovor #12 poslato: Jul 28, 2010, 10:30:19 posle podne »
EVO STA SAM IZGUGLAO NA BRZINU:

Na underground forumima hakeri nude i preko nevjerovatnih 50,000 KM za Nokiu 1100 koja je napravljena u Nokijinoj fabrici u Bochumu, Njemačka.

Navodno se mobitel može hakirati tako da olakšava ilegalne online transfere novca.

U utorak je Nokija rekla da nije znala da je cijena ovog telefona ovoliko porasla, jer je on 2003 kada je napravljen koštao oko 180 KM.

Nadalje dodala je da njegov softver nije sa greškom."Nismo identifikovali nijedan problem sa softwerom koji bi omogućio nelegalne upotrebe", rekli su iz Nokije.

Navodno 1100 se može reprogramirati da koristi neki tuđi telefonski broj , što će također omogućavati da primate poruke od tog broja. Ta mogućnost daje otvorena vrata za online prevaru.

Zbog propusta u samoj mreži mobilnih operatora, moguće je imati više mobitela sa istim brojem u jednoj mreži. Poslednji telefonski broj je onaj koji se koristi za primanje poruka.

Nokija 1100 ne samo što se može koristiti za prisluškivanje nekog broja, ona se može koristiti i kao primarni telefon za taj broj.

Inače cijena telefona dostiže astronomske iznose i na underground forumima u zapadnoj Evropi nudi se i preko 1000 KM za telefon koji je odmah dostupan.

MEDIAINFO.BA
MK SPID

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #13 poslato: Jul 28, 2010, 10:37:44 posle podne »
Mislim da je to obicna marketinska glupost, koja cek ne mora nuzno ni od Nokie da potice. Evo ne treba mi 50000 E za nju. Jel ima neko da nudi da N97?

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
« Odgovor #14 poslato: Jul 28, 2010, 10:50:01 posle podne »
Hackers have been offering up to €25,000 (US$32,413) in undergrounds forums for Nokia 1100 phones made in the company's former factory in Bochum, Germany. The phone can allegedly be hacked so as to facilitate illegal online banking transfers, according to the Dutch company Ultrascan Advanced Global Investigations.

Nokia said on Tuesday it is not aware that resale prices for a phone that retailed for less than €100 when it debuted in 2003 have risen so high. Further, Nokia maintains the phone's software isn't flawed.

"We have not identified any phone software problem that would allow alleged use cases," the company said in an e-mailed statement.

The 1100 can apparently be reprogrammed to use someone else's phone number, which would also let the device receive text messages. That capability opens up an opportunity for online banking fraud.

In countries such as Germany, banks send an mTAN (mobile Transaction Authentication Number) to a person's mobile phone that must be entered into a Web-based form in order to, for example, transfer money into another account. A TAN can only be used once, a security feature known as a one-time passcode.

Criminals have proven adept at obtaining peoples' user names and logins for online bank accounts, either through tricking people into visiting look-alike bank Web sites, through clever e-mail messages or simply hacking PCs.

European banks typically issue customers a list of TANs, but phishers tricked people into revealing those. Deutsche Postbank used to accept any TAN from the list to complete a transaction. Then the bank moved to requesting specific TANs from the list. After continuing fraud, it in 2005 decided to expanded the use of mTANs.

"The mTAN is valid only for the requested transfer and only for a short period," according to the bank's Web site. "It thus has no value for a fraudster."

That is, unless the hacker could also receive the mTAN, which Nokia 1100 hack allegedly allows.

Nokia said it doesn't know of an 1100 software problem that would allow call spoofing. The company said that a phone's SIM (Subscriber Identity Module) card -- which holds the device's phone number -- has security mechanisms that are separate from the phone itself.

Nokia said it is aware of commercial services that claim to provide caller identification or phone-number spoofing services, but in those cases the service provider acts as a proxy between the caller and the recipient, Nokia said.

But it is possible to have multiple phones running on a service provider's network that use the same phone number, said Sean Sullivan, a security advisor with the security vendor F-Secure in Finland. Usually, the last phone that used the network will be the one that receives inbound messages, he said.

"So if this particular Nokia 1100 can be modified to spoof the victims phone number, it should be possible to become the primary handset -- at least long enough to receive the TAN," Smith said.

Technical details on how the 1100 is being modified are still unknown, said Frank Engelsman of Ultrascan. However, a woman in Finland contacted his company on Monday after seeing a news story and offered to send her Bochum-made Nokia 1100. When it arrives, the phone will be examined and tested to see if the TAN interception can be replicated, Engelsman said.

Meanwhile, a Dutch technology site, portablegear.nl, wrote that it placed a fake advertisement for the particular Nokia 1100 on an online marketplace. People offered as much as €500, offering to immediately come pick up the device.

Nokia produced more than 200 million devices in the 1100 model family. The company said it doesn't disclosure figures such as how many 1100s were made in Bochum.
MK SPID

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Jul 29, 2010, 12:17:42 pre podne »
Rade ljudi, :Dnego ozbiljno koja je cifra koju ste vi licno dobili,meni je covek vadio 400€ za taj mob,pa mi je to bilo sumljivo i nisam ga dao,posle na netu nasao ljude koji daju 1500|€,jedan cak i 3500€.Mislim na nase ljude ne one koji kao daju 25000,ili cak 50000€
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #16 poslato: Jul 29, 2010, 12:56:06 pre podne »
Za tu foru se odavno zna,"fini" momci kod nas  odavno daju i po 1000 evrica za tu nokiu.Nije marketinski trik kompanije ili nekog ovlascenog dilera,nadjes nekog dobrog servisera,pod uslovom da si dobar sa njim,i on ti lepo objasni.

Evo na primer DEBELI je bas u toku  ;D ;D ;D
Kawasaki VN 800

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #17 poslato: Jul 29, 2010, 03:13:59 pre podne »
nije bitno koliko je ko dobio za taj telefon
bitno je da moze biti tvoj za 50.000E ... ako imash cool ..
ako nemash opet dobro :)
e sad zasto je zgodan :) .. hm pa recimo da ti ne treba mnogo skuplja
oprema da bi uradio isto ...
tu skuplju opremu recimo MUP srbije je dobio posle ubitstva premijera i to
2 kompleta :) .. e sad ... ta oprema moze mnogo toga, kao sto je mobilno upravljanje
i nadgledanje nekog segmenta GSM, ako imash pristupne kljucheve ili spravu za pravljenje
istih :) ... mala kutijica :) itd...
ali za vecinu ``akcija`` je dovoljna nokia :) bilo to citanje poruka od devojcice, partnera
ili vlasnika neke kreditne kartice :) ... a sa malo socijalnog inzinjeringa lako se sazna :)
a rade ljudi .. rade :) inache imash josh raznih software-a za to platformu ...
ali to nije tema za forum sa motorima :) kao sto imash ``software`` za modeme catv i da
nikad ne platish kablovsku net ... :) i tako .. ima :) svasta nesto :)

ps.
ovo gore moja malenkost pishe iz chisto akademskih pobuda deljenja znanja a nikako
ne promovisanja ilegalnih aktivnosti ili slichno :) ...

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #18 poslato: Jul 29, 2010, 07:38:21 pre podne »
da,i na limundu je po 200 do 400 e..... :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže kobaja

• Suvozac
  • *
  • Suzuki GSX 600F
« Odgovor #19 poslato: Jul 29, 2010, 01:49:30 posle podne »
Ovo je istina taj model se trazi i dobro placaju za njega ali mora da je iz Bohuma sa oznakom
V 5.62
25-10-04
RH-18
(c)NMP
Znaci ostali modeli koji nisu proizvedeni u Bohumu otpadaju.Imaju Kineski i Madjarski ti nevrede ni 25 evara :P
A zasto se koriste ko zna,mafija danas svasta radi ;D
Einmal Biker - Immer Biker