Mart 28, 2026, 03:50:59 posle podne

Autor Tema: Tehnički pregled više od 4.000 dinara?  (Pročitano 6687 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Tehnički pregled više od 4.000 dinara?
« poslato: Januar 21, 2011, 12:08:17 posle podne »
 Evo šta sam upravo pročitao na sajtu B92

" Vozači u Srbiji još nisu odahnuli od povećanja troškova za nove tablice, saobraćajne i prvu pomoć, a uskoro ih očekuju i veće cene tehničkog pregleda.

Novi pravilnik o tehničkom pregledu, koji će biti donet u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, u izradi je, a u Udruženju tehničkih pregleda Srbije veruju da bi mogao biti obnarodovan već krajem januara.

“Izvesno je da će cene tehničkih pregleda biti više nego do sada, a verujem i da će vozila starija od 15 godina, svakako, ići dva puta godišnje na redovan, obavezujući tehnički pregled”, kaže Trifun Stojanović, predsednik IO Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

Ukoliko bi pravilnik bio usvojen, vlasnici mopeda bi za tehnički pregled plaćali 2.360, a motociklisti 3.540 dinara.

Cene tehničkih pregleda za automobile, koje su sada u rasponu od 750 do 2.500 dinara, u zavisnosti od firme koja obavlja tehnički pregled, bile bi formirane prema kubikaži vozila.

Tako bi vlasnik automobila do 1.500 kubika plaćao 4.130 dinara, a za vozilo do 2.500 kubika cena bi bila 4.720 dinara. Najviše bi plaćali vlasnici vozila preko 2,5 litara radne zapremine - 5.310 dinara.

Cena tehničkog pregleda za kamione određivala bi se prema nosivosti. Za kamione nosivosti veće od sedam tona, tehnički pregled koštao bi 14.160 dinara.

Vlasnici motokultivatora bi plaćali 2.360, traktora 3.540 dinara (i još toliko za svako priključno vozilo). "

Ukoliko bi ovaj predlog bio usvojen, a izvesno je da hoće, ja bi za moj motor koji je star 19 godina, godišnje morao da platim registraciju nešto preko 30.000 dinara. I plus 2000 dinara za zeleni karton (koji se u Evropi inače nigde ne plaća), ako bi hteo da izadjem negde izvan granica ove naše divne, prelepe Srbije. Što je mnogo, mnogo je.

« Poslednja izmena: Januar 21, 2011, 02:37:52 posle podne od strane Šeki »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
Odg: Tehnički pregled više od 4.000 dinara?
« Odgovor #1 poslato: Januar 21, 2011, 12:36:07 posle podne »

Nadam se da ovo neće proći...  jer ako ovo prođe nećemo protestvovati samo mi... Mislim da ovaj predlog još dugo neće proći skupštinu...

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #2 poslato: Januar 21, 2011, 01:14:06 posle podne »
Igre bez granica >:(...fuj ! -
BMW BoxerClub Pancevo

Van mreže cale xx

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Januar 22, 2011, 01:00:54 posle podne »
VRATITE NAM TURKE ! ! !

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #4 poslato: Januar 22, 2011, 01:04:45 posle podne »
Vreme je da svi stanemo!

Mislim da je dosao kraj ovom sistemu...samo ne znam koliko cemo jos mi glupi Srbi trpeti ove zulume...stvarno smo bre nacija za anale!

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #5 poslato: Januar 22, 2011, 01:05:12 posle podne »
uvedose nam evropski standard,i po kvalitetu i po ceni,jos sao PLATE da nam uvedu  >:(  i sve ce biti ok, ili peti da se ponovi jos koji put,postalo je neizdrzivo,samo skacu cene na sve,samo se uvode koje kakve novine i placanja a para nigde..
njima su plate po 2000 do 4000e, a nama...
brm brmmmmmmmm

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Januar 22, 2011, 01:07:55 posle podne »
Uveliko je vreme za REVOLUCIJU ! ! !

Van mreže cale xx

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Januar 22, 2011, 01:21:52 posle podne »
Uveliko je vreme za REVOLUCIJU ! ! !
Mislim da si u pravu.Evo bas ovih dana prevodim auto.Kadet 1.3 iz '86.Ako ne bude vise od 100 eura bice dobro.Znaci odjava,prijava,tablice,nalepnica,saobracajna,porez i takse.Trebalo bi da bude do 11000.oo.Tu se ne racunaju usluge agencije,ni benzin jer idem u drugu opstinu,hamburgeri,kafe i kole,cokolade sluzbenici na salteru...I jos mora da se ceka oko mesec dana na izradu nove saobracajne.Za to vreme ne mogu van Srbije.A i zasto bih isao ? Pa ovde je bas lep zivot. *582

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #8 poslato: Januar 23, 2011, 08:03:59 posle podne »
kad smo 17 apr polazili na protest ja lepo pitam dal nosimo utoke  jok kazu ne to moze da se shvati ozbiljno a evo ovi nam ga ozbiljno zavukose do oo a narod cuti.5 okt treba da se ponovi.sa vatrom dosli sa vatrom ce da odu.badava popismo batine 2000g .nece ovi da odu skoro .
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže bgolub

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Mart 08, 2011, 09:32:34 pre podne »
bole me ledja a usta mi razvaljena od ove nase demokratije,prava erotika sa njima,izgubio sam smisao zivota sa demokratama,zato decu ucim od malena da posle skole pale napolje,pa da im mama i tata u goste dolaze sa pasosem,baljda ce dati bog da tako i bude

Van mreže sszgo

• Suvozac
  • *
  • Pol: Žena
  • sav sam zgodan
« Odgovor #10 poslato: Mart 08, 2011, 09:47:47 pre podne »
tehnicki je 1000 din

ja registrovao juce

mili1

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Mart 26, 2011, 09:28:54 posle podne »
imam jedno pitanje odjavio sam motor u BG platio overu potpisa porez i odjavu inace motor je registrovan do 26.6.2011 kad sam otiso u SUP vratili mi papire kao moeam da uradim tehnicki!!!! posto za nove saobracajne im trebaju neki podaci na moje pitanje kad budem u junu registrovao motor da li ce mi trebati ponovo tehnicki odgovorje bio DA znaci da meni tehnicki vredi samo 3 meseca  sta reci? jer neko od vas imao slican problem?   poz

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #12 poslato: Mart 26, 2011, 11:33:43 posle podne »
Kao prvo , za odjavu vozila ti treba popunjen (ne overen od strane tehnickog pregleda) registarcioni list, naravno sa podacima o tvom vozilu, njega si mogao kupiti sam u svakoj knjizari i popuniti sam. Ne overava se od strane neke agencije ili tehnickog pregleda.

Kao drugo, za upis podataka u novu saobracajnu dozvolu ti treba opet popunjen registracioni list sa tacnim podacima o tvom vozilu ,overen od strane tehnickog pregleda, jer sluzbenica u supu nije baba kurana pa da nagadja podatke o tvom vozilu....npr...promenu boje ,mase i slicno.
Ali za taj registracioni list nije potrebno tehnicki ispitivati ispravnost vozila.

Kao trece, za par meseci kad dodje na red regularna registracija, moras uraditi redovan godisnji tehnicki pregled vozila kao i uvek.

Kao cetvrto , ne bi bilo sad lose da nam se lepo predstavis u delu foruma za predstavljanje clanova.
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže Mrgud

• Suvozac
  • *
« Odgovor #13 poslato: Mart 28, 2011, 12:17:39 pre podne »
Posto Radim na teh. pregledu reko da napisem par reci
1.Cena teh.pregleda ce biti mnogo veca nego sad ali tesko da ce to doci pre sledece godine.
2.Za bilo kakvu promenu u podacima vozila treba ti kao i do sada registracioni list samo sto je sad on mnogo drugaciji a u slucaju motora trebalo bi da ga izdaje teh.pregled zato sto se u njega za motocikle upisuje odnos snage i mase.
Naravno ako je vozilo registrovano ne moras da placas teh.pregled tj ne vrsi se teh.pregled nego se samo izdaje reg.list koji se ne overava ali koliko ja znam izdaju ga samo teh.pregledi.

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #14 poslato: Mart 28, 2011, 08:11:55 pre podne »
Stari, a i novi registracioni list je obican formular koji moze da se kupi u knjizarama,agencijama, skine sa raznih veb stranica.
Tako da za odjavu  vozila nije potrebno odlaziti na tehnicki poregled  i davati novac za popunjavanje.

Da bi neko izvadio novu saobracajnu dozvolu treba overen registracioni list koji ce biti validan dokumet u slucaju svake tehnicke promene vozila.

Dakle da rezimiram,za vozilo u registraciji ciji novi vlasnik zeli da izvadi novu reg.dovolu i tablicu potrebno je overiti registraciono list i potrebno je otici na tehnicki pregled, jedino u slucaju odjave tablica vlasnik moze sam popuniti registracioni list.

Kad se regularno produzava registracija vozila, normalno se vrsi tehnicki pregled i dobija overen registracioni list.
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http: