Mart 29, 2026, 07:44:52 pre podne

Autor Tema: HAJDE DA OBJASNIMO NEKIM BAJKERIMA ZASTO MAS...UBEDIMO IH  (Pročitano 13476 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: HAJDE DA OBJASNIMO NEKIM BAJKERIMA ZASTO MAS...UBEDIMO IH
« Odgovor #20 poslato: Februar 16, 2011, 08:14:50 posle podne »
Koliko sam ja primetio od prosle godine, nije vise bitno dali je klub u MAS-u ili nije, ide se tamo gde je dobro druzenje, gde je lep prostor i gde se zna da je je dobar program na skupu. Arpade druze, kod vas se zna da je vasa zurka/skup tradicionalno dobra manifestacija i nema veze dali ste u MAS-u ili niste. Cak ste i u prednosti jer ne placate nikom nista od clanarine i odredjujete datum koji vi hocete. Slicno je kao i u Adi.

ja to od uvek praktikujem   ;)
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #21 poslato: Februar 17, 2011, 06:59:06 posle podne »
Znam Peco, ali kao uvek je bilo dobro gde MAS-organizuje. Sad se tu puno toga promenilo. Velika je konkurencija klubova i skupova, tako da ima da se bira gde god pozelis :)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #22 poslato: Februar 17, 2011, 11:42:59 posle podne »
Znam Peco, ali kao uvek je bilo dobro gde MAS-organizuje. Sad se tu puno toga promenilo. Velika je konkurencija klubova i skupova, tako da ima da se bira gde god pozelis :)

pa sigurno tu si u pravu !!
Svako ima neki svoj stil i politiku sto se obilazenja skupova tice ...ja i moj klub recimo ne volimo onu politiku (preglupu) 1 za 1 tj.vi ste nama na skup poslali jednog coveka i mi cemo vama jednog ...
Ja i moj klub idemo tamo gde nam je lepo i kako nam finansije dozvoljavaju ... nikad ne gledamo ni ko pravi ni dali je u mas-u ... jednostavno idemo gde je drustvo ...
Pokusavamo da uvek odemo negde gde dosad nismo bili ali idemo i tamo gde zanamo da je 100% super zabava (svilajnac :) ..
Finansije nas ogranicavaju pa recimo nismo uspeli da obidjemo Lesnicu i jos par destinacija na kojima nismo bili ...
Recimo ja nikad nisam otisao u Petrovac na mlavi jer mi je tad EXIT i uvek to propustim ali zato ceo moj klub ide tamo i kazu da je super ..
sve zavisi ko sta voli i kakva mu je politika ..
Mi recimo volimo da svi (ceo klub) odemo na jedno mesto .. retkoooo kad se razdvajamo ...

ali ko sta voli .....
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #23 poslato: Februar 18, 2011, 01:58:27 posle podne »

Uvek ista “stara nova pitanja” muče članove naše asocijacije  i članove drugih moto klubova koji se pitaju dali treba ući u asocijaciju ili ne… čemu asocijacija, šta imam od asocijacije, kakvi su ciljevi, dali treba prilagoditi asocijaciju klubovima ili obrnuto,  

Ista pitanja postavljam i ja sebi kada nisam potpuno siguran a treba da donesemo neku važnu odluku po pitanju kluba,  foruma, ili asocijacije. Odgovori na sva pitanja su tu pred nama samo ih treba prepoznati jer su već utkani u dosadšnji rad asicijacije. Jedinstvenog i univerzalnog odgovora nema jer je asocijacija zbir svih nas sa svojim vrlinama i manama koji  gradimo zajedničku istoriju asocijacije.

Čemu asocijacija…
Asocijacija kao oblik udruživanja treba da nam omogući bolju komunikaciju, organizaciju, solidarnost, druženje, snagu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, zaštitu naših prava, realizaciju naših ideja,  udruživanje sa sličnim organizacijama za ostvarenje zajedničkih ciljeva, razne povoljnosti za članove asocijacije, itd.

Dosadašnji rad…
MAS je do sada već bitno uticao na promene svesti o motociklistima u javnosti i stekao  poštovanje kod ostalih sličnih organizacija kao i podršku motociklista iz zemlje i okruženja. Kao dokaz ću navesti MAS-ov reli koji se već tradicionalno uspešno organizuje, organizacija najvećeg motociklističkog protesta u zemlji i okruženju, bitno smanjenje takse na upotrebu vozila, brojne akcije dobrovoljnog davanja krvi klubova kao i podele poklon paketa…  

Na pitanje nekog kluba, zašto da uđemo u asocijaciju?  Odgovor je isti kao i za pojedinca koji hoće da uđe u moto klub… zbog druženja, zajedničke vožnje, zbog mogućnosti da zajedno promenimo ono što nam smeta na bolje, zar treba još neki razlog da bi ste postali deo asocijacije.

Šta klub dobija od asocijacije… ?  Veoma često pitanje a odgovor je u predhodnim redovima sem ako neko očekuje da za članarinu od 100 eura dobije 100 puta više… Ono najvrednije što klub zaista dobija nije vidljivo i nije opipljivo u trenutku ulaska u asocijaciju jer je to snaga zajednice sa kojom možemo da utičemo na našu bolju budućnost u moto svetu. Onaj drugi opipljivi ili materijalni deo se manifestuje kroz obezbeđenje raznih povlastica i povoljnih ugovora za potrebe moto klubova kao što su bina, ozvučenja, pivare, maica, i ostalih klubskih potreba. Na ovu temu je UO MAS-a već spremio ponude za ovu godinu i biće prezentovane na sledećoj skupštini.

Nadam se da sam dao većinu odgovora na vaša pitanja i naveo dovoljno razloga ako ste bili u dilemi da nam se sada pridružite.
« Poslednja izmena: Februar 18, 2011, 02:25:27 posle podne od strane Squi »

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #24 poslato: Februar 18, 2011, 03:45:29 posle podne »
Ja sam mislio da je politika ovde zabranjena al ovaj predhodni post neda je politicki nego doktorski rad za fakultet politickih nauka.

Rade dve godine zaredom sam bio na doceku tog MAS relija sa obzirom koliko motora ima u zemlji i okruzenju na to je smesno mali odziv.
Porediti ulaz u asocijaciju sa ulazom u neki klub pokaziuje samo nepoznavanje tematike vezane za moto klubove i asocijacije.
Mislim da teorija oko zalaganja za pivo i ostalo moze vrlo lako da padne u vodu iz jednog razloga. Vrlo mali procenat motociklista dolazi kod nas na skupove da kampuje ili spava u kampu vec kako veliki broj njih ide istio dan u grad bude u nekom kaficu vrti se u kamp i pozdravi se i kuci. E sad moze se desiti da policija pocne bas da dere kao one godine u Ivanjici sve redom kad je pola kampa dobilo krivicnu da iteraju toliki strah ljudima da vise niko ko vozi ne pije nista na skupu osim bezalkohole.E to je problem na koji treba razmisljati. Imate u MAS-u coveka mislim Deki familija koji ima binu i vi se nesto razmisljate a ti pricas o slozi i udruzivanju. Ja bi tu binu uzeo za svaki skup MAS-a bez cenkanja bi se nasao dogovor.
  Nego Rade ako vi hocete da napravite ime MAS-u udruzite se svi klubovi jednom godisnje nije bitno kad napravite u BG-u na ADI ili na nekoj poznatoj centralnoj lokaciji dobro pristupnoj SERBIA BIKE WEEK koji ce da pocne u utorak i da se zavrsi u nedelju uvece de ima svaki dan po 4-5 bendova da svira, u subotu glavni koncert privucite ljude od preko da dodju i kampuju tu da se stavi jaca cena ulaznice da budu standovi kao na sajmu da vam prodje 25000-30000 ljudi kroz kamp za sedam dana. E Rade tu pokazite jedinstvo i snagu jebes proteste i peticije koje pise par ljudi. Organizujte vas 300-400 kolko ima u masu ljudi tako nesto pa onda mozes pricatio snazi MAS-a. A veruj mi za takvo nesto nije problem finansiski nego ljudski faktor.To sto vi prodjete kroz BG i turirte to se sutra zaboravi al sedam dana je sedam dana tu onda zovni tri televizije a na na zurku lokalnog karaktera.

Van mreže cale xx

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #25 poslato: Februar 18, 2011, 04:20:49 posle podne »
BIKE WEEK-vauu ! Strasna ideja.Bravo Krce.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #26 poslato: Februar 18, 2011, 05:00:23 posle podne »
Ja sam mislio da je politika ovde zabranjena al ovaj predhodni post neda je politicki nego doktorski rad za fakultet politickih nauka.

Rade dve godine zaredom sam bio na doceku tog MAS relija sa obzirom koliko motora ima u zemlji i okruzenju na to je smesno mali odziv.
Porediti ulaz u asocijaciju sa ulazom u neki klub pokaziuje samo nepoznavanje tematike vezane za moto klubove i asocijacije.
Mislim da teorija oko zalaganja za pivo i ostalo moze vrlo lako da padne u vodu iz jednog razloga. Vrlo mali procenat motociklista dolazi kod nas na skupove da kampuje ili spava u kampu vec kako veliki broj njih ide istio dan u grad bude u nekom kaficu vrti se u kamp i pozdravi se i kuci. E sad moze se desiti da policija pocne bas da dere kao one godine u Ivanjici sve redom kad je pola kampa dobilo krivicnu da iteraju toliki strah ljudima da vise niko ko vozi ne pije nista na skupu osim bezalkohole.E to je problem na koji treba razmisljati. Imate u MAS-u coveka mislim Deki familija koji ima binu i vi se nesto razmisljate a ti pricas o slozi i udruzivanju. Ja bi tu binu uzeo za svaki skup MAS-a bez cenkanja bi se nasao dogovor.
  Nego Rade ako vi hocete da napravite ime MAS-u udruzite se svi klubovi jednom godisnje nije bitno kad napravite u BG-u na ADI ili na nekoj poznatoj centralnoj lokaciji dobro pristupnoj SERBIA BIKE WEEK koji ce da pocne u utorak i da se zavrsi u nedelju uvece de ima svaki dan po 4-5 bendova da svira, u subotu glavni koncert privucite ljude od preko da dodju i kampuju tu da se stavi jaca cena ulaznice da budu standovi kao na sajmu da vam prodje 25000-30000 ljudi kroz kamp za sedam dana. E Rade tu pokazite jedinstvo i snagu jebes proteste i peticije koje pise par ljudi. Organizujte vas 300-400 kolko ima u masu ljudi tako nesto pa onda mozes pricatio snazi MAS-a. A veruj mi za takvo nesto nije problem finansiski nego ljudski faktor.To sto vi prodjete kroz BG i turirte to se sutra zaboravi al sedam dana je sedam dana tu onda zovni tri televizije a na na zurku lokalnog karaktera.
BRAVO!

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #27 poslato: Februar 18, 2011, 05:38:32 posle podne »

+ 1

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #28 poslato: Februar 18, 2011, 05:57:33 posle podne »

_+1

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže VICTORY

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
« Odgovor #29 poslato: Februar 18, 2011, 06:46:25 posle podne »
.
« Poslednja izmena: Decembar 03, 2011, 03:23:12 posle podne od strane VICTORY »

Van mreže CveleZEC

• Moto Manijak
« Odgovor #30 poslato: Februar 18, 2011, 07:01:57 posle podne »
HAJDE DA NAPRAVIMO BAJKERSKU STRANKU!
Verujem da bi tek to omasovilo MAS
;D ;D ;D ;D ;D

I meni nedostaje vožnja motorom, ali neko bi stvarno trebalo da se zapita šta radi kad nevozi motorče, upadaju u gadne krize, organizuju nešto što se samo po sebi godinama uobličava sa pola gasa itd.....

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #31 poslato: Februar 18, 2011, 07:03:24 posle podne »
Od koga je to Arpad trazio pristupnicu i nije dobio?????

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #32 poslato: Februar 18, 2011, 07:08:45 posle podne »
Dobar predlog ;)

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #33 poslato: Februar 18, 2011, 07:37:14 posle podne »
Uvek ista “stara nova pitanja” muče članove naše asocijacije  i članove drugih moto klubova koji se pitaju dali treba ući u asocijaciju ili ne… čemu asocijacija, šta imam od asocijacije, kakvi su ciljevi, dali treba prilagoditi asocijaciju klubovima ili obrnuto,  

Ista pitanja postavljam i ja sebi kada nisam potpuno siguran a treba da donesemo neku važnu odluku po pitanju kluba,  foruma, ili asocijacije. Odgovori na sva pitanja su tu pred nama samo ih treba prepoznati jer su već utkani u dosadšnji rad asicijacije. Jedinstvenog i univerzalnog odgovora nema jer je asocijacija zbir svih nas sa svojim vrlinama i manama koji  gradimo zajedničku istoriju asocijacije.

Čemu asocijacija…
Asocijacija kao oblik udruživanja treba da nam omogući bolju komunikaciju, organizaciju, solidarnost, druženje, snagu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, zaštitu naših prava, realizaciju naših ideja,  udruživanje sa sličnim organizacijama za ostvarenje zajedničkih ciljeva, razne povoljnosti za članove asocijacije, itd.

Dosadašnji rad…
MAS je do sada već bitno uticao na promene svesti o motociklistima u javnosti i stekao  poštovanje kod ostalih sličnih organizacija kao i podršku motociklista iz zemlje i okruženja. Kao dokaz ću navesti MAS-ov reli koji se već tradicionalno uspešno organizuje, organizacija najvećeg motociklističkog protesta u zemlji i okruženju, bitno smanjenje takse na upotrebu vozila, brojne akcije dobrovoljnog davanja krvi klubova kao i podele poklon paketa…  

Na pitanje nekog kluba, zašto da uđemo u asocijaciju?  Odgovor je isti kao i za pojedinca koji hoće da uđe u moto klub… zbog druženja, zajedničke vožnje, zbog mogućnosti da zajedno promenimo ono što nam smeta na bolje, zar treba još neki razlog da bi ste postali deo asocijacije.

Šta klub dobija od asocijacije… ?  Veoma često pitanje a odgovor je u predhodnim redovima sem ako neko očekuje da za članarinu od 100 eura dobije 100 puta više… Ono najvrednije što klub zaista dobija nije vidljivo i nije opipljivo u trenutku ulaska u asocijaciju jer je to snaga zajednice sa kojom možemo da utičemo na našu bolju budućnost u moto svetu. Onaj drugi opipljivi ili materijalni deo se manifestuje kroz obezbeđenje raznih povlastica i povoljnih ugovora za potrebe moto klubova kao što su bina, ozvučenja, pivare, maica, i ostalih klubskih potreba. Na ovu temu je UO MAS-a već spremio ponude za ovu godinu i biće prezentovane na sledećoj skupštini.

Nadam se da sam dao većinu odgovora na vaša pitanja i naveo dovoljno razloga ako ste bili u dilemi da nam se sada pridružite.

Ovde meni nista nije jasno Mi placamo clanarinu MAS a i imamo termin na nasem sajtu i u Stranim novinama
Drugi Moto klubovi Strani i Nasi isto se reklamiraju na nasem sajtu MAS a i ne placaju clanarinu imaju reklamu i lepo im je :icon_scratch:
 Deki ima Profi Binu i clan je MAS a pa zar netreba od njega da iznajmimo :icon_scratch:
Ja hocu
Reli je godinama organizovan nevidim razloga sto se nebi tako i nastavilo.
Sto se tice PROTESTA svi smo u tome ucestvovali a sta smo dobili :icon_scratch:
Itd....

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #34 poslato: Februar 18, 2011, 07:41:45 posle podne »
Od koga je to Arpad trazio pristupnicu i nije dobio?????

:icon_scratch:  :icon_scratch:  :icon_scratch: dobro pitanje !

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #35 poslato: Februar 18, 2011, 07:52:41 posle podne »
Meni se svidja Bike Week. Kad može Exit, Beer fest, Guča, zašto ne bi i mi?

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #36 poslato: Februar 18, 2011, 07:55:15 posle podne »
Meni se svidja Bike Week. Kad može Exit, Beer fest, Guča, zašto ne bi i mi?

APSOLUTNO ! ! !

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #37 poslato: Februar 19, 2011, 12:09:45 pre podne »
Rade nista licno nemoj  shvatiti ovo sto cu sad napisati, za druzenje ne moram da budem u klubu a jos manje u MAS-u. Za smanjenje poreza na lukzus je pitanje da li je MAS ili neka druga organizacija se izborila ili su mozda gospoda u ministartvima uzela statisku pa videla da je mnogo manje motora registrovano pa zakljucili da su tim porezeom ustvari mnogo vise izgubili nego zaradili. Ko sto su mislili da ce povecanjem akciza za benzin da napune budzet, pa prodaja benzina drasticno opala pa su opet u problemu. Nije niko istupio izspred vlade i rekao zbog zalaganja te i te organizacije ili zbog zlaganja svih moto organizacija porez je smanjen, nego je donet novi zakon o saobracaju koji to propisuje. Mozda ja nisam informisan dovoljno pa ti imas odgovor iz vlade gde se MAS obavestava da je predlog konstruktivan i prihvacen i da ce u izradi novog zakona biti uzet u obzir i da ce se napraviti neki kompromis. Ako takvo neko obavestenje imas iz nekog drzavnog organa onda to pozdravljam ako nemas onda mi nemozes reci da je MAS zasluzan za to. E sad jedna stvar Cirkus je svojvremeno napravio VAM, gde je clanstvo bilo besplatno i dobrovoljno, svi klubovi imali dzabe binu i ozcenje ali su morali da potpisu ugovor sa pivarom. Nekima je smetalo to sto Cirkus uzima kintu za binu i ozvucenje od pivare ali on je i dovuko tu pivaru na skupove da bi sponzorisali, verovatno je trebalo da dzabe daje binu i ozvucenja i da dovuce sponzore mada opet kontam da bi neko imao nesto protiv. Snaga i jacina se ne meri brojem pojedinaca vec njihovim pozicijama i poznanstvima i zeljom da doprinesu toj zajednici. Moje misljnje gledano sa strane je da je MAS dosta komplikovan po pitanju funkcionisanja i da ljudi koji su na celu nemaju poznanstva i energiju da iznesu krupne stvari vezane za moto scenu u Srbiji. Da se ogradim ovo sto sam napisao pisem ono sto sam zakljucio do ove sezone za 2011 cemo videti kako stvari funkcionisu i da li se nesto preominlo na kraju godine.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #39 poslato: Februar 20, 2011, 02:22:40 pre podne »
E stvarno i nije tako lose ,politika je jedina unosna profesija.Tako mozemo da bunarimo kako hocemo ali pod uslovom da bude visestranacka stranka jer nikad se nezna ko ce biti na vlasti

dali sam lepo rekao sto sam hteo da reknem