Pozdrav Obi...
Mislim da si ovde na forumu kroz ranije teme mogao da dođeš do odgovora na svoje pitanje...
Ali evo moga mišljenja...
Svaki klub ima svoj pravilnik u kome su jasno navedeni načini i procedure za primanja novih članova i tu se spominje satažiranje kao način da se uđe u članstvo. Stažiranje u klubu je samo izraz za praktično druženje i vožnju koja traje određeno vreme kako bi zaintersovani a i klub koji ga prima potpuno upoznali međusobno, te utiske koje ostavi zaintersovani za vreme stažiranja su presudni za njegovo primanje ili odbijanje za članstvo u klubu...
E sad kad pominješ stari klub iz Nemačke i kako vidim rado bi bio njegov član citiraću jedan post koji sam napisao još pre dve godine na jednom forumu i još uvek stojim iza tog stava ali napominjem da je to samo moje viđenje i da niko to neshvati lično.
Moje viđenje...
Šta li će još doći u ovu našu napaćenu zemlju... ali sudeći po ovome do sad što je pristiglo sigurno će
i sve ostalo naći dobro tlo da pusti koren...
Kada su stigli prvi kinezi... imali smo i izgovor, imaćemo jeftinu robu ne moramo više ići za Bugarsku i Tursku,
a i tržište terba da ima konkurenciju, pa neka se naše fabrike i trgovine bore za kupce... Rezultat znate, samo u našem zlatiborskom kraju zatvoreno je preko dvadeset fabrika tekstila (među kojima je i Cveta Dabić čuvena po vrhunski kvalitetnim peškirima) i brojne trgovine tekstilnom robom na desetine hiljda ljudi je ostalo bez posla...
Sada kada sagledamo sve posledice te odluke možemo da konsatujemo da je to jedna od najvećih greški koja je direktno ugrozila egzistenciju naših građana...
Sada će neko da kaže... kakve veze sve ovo ima sa ovom temom... možda nema nikakve ali u bliskoj budućnosti
zemlje Srbije nebi bilo čudno videti gomilu kineza bajkera sa oznakama HA ili nekog drugog svetskog MC-a na ulicama naših gradova... a biće gotovo nemoguće videti obeležja domaćih MK jer će se istopiti u moru suporta i cheptera...
Ovo su samo slutnje, nadam se da se neće ostvariti...
Nošenjem prsluka sa oznakama svoga grada, svoje zemlje i grbom svoga kluba treba svakom članu MK da bude čast jer predstavlja svoju sredinu, grad, klub,način života,i svoje prijatelje... Mislim da nema lepšeg osećaja nego kada vas neko prepozna po prsluku daleko od vašeg kraja i taj momenat je možda naj važniji u celoj priči... Za mene će uvek vredniji i važniji biti jedan član domaćeg kluba nego ceo strani MC... jbg. tako sam vaspitan i ne mogu da volim druge više od nas samih... za druge imam poštovanje i to onoliko koliko zasluže...
NAŠI A NJIHOVI
Ili... kad hoćete da se računate kao naši a da se predstavljte kao njini... šta dobija jedan takav član a šta gubi...
Verovatno u nedostatku samopouzdanja i pažnje svoje okoline nekih neostvarenih dečačkih snova, takav "biker"
traži svoju šansu u okrilju stranog kluba u nadi da će njegov ego utoliti svoju glad a on postati "glavni baja"...
Slaviće njihove slave, poštovaće njihove obrede, braniće njihovu čast a nama će držati predavanje kako je to
zdravo za dušu i telo samo smo mi malo zaostali pa ne možemo da pohvatamo suštinu... Ali ako njega usrećuje to da
bude poštar negog MC od tamo negde, neka mu bude...
STRANI KLUBOVI
Nemam ništa protiv stranih klubova čak naprotiv svi su dobro došli da se družimo i vozimo u miru ali i sa međusobnim poštovanjem. Takođe pozdravljam odlazak naših klubova u goste inostranim klubovima i bratimljenje sa istim, jedino što zaista ne podržavam su suport i prospekt opcije na našim prostorima, ali da još jednom napomenem to je samo moje mišljenje...