Mart 29, 2026, 12:27:34 pre podne

Autor Tema: STAZIRANJE U MOTO KLUBU ILI PROSPECT  (Pročitano 20717 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
STAZIRANJE U MOTO KLUBU ILI PROSPECT
« poslato: Februar 22, 2011, 10:51:32 pre podne »
POPULARNO STAZIRANJE U MOTO KLUBOVIMA VIDIM POCINJE DA UZIMA MAHA,DA LI TIME KLUBOVI ZELE DA SE ZASTITE OD NEPOZELJNIH A KAO SU ZA DRUZENJE ILI DRZE DO SEBE A IMAJU TRADICIJU MANJU OD 10 GOD..............

MOJ RODJAK ZIVI I RADI U NEMACKOJ I PRIPADA JEDNOM MC-U,TO JE JAKO STARI KLUB I JAKO JE TESKO POSTATI NJEGOV PRIPADNIK,NECU DA NAVODIM IME KLUBA JER NECU DA REKLAMIRAM TAJ KLUB MADA MOJ LICNI STAV JE DA JE TAJ KLUB EKSTRA,E SAD TAJ KLUB POSTO IMA I JAKO DUGU TRADICIJU I JAKO PUNO CLANOVA ZAHTEVA PROSPECT BOJE ZA NOVOG PRIPADNIKA AL I ULAZAK U TAJ KLUB JE VRLO TEZAK JER ZVANICNO NE PRIMAJU U CLANSTVO.NARAVNO DA POSTOJE I USLOVI RECIMO DA VOZIS HARLY ITD..........TO JE ZA RESPECT PO MENI JER TAJ KLUB IMA VISE GODINA NEGO NEKI OVDE NA FORUMIMA....................

HTEO SAM RECI DA LI SE  NASI KLUBOVI  UGLEDAJU NA TE STRANE PA TRAZE STAZIRANJE I AKO POZNAJU NEKOG ,I TO POLA GODINE ,A PRI TOM KRITIKUJU STRANE KLUBOVE................
 ??? ??? ??? ??? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
Odg: STAZIRANJE U MOTO KLUBU ILI PROSPECT
« Odgovor #1 poslato: Februar 22, 2011, 12:04:00 posle podne »
Pozdrav Obi...

Mislim da si ovde na forumu kroz ranije teme mogao da dođeš do odgovora na svoje pitanje...

Ali evo moga mišljenja...

Svaki klub ima svoj pravilnik u kome su jasno navedeni načini i procedure za primanja novih članova i tu se spominje satažiranje kao način da se uđe u članstvo. Stažiranje u klubu je samo izraz za praktično druženje i vožnju koja traje određeno vreme  kako bi zaintersovani a i klub koji ga prima potpuno upoznali međusobno, te utiske koje ostavi zaintersovani za vreme stažiranja su presudni za njegovo primanje ili odbijanje za članstvo u klubu...

E sad kad pominješ stari klub iz Nemačke i kako vidim rado bi bio njegov član citiraću jedan post koji sam napisao još pre dve godine na jednom forumu i još uvek stojim  iza tog stava ali napominjem da je to samo moje viđenje i da niko to neshvati lično.

Moje viđenje...

Šta li će još doći u ovu našu napaćenu zemlju... ali sudeći po ovome do sad što je pristiglo sigurno će
i sve ostalo naći dobro tlo da pusti koren...  

Kada su stigli prvi kinezi... imali smo i izgovor, imaćemo jeftinu robu ne moramo više ići za Bugarsku i Tursku,
a i tržište terba da ima  konkurenciju,  pa neka se naše fabrike i trgovine bore za kupce... Rezultat znate, samo u našem zlatiborskom  kraju zatvoreno je preko dvadeset fabrika tekstila (među kojima je i Cveta Dabić čuvena po vrhunski  kvalitetnim peškirima) i brojne trgovine tekstilnom robom na desetine  hiljda  ljudi je ostalo bez posla...
Sada kada sagledamo sve posledice te odluke možemo da konsatujemo da je to jedna od najvećih greški koja je direktno ugrozila egzistenciju naših građana...
Sada će neko da kaže... kakve veze sve ovo ima sa ovom temom... možda nema nikakve ali u bliskoj budućnosti
zemlje Srbije nebi bilo čudno videti gomilu kineza bajkera sa oznakama HA ili nekog drugog svetskog MC-a na ulicama naših gradova... a biće gotovo nemoguće videti  obeležja domaćih MK jer će se istopiti u moru suporta i cheptera...

Ovo su samo slutnje, nadam se da se neće ostvariti...  

Nošenjem  prsluka sa oznakama svoga grada, svoje zemlje i grbom svoga kluba treba svakom članu MK da bude čast  jer predstavlja svoju sredinu, grad, klub,način života,i svoje prijatelje... Mislim da nema lepšeg osećaja nego kada vas neko prepozna po prsluku daleko od vašeg kraja i taj momenat je možda naj važniji u celoj priči...  Za mene će uvek  vredniji i važniji biti jedan član domaćeg kluba nego ceo strani MC...  jbg. tako sam vaspitan i ne mogu da volim druge više od nas samih...  za druge imam poštovanje i to onoliko koliko zasluže...

NAŠI A NJIHOVI

Ili... kad hoćete da se računate kao naši a da se predstavljte kao njini... šta dobija jedan takav član a šta gubi...
Verovatno u nedostatku samopouzdanja i pažnje svoje okoline nekih neostvarenih dečačkih snova, takav "biker"
traži svoju šansu u okrilju stranog kluba u nadi da će njegov ego utoliti svoju glad a on postati "glavni baja"...
Slaviće njihove slave, poštovaće njihove obrede,  braniće njihovu čast a nama će držati predavanje kako je to
zdravo za dušu i telo samo smo mi malo zaostali pa ne možemo da pohvatamo suštinu... Ali ako njega usrećuje to da
 bude poštar negog MC od tamo negde, neka mu bude...

STRANI KLUBOVI

Nemam ništa protiv stranih klubova čak naprotiv svi su dobro došli da se družimo i vozimo u miru ali i sa međusobnim poštovanjem. Takođe  pozdravljam odlazak naših klubova u goste inostranim klubovima i bratimljenje sa istim, jedino što zaista ne podržavam su suport i prospekt opcije na našim prostorima, ali da još jednom napomenem to je samo moje mišljenje...  

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Februar 22, 2011, 02:21:03 posle podne »
POPULARNO STAZIRANJE U MOTO KLUBOVIMA VIDIM POCINJE DA UZIMA MAHA,DA LI TIME KLUBOVI ZELE DA SE ZASTITE OD NEPOZELJNIH A KAO SU ZA DRUZENJE ILI DRZE DO SEBE A IMAJU TRADICIJU MANJU OD 10 GOD..............

MOJ RODJAK ZIVI I RADI U NEMACKOJ I PRIPADA JEDNOM MC-U,TO JE JAKO STARI KLUB I JAKO JE TESKO POSTATI NJEGOV PRIPADNIK,NECU DA NAVODIM IME KLUBA JER NECU DA REKLAMIRAM TAJ KLUB MADA MOJ LICNI STAV JE DA JE TAJ KLUB EKSTRA,E SAD TAJ KLUB POSTO IMA I JAKO DUGU TRADICIJU I JAKO PUNO CLANOVA ZAHTEVA PROSPECT BOJE ZA NOVOG PRIPADNIKA AL I ULAZAK U TAJ KLUB JE VRLO TEZAK JER ZVANICNO NE PRIMAJU U CLANSTVO.NARAVNO DA POSTOJE I USLOVI RECIMO DA VOZIS HARLY ITD..........TO JE ZA RESPECT PO MENI JER TAJ KLUB IMA VISE GODINA NEGO NEKI OVDE NA FORUMIMA....................

HTEO SAM RECI DA LI SE  NASI KLUBOVI  UGLEDAJU NA TE STRANE PA TRAZE STAZIRANJE I AKO POZNAJU NEKOG ,I TO POLA GODINE ,A PRI TOM KRITIKUJU STRANE KLUBOVE................
 ??? ??? ??? ??? :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

nisu strani klubovi izmislili staziranje .... jednostavno kad odes da se zaposlis u neku firmu ides prvo na 6 meseci probog rada da vide dal si sposoban za posao ....

kod nas klubovi imaju razlicite politike primanja novih clanova.. neki klubovi imaju puno clanova i nemaju jaku zelju da se previse sire pa su odredili strozije standarde ... ima i maih klubova koji zele da se omasove pa primaju sve redom posle kratkog staziranja ....
i sve je to normalno jer svako ima svoj nacin ...
Konkretno u mom klubu je statutom predvidjeno da postoji perijod staziranja koji i nije fiksan .. kako ?
Ako dodje novi clan i zeli da se uclani on se prvo vozi sa nama da procenimo dali je on za tu pricu ili ne ... e sad nekog mozes da procenis posle nedelju dana a nekog ne mozes da procenis ni posle godinu dana ....
Mada se odmah vidi ko je ljubitelj i ko voli normalnu voznju , kampovanje , prirodu , druzenje ....

"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: Februar 22, 2011, 02:47:45 posle podne »

Ali evo moga mišljenja...

Stažiranje u klubu je samo izraz za praktično druženje i vožnju koja traje određeno vreme  kako bi zaintersovani a i klub koji ga prima potpuno upoznali međusobno, te utiske koje ostavi zaintersovani za vreme stažiranja su presudni za njegovo primanje ili odbijanje za članstvo u klubu...    

... i obrnuto!  A to vidim niko ne pominje. Možda se ni meni kao potencialnom članu, ne svidi klub kad malo bolje upoznam i njega i njegov način funkcionisanja. A, na primer, imao sam lepu sliku o dotičnom iz priča itd...

nisu strani klubovi izmislili staziranje .... jednostavno kad odes da se zaposlis u neku firmu ides prvo na 6 meseci probog rada da vide dal si sposoban za posao ....

Pa ni u firmi neću da čekam tih 6 meseci da prodje. Ako mi firma ne odgovara, otići ću mnogo ranije.

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
« Odgovor #4 poslato: Februar 22, 2011, 03:06:30 posle podne »
tako je Seki,bas sam na to hteo i da ukazem kroz ovaj post,mozda i nisam lepo formulisao al eto ti si pogodio u centar....... *349 *349

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #5 poslato: Februar 22, 2011, 03:45:27 posle podne »

U nekim klubovima sa laksim kriterijumom staziranje traje ili taj vec prospect kako se kaze zargonski godinu dana a u nekim  min 12 meseci a do kad to se nezna stim sto u tim malo ozbiljnijim i poznatijim klubovima ima period koji se zove support i period koji se zove hengaround to moze da traje min .2 godine dok se nedodje do statusa prospecta.Zasto zbog toga da bi se nasao pravi kvalitet ljudi jer jednostavno neki dolaze neki odlaze nekima se nesvidi politika kluba nekima se svidi al klub odluci da nisu za prospect i klub. Sad kako se uzme negde se gleda jacina kluba po brojnosti clanova negde po sloznosti clanova. Ovi sa strozijim kriterijumima imaju manji broj clanova.
« Poslednja izmena: Februar 22, 2011, 04:25:47 posle podne od strane Squi »

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
« Odgovor #6 poslato: Februar 22, 2011, 04:24:06 posle podne »

U nekim klubovima sa laksim kriterijumom staziranje traje ili taj vec prospect kako se kaze zargonski godinu dana a u nekim  min 12 meseci a do kad to se nezna stim sto u tim malo ozbiljnijim i poznatijim klubovima ima period koji se zove support i period koji se zove hengaround to moze da traje min .2 godine dok se nedodje do statusa prospecta.Zasto zbog toga da bi se nasao pravi kvalitet ljudi jer jednostavno neki dolaze neki odlaze nekima se nesvidi politika kluba nekima se svidi al klub odluci da nisu za prospect i klub. Sad kako se uzme negde se gleda jacina kluba po brojnosti clanova negde po sloznosti clanova. Ovi sa strozijim kriterijumima imaju manji broj clanova.

tako je,i dobro je da se oglasi neko ko pripada jednom od najvecih klubova da kaze kako se to radi i cemu to sluzi..... *332 *332
« Poslednja izmena: Februar 22, 2011, 04:31:16 posle podne od strane Squi »

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Februar 22, 2011, 04:27:04 posle podne »

... i obrnuto!  A to vidim niko ne pominje. Možda se ni meni kao potencialnom članu, ne svidi klub kad malo bolje upoznam i njega i njegov način funkcionisanja. A, na primer, imao sam lepu sliku o dotičnom iz priča itd...

Pa ni u firmi neću da čekam tih 6 meseci da prodje. Ako mi firma ne odgovara, otići ću mnogo ranije.

bas tako !

kod mene u klub su dosli par momaka vozili se sa nama i videli da to nije za njih ... oni vole da odu na cistobrodicu voze brzo i luduju po krivinama , dok smo mi vise za laganu voznju i kampovanje po prirodi ....
momci videli da taj nacin njima ne odgovara i voze i dalje po svom stilu (postujemo) . oni i dalje nekad krenu sa nama druze se sa nama i nasi su drugari ali ne zele u klub i mi postujemo njihovu odluku  ...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #8 poslato: Februar 22, 2011, 04:30:26 posle podne »

Zamolio bih te da mi se više ne obraćaš na forumu jer ni ja tebi nisam, što se mene tiče možeš na sebe da okačiš šta god hoćeš i da komentarišeš teme koje te zanimaju koliko hoćeš dok je to u granicama pristojnosti ali ako se još jednom obratiš meni lično biću primoran da te trajno banujem jer ti neprestaješ da provociraš.  

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #9 poslato: Februar 22, 2011, 04:31:38 posle podne »
  A Rade ono sto si gore napisao je bilo onda pre godinu dana upuceno LICNO MENI ne nekom drugome nemoj opet da se igramo gluvih telefona.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #10 poslato: Februar 22, 2011, 04:41:12 posle podne »
 A Rade ono sto si gore napisao je bilo onda pre godinu dana upuceno licno meni ne nekom drugome nemoj opet da se igramo gluvih telefona.

Dobro da rasčistimo to do kraja... Ima li u tekstu negde da se pomenje tvoje ime prezime ili nadimak?

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #11 poslato: Februar 22, 2011, 05:01:14 posle podne »
Dobro da rasčistimo to do kraja... Ima li u tekstu negde da se pomenje tvoje ime prezime ili nadimak?

Uvek bez problema.

Jedan clan foruma je pitao(kopiram sa BJB -a).

Cika Rade ajd ako mozes da nam objasnis ZASTO je Krce uradio to sto je uradio, mislim tvoje misljenje.

A ti si odgovorio(kopiram sa BJB-a)

Kompletan odgovor imaš u drugoj polovini  mog zadnjeg posta...

A to je ovo sto si ovde napisao jer u prvoj polovini  posta pricas o privredi Uzica.

I molim te kad budes imao osnove da me banujes nemam nista protiv.

Van mreže bigbad86

• Suvozac
  • *
« Odgovor #12 poslato: Februar 22, 2011, 05:19:32 posle podne »
Upravo zbog ovakvog odosa Krceta I Squirela ne zelim da budem u klubu. Vidi se ocigledno da su obojica bili neko i nesto u svom klubu i slicno kao i politicari su se posvadjali oko necega i rasturili se. Sad ne mogu obojica da predju preko toga.
(ovo sam sve zakljucio citajuce vase postove ovde i na BJB, nikog nista nisam pitao)

Za mene je motor beg od stvarnosti, sa svim MC, MK sam dobro, nikog ne kinjim ni za sta, necija pravila mi se ne svidjaju na primer. Par puta su me (valjda) zvali da budem taj prospect ili kako vec to ide, uljudno sam rekao ne. Sa svima ocu da se vozim naravno dok je to u granicama mog motora ili mog vozackog umeca. Ne mogu da se jurim ni sa kim 250kmh na autoputu ili da orem po njivama, ne vozim takav motor. Ako cemo da se vozim, druzimo, ajde ??? Ne namecite svoj klub drugima i ne mazite klubove na koji ste ljubomorni. Naucio sam da jako postujem sve boje klubova bez obzira na grad iz koga su ili koje mashine voze. Ali avaj ima i klubova koji se prave tek tako, postoje 2-3 godine i onda se posvadjaju i kud koji mili moji. Cak i neki klubovi primaju za clanove ljude koji ni nemaju motor, to jest nikada ga nisu ni imali. To je za mene neshvatljivo. Cak i da me pozove neki mnogo jak Srpski klub, smatram da bih opet odbio jer ne zelim tu hijerarhiju u voznji motora, jedina koja moze da postoji je bajker sa ovoliko ili onoliko iskustva nevezano za godine. Znam momke koji imajo po 25 godina a imaju iza sebe 100 000km a i matorce koje uhvatila kriza srednjih godina pa kupili motore od 1000+ kubika a ne prelaze ni 2000 godisnje....

Pravi bajkeri se voze i druze a ne svadjaju se oko boja na ledjima i ko je u kom klubu.

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #13 poslato: Februar 22, 2011, 05:33:27 posle podne »
Vidi se ocigledno da su obojica bili neko i nesto u svom klubu.

E ovde si pogresio ja sam bio jedan od osnivaca kluba , a Rade je primljen u klub.Ja sam uvek bio za cvrstu politiku i manje clanova kluba i strozije kriterijume ali sam postovao odluku vecine . Iz kluba sam izasao onog trenutka kad sam video da to vise nije ono sto je bilo i iz razloga sto sam hteo jos sa nekima istomisljenicima da zapocnem novu stvar. Rekao sam svima posteno razloge zbog kojih odlazim i zato cenim ERE kao klub sto su me shvatili kao i jednog clana(Stanka) ovog drugog kluba iz grada.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #14 poslato: Februar 22, 2011, 05:35:49 posle podne »
Uvek bez problema.

Jedan clan foruma je pitao(kopiram sa BJB -a).

Cika Rade ajd ako mozes da nam objasnis ZASTO je Krce uradio to sto je uradio, mislim tvoje misljenje.

A ti si odgovorio(kopiram sa BJB-a)

Kompletan odgovor imaš u drugoj polovini  mog zadnjeg posta...

A to je ovo sto si ovde napisao jer u prvoj polovini  posta pricas o privredi Uzica.

I molim te kad budes imao osnove da me banujes nemam nista protiv.

Ono što ti zaista želiš je da ja promenim mišljenje i stav po ovom pitanju ...ali to se neće dogoditi kao što se nije dogodilo ni prošle godine a neće ni sledeće... žao mi je ali moraćeš to da prihvatiš jer je to ipak moje mišljnje, a ti radi kako hoćeš i kako ti savest nalaže...

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #15 poslato: Februar 22, 2011, 05:51:49 posle podne »
   Nemoras nista da menjas niti ja to zelim samozelim da ne izvrces odgovore na moja pitanja . Pitao si me (dva posta iznad)ja sam ti lepo odgovorio . ja te ne pitam za tvoje misljenje niti sam ikad pokusavao da ga promenim niti me iteresuje tako nesto.Pa dobro ako se nista nije dogodilo  ni prosle ni ove a ni sledece godine ja tebe onda da pitam nesto posto misljenje nemenjas da ne prebacujem post iz druge teme u ovu temu.

Sta ima novo kod vas u ERA-ma ovih dana ima li kakva zuraka ?
Pozdravi Drca i Jovanu pa da  sednemo da popjemo nesto.

Van mreže bigbad86

• Suvozac
  • *
« Odgovor #16 poslato: Februar 22, 2011, 06:26:28 posle podne »
Kad se vec poznajete i iz istog ste grada sto lepo ne sednete u neki kafic i popijete nesto i resite to ko ljudi nego ovako ko mala deca se prepucavate na forumu. A i terate temu u off ::)

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
« Odgovor #17 poslato: Februar 22, 2011, 06:28:06 posle podne »
pa off topic................ :D :D :D :D :D :D

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #18 poslato: Februar 22, 2011, 06:32:00 posle podne »
Kad se vec poznajete i iz istog ste grada sto lepo ne sednete u neki kafic i popijete nesto i resite to ko ljudi nego ovako ko mala deca se prepucavate na forumu. A i terate temu u off ::)

Davno su nam se putevi razišli... samo to neko ne može da prihvati.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Februar 22, 2011, 06:54:59 posle podne »
Rade Uzice je manji grad svi se poznajete mislim na bajkere pa ne treba stvarati neslogu medju vama.Samo cu ti jedno reci 25% clanova danasnjeg Arhangela je bilo u moto klubu Shadows Njihovim prelaskom pre desetak i vise godina nista se nije promenilo medju nama , sve ove godine smo odlicni prijatelji, i druzimo se bez problema. Hocu reci da svako ima svoj izbor i ide gde hoce pa neke zakljucke iz ovoga treba izvuci.Po meni najveca je greska menjati klub i to ne bi nikada uradio ali to je samo moje licno misljenje i ne treba nikog da vredja.