Mart 29, 2026, 01:58:29 pre podne

Autor Tema: Dobronamerna preporuka  (Pročitano 3071 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Dobronamerna preporuka
« poslato: Mart 01, 2011, 09:47:31 pre podne »
Zamolio bi urednistvo ovog foruma koji mi je jako drag da ne banuje ljude i samim tim naglo smanjuje broj clanova istog.
Sa foruma idu i ljudi koji nisu banovani zbog toga sto ne mogu da iskazu svoje slobodno misljenje o nekim problemima i
nekim clanovima. Do sada nije bila ovolika kolicina banovanja ,medjutim u zadnje vreme ovo je postala uobicajena praksa.
Ako se nastavi sa ovim ovaj forum ce se polako ali sigurno ugasiti, i onako je ostalo vrlo malo clanova /desetak/ koji su
aktivni za razliku od prosle godine kad je bilo mnogo,vise diskutanata na istom. Shvatite ovo urednici dobronamerno a ne
licno jer je to moje zapazanje a nemam razloga da pisem zbog sebe jer ni jednom nisam banovan.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
Odg: Dobronamerna preporuka
« Odgovor #1 poslato: Mart 01, 2011, 09:55:53 pre podne »
Tako je, treba da bude demokratije, ali neki ljudi su zaista preterali...

Ono sto je najvaznije, da se razlicita misljenja razmenjuju na civilizovan nacin - bez uvreda, psovki, nekulture.

Takodje, ne zaboravite da je tadasnje urednistvo MAS foruma (tacnije neki likovi koji vise nisu urednici, ali su imali admin prava jedno kratko vreme) brutalno oterao dosta "samostalaca" kojima i ja sam pripadam, a koji su osvedoceno zeleli dobro nasoj zajednickoj moto-populaciji u Srbiji, i uzeli ucesce u organizaciji zajednickih protesta od opsteg inetresa, bez obzira sto nisu clanovi moto-klubova ni MAS-a.

;)

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #2 poslato: Mart 01, 2011, 10:16:16 pre podne »
Ne znam da li ste ti i tvoj klubski brat koji je ovde registrovan upoznati sa stavom MASa  ali evo da ponovim... na prethodnim sednicama, MAS ne podržava "glasnike" stranih klubova u Srbiji, to je glasano i izglasano da nećemo podržati takve opcije, što znači da vaše trovanje tema na ovom forumu i vaše "spontano" reklamiranje kroz većinu tema tolerišemo (iskreno se pitam zašto) i imamo potpuno pravo da pobrišemo sve što nije u skladu sa odlukom skupštine MASa, a samim tim i vas da uklonimo iz naše "kuće"

Kao sto vidis da mi u sustini nebi smeli ni da budemo u ovom forumu.A samim tim ni na zurkama i skupovima klubova iz MAS-a ako je tako misljenje.
Kad bi sa ovoga izasli svi oni clanovi ci klubovi nisu u MAS-u ko bi ovde i pisao.Ovde trenutno vlada situacija da se demant smatra uvredom ako demantujes nekoga iz uredjivackog tima.
Otvore temu o  Support klubovima sami i onda ta tema ode na 10 strana vidi je gomila ljudi i onda je to spontano samoreklamiranje.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Mart 01, 2011, 11:10:20 pre podne »
Zamolio bi urednistvo ovog foruma koji mi je jako drag da ne banuje ljude i samim tim naglo smanjuje broj clanova istog.
Sa foruma idu i ljudi koji nisu banovani zbog toga sto ne mogu da iskazu svoje slobodno misljenje o nekim problemima i
nekim clanovima. Do sada nije bila ovolika kolicina banovanja ,medjutim u zadnje vreme ovo je postala uobicajena praksa.
Ako se nastavi sa ovim ovaj forum ce se polako ali sigurno ugasiti, i onako je ostalo vrlo malo clanova /desetak/ koji su
aktivni za razliku od prosle godine kad je bilo mnogo,vise diskutanata na istom. Shvatite ovo urednici dobronamerno a ne
licno jer je to moje zapazanje a nemam razloga da pisem zbog sebe jer ni jednom nisam banovan.

Navedi argumentovano ko je banovan sem debelog zmaja

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #4 poslato: Mart 01, 2011, 11:19:04 pre podne »
Ne znam da li ste ti i tvoj klubski brat koji je ovde registrovan upoznati sa stavom MASa  ali evo da ponovim... na prethodnim sednicama, MAS ne podržava "glasnike" stranih klubova u Srbiji, to je glasano i izglasano da nećemo podržati takve opcije, što znači da vaše trovanje tema na ovom forumu i vaše "spontano" reklamiranje kroz većinu tema tolerišemo (iskreno se pitam zašto) i imamo potpuno pravo da pobrišemo sve što nije u skladu sa odlukom skupštine MASa, a samim tim i vas da uklonimo iz naše "kuće"

Kao sto vidis da mi u sustini nebi smeli ni da budemo u ovom forumu.A samim tim ni na zurkama i skupovima klubova iz MAS-a ako je tako misljenje.
Kad bi sa ovoga izasli svi oni clanovi ci klubovi nisu u MAS-u ko bi ovde i pisao.Ovde trenutno vlada situacija da se demant smatra uvredom ako demantujes nekoga iz uredjivackog tima.
Otvore temu o  Support klubovima sami i onda ta tema ode na 10 strana vidi je gomila ljudi i onda je to spontano samoreklamiranje.

Potpuno si u pravu.
Ispada ako si samostalac sa par desetina drugara, želite da napravite moto žurku i ugostite ljude, ne može. Ako jesi klub, drugačije orjentisan, ne smeš da napišeš ništa što bi u diskusiji pomenulo tvoju pripadnost. A o nepoželjnosti na žurkama i skupovima...nemam reči.

Kao i u svemu u ovoj Srbiji i u motosvetu je najbitnija podela, sve ostalo može

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #5 poslato: Mart 01, 2011, 11:32:45 pre podne »

Zamolio bi urednistvo ovog foruma koji mi je jako drag da ne banuje ljude

Sa foruma idu i ljudi koji nisu banovani zbog toga sto ne mogu da iskazu svoje slobodno misljenje

Do sada nije bila ovolika kolicina banovanja

Ako se nastavi sa ovim ovaj forum ce se polako ali sigurno ugasiti

Shvatite ovo urednici dobronamerno a ne licno jer je to moje zapazanje

Pozdrav Rendi...

-Nema razloga da nas bilo šta zamoljavaš, postoji pravilnik koji mora da se poštuje, do sada je bilo i više nego što treba tolerancije koja nas je dovela do ove situacije u kojoj se nalazimo i nepoštovanja prema uredništvu i članovima foruma.

-Kažeš da ljudi idu sa foruma zbog toga što ne mogu da kažu svoje mišljenje... pre bih rekao da ne mogu da vređaju druge članove foruma jer se to od sada sankcioniše a što se tiče iznošenja mišljenja nikad nije bilo niti će biti zabranjeno osim ako se kosi sa pravilnikom.

-Na primedbu da nije bilo više banovanja takođe nisi u pravu... banovanja je bilo više... a ova tri bana koja smo podelili u zadnje vreme su nagoveštaj da ćemo strožije primenjivati pravilnik a samim tim skrećemo pažnju članovima da razmisle pre nego što nekoga na forumu svojim pisanjem povrede ili prekrše pravilnik.

-Forum se neće ugasiti... baš naprotiv kada te niko lično ne proziva za stav koji imaš može da se stvori dobra atmosfera za konstruktivnu diskusiju bez vređanja i kršenja pravila, a vreme će biti svedok.

-Naravno da shvatamo dobronamerno i dobro razumemo šta si hteo da kažeš, samo imaj strpljenja da se stvari dovedu u red pa će i forum dobiti pozitivnu sliku u očima onih koji se tek prijave.

-I na kraju da napomenem da je bilo predloga na skupštini da se forum "hermetički zatvori" i da samo članovi asocijacije mogu da učestviju u radu foruma ali se odustalo od tog predloga...

Van mreže PIT RIDERS

• Suvozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 01, 2011, 11:49:08 pre podne »
U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA KRCETOM

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Mart 01, 2011, 02:58:54 posle podne »
Ja reko RENDI za PREDCEDNIKA!

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Mart 01, 2011, 03:01:08 posle podne »

Ja sam banovan i znam da bi naj radije mene zauvek al nece moci

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Mart 01, 2011, 03:27:49 posle podne »
Sve manje ljudi posecuje forum .

- Osluskujem sta ljudi pricaju , ljudi koji ovaj forum posecuu s' vremena na vreme i svi kazu isto "na forumu samo politika" . Prvo sta ljudi ugledaju kad dodju na forum je : Velika greska ;Ako mogu da primetim ; Epidemija ili nesto drugo ; HAJDE DA SE IZBACE SVI KOJI KRITIKUJU PA DA OSTANETE SAMI ; KO MI JE I ZASTO OBRISAO TEMU?..
Posto se u ovim i slicnim temama sve svodi na politiku (klubova-pojedinaca) posetijoci foruma nemaju sta da traze u takvim temama .
Teme koje se ticu motora , putopisa , kvarova i iskustava sa motorima  skoro da i nema kao da ovde niko ne vozi motor vec se samo bavi politikom..
Dok su teme kao gore navedene i slicne njima bile aktuelne ovaj forum je imao 200 posetilaca dnevno . Izgleda da svakog zanimaju samo ko se sa kim svadja ??

Banuju se korisnici i brisu im se postovi .

- Ja sam prvi protiv brisanja postova i banovanja ali jedna kljucna stvar se uvek zaboravlja ! Ovo je forum organizacije MAS i kao takav postuje pravila koja je MAS propisao ...Ne odlucuju urednici foruma o pravilima na forumu
Da probamo prost ogled !
Mozemo otici na neki forum neke organizacije i da krenemo da taj forum zatrpavamo temama u kojim ce mo prozivati urednike ,svadjati se medjusobno i pljuvati na svaki nacin po toj organizaciji .
Sta bi se desilo ?  Ne bi nas banovali ? upozorili ? brisali postove ?
Ni jedan moto klub ne dopusta da se drugi ljudi koji nemaju veze sa tim klubom , mesaju u unutrasnje stvari tog kluba .Tako ni MAS ne dopusta da se ljudi mesaju u odluke koji oni donose a pritom nemaju veze sa tom organizacijom .

Ovde je svako dobrodosao ali mora da postuje pravila koja je organizacija MAS propisala ...
Tako je i na bilo kom drugom forumu .

Doba kompiutera i interneta omogucava svakom da osnuje svopstveni sajt (privatni/klubski) i tamo reklamira svoj klub ili pak iznosi i deli svoja misljena sa drugim .
Tako je i organizacija MAS napravila svopstveni sajt gde moze da promovise sebe i svoj rad....

Tako ce i moj klub uraditi , kad budemo imali potrebu za reklamiranjem i predstavljanjem mi ce mo otvoriti svopstveni sajt i na njemu pricati o tome sta nam se svidaja a sta ne , sta bi uradili povodom toga tid... necemo otici na tudji sajt i sprovoditi nasu logiku i politiku..

sve gore navedeno je moje licno misljenje !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Mart 01, 2011, 04:38:40 posle podne »

Ja sam govorio uopsteno i ne zelim nikakvu raspravu sa urednicima a pogotovu da pominjem imena jer su mi svi ucesnici ravnopravni
i necu nikoga pominjati a sam naslov teme ti kaze sta sam hteo , samo dobronamerno i prijateljski da skrenem paznju na neke stvari.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Mart 01, 2011, 04:43:48 posle podne »

-I na kraju da napomenem da je bilo predloga na skupštini da se forum "hermetički zatvori" i da samo članovi asocijacije mogu da učestviju u radu foruma ali se odustalo od tog predloga...

Ovakve predloge mogu da daju samo ljudi koji pojma nemaju sa bajkerskim druzenjem i zajednickim zivotom, zalosno je sto se takvi nalaze u MASu koji je jedna lepo zamisljena organizacija.

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Mart 01, 2011, 07:15:05 posle podne »
Ja sam govorio uopsteno i ne zelim nikakvu raspravu sa urednicima a pogotovu da pominjem imena jer su mi svi ucesnici ravnopravni
i necu nikoga pominjati a sam naslov teme ti kaze sta sam hteo , samo dobronamerno i prijateljski da skrenem paznju na neke stvari.

Zbog povrede pravilnika  foruma pojedini clanovi su banovani na po 3 dana, nakon mnogo upozorenja da ne nastavljaju sa istim akcijama, putem PP  i javno. I to Sveta SD, Krce, gremlin i trajno banovan debeli zmaj.
Znaci, Rendy prijatelju hvala na dobronamernim savetima ali mislim da je tema uzalud otvorena ili namerno da se pokrene lavina pljuvanja.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #13 poslato: Mart 01, 2011, 07:40:42 posle podne »
Zbog povrede pravilnika  foruma pojedini clanovi su banovani na po 3 dana, nakon mnogo upozorenja da ne nastavljaju sa istim akcijama, putem PP  i javno. I to Sveta SD, Krce, gremlin i trajno banovan debeli zmaj.
Znaci, Rendy prijatelju hvala na dobronamernim savetima ali mislim da je tema uzalud otvorena ili namerno da se pokrene lavina pljuvanja.

Jel ? A kad sam ja to bio banovan ? Morate da produzite ban na barem 7 dana, ovako prosto covek i ne primeti da je banovan...

;D ;D ;D

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #14 poslato: Mart 01, 2011, 08:08:35 posle podne »
Ja reko RENDI za PREDCEDNIKA!

pi...o papucarska  zar nemas svoj stav ???

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Mart 01, 2011, 08:20:52 posle podne »
Ivto 31.05 2010  58 registrovanih korisnika, danas 1 03. 2011 godine ukupno 18 korisnika o tome govorim a ne o licima koji su banovani i razloga zbog cega su dobili ban. Ati sam izvedi zakljucak da li je dobronamerno zapazanje.

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Mart 01, 2011, 10:31:31 posle podne »
aktivni za razliku od prosle godine kad je bilo mnogo,vise diskutanata na istom
. Shvatite ovo urednici dobronamerno a ne
Ivto 31.05 2010  58 registrovanih korisnika, danas 1 03. 2011 godine ukupno 18 korisnika o tome govorim a ne o licima koji su banovani i razloga zbog cega su dobili ban. Ati sam izvedi zakljucak da li je dobronamerno zapazanje.

SAD STVARNO NE RAZUMEM IZ OVA DVA POSTA ŠTA HOĆEŠ DA KAŽEŠ ALI NEK JESI U PRAVU AKO TI JE LAKŠE  ;)
Imaš opciju "statistika foruma" gde imaš dnevne posećenosti , pa pogledaj i sam proceni ko je u pravu
Pozdrav i vidimo se negde na žurci

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Mart 01, 2011, 10:39:08 posle podne »
Hocu reci da je mnogo manja posecenost foruma i pored toga sto je zima i ne vozi se mnogo a u maju prosle godine i to krajem kad je sezona vec u toku bilo je vise posetilaca a za statistiku foruma znam odatle sam i izvadio podatak.