Mart 29, 2026, 10:05:36 posle podne

Autor Tema: Moto Kros Staza u Srbiji...  (Pročitano 6196 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
Moto Kros Staza u Srbiji...
« poslato: Mart 03, 2011, 07:09:48 posle podne »
Već duže vreme nosim se mišlju da pokušam izradu jedne Moto Kros staze za Off Road Motocikle u Bajkerskom Baroševcu...
Za izradu staze potreban mi je dobar projekat sa nacrtom staze koji bi opravdao ulaganja potencijalnih investitora...
Mislim da mi u ovom kod nas čini mi se pionirskom pokušaju možete pomoći i vi dragi prijatelji vašim savetima...
Potrebni su mi adekvatni linkovi, odnosno saveti tipa kolika bi trebala da bude površina na kojoj bi se gradila buduća staza,
zatim oblik staze i šta bi sve od prateće infrastrukture trebalo praviti na stazi i oko staze da bih počeo sa ozbiljnom izradom projekta.
Od ovog projekta bi svi Bajkeri koji vole Off Road vožnju imali koristi jer bi na ovoj stazi mogli da uživaju u treninzima i takmičenjima...
P.S.
Možda sve ovo zvuči pretenciozno ali ja sam optimista i kao sportski radnik imam jaku želju da napravimo nešto što će podići kvalitet sporta u Srbiji...
Nadam se da mi u ovom kod nas u Srbiji čini mi se pionirskom pokušaju možete pomoći i vi dragi prijatelji vašim dragocenim savetima...
*600  
« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 01:21:49 pre podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
Odg: Kros Staza u Srbiji...
« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2011, 09:07:30 posle podne »
Takva ideja je zaživela i oživela u Sremčici kod BG naime grupa bajkera se skupilo i napravilo svoju moto kros stazu.
koliko sam upoznat na toj stazi vozio i IVTA bio je član ovoga foruma da li je još proveri.Ako bude potrebno još informacija
pitaj preko pp. srtećan rad.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Mart 03, 2011, 11:03:11 posle podne »
Vrhunske staze za kros ima u okolini Nisa na Ploci i na starom putu prema Aleksincu , ima staza kod Pirota i jedna kod Vlasotinca na svim ovim lokacijama je vozeno balkansko i evropsko prvenstvo u moto krosu.

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #3 poslato: Mart 04, 2011, 12:23:44 pre podne »
Prošle godine je napravljena staza u selu Globare nadomak Kruševca, na kojoj je već vožena jedna zvanična trka za istočno-evropski šampionat, kao i par revijalnih trka ...

Stazu su napravili braća Gajić, vlasnici ''Moto Centar Gajić'', pa možeš da se obratiš njima za savet, uveren sam da će ti izaći u susret i podeliti svoja iskustva sa izgradnjom staze ...

Evo link za njihov sajt

http://www.mcg.rs/

a evo i za njihovu stranicu na Facebooku

http://www.facebook.com/group.php?gid=108703005835803
UMS

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Mart 04, 2011, 12:30:01 pre podne »
skoro je neko pisao da je aktivirana kros staza koja nije koriscena godinama a ima dugu tradiciju .. cini mi se negde oko G.Milanovca ..

u Jagodini je u toku izgradnja moto kros staze ... odmah uz autoput kod naplatne rampe ...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
Odg: Moto Kros Staza u Srbiji...
« Odgovor #5 poslato: Mart 04, 2011, 10:01:20 pre podne »
Ma dobra je ideja samo staza treba da se isplati kad nema takmicenja a za to u Srbiji nema dovoljno motora a i oni sto voze nekako im je zgodnije da rokaju po sumskim putevima kojih kod nas po brdima ima kolko hoces. Na zapadu prolazi jer prvo imaju kolicinu motora drugo nemozes  sto je zakonom regulisano da vozis gde ti hoces. Npr. da je Tara sa onim svim nepregledno dugackim sumskim puticima negde na zapadu nebi bilo sansi da se vozi bilo kakav motor motor po toj prirodi da se remeti mir izduvni gasovi rovi zemlja i sl.   A kod nas moze a jos nacionalni park.

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #6 poslato: Mart 04, 2011, 12:00:26 posle podne »
skoro je neko pisao da je aktivirana kros staza koja nije koriscena godinama a ima dugu tradiciju .. cini mi se negde oko G.Milanovca ..

u Jagodini je u toku izgradnja moto kros staze ... odmah uz autoput kod naplatne rampe ...
Staza u Gornjem Milanovcu se nalazi pored magistralnog puta,nekad su se tu vozile trke državnog prvenstva ali mislim da nije aktivirana jer je zarasla u korov.Svaki put kad prođem magistralom pogledam na tu stranu jer sam osamdesetih gledao svaku trku koja je tu vožena. ;)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Mart 04, 2011, 02:41:57 posle podne »
Staza u Gornjem Milanovcu se nalazi pored magistralnog puta,nekad su se tu vozile trke državnog prvenstva ali mislim da nije aktivirana jer je zarasla u korov.Svaki put kad prođem magistralom pogledam na tu stranu jer sam osamdesetih gledao svaku trku koja je tu vožena. ;)

Jeste moja greska ! Ta staza u G.M jeste obrasla ali cujem da ima po neki bajker da ide i vozi tamo ... vidjaju neke vozace ...

Ja sam mislijo na stazu u Cacku koja je takodje zapustena ali moze da se vozi po njoj ... evo svezi snimak te staze kako izgleda trenutno

"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: Mart 04, 2011, 03:58:25 posle podne »
Jeste moja greska ! Ta staza u G.M jeste obrasla ali cujem da ima po neki bajker da ide i vozi tamo ... vidjaju neke vozace ...

Ja sam mislijo na stazu u Cacku koja je takodje zapustena ali moze da se vozi po njoj ... evo svezi snimak te staze kako izgleda trenutno

Činjenica je da ni ova staza nije u extra stanju ali je u upotrebi na njoj se voze trke.
Prošle godine je vožena trka na kojoj je bilo i vozača iz Slovenije,Bugarske,Makedonije.....

Van mreže Niki

• Totalni Moto Manijak
Odg: Moto Kros Staza u Srbiji...
« Odgovor #9 poslato: Mart 04, 2011, 11:32:50 posle podne »
Ima jedna staza za motokros u Zrenjaninu gde se otpr. za dane piva vozio cak balkanski sampionat, ako nekog intresuje mogu da se raspitam