Mart 29, 2026, 12:27:41 pre podne

Autor Tema: STA DOBIJAJU BAJKERI OD KLUBOVA U KOJIMA SU CLANOVI?  (Pročitano 9308 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
STA DOBIJAJU BAJKERI OD KLUBOVA U KOJIMA SU CLANOVI?
« poslato: Mart 03, 2011, 10:43:46 posle podne »
 Hajde....pitate se sta imaju klubovi za 100 evra clanstva u MAS-u.

Dali je vase clanstvo u klubu vezano samo za materijalnu ( da ne kazem novcanu) korist ili tu ima jos neceg....?

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
Odg: STA DOBIJAJU BAJKERI OD KLUBOVA U KOJIMA SU CLANOVI?
« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2011, 10:46:21 posle podne »
 I evo ja cu prvi....

Dajem godinu dana zivota za jednu bratsku, zajednicku voznju do Trsta , Beca , Budimpeste i nazad kuci sa pravom ekipom Orlova.

SAM voziti...za mene je gluplje nego ici autobusom....

Za pocetak...toliko.

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #2 poslato: Mart 03, 2011, 11:20:35 posle podne »
           Prava tema...
  U mom klubu vazi pravilo '' Ne pitaj se sta klub moze da uradi za tebe,vec sta ti mozes da uradis za klub''
  Nista lepse od zajedničkih odlazaka,voznje,druzenja i gomile pozitivne energije koja je u tim trenucima  prisutna...
  E za to se zivi...

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: Mart 03, 2011, 11:53:20 posle podne »
Hajde....pitate se sta imaju klubovi za 100 evra clanstva u MAS-u.

Dali je vase clanstvo u klubu vezano samo za materijalnu ( da ne kazem novcanu) korist ili tu ima jos neceg....?
Sta ce nam onda MAS ???
Ovo nije Noco kriv MAS nije tako bilo ti to dobro znas.
Ovo je postalo rasulo sramota
Ko nas vodi i kako?
Sta bi sa pivarama?
Sta bi sa binama?
Samo se reli spominje a on se vozi znas i sam koliko dugo u nazad.

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #4 poslato: Mart 03, 2011, 11:58:55 posle podne »
Mi nismo u Masu ali mogu da dogovorim sa covekom ekstra binu za ekstra cenu,naravno ako vas interesuje.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Mart 04, 2011, 12:27:45 pre podne »
           Prava tema...
  U mom klubu vazi pravilo '' Ne pitaj se sta klub moze da uradi za tebe,vec sta ti mozes da uradis za klub''
  Nista lepse od zajedničkih odlazaka,voznje,druzenja i gomile pozitivne energije koja je u tim trenucima  prisutna...
  E za to se zivi...

TACNO !

tesko da mozes uopste postati clan nekog kluba ako gledas da dobijes neku materijalnu korist ......

Od kluba mozes da dobijes i mozes da ocekujes dobre prijatelje , lepo druzenje i razumevanje ...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #6 poslato: Mart 04, 2011, 07:53:42 pre podne »
Sta ce nam onda MAS ???
Ovo nije Noco kriv MAS nije tako bilo ti to dobro znas.
Ovo je postalo rasulo sramota
Ko nas vodi i kako?
Sta bi sa pivarama?
Sta bi sa binama?
Samo se reli spominje a on se vozi znas i sam koliko dugo u nazad.

celavi promasio si temu  >:D

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #7 poslato: Mart 04, 2011, 07:54:51 pre podne »
Kao i vecina , pripadnost odredjenoj grupaciji koja ti odgovara u svemu  : pripadnost naciji kojoj pripadas :  ;)

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #8 poslato: Mart 04, 2011, 04:45:56 posle podne »
Dobiju prosirene vene, otegnutis domuditis i itd! >:D
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Mart 04, 2011, 06:53:42 posle podne »
Bravo Noco
ništa ne može da zameni naše sastanke u klubu, niko ne može da zameni tu atmosferu pozitive, slaganja, iskrenog smeha bez obzira koliko nas došlo na sastanak, a skoro su uvek svi tu. Niko ne može da zameni tu slast zajedničkog polaska na skup,žurku,zajedničku vožnju... Nema sreće i ponosa kad krenu 20-30 motora u istim bojama ZAJEDNO,lagano kroz grad... Nema tog u našem klubu ko ne prati prethodnika i ko ugrožava kolonu. Zajedno na ulasku u kamp, šator pored šatora,zajedno u pobede u igrama na skupu, zajedno u ispijanju piva, zajedno u roštilju, zajedno na rodjendanima klubske braće,zajedno na dočeku nove godine, zajedno u dobrovoljnom davanju krvi, podele paketića, zajedno kad je loše, zajedno kad je dobro, jednom rečenicom ZAJEDNO U DOBROM I U ZLU !
Preponosan sam na NAŠ klub, preponoson sam na moju braću iz kluba, presrećan sam što sam član MASa i što ima klubova koji su isti kao i mi, boli nas uvo za 100 evra godišnje članarine i ne mora MAS da nam da ništa, trudićemo se da damo MASu što više možemo jer živimo za vožnje i druženje na drumovima i skupovima.
EXTREMI to znaju vrlo dobro, a svako ko nas poznaje može da potvdi, naravno i ti Noco  ;)

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #10 poslato: Mart 04, 2011, 07:55:18 posle podne »
 Slazem se sa Ivtom u potpunosti!

Da ne pominjem razna druga druzenja....prosle goidine su nam braca iz Muzlje bili gosti (van kluba i moto skupa) na Srebrnom jezeru...

Klub je bratstvo, a MAS je bratstvo bratstva....bar za mene i sve to na dobrovoljnoj bazi.

Ja sam uvek voleo da budem deo prave ekipe a to se vrlo brzi iskristalise....

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #11 poslato: Mart 04, 2011, 08:51:41 posle podne »
Sve je to istina sto pisete i tacno je da moto asocijacija treba da postoji,ako ne ova moze i neka druga,slicna ali treba da postoji neko ko sabira sve moto organizacije i predstavlja ih u nekim momentima kad to treba.Na pocetku 80-ih godina bilo nas je mnogo malo a udruzenja maltene nije ni bilo i isto smo se vozali u nekom coporu (dali tri-cetiri ili vise motora ali tako je bilo).Bontoni motordzija u to vreme bili su isti kod nas,u nemackoj,Francuskoj i svuda ko je tada vozio zna dobro da zaustavljenom motoru pored puta obavezno je bilo da se stane i upita dali treba pomoc a da ne pricam o pozdravljanju pri susretu i jos toga je bilo cega nema danas.Kada su 90 i neke meni i jos par motorasa nestale kacige sa motora,pa posle neku godinu i kozna jakna morao sam da promenim misljenje o BRATSTVU i zadrzao sam to moje misljenje do danasnjih dana.To bratstvo o kojem pricate postoji izmedju odredjenog broja ljudi koji se poznaju inace generalno gledano NE.Sami skupovi kao dogadjaji svode se na prodaji pica i klope,tu su tezge,igracice a jedne godine u N.Sadu bilo je pravog vasara (zid smrti,secerna vuna ne secam se dali je bilo i sladoleda) tako da mi sve to lici na komercijalni zahvat ovog ili onog kluba ,ustvari svih klubova.Sad ce neko da mi kaze da mora nekako da se pokrije sa troskovima.Tacno je da tu ima troskova.Ali moja konstatacija je da ne postoji mocan klub na nasim prostorima koji moze da napravi MOTO SKUP.Dali ce troskove pokriti iz svojih sredstava ili putem sponzorstva sve jedno ali tezge,razne prodaje djindjuva i svi oblici sto veceg pazara (kroz pice,ulaznice itd.) pod okriljem moto susreta to jos uvek nisam razumeo niti cu da uspem da razumem.Hteo sam da kazem u vezi velike huke i buke MAS,Klubovi,Bratstvo i sve to nije kao sto se prica ili se pokusava da nam se nametne misljenje.Svi znate da nisam i nikada nisam bio protiv MAS-a ili slicne organizacije i nisam ni danas dok ovo pisem.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #12 poslato: Mart 04, 2011, 10:56:06 posle podne »
Bravo Nocovožnje i druženje na drumovima i skupovima.
EXTREMI to znaju vrlo dobro, a svako ko nas poznaje može da potvdi, naravno i ti Noco  ;)
.........svaka cast .poz za extreme.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #13 poslato: Mart 05, 2011, 12:00:54 pre podne »
Cika Miko u pravu si.

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #14 poslato: Mart 05, 2011, 01:32:01 pre podne »
Sve je to istina sto pisete i tacno je da moto asocijacija treba da postoji,ako ne ova moze i neka druga,slicna ali treba da postoji neko ko sabira sve moto organizacije i predstavlja ih u nekim momentima kad to treba.Na pocetku 80-ih godina bilo nas je mnogo malo a udruzenja maltene nije ni bilo i isto smo se vozali u nekom coporu (dali tri-cetiri ili vise motora ali tako je bilo).Bontoni motordzija u to vreme bili su isti kod nas,u nemackoj,Francuskoj i svuda ko je tada vozio zna dobro da zaustavljenom motoru pored puta obavezno je bilo da se stane i upita dali treba pomoc a da ne pricam o pozdravljanju pri susretu i jos toga je bilo cega nema danas.Kada su 90 i neke meni i jos par motorasa nestale kacige sa motora,pa posle neku godinu i kozna jakna morao sam da promenim misljenje o BRATSTVU i zadrzao sam to moje misljenje do danasnjih dana.To bratstvo o kojem pricate postoji izmedju odredjenog broja ljudi koji se poznaju inace generalno gledano NE.Sami skupovi kao dogadjaji svode se na prodaji pica i klope,tu su tezge,igracice a jedne godine u N.Sadu bilo je pravog vasara (zid smrti,secerna vuna ne secam se dali je bilo i sladoleda) tako da mi sve to lici na komercijalni zahvat ovog ili onog kluba ,ustvari svih klubova.Sad ce neko da mi kaze da mora nekako da se pokrije sa troskovima.Tacno je da tu ima troskova.Ali moja konstatacija je da ne postoji mocan klub na nasim prostorima koji moze da napravi MOTO SKUP.Dali ce troskove pokriti iz svojih sredstava ili putem sponzorstva sve jedno ali tezge,razne prodaje djindjuva i svi oblici sto veceg pazara (kroz pice,ulaznice itd.) pod okriljem moto susreta to jos uvek nisam razumeo niti cu da uspem da razumem.Hteo sam da kazem u vezi velike huke i buke MAS,Klubovi,Bratstvo i sve to nije kao sto se prica ili se pokusava da nam se nametne misljenje.Svi znate da nisam i nikada nisam bio protiv MAS-a ili slicne organizacije i nisam ni danas dok ovo pisem.

Mozda ne postoji tako mocan klub ''koji bi bez komercijalizacije'' kako kazes napravio MOTO SKUP... mada je diskutabilno sta
  tacno to znaci ali kapiram da treba da sve bude besplatno i bez ''vasara''...
  Postojala je inicijativa da Mas organizuje otvaranje sezone...
  Mozda je to ''dobra'' prilika da se tako nesto napravi,mislim na skup po takvim standardima gde bi
  se pokazala velicina MASovne porodice...
  Ali sam sa ovom pricom odlutao sa Nocine teme

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Mart 05, 2011, 02:56:09 pre podne »
Miko za mnogo stvari si u pravu sa postom ,ali troskova mora da bude, mi smo prosle godine docekali reli u Nisu i niko nista nije placao osim mog kluba ali to se radilo od ukupno 70,8o ljudi a ne moze niko podneti da ugosti 500,1000 ljudi. Ja cu ove godine organizovati da se na susretu ne placa ulaz , dati gratis i rucak i dorucak u nedelju , ali pice i rostilj se mora platiti jer i ja to placam kad se skup zavrsi.Zasto ti ovo pricam , otvaram klub haus Shadows Srbija na svom imanju tako da ne moram da imam nenormalne troskove struje, zakupa zemljista i ostalih sranja koje mora da se plate. Ostaju samo bendovi i razglas zato i ima prostora da se ulaz uopste ne placa. Ove godine ce mo stampati pozivnice i deliti po predhodnim skupovima ,a delicu samo pravim bajkerima jer mi neki likovi uopste nisu potrebni na skupu a to se odnosi na one koji se izivljavaju na razne dobro poznate nacine. Inace vezano za temu sta dobijaju bajkeri, pa prvo dobijaju pripadnost grupi koja je vrlo bitna,drugo imali smo mesto okupljanja svakog cetvrtka radi sastancenja i druzenja a sada ce biti ekstra mesto u klub hausu. Samo prve boje se u klubu ne placaju , klubske majce i prisivci takodje, U stvari nikakve materijalne koristi nema kod clanstva samo jedno fino druzenje i sloga sto nam u ovim vremenima jako nedostaje. Pravili smo i neke humanitarne akcije i to je lepo kad se tamo pojavimo a dodju sve lokalne tv stanice da snime i jos mnogo mnogo razloga zasto je lepo biti clan kluba.

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #16 poslato: Mart 05, 2011, 07:55:58 pre podne »
Bravo Noco
ništa ne može da zameni naše sastanke u klubu, niko ne može da zameni tu atmosferu pozitive, slaganja, iskrenog smeha bez obzira koliko nas došlo na sastanak, a skoro su uvek svi tu. Niko ne može da zameni tu slast zajedničkog polaska na skup,žurku,zajedničku vožnju... Nema sreće i ponosa kad krenu 20-30 motora u istim bojama ZAJEDNO,lagano kroz grad... Nema tog u našem klubu ko ne prati prethodnika i ko ugrožava kolonu. Zajedno na ulasku u kamp, šator pored šatora,zajedno u pobede u igrama na skupu, zajedno u ispijanju piva, zajedno u roštilju, zajedno na rodjendanima klubske braće,zajedno na dočeku nove godine, zajedno u dobrovoljnom davanju krvi, podele paketića, zajedno kad je loše, zajedno kad je dobro, jednom rečenicom ZAJEDNO U DOBROM I U ZLU !
Preponosan sam na NAŠ klub, preponoson sam na moju braću iz kluba, presrećan sam što sam član MASa i što ima klubova koji su isti kao i mi, boli nas uvo za 100 evra godišnje članarine i ne mora MAS da nam da ništa, trudićemo se da damo MASu što više možemo jer živimo za vožnje i druženje na drumovima i skupovima.

Bravo kume , nasao si i ti svoje mesto pod suncem   ;)

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #17 poslato: Mart 05, 2011, 08:41:55 pre podne »
Pripadnost grupi je bitna, kako za stare bajkere, još više za mlade. Nezaboravni su trenuci koje bajker može doživeti sa klubom, pod uslovom da taj klub funkcioniše kao celina i ljudi kao braća. Ništa lepše od vožnje u koloni od 20 - 30 motora, što reče Ivta, i svih ostalih stvari koje idu uz to, da se ne ponavljam. Novac koji se da za članarinu je smešan u odnosu na onaj koji se potroši na sva ostala zadovoljstva.
Sa druge strane, ne vidim ništa loše u "slobodnim bajkerima". Da ne ulazim u razloge zašto sam ja izašao iz kluba (samo ću reći: možda sam po malo idealista), ali ne vidim nikakav gubitak u tome. Onaj ko ima prijatelja u ovom svetu osećaćaće se svuda kao kod kuće i kao pripadnik jedne velike porodice bajkera, čiji smo svi članovi. Baš kao što se ja osećam deo porodice ( a tako sam i prihvaćen) kada odem do Brothersa, Lejdisica, Apostola, Shadowsa, Čoperaša...  i da ne nabrajam klubove i pojedince, bilo bi mnogo. E onda mi je srce puno, i ništa mi više pod ovom nebeskom kapom ne treba. Uz dužno poštovanje svima, za to mi ne treba čak ni klub ni MAS.
Sad ne znam koliko je ovo OFF ali što se tiče skupova i "vašara", na te "vašare" idem kao i većina drugih samo da bi video prijatelje, a psihički se spremim za "mlatretiranje", kad već ne može drugačije.  Moj ukus sasvim zadovoljavaju skupovi kakve su pravili MK Black Dragons & MK Crna Reka prošle godine u Banji koviljači, ili MK Irig pretprošle godine u Irigu, ko je bio, ili ono što je Rendi zamislio u Nišu. Fenseraj i kojekakva iživljavanja nekako ne idu uz moj karakter i uz karakter svih onih sa kojima se družim.

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #18 poslato: Mart 05, 2011, 08:44:27 pre podne »

Nemojte mesati clanstvo u klubu i clanstvo u MAS-u. Nekada sam bio protiv klubova, a danas suprotno. Clan sam kluba Crna Reka i jako sam ponosan na to! Sve o klubu i druzenju ste vec napisali...da ne ponavljam.

Noca rece bratstvo bratstva... MAS moze mnogo ! Smatram da od toga mnogo - radi vrlo malo. Nisu tu bitne pare. Prvo - clanarina nije velika i lako se skupi za godinu dana...

Drugo - clanovi ( klubovi ) s pravom ocekuju nesto od MAS-a. To nesto ne mora biti materijalno. Bilo sta...

Da ne nabrajam... smatram da bi bilo odlicno da bratstvo bratstva zaista funkcionise - da se u MAS-u osecas kao u svom klubu i da za njega dajes kao za svoj klub. Tek tada ces imati osecaj da je to ono pravo.

MAS treba da zastupa interese klubova, a tu se svasta moze ubrojati...od registracije do ulja , guma i benzina...zakona o saobracaju...vec izvikanih bina i pivara...

MAS sve to i radi...ali... mozda ne dovoljno ili mozda mi ne znamo o tome dovoljno...nismo obavesteni... Reli je savrseno (ili skoro savrseno ) organizovan... Siguran sam da i sve ostalo moze biti tako.
 U svakom slucaju - ja sam za.

A to sto kritikujem...pa sta bi da nema nas kritizera...?   Zaspali bi... ;)

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
« Odgovor #19 poslato: Mart 05, 2011, 09:40:31 pre podne »
Evo primer mog rodjaka iz Nemacke,kod njih je ogromna clanarina ili je to neki udeo koliko sam razumeo,postoji neka hijerarhija u tom klubu nesto kao u vojsci,postoje obaveze od strane kluba i placene su,i svasta nesto,necu da navodim ime kuluba jer ne reklamiram nikog,eto prosle godine je klub kupio mom rodjaku harly posto u tom klubu svi voze harly a on je imao udes i ostao je bez motora,eto sta imas od pravog kluba